Dün Türk'ün Uzayla İmtahanı filminde yörüngede ki hızlarının böyle olduğu tarzında bir sahne geçti. Bu konuyu açma sebebim.Biz Türklerin böyle şeylerle (Uzaya çıkmak , Aya gitmek gibi ) dalga geçmekten başka bir şey yapamamamızdır. Senaryoyu yazan adam ışık hızının ne olduğunu bile bilmiyor.(Kesinlikle komedi olsun diye söylenmiş bir şey değildi filmin ciddi yerindeydi)
Bende şöyle bir göz attımda aşırı saçma bir dizi mi film mi bilmiyorum. Yani motor kaskı ve araba emniyet kemeriyle uzaya çıkmak ne kadar mantıklıysa bu dizi veya filmde o kadar mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: [Fe4R]
Bende şöyle bir göz attımda aşırı saçma bir dizi mi film mi bilmiyorum. Yani motor kaskı ve araba emniyet kemeriyle uzaya çıkmak ne kadar mantıklıysa bu dizi veya filmde o kadar mantıklı.
komedi dizisi işte bu yüzden ciddiye almak yanlış. bırakın çıksınlar ışık hızının 20-30 katına =) belki senarist ilerleyen bölümlerde kuantumu da öğrenir, bir de mass effect oynadı mı tamamdır kuantum mantığıyla çalışan mass effect kapıları açarlar dizide =D
valla şu hangi kuelydi bakayım adam paraşüt icat ediyor ve takıp atlıyor ama paraşüt açılmıyor yere çakılıyor. youtube'da videosu vardı. ya da ne dyelim jules verne' nin romanları. bana uzayda motosiklet kullanabiliyor olmak doğrusu pek itici gelmiyor. basınca dayanıklı esnek bir uzay elbisesi kullanımını tetikliyor adeta. motosiklet de keza daha küçük ama etkili uzay araçlarının boşlukta neden kullanılamasın dedirtiyor. ışık hızının 20 kat aşılması ise herşey mümkündürü ve bana türk'ü hatılatıyor. yani ışık hızını aşamıyor olmak onun aşılamayacağı anlamına gelmez. biz aşılabilir diyoruz şimdiden.
Diziye (belgesel arası) biraz bakmıştım uzaydakiler radyo dinliyor tarih geçerse dikkat et de ona göre hesaplayalım kaç ışık yılı uzakta olduğumuzu diyordu. 80 darbesi haberleri vardı. 30 yılı 1milyona mı bölmek gerek bu durumda.
yıldız savaşları filmindeki uzay gemileri ışık hızını katlayınca sorun yok ama...
geminin biri (hemde güya dandikmiş yani) ,ışık hızının bilmem kaç katına çıkabiliyordu...
önüme gelen her filmi biraz izler ve diziyi önyargısız bir iki bölüm takip ederim bence o dizi için söylenebilecek tek şey ölü taklidi yapalım belki biter .ışık hızına çıkılsa iyi çay içtiler jetski ile uzayda dolaştılar bide baya filmin çekildiği yeri felan gösterdiler baya reklam yaptılar ciddi birşey var sandım artık yönetmen ve senaristler gururu bıraksın yapamıyoruz desinler birleşip birşeyler yapmaya çalışsınlar yabancı dizilerde altyazı okumaktan gözlerim bozuldu hergün dolaşıyorum türk kanallarında düzgün birşeyler olsada izlesek diye ama nafile suskunlar dizisi başlayınca altın bulmuş gibi oldum ümitle böyle bir iki dizi daha çıkar diye bekliyorum.