Şimdi Ara

IŞID sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu adamların amacı nedir tam olarak ? Benim düşüncem bir dünya savaşının küçük kıvılcımları olabileceğinden yana, bu kadar kısa bir sürede isminin duyulması gerçekten çok acayip birşey neden böyle dedim ortadoğu da bir çok terör örgütü çıktı ama hiç bunun kadar iddialısı yoktu.Helede tüm dünyayı tehdit etmesi gibi bir durum var, bence bu özgüvenin arkasında kesinlikle derin bir güç(NATO üyelerinin hepsi türkiye bunun neresinde bilmiyorum artık) var ve amaçları bence İslami kötü gösterip, İslam dinin etkilerini kırmak ve islama karşı terörist algısı oluşturduktan sonra dinler arası bir savaş çıkartmak istiyorlar,dinler arası savaş demek zaten 3. Dünya savaşı demekle aynı şey, belki çok büyütüyorum ama, geçmiş dünya savaşlarına baktığımızda hep küçük bir kıvılcım ateşiyle çıkmış savaşlar,tabiki görünen sebebleri! Asıl nedeni ise Büyük devletlerin birbiri ile rekabet içinde olması.
    Sizin düşünceleriniz nedir,İŞİD sizce nedir? Kimin Projesidir? Bu oluşumda amaçlanan şey nedir? Belki çok duydunuz bu yazılanları ama bu işidin gerçekten çok karanlık bir oluşum oldugunu düşünüyorum sizce ?
    Arkadaşlar sadece tartışalım ve bu örgüt hakkında daha çok bilgi sahibi olalım diye açtım konuyu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarihte böyle selefi gruplar çıkmıştır hep. Osmanlı zamanında da bir grup toplaşıp Mekke halkını kılıçtan geçiriyor mesela. Yeterince Müslüman değillermiş çünkü onlara göre. Canları sıkılıyor, alabilecekleri iPhone'lar, gidebilecekleri AVM'ler yok napalım napalım diye düşünüp kendilerini dinle uyuşturuyorlar. Peygamber karpuz yemedi diye karpuz yemeyen adam var yani. Ama adamlar gerçek İslam'ı uyguluyor, Kuran'a aykırı hiçbir şey bulamazsın. Bizdeki şeriat istemezük, dinde türban yok, kadın erkek eşittir diyen tatlı su Müslümanları da kendilerini dindar sanıyor Kuran okumadan. Maalesef bu uydurma dinler dünyadan yok olmadıkça kimseye, özellikle de bize rahat yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cavor

Tarihte böyle selefi gruplar çıkmıştır hep. Osmanlı zamanında da bir grup toplaşıp Mekke halkını kılıçtan geçiriyor mesela. Yeterince Müslüman değillermiş çünkü onlara göre. Canları sıkılıyor, alabilecekleri iPhone'lar, gidebilecekleri AVM'ler yok napalım napalım diye düşünüp kendilerini dinle uyuşturuyorlar. Peygamber karpuz yemedi diye karpuz yemeyen adam var yani. Ama adamlar gerçek İslam'ı uyguluyor, Kuran'a aykırı hiçbir şey bulamazsın. Bizdeki şeriat istemezük, dinde türban yok, kadın erkek eşittir diyen tatlı su Müslümanları da kendilerini dindar sanıyor Kuran okumadan. Maalesef bu uydurma dinler dünyadan yok olmadıkça kimseye, özellikle de bize rahat yok.

Hocam dediğiniz gibi tarihde de kendi çıkarları için böyle grublar çıkmıştır, ama bu IŞID'in biraz daha kendine bir özgüveni var, önce hilafet ilan ediyor, sonra tüm dünyaya cihat emri vs, demek istediğim bu örgütün arkasında büyük bir emek var gibi tam olarak amaçlarını sormuştum yukarda da kendi düşüncemi yazmıştım zaten, hiç bir terör örgütüne bu kadar hırcın davranmamıştı batı devletleri, amaçları bence işidin terör estirmesi bahanesiyle, ışıd'in gittiği heryeri bombalıyacaklar, sadece İŞİD sağ kurtulacak ki operasyonlara devam etsinler, şuanki NATO zirvesi onu gösteriyor gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• IŞID'ın arkasında biz varız,en azından üstü kapalı destekçisiyiz,PKK sorununu IŞID ile azaltma gibi bir durum olabilir.
    IŞID tahminimce İngiltere sayesinde türedi,en büyük destekçileri onlar olabilir,NATO dan da bir çok ülke silah ve insan yardımında bulunduğu gerçek.
    Kısacası IŞID küresel bir terör örgütüdür diyebiliriz,seninde dediğin gibi islamı terör örgütüdür gibi göstermedeki en başarılı stratejidir IŞID.

3. dünya savaşına gelice o savaş 2000 yılında kıvılcımlandı 2001 yılında çoktan başladı,tek farkı dünya ülkelerinin askeri olarak bir birlerine doğrudan saldırmaması,bu savaş siyaset üzerinden devlet başkanlarının oturduğu yerden yapılıyor olması,savaş halen sürüyor ta ki taraflardan birinin kitlesel imha silahını ateşleyip dünyayı karıştırana kadar,o zaman savaşın görünmeyen diğer yüzünü görebiliriz.

Bunlar çok tartışılacak konular,benim görüşüm bunlar doğrudur yanlıştır emin olamam.

• Dediklerinize katılıyorum sadece Türkiye'nin İŞİD ile olan anlaşmasına katılmıyorum, bence PKK yı bitirecekler ki senin düşündüğün gibi düşünsün Türk halkı ve IŞID'e karşı sempati beslesinler IŞID' devletin yapamadığını yaptı desinler diye bitirecekler PKK yı ve devleti itibarsızlaştırcaklar ki iç karışıklıklar daha çok çıksın bunu kısmende olsa başardılar.Gerçekten İŞİD sempatizanları çoğaldı Türkiye'de bir tek banamı öyle geliyor bilmiyorum ama çevremde ve internet de hep böyle görüyorum, belkide ben yanılıyorum çok karanlık işler dönüyor oralarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valanis -- 22 Eylül 2014; 18:35:11 >
  • Pkk yı bitirecek paşaları içeriye at darbeci diye damgala sonra da ışide bel bağla ne güzelmiş ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyondur.Büyük Ortadoğu Projesinin 2 Bölgesinde(Özellikle Irakta),uygun siyasi ve askeri zemini yaratmak için etnik temizlik(soykırım) yapmaktadırlar.Paraları askerlerdir,blackwater türü şirketler tarafından eğitilmekte,şeriat arzusu ile arayış içinde olan tüm dünyadan militan almaktadırlar.Yani örgütün amacı ile,amaçlanması farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 22 Eylül 2014; 21:32:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün yahudilere geçirme günüm:) bu konuda da geçireyim.

ISIS büyük israele hazırlık projesi.

hatta batıda ISIS ile ilgili espiri var. I srael S trategic I ntelligence S ervice...

Isıs ile kürdistan resmileşecek.

resmilecek kürdistan ile büyük israilin temeli atılmış olacak.

ISısin görevlerinden biri de bölgedeki kürtü türk müslüman kim olursa olsun nüfusu azaltmak. bölge nüfus olarak büyük israile hazır degil.

ırakın 20 milyon nüfusu vardır. giderek azalıyor. kadınlar korku ve stresten dogum yapamıyor.

ama bu da yeterli degil.. bildiğin müslüman soykırımı yapılıyor.

Byk israil kurulduktan sonra nüfüsu esas azalması gereken etnik kitle olan kürtlere gelecek.

yahudi, kürtlere o toprakları bırakır mı? ondan sonra gelsin yeni ISISler.

kürtlere kucak açacak mal bir millet var. Biz Türkler.

Yanı Osmanlının ispanyadan kovulan yahudilere malca kucak acması gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 22 Eylül 2014; 20:31:01 >

• Işid küresel şirketlerin kurduğu taşeron bir örgüttür.

Nasılki PKK ab tarafından finanse edilen ileride israilin nilden fırata kadar olan topraklarını almanın tapusuysa ışidde abd ve büyük firmalar için çalışan uluslararası bir piyondur

El kaidenin abd tarafından pazarlanıp ikiz kulelere saldırtılmasının foyası ortaya çıktı

İslamı kötülüycek yeni bir patch geldi buda IŞİD oldu

Hem suriye ve ırak gibi yeraltı zengini ülkeleri içten içe kemiriyor hemde orda askeri operasyona gerek kalmadan birbirlerine düşürerek masrafısız zahmetsiz bi şekilde ortadoğuyu ele geçiriyolar.

Aynı zamanda Türkiye içine bir çok suriyeli ıraklı karıştırıp Türkiyede ileride olucak iç savaş içinde pasaport alınmış oluyor

Kısacası Işid demek bir taşla bir çok kuş vurmak demektir

Arık günümüz dünyasında savaşa gerek kalmadan insanları sağcı solcu dinci laikçi yada sunni alevi diye birbirlerine kırdırıp hazıra konma savaşları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: LivingDeads69

quote:

Tarihte böyle selefi gruplar çıkmıştır hep. Osmanlı zamanında da bir grup toplaşıp Mekke halkını kılıçtan geçiriyor mesela. Yeterince Müslüman değillermiş çünkü onlara göre. Canları sıkılıyor, alabilecekleri iPhone'lar, gidebilecekleri AVM'ler yok napalım napalım diye düşünüp kendilerini dinle uyuşturuyorlar. Peygamber karpuz yemedi diye karpuz yemeyen adam var yani. Ama adamlar gerçek İslam'ı uyguluyor, Kuran'a aykırı hiçbir şey bulamazsın. Bizdeki şeriat istemezük, dinde türban yok, kadın erkek eşittir diyen tatlı su Müslümanları da kendilerini dindar sanıyor Kuran okumadan. Maalesef bu uydurma dinler dünyadan yok olmadıkça kimseye, özellikle de bize rahat yok.

Yav he he. Zaten diger dinlerin mensuplari INSAN ve her seyi yapabiliyorken , MUSLUMAN camiasi PASO BIRBIRINI KESMEK, KAN AKITMAK, SEYTAN TASLAMAK, KADINLARI CINSEL OBJE GORUP TECAVUZ TACIZ EDIP USTUNE KUCUCUK YASTAKILERI ZEVCE ALMAK bir de DININ REKLAMINI HER FIRSATTA HER YERDE UYGULAMAKTAN baska
    HICBIR meziyeti olmayan, ACLIK VE SEFALETTEN KIRILIRKEN, o avrupa ulkeleri abd tarafindan SUREKLI BACAK OMZA pozisyonuna yatirilan IGRENC TERORISTLER
    olarak aniliyor.

O YASAK BU YASAK SU CAIZ DEGIL

YAV HE HE!

Şu yazdığın saçmalığa karşı diyeceğim tek şey eski MÜSLÜMAN BİLİM ADAMLARINI araştır bakalım avrupaya ne kazandırmış. Boş boş konuşmayın lan bir kere de, ateist misin ne haltsan adam gibi saldırmadan yerinizde durun!

• quote:

Orijinalden alıntı: Valanis

quote:

Hocam dediğiniz gibi tarihde de kendi çıkarları için böyle grublar çıkmıştır, ama bu IŞID'in biraz daha kendine bir özgüveni var, önce hilafet ilan ediyor, sonra tüm dünyaya cihat emri vs, demek istediğim bu örgütün arkasında büyük bir emek var gibi tam olarak amaçlarını sormuştum yukarda da kendi düşüncemi yazmıştım zaten, hiç bir terör örgütüne bu kadar hırcın davranmamıştı batı devletleri, amaçları bence işidin terör estirmesi bahanesiyle, ışıd'in gittiği heryeri bombalıyacaklar, sadece İŞİD sağ kurtulacak ki operasyonlara devam etsinler, şuanki NATO zirvesi onu gösteriyor gibi.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 23 Eylül 2014; 5:49:28 >

• İşid gibi bir canavar yaratıp birilerini mağdur gösterip aynı zaman da kahraman gösterip Kürt devleti kurulmasına ön ayak kuruluyor ve tabiki geniş çerçeve de BOP projesi.

Mesela İşid kime saldırıyor şu an Ezidiler ve Kuzeyde'ki kürtler Ezidiler için nasıl haberler yapıldığını gördük acitasyonun dibine vurdular kimseye zararı olmadıkları halde sürüldüler vs. ciddi bi şekilde ezildiklerine dair propagan da yapıldı, aynı zaman da Peşmerge, YPG midir nedir Pkk uzantıları İşidle mücadele ettikleri için kahraman gibi gösteriliyor, Hdp milletvekilleri şu an İsviçreye gidip Pkkya silah desteğinde bulunulsun diye açlık grevi başlattı.

Zaten bunların medya da inanılmaz etkisi var her yapptıkları açıklama,eylem medya da saatlerce konuşuluyor Türkiye televizyonların da açık açık Pkk propagandası yaptırılıyor saatlerce, böyle olunca insanlar da kanıksama,olağanlaşma,normalleşmeye geçiyor artık tepki bile almıyorlar.

İşid dedikleri bir avuç insan azmanı birilerini ''MAĞDUR'' birilerini ''KAHRAMAN'' göstersin, Ortadoğu daha da karıştırsın, BOP'un temellerini sağlamlaştırsın diye kurulmuş paravan örgüttür.
    Amerika'nın ve müttefiklerinin İşid gibi bir örgüt yaratıp, daha sonra bunlarla mücade edip bakın teröriste karşı biz duruyoruz diyerek algı yaratıyorlar. Ama kimse demiyor ki sen IRAK'ta 1.5 milyon IRAKlıyı öldürdün ''Kimyasal Silah'' var gerekçesiyle üstelik olmadığı halde bunun hesabını ver diye soramıyorlar, bugün Gazze de yapılan hayvanlığı sakız eden çok müslüman kesim Irak'ta ki 1.5 Milyon müslümanı görmez, göremez çünkü 1.5 milyon kişiyi vuran uçakların hepsi Türkiye'den havalandı acaba o zaman müslüman değillerdi de sonradan bu kadar dindar oldular

• TekrarDENEYİNİzz T kullanıcısına yanıt
    pkk oraya asker gönderdi.

bugün duyduğum en acayip cümle.pkk zoru görünce kürtleri sattı galiba.çıkıp bağırsınalr taş atsınlar ışıde bakalım ne oluyo.ışıd korku saldığı için bitirmek zor olacaktır.şuan bizim sınırlarımız içerisidne olmayan bi sorun.bize ne diyebiliriz ama insanlığa sığmaz.ama şunuda düşünütyorum gelenelr adında bi belgeselde "deccal"e karşı savaşta hazırlananlar var felan diyolardı.bunalr onlar olmasın.ayrıca müslümanalra laf atanlar haklılar.sadece vahşette ve çükü nereye nasıl sokarızda kafa yoran insanlardan fazla bişey beklenmez.çok basit ve uç dürtülerle yaşıyorlar.ışıd pkkyı katletmezse pkk gene başımıza bela oalcaktır.kaldıki ırak suriye bölgesinin savaşsız geçmesi beklenemez.her konuda gerizekalılıkta tavan oluyo.
  • Kısa süre sonra yok olup gidecek bir örgüt. Bölge ülkelerini istikrarsızlaştırmaktan başka yaptığı bir iş yok. Bir kaç yıl önce işgalci olan Abd şuan bölgede kurtarıcı olarak görülüyor.

Bkz : Abd'nin Suriyeyide bombalamaya başlaması..

http://www.youtube.com/watch?v=_54Ua1vFvVo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.