< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 23 Ekim 2022; 12:16:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İşi Olupta Kendini Geliştirmeyenler

-
-
Hocam birkaç tane projem var biri hariç diğerlerini yazılımı tam öğrendiğimde hayata geçiricem iş hayatında sıkıntı olur mu sizce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam trollüyor musun bilmiyorum ki.işi olup hazır yemek nedir..
yazdığın kadarıyla "satış temsilcisi" olarak çalışacaksın ek iş olarak da yazılımla ilgili birkaç projen var diye anlıyorum.
bunun sıkıntı olacak biryanı yok. kimilerini geçersin kimilerini geçemezsin hayat böyledir.
mesela bu konudaki 2. mesajında biraz enteresan bir cümle. doğru dürüst konuşmayı bilmiyormuşsun gibi gözüküyor :) "biri hariç diğerlerini" yazıp kafa karıştıracağına, bir tanesi yazılımla ilgili değil ama diğerleri yazılımla ilgili yazabilirdin.neyse
satış mühendisliği bence kariyer yapılacak bir iş değil. bildiğin dilenci oluyorsun ve şuan piyasada tüm işyerleri kredi ile faizle bankalarla çalışıyor. yani şuan para sıkıntı. işveren sana diycen mesela arıtma cihazı için 5mikron filtre üretiyoruz.bunları satmamız lazım. yardımcı ol satalım diycek. sen hoppaaa otur su arıtma cihazı tarihinden ders çalışmaya başla. çünkü satın alacak adam sana 5mikron filtreleri niye karbon lityum alaşımdan yapmıyorsunuz gibi bir soru sorduğunda şırrank cevaplayacak kadar detaylı bilgin olmalı. adam egzoz da satmanı isteyebilir bu sefer otur egzozlara çalış.anladın mı cins bir iş..
neyse konuma dönersem tüm iş yerleri banka ile faizle çalışır. sen zar zor adamlara 5bin egzoz sattın diyelim. ama parayı alamazsan işvereninle yine papaz olursun.şuan çoğu işyeri batık ama çaktırmıyorlar.batık işyerine mal satarsın sonra başa belayı alırsın. adamlara hizmet verirsin fakat parasını alma konusunda ciddi problemler olabilir.
ilkokul mezunu bir patronunun ürettiği malları satmak için kapı kapı dolaşıp dil dökmek, sence parlak bir kariyer planı mı? bence değil. ben sana özelden ne yapman konusunda mesaj yazdım hocam. kişisel görüşümü yazdım ama sen inatla satış satış satış satış diyip duruyorsun. satış konusunda dış görünüş yabancı dil önemlidir ve belli de olmaz iyi kazanabilirsin belki insanları kandırma yeteneğin yüksekse herşey olabilir.
-
Hocam öbür türlü sadece excel kullanacaz sanki para kazanamam gibi geliyor pazarlama veya productta
bunda yeni müşteri kazandırıon
hocam özelden ve buradan bu konuda yeterince yazdım gereğinden fazla zaman ayırdım. daha beni bu konuda alıntılamazsan sevinirim.herşey gönlünce olur umarım.ben özet olarak yurtdışını tavsiye ederim. yolun açık olsun panik yapmazsan ve boşvermezsen yolunu bulursun merak etme.dengeyi bul yani.
Bende senin gibiydim o ilk heyecanı en fazla üç ay sonra sönüyor sonra mesai bitsinde rahatıma bakayım diye düşünmeye başlıyorsun
-
yo
Kendini geliştirmekle, çalıştığın iş yerine faydalı olmaya çalışmak farklı şeyler. Kendini elbette geliştirmelisin devamlı ve her alanda. Evet millet bunu yapmıyor, ama o kendi vasatlıklarından. Vasat adam vasat kalır yapacak bir şey yok. Vizyon sahibi, çalışkan adamı da nereye koysan parlar. Garanti devlet memuru olsa da çalışır, dünyanın en zengini olsa da. Zaten devlet bunların sayesinde ayakta kalıyor.
Onun dışında işte projeler geliştirmek falan, patronundan müdüründen 1 bilemedin 2 kazığa bakar. Sonra sen de salarsın. Veya bakarsın üretmeyen adamlar farklı sebeplerden senden fazla kıymet görüyor. Özetle çalışmak kadar önemlisi akıllı, uyanık olmak. Soğukkanlı hareket etmek. Ve adi insanlardan uzak durmak. Adi adamla çalışıp 10 alacağına, dürüst adamla çalış 5 al.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni mezun dinamik bir yapıya sahipsen, öğrenmeye açık zekiysen tabiki de geçersin günümüzde insanlar bir firmada 2 yıldan sonra ritüele bağlıyorlar aman işim var nasıl olsa diye kendimi niye geliştireyim kafasındalar, Kendini geliştirmek sana bağlı sen istersen nerede olursa ol geliştirirsin tabi sana destek olması gereken insanlar da var. Erkek/Kız arkadaşın , Ailen , Müdürün , Çalışma Arkadaşların en az biri destek olsa senin için daha motive edici olur, Yerinde sayma ben 27 Yaşındayım keşke diyorum daha önce yapabilseydim bazı şeyleri ama çok da geç kalmış sayılmam diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X