Sanırım bu soruya en uygun yer burası :) Yanlış yere açtıysam affola...
Isı yalıtımı olan 50x50x100 ebatlarında bir dolap yaptıracağım. Kuluçka makinesi için olacak ve ısı yalıtımı önemli. Dış ortam yaklaşık 20 derece civarı ve içerisi sabit 37,5 derece olacak. İçeride ısıyı en iyi koruyan ahşap nedir? MDF de yalıtıma gerek yok diye okudum bir yerde ama bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum... Lütfen konu ile alakasız saçma sapan mesajlar atmayın!! Konudan boş çıkmayım deyip karalayanlar oluyor ;)
Şimdiden teşekkürler...
Puro ile ilgilenenler bilir puroları nemli tutmak lazım bu yuzden nemi korumak için genelde sedirden yapılmış humidorlar kullanılır içine de nem üretecek bir kaynak koyarlar. Isi yalitiminda ne derece etki eder bilmiyorum ama sanırım iyi olabilir.
Ahşap ile ısı yalıtımını sağlamanız oldukça güç, ya çift katman ve arasına yalıtıcı malzeme koymanız gerekir veya kendizin de belirtiği preslenmiş malzemelere bakmanız gerekir.
dışını 5mm depron/kapron ile kaplayabilirsin
Mdf nin metrekaresine 100tl dedi sanayide az önce sordum. Bana 250tl ye çıkardı 2,5m2 lik dolabı... Yuhhh! Bu kadar pahalı mı kötü ahşap...