Şimdi Ara

İşe Girerken E-Devlet Şifresi İstemeleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
15.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bugün kayseri organize sanayi bölgesinde bir firmada elektronik montaj üzerine işe girmek için başvurdum işe girmek için istenen evraklar arasında e-devlet şifresini ptt den alıp diğer evraklarla getirmem istendi benim anlamadığım bu e-devlet şifresi şahsi değil mi ne hakla istiyorlar dediğimde okadar işcinin hepsi getirdi ve bir sorun olmadı demeleri nerden bileceğim yarın bir gün adıma birşeyler olacağımı şifreyi getirmediğimiz zamanda ne olur orasını da kestiriyorum ama işi de kolay bulamıyoruz maalesef.

böyle sorun yaşayanlar oldumu nerelere müracaat etmemi önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Futurisma -- 3 Ağustos 2017; 12:29:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşyeri E-Devlet Şifresi İstemeleri

Giriş

İş görüşmeleri sırasında veya işe girdikten sonra işverenlerin E-Devlet şifresi talep etmeleri yaygın bir uygulamadır. Bu durum birçok kişiyi endişelendirebilir. Bu metin, işverenlerin E-Devlet şifresi istemesinin nedenlerini, yasal düzenlemeleri ve dikkate alman gereken hususları açıklayacaktır.

İşverenler E-Devlet Şifresi Neden İster?

İşverenler, E-Devlet şifresi aracılığıyla aşağıdaki bilgilere erişmek isteyebilirler:

• Kimlik ve Adli Sicil Kaydı: İşverenler, kimliğinizi doğrulamak ve adli sicil kaydınızı kontrol etmek için E-Devlet şifresini kullanabilirler.
    • Eğitim ve Diploma Bilgileri: Bazı işverenler, eğitim geçmişinizi ve diplomalarınızı doğrulamak için E-Devlet şifresi ile erişim sağlar.
    • Sağlık Bilgileri: İşyeri sağlığı ve güvenliği açısından gerekli olabilecek sağlık bilgilerine ulaşmak için E-Devlet şifresi istenebilir.
    • Bankacılık ve Vergi Bilgileri: Bazı işverenler, maaş bordrolarınızı veya vergi durumunuzu görüntülemek için E-Devlet şifresi talep edebilirler.

Yasal Düzenleme

İşverenlerin E-Devlet şifresi talep etmesine ilişkin yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak, işverenlerin veri koruma mevzuatına uymaları gerekmektedir. Kişisel verilerin işlenmesi, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında düzenlenmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İşverenine E-Devlet şifreni vermeden önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurman önemlidir:

• Gizlilik: E-Devlet şifresi, çok sayıda kişisel bilgiye erişim sağlar. Şifreni sadece güvendiğin kişilere ver.
    • Güvenlik: İşverenine şifreni vermeden önce, şirketin veri güvenliği politikalarının yeterli olup olmadığını araştır.
    • Alternatifler: İşvereninden kimlik doğrulaması veya diğer bilgilerin doğrulanması için alternatif yollar olup olmadığını sorabilirsin.
    • Yasal Hakların: E-Devlet şifreni vermeyi reddetme hakkın vardır.

Sonuç

İşverenlerin E-Devlet şifresi istemesi yaygın bir uygulamadır. İşverenlerin bu bilgiyi neden istediğini, yasal düzenlemeleri ve dikkate alman gereken hususları anlayarak bilinçli bir karar verebilirsin. Gizliliğini korumanın ve kişisel verilerinin kötüye kullanılmasını önlemenin önemli olduğunu unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • E devlet şifresini istemelerinin gerekçesi neymiş ? Yani ne üzerine kullanacaklarmış onu sorsaydınız bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi çekerken de istiyorlar nedenini bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki sabıkana bakacaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundercry -- 3 Ağustos 2017; 12:32:37 >
  • Belediye de benden istemişti. Lan sen koskoca belediyesin! Benim bilgilerimi şak diye PC'den çıkarman lazımken, şifre istemekte neyin nesi?
  • Sabıka kaydın ve sendika üyesi olup olmadığına bakacak şikayet için alo 170

• daha önceki iş başvuruların da e-devlet üzerinden sabıka kaydı çıktısını götürüyordum barkod ile kontrol ediyorlardı bir proplem çıkmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önceleri e-devlet üzerinden sabıka kaydının çıktısını alıyor ve götürüyordum. Kendi hesapları üzerinden çıktıdaki barkod ile sahtemi doğrumu olduğuna bakıyorlardı ve sendika olayını hiç ve hiç anlamadım sendika ne alaka anlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Futurisma -- 3 Ağustos 2017; 12:38:42 >
  • Adına icra davası var mı diye bakıyorlar ve sabıka kaydına.

İcra varsa işyeri uğraşmak istemeyebilir mahkemeyle avukatla vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: Futurisma

önceleri e-devlet üzerinden sabıka kaydının çıktısını alıyor ve götürüyordum. Kendi hesapları üzerinden çıktıdaki barkod ile sahtemi doğrumu olduğuna bakıyorlardı ve sendika olayını hiç ve hiç anlamadım sendika ne alaka anlatırsanız sevinirim.

Sendikaya üyeysen potansiyel sıkıntısın patrona sana bir haksızlık yapar da hakkını aramaya kalkarsın diye önlem alacak sendikalıysa işe almaz çoğu yer

• sendika üyeliğim yok ve bu olayı araştıracağım vermek zorunlu değil bu kontrol etmek istedikleri şeylerin resmi evrakla kanıtlamanın yolu yokmu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Futurisma -- 3 Ağustos 2017; 12:52:26 >
  • Şifre konmasının bi sebebi var. Sadece senin bilmen gerek. Komediye bakya 2017 hala ülkede neler dönüyor
  • 160 no lu e-devleti aradım ve şifreyi vermekle mecbur değilsiniz neden istediklerini sorun ve resmi onaylı evraklar ile kanıtlamaya çalışın dedi.
  • Sakın verme hocam ne alaka

• Çalışma geçmişine bakmak için olmasın. ama zaten işe girerken e devlet şifresi olmadan da işveren bir yerden kontrol edebiliyor diye biliyorum. bilen birisi açıklarsa sevinirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 3 Ağustos 2017; 12:59:58 >
  • benim bildiğim istediği belgeyi e-devlet üzerinden alabiliyorsak alırız o da evrakda ki barkod no ile doğruluğunu kontrol ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

Çalışma geçmişine bakmak için olmasın. ama zaten işe girerken e devlet şifresi olmadan da işveren bir yerden kontrol edebiliyor diye biliyorum. bilen birisi açıklarsa sevinirim?

Hizmet dokumunden ogrenilir, onun icin falan degil.

Boyle bir sey kabul edilemez ne demek e devlet sifrenizi istiyoruz?

• İlk kez duyuyorum bence başka bir yer bakın ben olsam vermezdim

• Cia seni izlemiyor. Ver şifreyi geç.
  • Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.O şifrenin amacı,kullanıcıdan başkasının bilmemesi zaten.Kesinlikle kabul edilemez.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.