Şimdi Ara

Işık hızı aşılırsa Geçmişi görebiliriz... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
11
Favori
29.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahm3tt

    quote:

    Orijinalden alıntı: misterno1

    konuyla direk alakasi yok ama paylasmak istedim

    uzayda seyahat ederken isik hizini ne kadar gecerseniz o kadar zaman yavaslar

    Yukaridaki cumle size neden firavunlarun ve bazi peygamberlerin yuzlerce dunya yili yasadigini anlatmaktadir



    hız ile alakası yok

    atomlar kendi etrafında donuyor ya

    şimdi o dunyanın gunes etrafında tam donusune 365 gun 6 saat bilmem kaç dakika ya

    sen bu sure zarfında 1 yaş atlıyorsun

    şimdi dunya güneş etrafında bunun 2 katı yani 700 kusur gunde donseydi sen 2 yılda 1 yaşlanıcaktın

    bunun birçok etkisi olmalı

    şuan da eline bir toplu iğne al

    başı ne kadar ufak ise

    öyle büyük gezegenler varmış ki gerçekten güneş toplu iğne başın kadar kalıyor

    yani o buyuklukte ki kütle çekimi ve dönüşü vs

    heralde insan yaşlanmaz dı.

    discovery nin yalancısıyım....



    ne yani firavunlar dunyanin etrafinda uzay araci icinde donuyorlarmiydi yani?

    yani seyahat yerine dunya etrafinda donmek?

    neden boyle bir sey yapsinlar ve sik sik yapsinlar?




  •  Işık hızı aşılırsa Geçmişi görebiliriz...


    Fotoğraftaki gözlüklü adamın gelecekten gelen bir adam olduğu efsanesi var :)
  • Peki ben zaman mak. yaptım ve geçmişe gidip kendimi bulup öldürdüm.
    Dolayası ile ben bu dünyada hiç var olmadım ve zaman mak. icat edemedim.
    Zaman mak. icat edemediğim içinde doğal olarak geçmişede gidemedim ve kendimide öldüremedim.
    Kendimi öldüremediğim için ben bu hayatda var oldum ve zaman mak. icat ettim.
    Sonra gene geriye gittim kendimi öldürdüm, dolasıyla zaman mak. icat edemedim bla bla bla ... .. ... bu döngü hep böyle devam etti.

    Nasıl çıkıcam bu işin içinden ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 26 Eylül 2012; 1:29:27 >
  • Kim ne derse desin bence ihtimal var.
    güneşten dünyamıza ışığın ulaşma süresi 7 dakika.
    Eğer biz sürekli güneşten uzaklaşan hareketi 300001 Km/s hızla yapsaydık. Güneşin daha önceden Yollamış olduğu ışınlarıda görebilecektik.
    Aynı şeyi farklı sistemlerde denesekte aynı şeye ulaşırız gibime geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    Einstein ışık hızını aşarsanız zaman size göre yavaşlar diyor.
    Atıyorum ışık hızında 1 hafta yolculuk yaptın diyelim. Senin takvimin bir hafta ilerlemişken gerçek dünya takvimi birkaç yüzyıl ilerlemiştir.

    Bu durumda;
    Güneş ışınları Dünya'ya 8 dk.'da ulaşıyor. Güneş ışınları; ışık hızıyla hareket ettiği için, Güneş'ten çıkıp 8 dk.'da Dünya'ya ulaşmaları, aslında milyonlarca yıl sürüyor. Yani 8 dk. önce yola çıkan ışınlar Dünya'ya çarpıyor, ama; Biz Güneş'in milyonlarca yıl önce ki halini görüyoruz diyebilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomthejeer

    quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    Einstein ışık hızını aşarsanız zaman size göre yavaşlar diyor.
    Atıyorum ışık hızında 1 hafta yolculuk yaptın diyelim. Senin takvimin bir hafta ilerlemişken gerçek dünya takvimi birkaç yüzyıl ilerlemiştir.

    Bu durumda;
    Güneş ışınları Dünya'ya 8 dk.'da ulaşıyor. Güneş ışınları; ışık hızıyla hareket ettiği için, Güneş'ten çıkıp 8 dk.'da Dünya'ya ulaşmaları, aslında milyonlarca yıl sürüyor. Yani 8 dk. önce yola çıkan ışınlar Dünya'ya çarpıyor, ama; Biz Güneş'in milyonlarca yıl önce ki halini görüyoruz diyebilir miyiz?

    yok biraz konu karıştı :)
    ışık dünyaya 8 dakikada ulaşıyor ama bizim saatimize göre.
    eğer güneşten dünyaya doğru yaklaşık aynı hızda gelen ışık değil de bi araç olsaydı. aracın içindekiler bizim dünyaya gelmemiz 8 dakika değil 1 saniye bile sürmedi diyeceklerdi




  • Okuduğunuz her mesajda donanımhaberin kendi evreninde yarattığı zaman tünelinde görsel olarak yolculuk yapıyorsunuz zaten ama farkında değilsiniz , her güneşe baktığımızda geçmişi görüyoruz, zaman uzayda vardır yani tanımlayamadıığımız sonlandıramadığımız bir yerde; yaşadğımız , sınırlarını bildiğimiz bir yerde zaman yoktur algımız vardır sadece algılımızla yarattığımız 'zaman' vardır, gerçek anlamda zamanın içinde değiliz kendi oluşturduğumuz suni takvimlerle, birimlerle, kavramlarla sınırını bilmediğimiz bir yerden bize gelen ışıklara bakarak yine sadece algımızla hareket ederek algının içinde bulunmayacağı düzeni çözmeye çalışıyoruz. Kısaca bence zamanda yolculuk donanımhaberi okumaktır (:
  • Önünde bir çizgi var fakat bulunduğumuz evrende bu çizgiye yaklaşamazsın.Ama çizginin ötesinde bir şey olup olmadığını bilemezsin.Varsa dahi bu evrene ait değildir.EPR paradoksunu incelersiniz daha faydalı bilgiler edinirsiniz.
  • merhaba benim adım muharrem varlı ve ben bu konuyla ilgili yorumları okudum ve biraz yorumlara birazda kendi düşüncelerimi yazıcam ama geneli benim düşüncelerim olur. şimdi biz, şu anda ve sonra ve de önce ışık hızını geçemiyoruz, geçemediğimiz için zaman kavramı ileriye doğru akıyor yani geleceğe doğru ve bizde her geçen gün, saat, dk ömrümüzden bir parça gidiyor, ama eğer ışık hızını geçersek vakit geçmişe doğru ilerler bunu şöyle gösteriyim hayatımızı bir çizgi olarak düşünelim ve o çizgi ömrümüz yani bu hayatta ne kadar,ne vakit kadar yaşayacağımız olsun zaman geçtikçe o çizgi azalsın ve bu çizgiyi ışık hızını geçemeyince ve geçinceki çizgileri sırasıyla bakın.

    ÖRNEK:

    ÖMÜR (Işık hızını geçemediğimiz ömür)
    1)-------------------------------------------------------------------------- 2)---------------------------------------------------------- VAKİT GEÇTİKÇE 3)------------------------------------------------- ÖMRÜMÜZDEN BİR 4)-------------------------------------- PARÇA GİDER
    5)----------------- (ömrün sonu ölümdür)
    6)---
    7)-
    8)ömrün sonudur ölmüşüzdür

    ÖMÜR (ışık hızını geçtiğimiz ömür)
    1)----------------
    2)--------------------- VAKİTTEN GERİYE
    3)------------------------------ GİTTİKÇE ÖMRÜN
    4)---------------------------------------- BAŞINA YAKLAŞIRSIN
    5)--------------------------------------------------- (ömrün başından önceki
    6)-------------------------------------------------------- zamanlarda olmadığından
    7)--------------------------------------------------------------- yoksundur)
    8)ama burda olamayız çünkü ömür başlamamış ve siz daha yoksunuzdur

    yalnız bunları okurken benim kendi düşüncem olduğunu unutmayın ve benim bir düşünce, bir görüşüm daha var bence bu evrende ışık hızını geçecek bir şey yoktur mesela 1 ışık ışını ile başka bir ışık ışınını kıyaslarsak ikisi de aynı süratle gittiğini saptarız yani bu durumda zaman ne geleceğe nede geçmişe gider bir zaman boşluğunda kalır bu da zamanın durmasına sebebiyet verebilir ama bunu bir aletle birleştre bilecek birisi varsa bu ışık ışınıyla aynı giden bir alet yaparsa o kişi alnından öpmek lazım ama sözlerime dikkat ettiyseniz bence ışık hızını geçemeyiz yani geçmişte yolculuk yapamayız bana göre

    OKUDUĞUNUZ İÇİN SAOLUN BU ARADA BEN 12 YAŞINDAYIM




  • Bana kalırsa ışık hızı aşılabilir, ne kadar mantıklı bile gözükse einstein'ın sabit kuralı daha bu kural cıkalı 100 sene olmadı kim bilir daha neler keşfedeceğiz, ona bakarsan 2500 yıl dönemin bilim adamları yada düşünürler, depremlerin Thor'un etkisiyle, aşkın venüsün etkisiyle olduğunu savunuyorlardı, ama zaman ilerledikçe yeni şeyler keşfettik bu hiç durmadı ve durmayacak, şu an bile fiziğin acıklayamadıgı aciz kaldığı o kadar çok şey var ki, Kuantum konusunda, çift yarık deneyinde, birçok atomaltı parcacıgın hareketlerinde fizik kurallarına aykırı sey keşfedilmiştir.
    Bize düşen, sürekli sorgulamak. Ve bence ışık hızını cok daha farklı metodlarla aşacağız daha mental daha akıl almaz, yeni boyutlar, yeni enerjiler keşfedilecek, ve 1000 sene sonra belkide gülcekler bugunki bilim kurallarımıza o yüzden Herşeyi araştırmak lazım.
    Teşekkürler...
  • einstein bunu acıklamıs.mesela kutleyle bile ilişkili oldugunu soylemıs.kutlenın zamana etkısınden bahsetmiş.zamanın herkese gore farklı oldugunu acıklamıs.

    ama biliyormusunuz aslında zaman hep aynı.en başta ısac newtonun dedigi gibi zaman evrensel bir olgudur.hıc degılse ben bu sekılde dusunuyorum ve bu konuda eınstein degıl newtonu takıp edıyorum.
    bu benım dusuncem bana gore evrensel bir zaman var ve tum evrende aynı ılerlıyor.ancak degısıme ugruyor.
    yanı bunu soyle dusunebılırsınız.bır topa vurdugunuzda top gıderek hız kaybetmeye baslar.ve hızı degısır..zamanda evrende degısıyor.belkıde evrenın zaman olgusu sıfırdır kim bilir.degısır degısır ve degısır..

    ne yazıkki ilk madde diye birşey yok.ve sırf bu bıle benım zamanın evrensel oldugunu dusunmemı saglıyor.
    cunkı kücük sonsuzdur.sonsuz kucugun asla olamayısı zamanın baslayıp yada baslamaması anlamına gelır.aslında su soruyuda cevaplamak lazım ılk reaksıyon ne tarafa aktı..enerjımı zamanı yarattı yoksa zamanmı enerjiyi...zaman farklılasarak kendini tasarladı ve bu farklılasmalar enerjıye donustu enerjıler kutleye donusurken ki bazı kayıp enerjılerde o evrende zamana donustu.peki zaman ılk basta sıfırmıydı..bu yoktan bir şey cıkarmak anlamına geldıgınden bunu asla fızık kabuledemez.o yuzden hep sonsuz kücügü arar.ancak o parcacıgı bulamıyacakdır.cunkı bana gore o zaten yoktu..zaman vardı..zaman enerjıyeye ve dolayısyla kutleye donustu buda zamanın azalması anlamına gelır.ve farklılasan evrende gerıye kalan kısım zamanın nasıl aktıgını olusturur.

    yani sonucta şunu diyorum bıze gore belırlı bır hızla yurdugumuz yol bu evrende 2 dakıka dıyelım

    eger zaman olgusunu 2 kat buyutursek aynı evrende olmama ragmen aynı hızda olmama ragmen tum sartlar aynı olsa bıle bu yol 4 dakıkaya cıkacaktır. o halde zaman olgusu aslında hep aynıdır.eınstein ın teorisi ise bence zamanın gorecelı olduguna degıl sabıt olduguna bır kanıttır.farklılasan şeyden bahsedıyorsak sabıt bır seyden farklılastıgını bılırız.bır seye farklı demek ıcın sabıt bır seyi baz alırız.zamanın farklılastıgından bahsetmek bıle zamanın sabit olduguna bır kanıttır..




  • merak ettiğim şöyle bir konu var acaba kimse einstein amcaya ışık diye birşey olmasaydı zaman yaşanmayacakmıydı diye soran oldumu. O zaman bende ortaya bir fikir atıyorum ışıksız ortamlarda zaman durur, kanıtlayayım iki kişi karanlık bir ortama girin birbirinizi görmeyin hiçbirşey görmediğiniz için size zaman durdu demektir, yanlışmıyım... Çünkü hiç bir ışık kaynağı yansıyıp ışık hızında evrende dolaşamayacaktır dolayısıyla tamamen karanlık ortamda da zaman işlemeyecek ve duracaktır nasıl tamamen karanlık ortamda zamanın durmayacağı aşikar olduğu kadar ışık hızıyla zamanda ne geleceğe ne de geçmişe yolculuk diye birşey olamaz her hesap ışığın zamanda aldığı hız üzerinden hesaplanmaktadır ışık olmaza ne olacaktı. Şöyle birşey olasılığı var ışık hızını geçip senden yansıyan 10 sene sonraki ışığı yakalarsan 10 sene önceki o anı görebilirsin senden çıkan 10 sene önceki ses dalgalarını yakalarsan 10 sene önceki konuşmanı duyabilirsin.




  • Işık hızına ulaşıldığında mantıksal olarak geleceğe gidersin. Yani şu şekilde iki kşiyi yanyana düşün biri ışık hızında ilerliyor diğeri durur vaziyette ışık hızı saatte 300.000 km e denk sen 1 saat bu hızda gittiğinde 300.000km yol katetmiş olacaksın. Durağan kişi ışık hızını kullanmadan bu km yi katetmesi günler sürer ama sen 1 saatte katettiğin için mantıksal olarak geleceğe gitmiş olucaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işık hızının gerçek anlamda aşılmasına şu an kabul edilen özel görelilikte izin yoktur. Genel göreliliğin ise izin verdiği bir kaç durum gözükür ama aslında bunlarda da daha çok uzayzamanın bükülüp metriğin değişmesi sözkonusudur, aslında hız ışık hızından fazla değildir. Bazı teoriler gerçekten ışık hızından hızlı gidilmesine (yani zamanda geri gitmenize) izin veriyor lakin bunlarda çok temel bir sorun var: Causality. Causality (nedensellik) fizikte en önemli temel kabullerden biridir. Açıkçası nedensellik olmazsa elimizdeki hiç bir sistem açıklanamazdı. Causality kısaca her tepkinin bir etkiden kaynaklandığını söyler. Örneğin siz t anında ışıktan hızlı bir sinyal gönderirseniz bu diğer alıcıya t anından önce gidecektir. Bu durumda sinyal gönderilmeden varmış olur. Bu fiziğin nedensellik ilkesine tamamen aykırıdır, ve aslında böyle bir şey bugüne kadar hiç gözlenmemiştir. Bu sebepten zamanda gerçek anlamda geri gitmek şu an elimizdeki fizik yasaları ile mümkün değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarkus -- 13 Nisan 2013; 23:30:24 >




  • Gökgürültüsü duyduğun anda pencereye çıkıp nasıl ki yıldırımı göremiyorsan, ışık hızını aşsan bile ancak yine geçmişi görürsün. Anı görebilmen için sonsuz kadar küçük mesafede bir cisimle yakınlaşman lazım. Odamdaki nesneleri bile geçmişle görüyorum. Bu bilginin aktarım hızı sorunu.

    Bulunduğum şehirde çok gürültülü bir havai fişek patlasa ve ben bunu 30km öteden canlı yayında daha ses dalgaları bana ulaşmadan tv den duysam geleceğemi gitmiş oluyorum. Yoksa geçmişi mi yaklaştırmışoluyorum. Olann biten sadece bilgiye erken ulaşmakla ilgili. Bunun sınırıda sonsuz yakınlıkta bulunmakla sona erer. Daha gerisine diye birşey olduğunu sanmam.

    Hazır yazmışken kütleçekim olayında bence etkiyi oluşturan elektron dalgalanmalarıdır. Bu enerji düzeyi transferi çekim kuvvetini oluşturuyor diye düşünmüyorum.

    Zaman konusunda ise boyut olduğunu düşünmüyorum. Zaman bir algılama yardımcısıdır. Eğer zamanı samanyolundaki dünya gezegeninde gece gündüz dönüşümü/bilmem kaç diye tanımlarsanız o ölçü evren için mutlak olur. Ya da başka bir ölçü de uygulayabilirsiniz. Zaman gerçekte evrenin tamamının toplamındaki değişimdir. Değişimi er yada geç algılamak değişimin kendisini etkilemez algımızı etkiler. Buda sanmak gibi olur.

    Diğer bir konu 3 ten sonraki boyut meselesi; odamı bir koordinat sistemi ile ifade edersem yerini belirlerim. sıcaklık, kütleçekim, havasındaki element oranı vs. bunlar durum dur. Salon 5. boyutu ifade etmez. O zman salonuda içine alacak bir koordinat sistemi yapmalıyım.
    Odamdaki peynir ile buzdolabındaki peynirin birbirine oranla erken yada geç çürümesinizamanın bükülmesi gibi bir şeyle açıklayamam. Oranın ortamı soğuk buırası sıcak dolayısıylşa madde etkileştiği ortama göre hareket ettiği için değişim hızında bir farklılık ortaya çıkar. Uydudaki saatlerin daha erken yol almasının sebebide kütleçekim çamurundan biraz daha kurtulmuş olmasındandır ve hızla alakası olduğunu düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 19 Nisan 2013; 3:01:29 >




  • Dünyanın tersine doğru 300.000km gidersek geçmişe mi gideriz?

    Troll bir soru oldu sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugrul35

    Amerikalılar sanmıyorsam geçmişe gitmeyi başarmış olabilirler..Hollywwood filmlerinii takip ederseniz,ya yapmış-başarmış olduklarını insanlara bu yolla anlatmaya çalışırlar( ama tabii insanlar film diye geçiştirrler) yada bu gerçeği saçmaymış gibi göstermeye..

    Mesela; Sizce (geleceğe dönüşteki araba) gerçek midir?

    Bir de uzaylıların sık sık dünyayı ziyaret etmeleri (eğer efsane değilse tabii),bize geçmişe / geleceğe gidilebileceğini de gösteriyor..

    Bir de şöyle bişi daha var? Eğer gerçekten Amerika geçmişe/geleceğe gitmeyi başarmışsa (gelecekte başarırsa) acaba geçmiş/gelecek olaylarla oynama ihtimali olabilir mi?

    Mesela,Peygammberler zamanına gidip-peygamberlere zarar verebilirler mi?

    Yada Atatürk,e zarar verebilirler mi?Onun hiç doğmamasını sağlayabilirler mi?

    Herşey mümkün gibi..Asıl bunları düşünmemiz gerekiyor..Eğer gerçekten bulunmuşsa yada ilerde bulunursa,geçmiş/gelecek olaylara OLUMLU/OLUMSUZ müdahale edilebilir mi? diye..Asıl önemli olan konu bu?

    BELKİDE OLAYLAR DEĞİŞTİRİLMİŞTE OLABİLİR.İNSANLIĞIN RUHU BİLE DUYMADAN..




    Eğer Amerika bunu başarmış olsaydı şimdiye dünya çok daha farklı bir yer olurdu.Yani zaman makinesini bulduklarını hiç zannetmiyorum.Ayrıca insan bedeninin de böyle ağır bir yük karşısında durabileceğini düşünmüyorum.Belki bir ihtimal geleceğe gidebilirler ama geçmişe asla gidebileceklerini düşünmüyorum.

    Hollywood filmlerini çok da ciddiye almamak lazım.




  • Işık hızını aşmamız mümkün değil Çünki hicbir kuvvet ve ivme ile o hıza ulaşamassınız..Evrenin hız limitidir..siz C ye yaklaştıkca kütlede sonsuza yakınsar..Bu yuzden diyelimki aştık diye bir soru bence şu anlama gelir fizikdeki bütün herşeyi boşver ve öyle konuş o halde bundan sonraki kelimelerim sadece düşüncelerimi yansıtabılır..Kesin ve kati konusulamaz...Ama yinede aşalım bakalım o hızı imkansız ama hadi aşalım..Lakin yine söyleyim fizik icin bu andan itibaren gameover..Bundan dolayı söyleyeceklerime bence diyerek başlamalıyım.
    Bence tepki etkiden önce gelemez..Eğer ben önümdeki masaya vuruyorsam sesin etkiden sonra cıkması gerekiyor..Yada bir bardak suyu yere atmışsam kırılır..Ortada bir neden vardır ve sonuc vardır..Lakin ışık hızını aştıgınızın diğer anlamıda şu olurki inanılmaz birşey..Eğer ısık hızını aşarsanız tepki etkiyi gecer...ben daha yumruğumu masaya vurcagımı dusunmeden masadan ses cıkar..Ya da daha bardaga elımı uzatırken kırılır..Herşey alt üst olur..Etrafımızdaki hemen hemen hıcbır harekete anlam veremessinız..Uzaya baktıgımızda neredeyse tüm fizik kompleksimiz coktugunden gökyüzündekiler hakkında hiçbirşey soyleyemeyız.Bu saatten sonra karanlık çağı yaşarız..Ne garip olur bu zamana kadar doğrulanmış bir teknolojının ve halen daha kullanımda olmasına rağmen aslında tümüyle yanlış oldugunu anlamak..Artık bir adım daha atamazsınız o alt yapıyla..Yeni bir yapı gerekir ve einstein gibi bir cok deha da cabası..Ancak o şekilde tekrar kendimizi toparlayabılırız..Neden ve sonuc ilişkisini tamamen kafamızdan cıkarmalı ve olaylar hakkındaki yeni ilişkimizi kurmalıyız..Sonra da kendımıze yeni bir dayanak noktası cunkı ısık hızını gecersek herhangı bır dayanak noktası kalmaz..İşte o dayanak noktasınıda tekrar oluşturmak inanılmaz zamanlar alır..Çünki artık adım atamazsınız bilimde biz şuan bu noktadaysak birikim sayesındedır..Bilim birikir ve böyle ilerler..Ama eğer siz ısık hızını aşarsanız Bilimin bu sisteminede darbe vurusunuz..Bilim artık ilerleyemez..Çunkı herşey yanlıs ise bilim o yanlıslarla dogruya ulasamaz..Bu yuzden ısık hızını aştıgımız o anda einstein gibi bir zekaya sahip olsak bile o bile bu işin üstesinden gelemez...Newtonun evrensel zamanının yanlışlıgını öğrenmemız bile 3 asır sürdü..Ama ışık hızını aşarsak yeni bir dayanak noktası bulmak herhalde 300 asır sürer..Çunkı artık tüm binamız temelınden cokmus olur..O temelı yenıden kurmak ve yenı dayanak noktası nedir sorusunu sorma evresine gelebilmek bile uzun zamanlar alır..Neden ve sonucun bittigi o anda teknolojik mağra insanları oluruz..Işık hızını aşmak demek o kadar büyük ve inanılmaz birşeyki düşüncesi bile korkutucu..Bırakın o hızı gecmeyı teoride herhangi bir varsayımınız bu olayın bir kısmını doğrularsa işte ozaman kara kara düşünmemiz icin büyük bir nedendir..Bu yuzden ısık hızını gecdıkden sonrasını dusunmek yerıne gecebılırmıyızı dusunmelıyız ve yeni teorilerle yapabilirsek desteklemelıyız..İşten ondan sonra ısık hızını gectıkden sonra ne yapmamız gerektıgını dusunebılırız...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugrul35

    Evet,bene aynı düşüncedeyim..Bulmuş olsalardı,gelecek olaylarda çok farklı değişiklikler olurdu herhalde..Niye Saddam,la Kaddafi,yle,Bin Ladin,le vs vs uğraşsınlar ki..Ve işte ne biliyim mesela Kuzey Kore lideriyle halen bile uğraşıyor mesela..

    Ama öte yandan uzayda valıklar var mı?Uzaylılar var mı?Sorusuda kafaları karıştırıyor..Bazı ilahihat fakültesi din ve bilim adamları,Kur,an-ı Kerim,de bazı ayetlerin uzaylılardan bahsettiğini,uzayda bir yerde yaşamların olduğunu dile getiriyorlar..Tabii,bu ŞİMDİKİ ZAMANLA mı ilgili bu belli değil..Şimdiki zamanla ilgili ise geçmiş/geleceğe gitme teorisi çürür,kanımca..Değilse,bunun olabileceğini düşünüyorum..Uzaylılar varsa,ışık hızını aşan ufo araçlarına da sahip olduklarını söyleyebiliriz..Onlar sahipse,insanlık neden sahip olmasın ki?





    Belki de biz uzaylılardan daha zekiyiz.Kim bilebilir.Uzaylıların çok zeki olduğunu düşünmek bana çok mantıklı gelmiyor.O kadar zeki olsalardı şimdiye bizi bulmuş olurlardı herhalde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Eagle

    quote:

    Orijinalden alıntı: tugrul35

    Evet,bene aynı düşüncedeyim..Bulmuş olsalardı,gelecek olaylarda çok farklı değişiklikler olurdu herhalde..Niye Saddam,la Kaddafi,yle,Bin Ladin,le vs vs uğraşsınlar ki..Ve işte ne biliyim mesela Kuzey Kore lideriyle halen bile uğraşıyor mesela..

    Ama öte yandan uzayda valıklar var mı?Uzaylılar var mı?Sorusuda kafaları karıştırıyor..Bazı ilahihat fakültesi din ve bilim adamları,Kur,an-ı Kerim,de bazı ayetlerin uzaylılardan bahsettiğini,uzayda bir yerde yaşamların olduğunu dile getiriyorlar..Tabii,bu ŞİMDİKİ ZAMANLA mı ilgili bu belli değil..Şimdiki zamanla ilgili ise geçmiş/geleceğe gitme teorisi çürür,kanımca..Değilse,bunun olabileceğini düşünüyorum..Uzaylılar varsa,ışık hızını aşan ufo araçlarına da sahip olduklarını söyleyebiliriz..Onlar sahipse,insanlık neden sahip olmasın ki?





    Belki de biz uzaylılardan daha zekiyiz.Kim bilebilir.Uzaylıların çok zeki olduğunu düşünmek bana çok mantıklı gelmiyor.O kadar zeki olsalardı şimdiye bizi bulmuş olurlardı herhalde

    belki bizi buldular ve hıh yine mi dandik yaşam formu deyip geçtiler. sen yoldan geçerken bir su birikintisini inceleyip bakteri kolonilerini ince ayrıntısına kadar araştırıyor musun




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.