Şimdi Ara

ısınma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. ben sony vpcf12s1e kullanıcısıyım. cooler almama rağmen pc yanıyor gibi resmen, bir de fan çok uğultulu çalışıyor. vaio'nun resmi sitesinden sorunlu mu diye kontrol ettirdim, sonuç sorunsuz çıktı. bilgisayarın özellikleri şunlar: i7 işlemci, 6g ram, 1 gb ekran kartı. bu koşullar altında laptopum her tür oyunu sorunsuz kaldırır düşüncesiyle hareket ettiğimden çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynamak istiyorum. ancak takılmalar oluyor. bu özelliklere sahip bir pc kaldıramıyorsa hangi pc kaldırır onu da merak ediyorum. ısınma sorununu nasıl çözerim başka? ( not: oynadığım oyunlar korsan, bundan kaynaklanıyor olabilir mi?)

• bu seride 425 m ekran kartı var arkadaşımda bunun 8gb liği var çok iyi bilirim iyi pc ama bu kart piyasadaki güncel oyunlarda takılmalar yaşayabilir crysis2 gibi. cod serisini oynatabilir.işlemci iyi olabilir ram vs ama ekran kartı düşük. muhtemelen sen pc yi alalı 1 sene olmuştur haliyla tozlanmış o pc fan temizliği yaparsan garanti dışı kalabilir sen açarsan, servise gönder.işlemciyede termal macun sürdünmü tmm.birde ekran kartını güncelle nvidianın sitesinden yinede performanslı bir leptıopta olmaması lazım ben imzamdaki leptopla crysis2 yi rahat oynadım arkadaşımın pc sindede kurdum oynadı sıkıntı yok ama bu leptop full hd arkadaşıma çözünürlülüğü 1366x768 e almasını söyledim oynadı sende aynısını yap full hd ekran ultra ayar demektir sen bu kartla bu oyunları oynayamazsın. o kartla fifa pes gibi oyunları ultrada oynarsın. zorladığındanda ısınma yapıyordur.hw monitör programını kurup sıcaklıkları atarmısın buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 5 Kasım 2011; 0:46:50 >

• ilgilendiğin için teşekkürler. 1366*768 i deneyeceğim. her şey ekran kartı diyosun yani? evet tam 1 sene oldu alalı. servise göndermeyi düşünüyorum bakalım. aslında çok da sorunum yok, oyun açmasa da full ayarda idare ederim. tozlanmayı da önlemek imkansız aslında, servise göndersem nasılsa bir daha tozlanacak. ekran kartı gforce nvidia gt 330 m model, acaba nasıldır?
  • Merhaba, Öncelikle belirteyim, F13 serisi sahibiyim. Nvidia GForce GT425M var makinamda.

Fan ısınması sorunu Sony Vaio'larda kronik bir sorundur. Hemen hemen herkesin başına gelmektedir. Bunun sebebini yüksek HDD RPM'ine, Ram'e , İşlemciye vb. nedenlere bağlayanlar var. Ama sendeki sorunun en önemli sebebi, fandaki tozlanmadır. Servise 50 TL karşılığında temizletebilirsin ve ek olarak "Termal Macunu" yenilemelerini söylemelisin.

Cihazlarımızın 1920*1080 çözünürlüğe sahip olmasına rağmen, çözünürlüğü düşürmekte fayda var. Zira gözler ekran kalitesinden daha önemli :)
  • 330m 425 den düşük bir kart benim arkadaşın bir önceki pc side sony bu seriydi 330m vardı biüst modeli 425m li olanını aldı.330m güncel oyunlara göre çok düşük bir kart hd(1366x768)de bile zorlayabilir.yüksek ayarda crysis bf2 gta IV gibi oyunlarda zorlanır.biralt çözünürlülük de icap edebilir.birinci sorunun tozlanma olasılığı 2. sorunun kartı yüksek çözünürlülükte zorladınmı ısı artar kasma ve donmalar olur.
  • 720p de oynasam bir sorun olur mu acaba?
  • oynadığın oyuna bağlı 1366x768 de bir oyna ısınma görürsen kasma donma v.s bi alt çözünürlülüğe al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AYDİKEY Arkadaşım aynı makina ve modelde seninle aynı problemleri yaşıyorum.Makinayı servise götürmekten vazgeçtim kompresörle kendim temizledim.fan sesinin tozlanmadan kaynaklanmadığını gördüm öncelikle bunu belirteyim.Sürekli yüksek devirde çalışan bir fanın yıpranmasınıda gözardı etmiyorum.İşletim sistemini xp ye çevirdim Driverlarını,vaionun kendi programlarını kurmaka baya bir uğraştırdı ama sorunsuz bir şekilde fn tuşlarını güç yönetiimini bluetooth wireless ses kartı sürücülerini hallettim.Fan şu an durmaksızın en düşük devirde çalışıyor ama zerre ısınma yok.bilgisayarlarımızın probleminin öncelikle bios yazılımından kaynaklandığına kanaat getirdim.
  • Öncelikle selamlar. Horttttttt

Şunu diyim bu makinanın Allah belasını versın. 2500 e yakın paraya aldım. 2 yıldır içtiğim su burnumdan geldi. Sorun şu aşırı ısınma. Herkeste var bu. Bu büyük bir sorun ve sıkıntıyı Sony şirketi çözmeye gerek duymamış..

1 gün açılmayan nşa bulunan pc açılır ve 1 dakika içinde sıcaklık 70 e dayanır. Bir oyun oynatsın kapanır. Masaüstünde bi fan çalışması var dersin içinde ejderhalar var.

Ben bunun çözümünü bulamadım ama sorunu buldum. İşlemciler ya komple hasarlı ve gereksiz ısınıyor yada bios. Hani temizleme falan değil kaç kere macunladım.

Bi ii güne güzel bi temizleyip içine xp kurmayı düşünüyorum. 6 gib ram yarıya düşer ;) bu makinaya sahip olan arkadaşlar lütfen zaman konusu gözetmeden bildiklerinizi yazınız. Çünkü bu pc ye sahip olup normal kullanan adam düşünemiyorum.

Kenara köşeye atmak istemiyorum çünkü 4 yıllık makina olmasına rağmen hızı beni mutlu ediyor. İşlemci ısınması ve oyunda kapanma harici bi sıkıntısı yok.

Sizde başınızdan geçenleri yazın. Verileri paylaşalım sorunu halledelim, çünkü gerçekten HD ekranı ram ve hızı ile şaşırtan bi makina. Öyle atılacak değil ..

Xp yükleye arkadaş inş sıkıntılarını halletmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi küfrettin -- 19 Haziran 2014; 14:39:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakupkan

Öncelikle selamlar. Horttttttt

Şunu diyim bu makinanın Allah belasını versın. 2500 e yakın paraya aldım. 2 yıldır içtiğim su burnumdan geldi. Sorun şu aşırı ısınma. Herkeste var bu. Bu büyük bir sorun ve sıkıntıyı Sony şirketi çözmeye gerek duymamış..

1 gün açılmayan nşa bulunan pc açılır ve 1 dakika içinde sıcaklık 70 e dayanır. Bir oyun oynatsın kapanır. Masaüstünde bi fan çalışması var dersin içinde ejderhalar var.

Ben bunun çözümünü bulamadım ama sorunu buldum. İşlemciler ya komple hasarlı ve gereksiz ısınıyor yada bios. Hani temizleme falan değil kaç kere macunladım.

Bi ii güne güzel bi temizleyip içine xp kurmayı düşünüyorum. 6 gib ram yarıya düşer ;) bu makinaya sahip olan arkadaşlar lütfen zaman konusu gözetmeden bildiklerinizi yazınız. Çünkü bu pc ye sahip olup normal kullanan adam düşünemiyorum.

Kenara köşeye atmak istemiyorum çünkü 4 yıllık makina olmasına rağmen hızı beni mutlu ediyor. İşlemci ısınması ve oyunda kapanma harici bi sıkıntısı yok.

Sizde başınızdan geçenleri yazın. Verileri paylaşalım sorunu halledelim, çünkü gerçekten HD ekranı ram ve hızı ile şaşırtan bi makina. Öyle atılacak değil ..

Arkadaşım vpcf13 vaio bende de var.aldığım ilk günden beri gürültülü bir fanı var sürekli çalışıyor.2 yıl oldu bir haftadır işlemcinin olduğu kısım aşırı ısınıyor ve şarj cihazı nın giriş kısmıyla birsz sağa sola oynayınca (içi kırık gibi) şarj plmaya başlıyor. şarj cihazı girişide dehşet ısınıyor.servisle görüşeceğim
    temizlik fan değişimi ve şarj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: surmenaj3

quote:

Arkadaşım vpcf13 vaio bende de var.aldığım ilk günden beri gürültülü bir fanı var sürekli çalışıyor.2 yıl oldu bir haftadır işlemcinin olduğu kısım aşırı ısınıyor ve şarj cihazı nın giriş kısmıyla birsz sağa sola oynayınca (içi kırık gibi) şarj plmaya başlıyor. şarj cihazı girişide dehşet ısınıyor.servisle görüşeceğim

Kardeş uzun uğraşlar sonucu yükü biraz hafiflettim. Şimdi şöyle yapıyoruz. Güç ayarlarından gelişmiş şeçeneklerde işlemcinin çalışma yüzdesi var. Ben ordan pildeyken max %50 ile çalışsın dedim. Sonuçları yazıyorum.

Aşırı fan sesi bi anda bitti. ;) ısınma sorunu iyleşti ama yinede yeterli değil. İ7 hayvan gibi işlemci oldugundan performans olarak düşmedi diyebilirim. Hatta lol oynarken bilgisayarım hep kapanıyordu. Önce hayvani bi ısınma sonrada aşırı fan dönüşü ve shutdown. Şimdi İnan eskisinden daha verimli. Full HD orta düzeyde 60 fps. Eskiden bu ayarlarda kasıyordu. Anlamadığım aynı ayarlarda şimdi sıkıntı olmaması.

Bu ayarsız sevimli pc hakkında deneyerek öğrendiklerimizi yazalım buraya. Çünkü ben bu gıcık şeklinde tam 2 yıl kullandım. Sonra işlemci düşsün dedim biraz ve araştırıp buldum. Garip ama etkili. Sizde öğrendiklerinizi yazın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: surmenaj3

quote:

Kardeş uzun uğraşlar sonucu yükü biraz hafiflettim. Şimdi şöyle yapıyoruz. Güç ayarlarından gelişmiş şeçeneklerde işlemcinin çalışma yüzdesi var. Ben ordan pildeyken max %50 ile çalışsın dedim. Sonuçları yazıyorum.

Aşırı fan sesi bi anda bitti. ;) ısınma sorunu iyleşti ama yinede yeterli değil. İ7 hayvan gibi işlemci oldugundan performans olarak düşmedi diyebilirim. Hatta lol oynarken bilgisayarım hep kapanıyordu. Önce hayvani bi ısınma sonrada aşırı fan dönüşü ve shutdown. Şimdi İnan eskisinden daha verimli. Full HD orta düzeyde 60 fps. Eskiden bu ayarlarda kasıyordu. Anlamadığım aynı ayarlarda şimdi sıkıntı olmaması.

Bu ayarsız sevimli pc hakkında deneyerek öğrendiklerimizi yazalım buraya. Çünkü ben bu gıcık şeklinde tam 2 yıl kullandım. Sonra işlemci düşsün dedim biraz ve araştırıp buldum. Garip ama etkili. Sizde öğrendiklerinizi yazın.

Cevap için teşekkürler ancak bu güç ayarları _gelişmiş_ işlemcinin çalışma yüzdesi_ bunlar nerede?

• Pile sağ tık. Gelişmiş pil seçenekleri
    Gelişmiş ayarlar
    Sondan 4. Ayar işlemci hız yüzdesi.

Sana başka bi önerim eğer oyun oynuyorsan nvidia son sürücü indir. Masaüstü sağ tık ile ekran kartı ayarları gir. Zor olacak ama her program için çalışma şekli var. Ordan ne bulursan düşük ayara getir yada kapat. Oyunda 50 fps alırken 100 e çıktı :)

Başka bi önerim alttaki ram kapağını aç sağa sola destek koy 10cm falan.

Herhangi bi sıkıntıda yaz ben elbet cevap veririm. Düğün işlerim var artık elime pc bile alamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.