Şimdi Ara

Işığın Kırılmasını Hep Karıştırıyorum YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fizikte ışığın kırılması konusunda ışığın normalini çizdikten sonra normale yaklaşıyorsa n büyük mü oluyordu normalden uzaklaşıyorsa n küçük mü oluyordu hep karıştırıyorum.Mantığını anlatacak var mı ?

• çok saçma bir yol söyleyeyim ama akılda kalıcıdır.

yoğun ortam şehir olsun yoğun ve kalabalık.az yoğun ortam köy olsun. normal doğrusunu anne gibi düşünelim kırılacak olan ışın da çocuk olsun.çocuk az yoğundan çok yoğuna geçince yani köyden şehre geçince şehrin kalabalığından korktuğundan annesine yaklaşır. çok yoğundan az yoğuna geçince yani şehirden köye gidince annesinden uzaklaşır bahçede falan koşar.

senenin başında hoca anlatmıştı da acayip saçma ama saçma olduğundan akılda kalıyor herhalde
  • Işık daha yogun bir ortama geçerse normale yaklaşarak kırılır. Bu sekilde aklında tutarsan daha az karıştırırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle düşünüyorum ben ; normale yaklaşıyorsa küçükten büyüğe . yani bişeyin büyümesi normaldır demi ? insan , bitki vb. normalden uzaklaşıyorsa büyükten küçüğe . yani bişeyin küçülmesi anormal olur gibi gibi

saçma ama etkili bence
  • çok saçma bir yol söyleyeyim ama akılda kalıcıdır.

yoğun ortam şehir olsun yoğun ve kalabalık.az yoğun ortam köy olsun. normal doğrusunu anne gibi düşünelim kırılacak olan ışın da çocuk olsun.çocuk az yoğundan çok yoğuna geçince yani köyden şehre geçince şehrin kalabalığından korktuğundan annesine yaklaşır. çok yoğundan az yoğuna geçince yani şehirden köye gidince annesinden uzaklaşır bahçede falan koşar.

senenin başında hoca anlatmıştı da acayip saçma ama saçma olduğundan akılda kalıyor herhalde
  • teşekkürler
  • az cok az . aciklamasi = az yogun ortamdan cok yoguna gecen normalden az uzaklasir. cok-az-cok. aciklamasi = cok yogun ortamdan az yogun ortama gecen cok uzaklasir . bu konuyu iyi ogrenmeye bak su dalgalarinda cok isine yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: jiggly.puff

çok saçma bir yol söyleyeyim ama akılda kalıcıdır.

Çok iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiggly.puff

çok saçma bir yol söyleyeyim ama akılda kalıcıdır.

kardeim çok teşekkür ederim bu yol aklımda kaldı.Ayrıca su dalgalarında bu yola kendim de ekleme yaptım.Su dalgalarında çok yoğun ortamda su yavaş hareket ediyor.ço kyoğun ortam şehir olduğundan trafik filan hareket yavaş :) az yoğun ortam köy olduğundan hareket hızlı :)

• ışık çoktan aza geçerken normale olan mesafe çoklaşır .yani çok,az,çok
    azdan çoğa geçerken normale olan mesafe azlaşır .yani az,çok,az ben bu şekilde öğrendim.
  • Büyük paranın olduğu yere yaklaşır, küçük paranın olduğu yerden kaçar

n in büyük olduğu yere geçiş yapıyorsa normale yaklaşır, n in küçük olduğu yere geçiş yapıyorsa normalden uzaklaşır.
  • ÇANU diye aklında tut. coktan aza normalden uzaklasir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.