Şimdi Ara

İşe gidip gelmek için Tofaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En son bindiğim aracım Seat ibizamı bazı sebeplerden dolayı sattım. İşe gidip gelmek için bir araca ihtiyacım var. Amcamda 1999 yılında almış olduğu Tofaş Şahin 1.6 ie adlı araç var 61.000 km yapmış sonra garaja koymuş emekli ve haftada bir kez kullanıyor çarşıya gidip geliyor. Bana dediki aracı gel al istediğin zaman yavaştan verirsin parasını benim ihtiyacım yok.

Şimdi arkadaşlar sorum bu araç beni idare edermi hergün 4 gidiş 4 geliş 8 km yol yapıyorum ve haftada bir gün 50 km yol yapacağım tofaş kaç kmye kadar gidiyor?

teşekkürler.

• Her gün seni 8 kilometre götürür ama ayda bir mutlaka sanayiye uğraman da şart... Benim şahin öyleydi çünki... Ayda bir sanayiye götürmezsem küsüyordu, naz yapıyordu... Sonraları usta ile yasak aşk mı yaşıyor diye düşünmeden edemedim ama araştırdım öyle bir şey de yoktu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 8 Mayıs 2014; 18:44:56 >
  • hocam bende de 92 kartal var ilk elime düştüğünde bakımlarını yaptırdım ondan beri sanayi yüzü görmüyo it gibi de geziyo yeminle yani tofaş diye küçümsemeyin arabayı hele ki sizin alacağınız araç bakımlıymış ki hertürlü işinizi görür. ha konforu iyi değildir bir kaza anında sağlam kalmaz bunlara lafım yok kesinlikle ama motor ömrü olarak çok iyi araçlardır. ayrıca bir arıza yaparsa parçası işçiliği çok ucuz, çok büyük bir olay olmadığı sürece zorlanmadan yaptırır binersiniz. bence alın binin işiniz görülünce de çok güzel bi fiyata satarsınız.
  • Lpg yoksa 2 kere düşünün bu arada akraba ile iş yapılmaz
  • KM düşük hocam diğer şahinler kadar arıza yapmaz ama sorunsuzluk beklemeyin.
  • Hocam günlük 8 kilometre mesafe ise ve koyacak yeriniz varsa motor ya da bisiklet düşünmez miydiniz?
    İlla araba alacaksanız da Broadway olabilir, Şahin de çok sık kullanmazsanız o kadar fazla sanayiye götürmez.
    Yalnız şu da var, Şahin benzinli ise şaka gibi rakamlar yakabilirsiniz. Tüplü olup 40-45 kuruşu gören var aralarında.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler işe gidip gelmek için bu araç cazip geldi önümüzdeki hafta Tokata gidip amcamdan teslim alacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Her gün seni 8 kilometre götürür ama ayda bir mutlaka sanayiye uğraman da şart... Benim şahin öyleydi çünki... Ayda bir sanayiye götürmezsem küsüyordu, naz yapıyordu... Sonraları usta ile yasak aşk mı yaşıyor diye düşünmeden edemedim ama araştırdım öyle bir şey de yoktu...

kaç senelik araçlar usta arıza yapması bence normal ki parçalarıda çok ucuzmuş. Usta ile yasak aşk he güldürdünüz hocam allahta sizi güldürsün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.ozan

hocam bende de 92 kartal var ilk elime düştüğünde bakımlarını yaptırdım ondan beri sanayi yüzü görmüyo it gibi de geziyo yeminle yani tofaş diye küçümsemeyin arabayı hele ki sizin alacağınız araç bakımlıymış ki hertürlü işinizi görür. ha konforu iyi değildir bir kaza anında sağlam kalmaz bunlara lafım yok kesinlikle ama motor ömrü olarak çok iyi araçlardır. ayrıca bir arıza yaparsa parçası işçiliği çok ucuz, çok büyük bir olay olmadığı sürece zorlanmadan yaptırır binersiniz. bence alın binin işiniz görülünce de çok güzel bi fiyata satarsınız.

ustam araç tertemiz sıfır gibi elinde kullanma klavuzu bile mevcut küçükken memlekete her gittiğimde hasta olurdum o araca içine binerdim direksiyonu çevirirdim. Piyasasıda çok iyi şuan o aracın daha kötüleri en az 9.000 TL bana 2 sene gitse yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: iade

KM düşük hocam diğer şahinler kadar arıza yapmaz ama sorunsuzluk beklemeyin.

zaten iki sene bindem yeter bakalım deneyeceğiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agressive34

quote:

Orijinalden alıntı: c.ozan

hocam bende de 92 kartal var ilk elime düştüğünde bakımlarını yaptırdım ondan beri sanayi yüzü görmüyo it gibi de geziyo yeminle yani tofaş diye küçümsemeyin arabayı hele ki sizin alacağınız araç bakımlıymış ki hertürlü işinizi görür. ha konforu iyi değildir bir kaza anında sağlam kalmaz bunlara lafım yok kesinlikle ama motor ömrü olarak çok iyi araçlardır. ayrıca bir arıza yaparsa parçası işçiliği çok ucuz, çok büyük bir olay olmadığı sürece zorlanmadan yaptırır binersiniz. bence alın binin işiniz görülünce de çok güzel bi fiyata satarsınız.

ustam araç tertemiz sıfır gibi elinde kullanma klavuzu bile mevcut küçükken memlekete her gittiğimde hasta olurdum o araca içine binerdim direksiyonu çevirirdim. Piyasasıda çok iyi şuan o aracın daha kötüleri en az 9.000 TL bana 2 sene gitse yeter.

Bizimkisi latife, işine geliyorsa kaçırma... Zarar etmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam günlük 8 kilometre mesafe ise ve koyacak yeriniz varsa motor ya da bisiklet düşünmez miydiniz?
    İlla araba alacaksanız da Broadway olabilir, Şahin de çok sık kullanmazsanız o kadar fazla sanayiye götürmez.
    Yalnız şu da var, Şahin benzinli ise şaka gibi rakamlar yakabilirsiniz. Tüplü olup 40-45 kuruşu gören var aralarında.

hocam vallaha bir keresinde motor almıştım çaldılar burası sakat ondan sonra daha yeltenmedim :)

Çok sık kullanmayacağım sadece beni 2 yıl götürse yeter araç tüplü 25 kuruş yaktığını söylüyor.
  • Anlattığınız gibi ise o şahin çok iyi para yapar.
    Dışarda ki bilmem kaç bin km gezmiş şahinlere ne paralar istiyorlar.
    Bence o şahin i alın kullanın arada yağına suyuna bakın her türlü işinizi yapıcaktır.

Ne adamlar tanıyorum arabada yağ kalmamış yağ lambası yanıyor lambanın neden yandığını bilme merak etmeden günlerce geziyorlar
  • quote:

quote:

Hocam günlük 8 kilometre mesafe ise ve koyacak yeriniz varsa motor ya da bisiklet düşünmez miydiniz?

hocam vallaha bir keresinde motor almıştım çaldılar burası sakat ondan sonra daha yeltenmedim :)

Çok sık kullanmayacağım sadece beni 2 yıl götürse yeter araç tüplü 25 kuruş yaktığını söylüyor.

Hocam ben de o yüzden araba kullanıyorum, anlıyorum sizi.
    Bu arada Şahin tüpte 25 kuruş yakamaz. Pek mümkün değil yani.
    Zannetmiyorum 12 litre LPG den aşağısını yaksın. O da 33 kuruş falan yapar. Bir de kısa mesafe kullanacaksınız şaka gibi 40-45 kuruş yakacak.

• quote:

quote:

Kuş serisi ve 25 kuruş yakıyor... De gidi deeeee... Yakıt konusu senin için önemliyse iyi araştır derim... 35-40 kuruş yakma ihtimali var ona göre...

• Çok yakar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha bir de hocam aklıma gelmişken, iyi kritik yapmak lazım.
    Bölgenizde hırsızlık olayı oluyorsa, Şahin çok daha sakat bir araba. Çok kolay girilebiliyor ve yedek parçası da çok lazım oluyor. Dolayısı ile çalınma ihtimali yüksek.
    Ayrıca 4 km git 4 km gel yapacaksanız, yolun en az 1,5-2 kilometresini benzinle yürüyecek araç. Sıralı sistem ise eğer.
    Yani yakıt olarak 40 kuruşu bekleyin.
    Bunun yerine ikinci eli ağır, parçası fazla aranmayan bir araba (Mazda v.b) almanızı tavsiye ederim.
  • Ben dicektim simdi. Cok yakar o. Kac paraya verecek dayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ha bir de hocam aklıma gelmişken, iyi kritik yapmak lazım.
    Bölgenizde hırsızlık olayı oluyorsa, Şahin çok daha sakat bir araba. Çok kolay girilebiliyor ve yedek parçası da çok lazım oluyor. Dolayısı ile çalınma ihtimali yüksek.
    Ayrıca 4 km git 4 km gel yapacaksanız, yolun en az 1,5-2 kilometresini benzinle yürüyecek araç. Sıralı sistem ise eğer.
    Bunun yerine ikinci eli ağır, parçası fazla aranmayan bir araba (Mazda v.b) almanızı tavsiye ederim.

Sıralı sistem olması imkansız, ancak tek nokta enjeksiyonlu motoru varsa düz sistem veya karbüratörlü sistem lpg vardır...
  • quote:

Ha bir de hocam aklıma gelmişken, iyi kritik yapmak lazım.

Ustam düşüncelerinizi tek tek okudum ve biraz başka yerlerden de araştırma yaptım dediğiniz gibi araç çok yakıyor ancak lpg burada 2.47 bana gayet iyi geldi ayrıca lpg sistemi sıralı değil. Çalınma olayına karşı bir önlem alabilirim aslında bu aracı tercih etmemin sebebi bana 6.000 tl ye geleceği için amcam sağolsun yeni evinin çatısını yaptırmak için satıyordu sahibinden araştırması yaptım aynı arac 10.000 tl civarı benim düşüncem 2 sene biner satarım hemde karlı çıkarım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.