Şimdi Ara

İş teklifi aldım ne yapayım (ciddi lütfen) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En son konuşmanda bütün şartlarınızı kabul ediyorum ama bu 1500 TL maaşın benim yapacağım işin tam karşılığını veriyor mu sizce? diye bir soru sor.
    Bir arkadaşım bu şekilde daha fazla maaş ile işe başlamıştı. Unutma ki iş görüşmelerinde iş verenler işçi adayının potansiyelini de izlerler...

JDM Spirit Turkey
  • Uzun yazmak zor geliyor zaten çok yoğunum neyse akşama karşılaşılan sorunları yazabilirsem yazacağım.
  • bence başla işe çünkü 1500 tl maaş başlar başlmaz ilerde artar o tecrübe kazandıktan sonra çoğı iş böyle bilirim ben özel bir şirket se eğer ne kadar iyi performan daha iyi maaş verirler ilerde yani başlar başlamaz işe 1500 daha ne istion sonradan duruma göe değerlendirme yaparsın bunu kabul etmessen iş bulamazsan eğer o zamanda kafanı yerlere vurursun başın ağrır veya daha kötü olanak verirler pişman olursun ilerde duruma göre değerlendirme yaparsın önüne gelen fırsatları değerlendir bence sonradan da başka daha iyi fırsatlar gelir belki bence direk başka
  • bence az maaşın. iyi bir bölüm ve iyi üniversite. şu anda kıytırık bir memur olsan 2010 zamla beraber en az maaş 1366 gibi bişey olcak ki daha iyi memurluıklar dil tazminatı vs. de var. kpss de bölümünle ilgili bir meslek olması lazımdı a grubu. 2 bin tl nin üstünde maaşı var. yapacağın işin tecrübe ile fazla bir ilgisi yok o yüzden etcrübe olsun diye girceksen 2 ay yeter ya ondan sonrası? bizim gibi mali müşavir olma yolunda olsaydın tecrübe önemli derdim ama pek tecrübe gerektirecek iş değil. Çıplak maaş var sadece. şu an herhangibir bankaya girsen 3 ayda bir çift maaş, yıllık kardan kar payı(3 maaş gibi bişey oluyor), özel sağlık sigortası ve dil tazminatı (mesela akbank en iyi seviyedekilere 1250 dil tazminatı veriyor) gibi konuları göz önüne alırsak bnce maaşın az. en azından olnakları olmalıydı kurumsal bir yer değil gibi. bence mezun olduğun bölüme göre kurumsal bir yere girsen daha iyi edersin yani büyük firmalara. Personellerine her zaman daha fazla değer veriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna17

bence az maaşın. iyi bir bölüm ve iyi üniversite. şu anda kıytırık bir memur olsan 2010 zamla beraber en az maaş 1366 gibi bişey olcak ki daha iyi memurluıklar dil tazminatı vs. de var. kpss de bölümünle ilgili bir meslek olması lazımdı a grubu. 2 bin tl nin üstünde maaşı var. yapacağın işin tecrübe ile fazla bir ilgisi yok o yüzden etcrübe olsun diye girceksen 2 ay yeter ya ondan sonrası? bizim gibi mali müşavir olma yolunda olsaydın tecrübe önemli derdim ama pek tecrübe gerektirecek iş değil. Çıplak maaş var sadece. şu an herhangibir bankaya girsen 3 ayda bir çift maaş, yıllık kardan kar payı(3 maaş gibi bişey oluyor), özel sağlık sigortası ve dil tazminatı (mesela akbank en iyi seviyedekilere 1250 dil tazminatı veriyor) gibi konuları göz önüne alırsak bnce maaşın az. en azından olnakları olmalıydı kurumsal bir yer değil gibi. bence mezun olduğun bölüme göre kurumsal bir yere girsen daha iyi edersin yani büyük firmalara. Personellerine her zaman daha fazla değer veriyorlar

Kafanızda nasıl bir tablo var;ama yüksek maaşla başlamak gerçekten zor ve şanslı olmak lazım bir de.

1500 TL iyi paradır başlangıç için ve dediğim gibi deneme süresinden sonra artar o az veya çok.Zaten şu anda boştaymışsınız,kaybedecek bir şeyiniz de yok.Daha iyi bir fırsat geçerse elinize 1 ay sonra çıkarsınız zaten.

• dostum bence girme,kesinlikle daha iyi bir iş bulabilirsin
    Sen bi işe gir ne yapıyorsun ne yapamıyorsun ona bak kendini geliştirmeye bak
    Para olayı zaten zamanla yerine oturur hakettiğini alırsın..

Orijinalden alıntı: insomnia__

İlk işinde kesinlikle önceliğin para olmasın. Tecrübe gerekmiyor lafını kafana takma. Gir çalış iş hayatını tanı.
    Yok 1750 yok 2000 demişsin. Daha ilk işin bu 3 e 5 e bakma.
    Biraz çalışıp aldığın parayı yetersiz bulursan çıkarsın veya gerçekten daha fazlasını hakediyorsan çıkmakla tehdit ettiğinde zaten çalıştığın işyeri verecektir
    Sen bi işe gir ne yapıyorsun ne yapamıyorsun ona bak kendini geliştirmeye bak
    Para olayı zaten zamanla yerine oturur hakettiğini alırsın..

+1

• Konuyu açan arkadaş bence bu işe gir.Yanlış anlama okuduğun bölüm iyi değil seni kurtaran yabancı dilin.İsmi havalı bir bölüm okumuşsun abimde uluslararası mezunu orayı bitirdiğine bin pişman.
    Özel sektörde sürekli yükselen maaş beklentin olmasın.Girmeyi düşündüğün iş galiba bir meslek değil para kazanmak için iyi ama uzun süreli çalışılmaz.Geçerli bir meslek kazanman iyi olur mesela gümrük müşavirliği gibi yabancı dilinde varmış.

Is tecrubeniz var mi? Sirf uni mezunusunuz diye istediginiz maasi tecrube edinmeden alabileceginizi dusunmeyin. Sizin icin oncelik maas yerine, is tecrubesi ve kendinizi gelistirmek olmalidir.

Piyasa isletmeci ve uluslararasi iliski mezunu kayniyor, onunuze guzel bir firsat cikmis degerlendirmeye bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 13 Eylül 2010; 16:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

Oncelikle konuyu ciddiye alip yapici mesajlar attiginiz icin tesekkur ediyorum. Galiba kabul edicem fakat daha iyi bir is bulursam cikarim diye dusunuyorum

En güzeli

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Fazla düşünülmeyecek bi durum cevabı gayet basit. İlk işinse gireceksin maaşı idare eder seni , maksat tecrübe kazanmak. Ki iş konusu gayet iyi tecrübe açısından. İnsan ilişkilerin ne kadar iyi olursa o kadar ilerlersin.

1 aylık deneme sürecinde herşeyin farkına varmanı sağlar. 1 ay çalış ya onlar yada sen memnun olmazsanız eyvallah dersiniz. Farklı düşüncelere sahipsen , ikna kabiliyetin varsa , ilişkilerin iyiyse istediğin rakamlara çok geçmeden ulaşırsın.

İşinden de memnun kalırsan daha ne olsun hocam ?

Orijinalden alıntı: dix1

Oncelikle konuyu ciddiye alip yapici mesajlar attiginiz icin tesekkur ediyorum. Galiba kabul edicem fakat daha iyi bir is bulursam cikarim diye dusunuyorum

işe başlayınca haber ver,birde firmalar işten ayrılma ihtimaline karşı sözleşme istemiyorlarmı?

Orijinalden alıntı: smyrna17

bence az maaşın. iyi bir bölüm ve iyi üniversite.

Demişsin ama küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama bizim okul endüstri mühendisliğinden mezun olanlara bile bu kadar teklif ediyorlar yani özel şirkette başlangıç maaşı için iyi. Hem iş tecrübesinin yerini başka birşey de tutmuyor. O yüzden başla derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: éLégancé

o maaşı almak için madende çalışan kaç bin insan var onları düşündün mü?
    bence gayet iyi bir teklif ama genede siz bilirsiniz.

Peki onlar madende çalışmak için üniversite bitiriyor mu? Yani, adam okumuş etmiş emek vermiş belki daha fazlasını hakettiğini düşünüyor. Bana kalırsa işe başla hocam, hem mesafe de yakınmış kendi geliştirirsin. Hatta arabayı yakın zamanda verirler belki :). Ayrıca başka bi işe gireceğin zaman da cv'de referansın olur.

Orijinalden alıntı: BatuhanGurlek

quote:

Orijinalden alıntı: éLégancé

o maaşı almak için madende çalışan kaç bin insan var onları düşündün mü?
    bence gayet iyi bir teklif ama genede siz bilirsiniz.

Peki onlar madende çalışmak için üniversite bitiriyor mu? Yani, adam okumuş etmiş emek vermiş belki daha fazlasını hakettiğini düşünüyor. Bana kalırsa işe başla hocam, hem mesafe de yakınmış kendi geliştirirsin. Hatta arabayı yakın zamanda verirler belki :). Ayrıca başka bi işe gireceğin zaman da cv'de referansın olur.

üniversite bitirip bitirmemesi eleştiricek insan ben değilim.yani iyi para demek istedim.yoksa senin değerin bu kadar kastında bir söylemde bulunmadım.Başlangıç ücreti için iyi para!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.