Şimdi Ara

İş yeri tabelası için yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İş yerimiz için kendim tabelayı yapmak istiyorum, tabelanın boyutu "Genişlik:70 cm, Uzunluk:295 cm" bunu Photoshop cc'de yapmak istiyorum.
    CC'de resimde gördüğünüz gibi yapıyorum ayarlar doğrumudur ayrıca 13 Gb'ı buluyor yardımcı olursanız sevinirim ayrıca matba'ya resmi nasıl vereceğim .psd formatındamı yoksa jpg ye çevirip mi verilecek o konuda da yardımcı olun lütfen.
    Teşekkürler.
     İş yeri tabelası için yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pincons -- 24 Ağustos 2014; 20:18:21 >

• Pincons kullanıcısına yanıt
    Jpeg değilde tiff formatında verirseniz daha iyi olur ayrıca illustratorle tasarlasaydınız daha iyi olurdu çalışmanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemus kullanıcısına yanıt
    Daha tasarlamadım cevap bekliyordum iyi oldu, resimde görüldüğü gibi mi yapılacak ayarlar ayrıca illustrator pc de var onla yapacağım vektörel çalışma olsun.
  • Evet vektörel olması kalite açısından daha iyi sonuç verir ayarları bu şekilde illustratorle yaparsanız sorun olmaz hatta illustratorde daha küçük boyutlarda çalışıp sonradan istediğiniz boyutlarada yükseltebilirsiniz kalite bozulması yaşamazsınız

yukarıdaki bilgilere ek olarak Coreldraw'da kullanabilirsiniz. Bu tip şeyleri photoshop ile tasarlamamak en uygunudur. Eğer Illustrator veya Corel içine
    resim almanız gerekiyorsa, bunun da pixel'i yükseldiğinde dosya ebadı büyüyecektir. Branda, folyo ve türü malzeme için 72 dpi dış mekan baskılarında
    yeterlidir. Biraz daha iyi malzeme ile maksimum 144 dpi baskı yapılıyor. Bunu bile çoğu reklam firması yapmıyor, 72 ile devam ediyor.

Matbaa'da kullanılacak bir baskıdan söz ediyorsanız. CMYK ve 300 dpi olmalıdır. TIFF uygun formattır. Eğer Indesign, Illustrator ve Coreldraw gibi
    tasarımlarla matbaa için hazırlanacak tasarımlar varsa bunu da kaliteli yapmak zorundasınız. Ayrıca matbaalar genel olarak 70x100 cm ebatta
    çalışırlar. Yani bu büyüklük dışına çıkmazlar, bundan daha büyük olduğunda ambalaj firmaları devreye girer ama onlarda bireysel iş yapmazlar.

Kısacası vectör çalışmak en uygunu, fazla dosya büyüklüğünüz olmaz, büyültmede sorun olmaz. Ancak her şey vectör olarak çizilmelidir.
    Fotoğraf kullanılacaksa olabildiğince yüksek pixelli, kaliteli kareler kullanmaya çalışın. Kolay gelsin...

• Harris32 kullanıcısına yanıt
    Hocam illustrator ile çalışmayı bitirdim, Render zor aldım bellek yetmedi ama cmyk 72 çözünürlükte tif olarak dışarı aktardım. 70x100 demişsin ben direk 70x295 yaptım tabelayla aynı boyutta umarım sıkıntı çıkmaz.

70x100 cm matbaalardaki kullanılan kağıt boyutudur. Siz dış mekan tabelası için kullanacağınızı söylemiştiniz.
    Bu durumda zaten çalışma ebadınız ile tabela ebadınız aynı olmalıdır.

Tabela işini yapacak kişiye direkt olarak, tabela için istediğiniz boyuttaki dosyayı Illustrator olarak götürün. TIFF olarak götürmeyin.
    TIFF matbaa için geçerli bir format. Bunu TIFF'e çevirirseniz zaten çok büyür ve gerek yok.

Tabelacıya Adobe Illustrator veya EPS veya PDF gibi formatlarda götürürseniz onlar kabul edecektir.
    Hatta gittiğinizde bir kaç soru sorarak aklınıza takılanları da öğrenmiş olursunuz. Kesinlikle tabelacıya TIFF ile gitmeyin.

Çoğu tabelacı Corel X4 kullanır, ben Coreldraw'ı bu yüzden önermiştim. Başımıza zamanında çok macera geldiğinden artık hazırlıklıyız

Kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.