Şimdi Ara

IŞİD'den 16 Nisan çağrısı Militanlarına seslendi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü Türkiye'deki militanlarına, 16 Nisan'da düzenlenecek anayasa değişikliği referandumunda "tüm sandıklarda saldırılar düzenleme" çağrısı yaptı.

BBC Türkçe'nin haberine göre IŞİD, aylık dergisi Rumiyah'ın 6 Nisan Perşembe günü yayınlanan 8. sayısının Türkçe versiyonunda "Allah'ın dışında başka kanun koyucu seçmek küfürdür" ifadesiyle şu çağrıyı yaptı:

"Referandumda 'Evet' diyenler kâfir olacağı gibi 'Hayır' diyenler de kâfir olur. Müslümanların hiçbir şekilde seçim sandıklarına gitmemesi, o sandıklardan ve mekânlardan uzak durması, [oy kullananlara] düşmanlığını ilan etmesi gerekir.

Tüm muvahhid kardeşlerimizden (…) tüm oy kullanma mekânlarının hedef alınmasını istiyoruz. Oraları basın, yakın, yıkın ve ateşe verin. Hem tağutları hem de referandumda oy kullanarak onlara ibadet eden tüm kâfirleri ve müşrikleri öldürün."

ARAPÇA GAZETEDE DE BENZER ÇAĞRI

IŞİD, yine Perşembe günü yayımladığı haftalık Arapça gazetesi al-Naba'da da, "Türkiye'de sandıklarda saldırılar düzenlenmesi" çağrısını yineledi.

Örgüt, Türkiye hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kınadı, hiçbir Müslümanın sandığa gitmemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki militanlarına, hem referandum sandıklarında saldırılar düzenleme hem de oy vermeye giden herkesi hedef alma çağrısında bulunan IŞİD'in Arapça gazetesinde, "Elinizdeki en güçlü araç neyse onu kullanın ve maksimum kargaşa yaratın" ifadeleri yer aldı.

http://odatv.com/isidden-16-nisan-cagrisi-0704171200_m.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlaşılan o ki IŞİD Evet'e de Hayır'a da karşı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göz korkutma amaçlı geliyor belli de olmaz diyecem ama 81 il var ve her il de birçok yerde oy verilcek o kadar işid militanı varsa Türkiye'de biz zaten bitmişiz.
  • ABD'nin dünyaya bela ettiği terör örgütü. ABD, IŞİD eliyle islamofobia'yı tüm dünyaya ve tabiki Türkiye'de de yaymaya çalışıyor.

• işid hayır diyor ben evet demeliyim..

okumadan direk bunu demeye gelenlerden önce yazayım bari
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    hocam işid hayırda demiyor işide göre oy vermemiz gerekiyor uyarıyımda kafir olma sonra
  • En fazla bir iki ilde birşey olur. O kadar örgütlü değil ki bunlar topluca ülke genelinde eylem yapsın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

En fazla bir iki ilde birşey olur. O kadar örgütlü değil ki bunlar topluca ülke genelinde eylem yapsın?

İdüğü belirsiz bir sürü kişi girdi ülkeye.
  • "Türkiye'de sandıklarda saldırılar düzenlenmesi" yok artık bunların bu kadar fazla adamı varsa bu ülkede zaten tüyü dikmişiz demektir kıytırık terör örgütü koca T.C. üzerinde etki bırakıyor ya en çok buna üzülüyorum.
  • oğlum ben sandık başkanıyım lan paylaşmayın şöyle haberler ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night King -- 7 Nisan 2017; 22:42:56 >
  • Türkçesi oy vermeye gitmeyin akp kazansın başkanlık gelsin. Katılım az olursa bunun kime yarayacağı bellidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.