Şimdi Ara

İşe Girerken E-Devlet Şifresi İstemeleri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
15.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar her gün sendika kontrolü yapacaklar gibi geliyor. Özel sektörün geldiği son nokta. Pes.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ****lik var bunun içinde kesin.
  • girip bazı bilgilerine bakacaklardır. sorunlu olduğun kısım var mı diye.

hakları yok buna.

şifreyi verdikten sonra değiştirebilirsin de, ama o arada göreceklerini görürler. gizlediğin bişey varsa verme. mahkeme vergi borcu falan.

ve en önemlisi artık enabızdan sağlık bilgilerine de bakabilirler o şifre ile.
  • Kardeşim şifre sana ait sana özeldir. Hiç kimseye verme !
  • Bu tarz bir hakları olamaz, oldu olacak vekalet istesinler.
  • Verme ? İlk defa sizden duydum.

• Boyle bir seye haklari yok. Gerekli mercilere bildirin

• quote:

Orijinalden alıntı: Doory

Adına icra davası var mı diye bakıyorlar ve sabıka kaydına.

İcra varsa işyeri uğraşmak istemeyebilir mahkemeyle avukatla vs..

Onlar için e-Devlet şifresi gerekli değil ki. Tckn den kontrol edilebiliyor.

Seni işkur kaydedip oradan işe alıp sigortanı ve maaşını devlete ödeteceklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

quote:

Orijinalden alıntı: Doory

Adına icra davası var mı diye bakıyorlar ve sabıka kaydına.

İcra varsa işyeri uğraşmak istemeyebilir mahkemeyle avukatla vs..

Onlar için e-Devlet şifresi gerekli değil ki. Tckn den kontrol edilebiliyor.

Seni işkur kaydedip oradan işe alıp sigortanı ve maaşını devlete ödeteceklerdir.

yani diyorsunki seni it gibi çalıştıracaklar maaşını ve sigortanı devlet ödeyecek onlar beleş para kazanacak hmm bana sakıncalı geldi vermeyeceğim büyük ihtimal işe almayacaklar ama ne yapsam bilemedim.
  • sana demişler ki "kardeşim,evinin anahtarını masaya bırak ben canım ne zaman isterse evine gireceğim takılacağım" sence bu durum normal mi? haklarınızı çok iyi bilin ki sömüremesinler
  • bu işde bir bit yeniği var yarın telefon açıp soracağım.
  • Sıkıntılı bir durumun (mahkeme,icralık,hapislik vb.) yoksa telefona yüklediğin uygulama üzerinden açıp buyurun yanımda bakın dersin,gerisini diretirlerse s***** çeker gidersin ve şikayet edersin.
  • Futurisma kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.

Normal şartlarda yapacakları her şeyi senin tc üzerinden de yapabilirler.

Verme tabiki

İlla birilerine şifreni vereceksen bana ver işte.

Onca zamandır donanım haberdeyim.

Onlardan daha güvenilirimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Sıkıntılı bir durumun (mahkeme,icralık,hapislik vb.) yoksa telefona yüklediğin uygulama üzerinden açıp buyurun yanımda bakın dersin,gerisini diretirlerse s***** çeker gidersin ve şikayet edersin.

sıkıntılı bir durum yok aynen sizin dediğiniz gibi telefona uygulamayı indireceğim öyle denerim.
  • böyle saçmalık mı olur ya ? sicil kaydına bakacakmışta bilmem ne . çıktı istesin ozaman o şifre kimseye verilmemeli. neler yapılıyor ordan. şikayet et direk
  • bizim tüm bilgilerimiz çalındı zaten, ver hocam sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hijikata-kun

böyle saçmalık mı olur ya ? sicil kaydına bakacakmışta bilmem ne . çıktı istesin ozaman o şifre kimseye verilmemeli. neler yapılıyor ordan. şikayet et direk

öncelerden benden tektek evrakları istiyordu adli sicil kaydı filan bende soruyordum e-devlet çıktısı kabul edermisiniz diye onlarda sorun yok getir diyorlardı ilkez başıma geldi bu olay ama telefona indirdim uygulamayı ordan gösteririm .
  • Sakın paylaşma. Kişiye özel bir şifre neticede bu.

Sabıka kaydı vb. belgeler isteyebilirler senden, çıktılarını alıp götürürsün. Ancak istedikleri şey kanuna da aykırı.

Sendika üyesi olup olmamanıza da yine Türk İş Kanunu çerçevesinde bakamaz, yasaktır. Sendika güvencesi türlerinden finansal güvencele adı altında yer alan check-off (kaynaktan kesme) yöntemi bile üyeleri ifşaladığı için eleştirilen, sendika tarafından istenmeyen bir yöntemken işe girmeden önce bu bilgiyi paylaşmak son derece yanlış. İş yeri sendikacılık olarak kapalı işyeri ise de bunu zaten önceden belirtmeleri gerekir. Kısacası sana bir ayrıcalık yapamaz sendikalısın diye. Aksi halde tazminata hak kazanırsın. Çoğu kişi bu hakları bilmediği için işverenlerin bu arsızlığına göz yummakta.

Hakkınızı yedirmeyin, sendikalı olun ya da olmayın, şifrenizi kimseyle paylaşmayın.
  • E-devlet şifresi istemelerinin nedenini tanıdığım bir mali müşavir sayesinden öğrendim isteme sebebleri işkur sayesinde bulduğum işyerinin devletden prim almak için yapmasıymış.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.