Bildirim
IŞİD İngiliz muhabirin kafasını kesti
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
USA zaman kaybetmeden tüm Kuzey Suriye ve Irak' ın kuzeyini yerle bir etmeli, taş üstünde taş bırakmamalı.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur... -
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
USA zaman kaybetmeden tüm Kuzey Suriye ve Irak' ın kuzeyini yerle bir etmeli, taş üstünde taş bırakmamalı.
Hocam isler öyle yuruseydi gerek turkiye olmadi amerika çoktan bitirmişti isidi
Iside kimsenin dokunmama sebebi isidin amerikanin oyunu olmasi
Gecenlerde snowden itiraf etmişti zaten ebubekir el bagdadi onun sahte kimligi ve yahudi
Amerika bu orgutu ortadogu devletlerini karistirmak ve israille ilgilenmelerini engellemek için kurmuştur ve desteklemektedir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: hkD
Kimsede çıkıp demiyor ki bu müslümanlar çok saf din diyen herkese, her şeye inanıyorlar.
Dini bilmeden din adına adam keserek cennete gideceklerini sanıyorlar.
Yok arkadaş varsa yoksa Amerikanın oyunu bunlar.
Başlarına taş düşse sebebine bakmaz Amerika derler.
Cahil oglu cahile al bu adami kes,oteki tarafta 72 tane ilik gibi huri senin olsun diye kandiriyorlar.Adam o kafayla bogaz da keser kendini de havaya ucurur.Ki zaten oyle de yapiyorlar.
Bu teror gruplarinin bitmesi ancak Islami modernizasyon ve Arap ulkelerinde yaygin olan medrese egitiminin yok edilmesiyle mumkun olabilir.
Sen aptal olduktan sonra herkes istedigi gibi seninle oynar zaten.Baska ulkelerin oyun tertiplemesins gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 21 Ağustos 2014; 14:16:53 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born. -
quote:
Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo
quote:
Kimsede çıkıp demiyor ki bu müslümanlar çok saf din diyen herkese, her şeye inanıyorlar.
Cahil oglu cahile al bu adami kes,oteki tarafta 72 tane ilik gibi huri senin olsun diye kandiriyorlar.Adam o kafayla bogaz da keser kendini de havaya ucurur.Ki zaten oyle de yapiyorlar.
Bu teror gruplarinin bitmesi ancak Islami modernizasyon ve Arap ulkelerinde yaygin olan medrese egitiminin yok edilmesiyle mumkun olabilir.
Sen aptal olduktan sonra herkes istedigi gibi seninle oynar zaten.Baska ulkelerin oyun tertiplemesins gerek yok
Arap ülkelerin yaygın olan medrese eğitiminin içeriği nasıldır?
İslami modernizasyon nedir? Nasıl olmalıdır?_____________________________
Mühendis
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Lucky
quote:
quote:
İslami modernizasyon nedir? Nasıl olmalıdır?
Bir kere bu okullara sadece Musluman cocuklari aliniyor (baska kimse alinmiyor ve cocuklar otomatik olarak izole edilmis oluyor) ve cocuklara verilen egitim genel olarak (Hint ve Balkan medreselerinde durum farklidir;oralarda mufredatlarda farkli bilimler,matematik vs. de ogretilir) kuran-i kerim ayetleri ve ehl-i sunnet sinifinin (ve ogretilerinin) uzerine kuruludur.Mufredat gayet sinirlidir ve din disinda baska hicbirseyin egitimi verilmez.Tam olarak hatirlayamamakla beraber,Pakistan'in Turkiye'deki imam hatip modelini ornek alip kendi egitim sistemine implemente edecegi konusunda bir anlasma yapilmisti sanirim.Yani,Turkiye'deki Imam Hatip modeli (her ne kadar bu sistein de eksikleri oldugunu dusunsem de) tum Islam ulkelerine model olmalidir (illaki dini agirlikli egitim istiyorlarsa) bu okullarda hocalik yapan tiplerin ogrencileri dovdugu ve bazilarinin radikallige kaydigi konusunda da bazi bulgular var
Bana kalsa dini egitimin tamamen tedavulden kaldirilmasini oneririm elbette ama en nihayetinde bir egitimci ya da sosyolog degilim,fikrimi sormussun ben de soyledim.
Islami modernizasyon ise Avrupa'nin yasadigi aydinlanma donemine benzer bir surec olabilir.Tepeden inme bir devrimden bahsetmiyorum elbette.200,250 sene surecek bir aydinlanma donemi.Bu aydinlanma donemini A,B veya C ulkeleri degil;Arap-Turk-Balkan ya da guney asyali aydinlarin kendi halklari ile beraber yurutup basariya ulastiracaklari bir surec olacak.Neden muslumanlardan bir Locke,Spinoza,Descart ya da Hobbes cikmasin ? Bence gayet mantikli.Islam dunyasinin en kisa zamanda entelektuel,dini ve ekonomik bir transformasyon surecinden gecmesi gerekiyor.
Gercekleri gormek isteyen herkes bunu goruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 21 Ağustos 2014; 15:03:23 >_____________________________ Shall I tell you about my life, they say I'm a man of the world. I've flown across every tide, and I've seen lots of pretty girls. I guess I've got everything I need, i would't ask for more. And there's no one I'd rather be, but I just wish that I'd never been born.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Lucky
quote:
quote:
İslami modernizasyon nedir? Nasıl olmalıdır?
Bir kere bu okullara sadece Musluman cocuklari aliniyor (baska kimse alinmiyor ve cocuklar otomatik olarak izole edilmis oluyor) ve cocuklara verilen egitim genel olarak (Hint ve Balkan medreselerinde durum farklidir;oralarda mufredatlarda farkli bilimler,matematik vs. de ogretilir) kuran-i kerim ayetleri ve ehl-i sunnet sinifinin (ve ogretilerinin) uzerine kuruludur.Mufredat gayet sinirlidir ve din disinda baska hicbirseyin egitimi verilmez.Tam olarak hatirlayamamakla beraber,Pakistan'in Turkiye'deki imam hatip modelini ornek alip kendi egitim sistemine implemente edecegi konusunda bir anlasma yapilmisti sanirim.Yani,Turkiye'deki Imam Hatip modeli (her ne kadar bu sistein de eksikleri oldugunu dusunsem de) tum Islam ulkelerine model olmalidir (illaki dini agirlikli egitim istiyorlarsa) bu okullarda hocalik yapan tiplerin ogrencileri dovdugu ve bazilarinin radikallige kaydigi konusunda da bazi bulgular var
Bana kalsa dini egitimin tamamen tedavulden kaldirilmasini oneririm elbette ama en nihayetinde bir egitimci ya da sosyolog degilim,fikrimi sormussun ben de soyledim.
Islami modernizasyon ise Avrupa'nin yasadigi aydinlanma donemine benzer bir surec olabilir.Tepeden inme bir devrimden bahsetmiyorum elbette.200,250 sene surecek bir aydinlanma donemi.Bu aydinlanma donemini A,B veya C ulkeleri degil;Arap-Turk-Balkan ya da guney asyali aydinlarin kendi halklari ile beraber yurutup basariya ulastiracaklari bir surec olacak.Neden muslumanlardan bir Locke,Spinoza,Descart ya da Hobbes cikmasin ? Bence gayet mantikli.Islam dunyasinin en kisa zamanda entelektuel,dini ve ekonomik bir transformasyon surecinden gecmesi gerekiyor.
Gercekleri gormek isteyen herkes bunu goruyor.
Açıkçası onların eğitim sistemleri hakkında pek bilgim yok.Eğer sadece din eğitimi veriliyorsa bir Hristiyan veya Musevinin bu okulda okuması pek mantıklı değil.Tabi mutlaka ülke de farklı okullar vardır sonuçta Arap Yarımadasında sadece Müslümanlar yaşamıyor.Bundan ziyade dini veya görüşü ne olursa olsun kişisel haklar kısıtlanmaması gerekiyor.
Günümüz Imam Hatipleri maalesef sıkıntılı.Imam Hatip öğrencisi deyince daha efendi bir öğrenci modeli karşımıza çıkıyor.Bugün Imam Hatiplerin önünden geçiyorken vallahi ben utanıyorum ki etrafıma bakayım.Her şeyin bir usulü,adabı var.Imam Hatip değil fakat ben de Medresede belli bir süre eğitim aldım ve profilini çizdiğiniz hocalar ile karşılaştık.Ha hiç dayak vs yemedim ama elinde kalınca bir sopayla öğrencilere ders öğrettiklerine şahit oldum.Ha şunu da söyliyeyim bu işi günümüz okullarında ki gibi de yaparsan olmaz.Bugün öğrenci hocayı bıçaklıyor,dövüyor veya saygısızlığın her türlüsü var.Bizim milletin ortayı bulmama sorununu çözmesi gerekiyor.
Din eğitimi konusunda fikirlerine elbette saygı duyarım ama katılmam mümkün değil.
Islamiyetin değil Müslümanların büyük çoğunluğunun kendini geliştirmesi gerekiyor.Geçen birini aradım bir konu da danışmak için bana verdiği cevap cebime giren bir şey varsa danışmanlık edeyim yoksa beni meşgul etme telefonu kapat.Sana sorarım böyle bir Müslüman profili var mı? Ya bir karış sakalı olupta bankada hesabın vadesini uzatalım diyen bir Müslüman profili olabilir mi? Cihad adı altında Müslüman'a saldıran,masum insanların kafasını top oynamak için kesen veya Peygamberlerin mezarlarını alt üst eden bir Müslüman profili olabilir mi? Müslüman öze dönerse modernize olur.Türkiye de bugün benimsenen Ilımlı Islam saçmalığını bir kenara bırakması gerekiyor.Descartlar,Spinozalar çıkmıştır,özüne dönerlerse yine çıkacaktır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Mühendis
-
IŞİD
sünni ,öyle değil mi ?
yani ......???_____________________________ -
quote:
bide senin gibi saaflar var tabi ortalıkta hala karalamaya çalışan
işid'in müslüman bir örgüt olmaığını herkes var.
işid içinde avustralyalı,fransalı adamlar var...
adam hala cennet cehennem diyo ya
bi deyişin artık
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ne demek
- mitolojik tanrı isimleri
- hz meryem in fiziksel özellikleri
- yıldızlar hareket eder mi
- yetişkinlerde sümük yemenin psikolojik nedeni
- wikipedia"da kleopatra"yı göster
- fluence elektrikli
- dünyanın en büyük gemisi kaç metre
- ütopya ve distopya nedir
- dünyada en çok konuşulan diller
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler