Şimdi Ara

İsim Hakkı Almak İstiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce isim hakkı sanırım host diyorsunuz bir arkadaşım için almıştım fakat aracı bir türk firmasıyla almıştım. Serverlarını yurtdışında tutan biyerden almam lazım hostu. Sitenin sürekli açık kalması önemli ve teknik desteğe ihtiyacım olduğunda gene yardım edebilmeliler.

2 günlük acemi arkadaşlar lütfen mesaj atıp bana kendi ahbaplarının ya da kendilerinin sitelerini önermesin. Bana köklü ve güvenilir bir firma lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

Merhaba arkadaşlar, daha önce isim hakkı sanırım host diyorsunuz bir arkadaşım için almıştım fakat aracı bir türk firmasıyla almıştım. Serverlarını yurtdışında tutan biyerden almam lazım hostu. Sitenin sürekli açık kalması önemli ve teknik desteğe ihtiyacım olduğunda gene yardım edebilmeliler.

2 günlük acemi arkadaşlar lütfen mesaj atıp bana kendi ahbaplarının ya da kendilerinin sitelerini önermesin. Bana köklü ve güvenilir bir firma lazım.

Merhaba;

İsim hakkından kast ettiğinizin host olduğundan eminseniz web hosting hizmeti sunabilmekteyiz. 5 yılı aşkın süredir bireysel olarak hizmet vermekle birlikte 10 aylık bir süreçtir ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri adı ile çalışmaktayız.

Web hosting ve alan adı tescil ( domain tescil ) hizmetlerini sunmaktayız.

Web sitemizden fiyatlarımızı inceleyebilir, siparişinizi verebilir ve tüm hizmetlerimizden hızlıca faydalanabilirsiniz.

İsteğiniz olan sitenin sürekli açık kalması koşulu hakkında size uptime oranımızı ve sunduğumuz garantiyi gösterebiliriz. Ana sunucumuz 146 gündür %100 uptime ile çalışmakta ve %99.8 Uptime garantisi sunmaktayız. (http://host-tracker.com/web-site-monitoring-statistics/10456774/ff/ )

Hertürlü soru ve isteklerinizi bize iletebilirsiniz,

Web/Ticket:http://www.proirc.org/
    E-posta: destek@proirc.org
    GSM: 0 506 965 84 25
    Alper İZGÜDEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProIrc -- 25 Ekim 2012; 0:37:43 >

• güncel
  • Güncel
  • Hostgator'u deneyebilirsin.Hosting dediğinde akla gelen sayılı firmalardandır , Live Chat sistemi de mevcut.

http://hostgator.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGA

Hostgator'u deneyebilirsin.Hosting dediğinde akla gelen sayılı firmalardandır , Live Chat sistemi de mevcut.

Merhaba, bu siteyi baya met ettiler sanırım buradan alacağım mazur görün birkaç sorum olacak. Bu işde çok yeniyim ve terimler hakkında internetten okuduğum kadarını biliyorum. Aklımda bir site ismi var ve bunu kimseye kaptırmak istemiyorum. Host domain hangisini almam gerek? Alacağım site ticari bir amaç için alınıyor ve sonu .net olacak. Site içeriğini hemen yapmam mümkün değil birkaç ayı alır. İsmi kaptırmamak istiyorum ve fotoğraf uploadı yapabilmem lazım kendi linkim üzerinden. Biraz bilgilendirme şansınız var mı acaba.

• Son kez güncel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İsim Hakkı Satın Alma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hostgator'u deneyebilirsin.Hosting dediğinde akla gelen sayılı firmalardandır , Live Chat sistemi de mevcut.

Merhaba, bu siteyi baya met ettiler sanırım buradan alacağım mazur görün birkaç sorum olacak. Bu işde çok yeniyim ve terimler hakkında internetten okuduğum kadarını biliyorum. Aklımda bir site ismi var ve bunu kimseye kaptırmak istemiyorum. Host domain hangisini almam gerek? Alacağım site ticari bir amaç için alınıyor ve sonu .net olacak. Site içeriğini hemen yapmam mümkün değil birkaç ayı alır. İsmi kaptırmamak istiyorum ve fotoğraf uploadı yapabilmem lazım kendi linkim üzerinden. Biraz bilgilendirme şansınız var mı acaba.

İlk olarak size terimleri kısaca açıklayayım. Sitenizin ismini belirleyen etken domaindir. Domain sizin deyiminizle site ismi olarak geçiyor.

Hosting ise , sitenin içeriğini barındıracak bir tür havuz.

Standart olarak site isimleri 1 yıllık oluyor fakat siz bunu 2-3-4-5-6 yıl gibi sürelerle uzatabilirsiniz.

Sanırım fotoğraf upload yapan bir web sitesi düşünüyorsunuz , bunun için bir coderla çalışmanızı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

İlk olarak size terimleri kısaca açıklayayım. Sitenizin ismini belirleyen etken domaindir. Domain sizin deyiminizle site ismi olarak geçiyor.

Hosting ise , sitenin içeriğini barındıracak bir tür havuz.

Standart olarak site isimleri 1 yıllık oluyor fakat siz bunu 2-3-4-5-6 yıl gibi sürelerle uzatabilirsiniz.

Sanırım fotoğraf upload yapan bir web sitesi düşünüyorsunuz , bunun için bir coderla çalışmanızı tavsiye ederim.

Alışveriş sitesi olacak, ürünlerin fotoğraflarını kendi linkim üzerinden paylaşmak istiyorum. Şuan websitesi içeriğini hazırlamam mümkün değil gelişmekte olan bir firmayız. Sadece isim hakkını alsam kimselere kaptırmasam yeterli Ama almışken hostingde alabilirim yapım aşamasındadır diye yazı ekleriz siteye.

Verdiğiniz siteden hangi seçenekleri seçmem ne almam gerek size zahmet gösterir misiniz ? Dilim var sadece terimlere hala yabancıyım yanlış birşey yapmak istemiyorum. Şunu şunu alacaksın demeniz yeterli linkden bakar alışverişi gerçekleştiririm

• İlk olarak , domain adınızı Türkiye'den alabilirsiniz , bunun için bir kusur yok. Hosting paketinizi de dilediğiniz gibi Hostgator aracılığı ile alabilirsiniz fakat illa ki yurtdışı olsun demiyorsanız , İsimtescil hosting paketlerinde %50 indirim gerçekleştirdi. Dilerseniz oradan da alabilirsiniz.

Domain için ;www.isimtescil.net'e girin. Sorgula kısmından düşündüğünüz alan adını yazın ( alışveriş sitesi olacağınız için opsiyonel seçenekleri almanızda da fayda var ; net - org - com - com.tr yeterli)

Sorgulattıktan sonra , düşündüklerini seçin , sepete ekleyin. Üye olun ve kaç yıllık düşündüğünüzü seçin.

Hostingi de alışveriş sitesi kuracağınız için Türkiye'den almakta fayda var , İsimtescil güvenebileceğiniz en kaliteli firmalardan biridir.

• quote:

İlk olarak , domain adınızı Türkiye'den alabilirsiniz , bunun için bir kusur yok. Hosting paketinizi de dilediğiniz gibi Hostgator aracılığı ile alabilirsiniz fakat illa ki yurtdışı olsun demiyorsanız , İsimtescil hosting paketlerinde %50 indirim gerçekleştirdi. Dilerseniz oradan da alabilirsiniz.

Domain için ;www.isimtescil.net'e girin. Sorgula kısmından düşündüğünüz alan adını yazın ( alışveriş sitesi olacağınız için opsiyonel seçenekleri almanızda da fayda var ; net - org - com - com.tr yeterli)

Sorgulattıktan sonra , düşündüklerini seçin , sepete ekleyin. Üye olun ve kaç yıllık düşündüğünüzü seçin.

Hostingi de alışveriş sitesi kuracağınız için Türkiye'den almakta fayda var , İsimtescil güvenebileceğiniz en kaliteli firmalardan biridir.

Kusuruma bakmayın çok oldu biliyorum fakat son bir sorum var affınıza sığınarak soruyorum. Örneğin abc.net diye bir site ismini 1 senelik kiraladım. Bu site ismi domain ticareti yapan kişiler tarafından yüksek meblalara satılabilecek bir site ismi. 1 sene doldugunda benden önce davranıp tam 1 senenin dolduğu gün o siteyi elimden alabilirler mi ? İsim türkçe olduğu için türk firmaları acaba böle bir olaya girişirler mi diye şüphe var içimde o yüzden tereddütteydim. Son olarak Türk sitesinden isim hakkını aldığım bir siteyi tekrar uzatmak için illa o aldığım siteylemi irtibatta olmam gerek?

Sabırlı ve anlayışlı cevaplarınız için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

İlk olarak , domain adınızı Türkiye'den alabilirsiniz , bunun için bir kusur yok. Hosting paketinizi de dilediğiniz gibi Hostgator aracılığı ile alabilirsiniz fakat illa ki yurtdışı olsun demiyorsanız , İsimtescil hosting paketlerinde %50 indirim gerçekleştirdi. Dilerseniz oradan da alabilirsiniz.

Kusuruma bakmayın çok oldu biliyorum fakat son bir sorum var affınıza sığınarak soruyorum. Örneğin abc.net diye bir site ismini 1 senelik kiraladım. Bu site ismi domain ticareti yapan kişiler tarafından yüksek meblalara satılabilecek bir site ismi. 1 sene doldugunda benden önce davranıp tam 1 senenin dolduğu gün o siteyi elimden alabilirler mi ? İsim türkçe olduğu için türk firmaları acaba böle bir olaya girişirler mi diye şüphe var içimde o yüzden tereddütteydim. Son olarak Türk sitesinden isim hakkını aldığım bir siteyi tekrar uzatmak için illa o aldığım siteylemi irtibatta olmam gerek?

1 yıllık aldığınızı varsaydığımızda gerekli firma ile iletişime geçebilirsiniz. 1 yılın dolmasına 2-3 gün kala tekrar domaini 1 yıllık alabilirsiniz.1 yılı doldurduğu halde , ürün sizde bulunmuyorsa yani tekrar alış işlemini gerçekleştirmediyseniz diğer kurumlar tarafından domain alınabilir olarak görünecektir.

İsim hakkını aldığınız firmadan başka firmalardan da yine aynı isim hakkını süre zarfı bittiği durumda alabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

1 yıllık aldığınızı varsaydığımızda gerekli firma ile iletişime geçebilirsiniz. 1 yılın dolmasına 2-3 gün kala tekrar domaini 1 yıllık alabilirsiniz.1 yılı doldurduğu halde , ürün sizde bulunmuyorsa yani tekrar alış işlemini gerçekleştirmediyseniz diğer kurumlar tarafından domain alınabilir olarak görünecektir.

İsim hakkını aldığınız firmadan başka firmalardan da yine aynı isim hakkını süre zarfı bittiği durumda alabilirsiniz.

İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim fazlasıyla aydınlattınız beni.
    Saygılar..

• Üstadlarım yazılarınızı okudum ve aklıma birşey takıldı.. Alan isimlerinin 1 senelik alınabildiğini istenirse 2-3-4-5-6 ya uzatılabileceğini söylemişsiniz.. 1 senelik kiralama sonucunda erken davranmazsak başka şirketlerin ismi alabileceğinden bahsetmişsiniz.. Biliyorum saçma olacak ama söylediğinize göre ; mesela my.net.com adlı site adresini şirketin kendisinden önce kiralayabilme şansımız var ? öyle mi ? umarım anlatabilmişimdir durumu
  • Merhaba,
    Elbette mümkün.
    .com için ulusalararası kayıt kuruluşu icann tarafından tescil işlemleri sağlanır. Yani .com uzantılı site adı tescili için herhangi bir evrak vs. gerekmez.

ama aynı şeyi .com.tr için söyleyemeyiz. .com.tr uzantılı domainler için evrak zorunluluğu vardır.

Bahsettiğiniz gibi firmalar domainlerini almamışsa tescil edilebilir. Ama genelde büyük şirketler böyle şeyleri kaçırmaz.

Sorgulama yapmak içinde en hızlı :www.whois.com.tr adresini kullanabilirsiniz.
  • beyler satılık isim vardır...

www.yemekdünyam.com ----- sitenin adıdır...

hiçbir düzenleme yapılmamıştır...
    makul bir ücret karşılığında satabilirim...

iletişim: kadiren41@gmail.com adresine e-posta atmanız yeterli olacaktır...

ilginiz için teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.