Şimdi Ara

Işıklardaki saniye sayaçları neden kaldırıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diger sehirlerde nasildir bilmem ama İstanbul'da bir ara hemen hemen tum trafik isiklarinda saniye sayaclari vardi. Cokta guzel surucu dostu bi ozellikti.

Sonra zamanla azalarak bittiler. Uzun zamandir hic karsilasmadigimi farkettim.

Bu sayaclarin kime neyi batti acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saniye olayı bence iyi bir şey değil, küçük şehirlerde 3 saniye kala yürümeye başlıyor millet, aynısını İstanbulda da yapanlar olacak kaza riskini bence yükseltir. Sarıdan kırmızıya döndüğü halde yardıra yardıra geçenlere sıkça denk geliyorum. Akıllının biri 3 saniye önceden kalkar, diğeri de sarıdan kırmızıya döndüğü halde yapıştırır gelir sonra kavşakta öpüşürler.

Ayrıca kavşağa yaklaşırken bakacak adam yeşilin bitmesine 3-5 saniye var, asılacak gaza ışığa yakalanmayayım diye, bu da kaza ihtimalini artıracak. Kavşaklarda yavaşlamamız gerekirken hızlanıyoruz, bunu yeri geldiğinde ben de yapıyorum. Bu sayaçlı trafik lambaları bence kavşak güvenliğini tehlikeye atan bir şey.
  • Hem onu kaldırdılar hem de ışıklar Abd'de ki gibi yolun karşısında değil. En önde olunca ışığa bakmaktan insanın boynu ağrıyor.

• Saniye olayı bence iyi bir şey değil, küçük şehirlerde 3 saniye kala yürümeye başlıyor millet, aynısını İstanbulda da yapanlar olacak kaza riskini bence yükseltir. Sarıdan kırmızıya döndüğü halde yardıra yardıra geçenlere sıkça denk geliyorum. Akıllının biri 3 saniye önceden kalkar, diğeri de sarıdan kırmızıya döndüğü halde yapıştırır gelir sonra kavşakta öpüşürler.

Ayrıca kavşağa yaklaşırken bakacak adam yeşilin bitmesine 3-5 saniye var, asılacak gaza ışığa yakalanmayayım diye, bu da kaza ihtimalini artıracak. Kavşaklarda yavaşlamamız gerekirken hızlanıyoruz, bunu yeri geldiğinde ben de yapıyorum. Bu sayaçlı trafik lambaları bence kavşak güvenliğini tehlikeye atan bir şey.
  • Eds sisteminden ceza yazılması için kaldırıldı.

• Birkaç noktada saniye olayını kaldırdılar. Bazı noktalarda halen var.

Işıklarda bekliyoruz, süre azaldı derken yanımdaki toros marş bastı. Dedim noluyo lan? Ben de bile olmayan start-stop mu var bunlarda :D Sayaç da olunca fazla yakmasın diye kontak kapatıyo adamlar 80 ve üzeri saniyelerde.

• Onun yerine artık ilk önce karşı yöndeki ışığın rengine ondan sonra yaya için yanan ışığın son 3 defa yanıp sönmesine,sonra da sabit kırmızı olmasına bakıp kalkıyoruz.

Ki bu söylediğimi trafikte çok zaman geçiren kişiler bir refleks haline getirdi İstanbul da.Böylece yeşil yanma süresi ile aracı kaldırma süresi aynı milisaniyelerde neredeyse.

Eğer yol açıksa güzel oluyor da trafik varsa bi naneye yaradığı yok.

• Trafik hizli aksin diye koyulan saniye sayaclari bize yaramadi abi adam 3 2 1 demeden basiyor gidiyor snra vay efendim senede bilmem kactane insan oluyor trafik kazalarinda buna mahal vermemek icin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Istanbulda isik kirmizdan yesile gecerken sari yanmadan direk kirmizi yaniyor. Diger sehirlerde ise once sari yaniyor(olmasi gerektigi gibi). Bunun nedeni nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 22 Temmuz 2019; 22:13:36 >
  • educationist E kullanıcısına yanıt
    Nasi bi alakasi varki?

• nuisance kullanıcısına yanıt
    İstanbul asiri yogun trafige sahip. Zamandan kazanmak icin yapildi.

• yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Sayaç olduğunda kendinizi ayarlardınız. Şimdi son anda kırmızıda yakalanan çok oluyor.

• Bu sayaçları kaldıran beyinsizlerin ta..

Bunlar yüzünden ani sert fren yapmaktan bıktım.
  • Bunun yuzunden eds oldugunu tahmın ettıgım bı yerde kırmızı ısıkta gecmek zorunda kaldım. Zemın ıslaktı ve yagmur yagıyordu. Frene basmak daha tehlıkelı olabılırdı. Umarım ceza gelmez :)

• Sayaçlar start stop da işe yarıyor, 40 -50 sn varsa kullanıyorsun,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeşmede var halen. Günde 75 araba geçmeyen yerde 75sn kırmızı yanıyor.

• Akıllı ışık sıstemıne geçılecektı ne oldu bılmıyorum
  • ysakay kullanıcısına yanıt
    En buyuk saçmalıkta bu zaten bundan dolayı akıllı ışık sıstemıne geçılmelı artık
  • 1 ay öncesine kadar yeşil yanıp söner sonra sarı ve kırmızı yanardı. Şimdi yeşil hiç yanıp sönmeden direkt sarı ve kırmızı yanıyor.
    Yani yeşil de yansa ışıklara yaklaşırken hızını azaltıp kontrollü girmen gerekiyor kavşaklara. Asıl sebebi bu.

Işık direklerinin Amerika'daki gibi karşıda olması çok daha iyi olurdu. Gerçekten en önde lambaya bakmak insanı bazen zorluyor. Hele direği geçenler hiç göremediklerinden yeşil yansa da hareket etmek için bir 5 saniye arkadan korna çalınmasını bekliyor.
  • Bence biraz sarının süresi artmalı cabuk değişiyor.

• Muhtemelen yeniliklere kapalı olan bir başak, oğlak yada boğa burcu olan bir geri kafalı ya batmıştır. O yüzden kaldırılmıştır. Durum konyada da aynı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.