Şimdi Ara

İş garantisi var diye bir bölüm yazmak nasıl bir özgüvensizlik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençleri yönlendiren kişilere bakıyorum. kendileri dışında dönen dünyadan bihaberler.
    Bu çocukların büyük kısmı da sülalesindeki gelecekte en tahsilli kişi olmaya adaylar. Meslek nasıl seçilir, bir işte ilerde can sıkabilecek yanları nelerdir hiçbir fikirleri yok. Aldığın risk/getirisi, özlük hakları, üzerindeki baskı, ortamı, nasıl insanlarla muhatap olduğun. bunlar önemlidir. önceden insanlar ne kadar memnuniyetsiz diye düşünürdüm. fakat yetişkinlerin aklında sadece bunlar varmış. aynı maaşı bile versen yine burada durmayacak adamlar tanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 23 Şubat 2022; 22:0:17 >

• mesela ne hocam;
    pilotaj? kaptanlık?

benim bu zamanki tecrübelerimle şunu öğrendim. bir işte iyi olmak için tamamen onda mesai harcamak lazım. ilerlenmeyecek iş yok. ne iş olduğu fark etmez. yetenek olayına pek inanmam. sevmek sıkılmamak yılmadan devam etmek vardır. geleceği iyi okumak vardır. insanların bir ay hayatını idame ettirebileceği vakit kadar bir işe mesai ayırır çalışırsınız, gerekirse aç gezersiniz. yıllar sonra da meyvesini toplamaya başlarsınız. başarılı insanlarda hep bu var. en kötü karar kararsızlıktır. onda bunda zaman geçirip hiçbir işte uzmanlaşamamaktır. her şeyden anlayan hiçbir şeyden anlamıyordur( büyük ölçekte bakacak olursanız)
    5 yıl diş 6 yıl tıptan çok daha masraflı fakir aile çocuğunun taşrada tıp okuması daha olağan

Ayrıca sizin bahsettiğiniz dışardaki hayat nedir tam olarak bankadan para çekmeyi,kendi başına yemek yapmayı, işte kalan kendi işlerini halletmeyi kastediyorsaniz bunlari gereksiz abarttiginizi düşünüyorum

Disin uzmanlıkları daha değerli demek mantıklı değil saçma kıyas

Herhalde siz zamanında kitap başına gomulmediginiz için böyle cümleler kuruyorsunuz

Son olarak her mesleğe bahane bulursunuz bu kafada siz tıpta kavga var diye dişte klinik açacak para yok diye eee ne yapsın tercih verecek öğrenci sıralama yapıp tercih vermeden antalyada ingilizce öğrenip aynı zamanda bahşiş de toplayıp kazandığı parayla amerikaya gidip milyarder mi olsun
  • Yıllarca gençlere bu baskıyla tıp yazdırıldığını düşünüyorum. Elbette kendi isteğiyle, idealleriyle hareket edip tıp seçenler vardır ama çoğunluğunun bu düşüncede olmadığı kanaatindeyim. Benimkisi bir örnekti sadece, tabi ki bu örnekler çoğaltılabilir.

• iş bulma şansı atıyorum %10 ise insan ben o dilime gireceğim diye uğraşmalı. hayatta kalmak o kadar zor değil. hele de bu forumda bu yazdıklarıma ulaşabilecek kişilere..
    çok sevdiğim bi söz var: "6 ayda bir dili öğrenebilecek kişileri çok küçümsüyorsunuz" diye.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    uyanıyorlar yavaş yavaş . benim zamanımda itü bilgisayar 8 binle alıyordu. bugün genconun biriyle konuştum. abi 2binle alıyor dedi.
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt
    Evet, iş imkanı iyi olup rekabetin çok fazla olduğu bir alana girmektense iş imkanlarının az ama rekabetin daha az olduğu bir alanı seçmek duruma göre daha mantıklı olabilir.
  • Ailesinin gelir düzeyi alt, orta ise iş garantisi olan bir bölüm seçmesinde sıkıntı görmüyorum. Herkes risk almak istemeyebilir, mezun olunca hemen işe başlamak zorunda olabilir.
    Üst gelir grubundaki öğrenciler zaten canları ne isterse onu okuyor.
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    mesela ne hocam;
    pilotaj? kaptanlık?

benim bu zamanki tecrübelerimle şunu öğrendim. bir işte iyi olmak için tamamen onda mesai harcamak lazım. ilerlenmeyecek iş yok. ne iş olduğu fark etmez. yetenek olayına pek inanmam. sevmek sıkılmamak yılmadan devam etmek vardır. geleceği iyi okumak vardır. insanların bir ay hayatını idame ettirebileceği vakit kadar bir işe mesai ayırır çalışırsınız, gerekirse aç gezersiniz. yıllar sonra da meyvesini toplamaya başlarsınız. başarılı insanlarda hep bu var. en kötü karar kararsızlıktır. onda bunda zaman geçirip hiçbir işte uzmanlaşamamaktır. her şeyden anlayan hiçbir şeyden anlamıyordur( büyük ölçekte bakacak olursanız)
    alt gelir düzeyindeysen zaten okumana gerek yok. gidip 12 yaşında tamirci- berber olursan 25 yaşında okulu yeni bitirmiş iş arayan birinden katbekat fazla şeye sahip olmuş olursun. ailesi kuru ekmek yiyen birinin gidip de üniversitede bir sürü masraf etmesi bence çok mantıklı değil.
    Tıp okuyabiliyorsa okuması mantıklı. 6 sene çok maddi zorluk çekecek ama orta gelir grubuna çıkacak ve ailesine de destek olabilir.
    bilmesem inanacağım. 6 yıl onun için yoksulluğu sürdürmeye değmez. lise mezunu bir memur olsanız daha iyi ( şu anki maaş ve şartları düşünecek olursak)
    Lise mezunu memur olmanın garanti bir yolu yok ama.
    tıp kazanacak kadar çalışan birisi zaten kpssyi yalar yutar zaten.
    durumu kötü olanların ailesini bir 6 yıl daha perişanlığa mahkum bırakmasının lüzumu yok diye düşünüyorum.
  • laplasyen kullanıcısına yanıt
    hocam çık antalyada yazın bahşiş topla dil geliştir, oradan da diğer ülkelere geçebilirsin. 10+ yıl okumak dediğin kitap başından ayrılmadan günde 8 saat ders çalışmak. dışarda dönen hayat hakkında bilgileri sıfır. ilkokul öğrencisi hayatı ne kadar biliyorsa, dışarı çıkmadan ders çalışan bir insan da o kadar bilir. ekonomiyi takip edemez, dünyadaki olayları takip edemez(mesleğinde üst düzeylerde olmak istiyorsa))
    cidden şu anda bekçi vs olmak daha mantıklı. en azından kendini koruyabiliyorsun insanlar saygı duyuyor
    madem tıptan bu kadar bahsediyoruz, taşrada okuyan fakir aile çocuğu neden 6 yılını heba etsin? 5 yıllık bir diş bölümü merkez illerde tutturulabilir.
    bitirince direk çalışmaya başlıyorlar .
    hizmet yükümlülüğü derdi yok. İş garantisi ya güya. 1yıl ila 2 yıl arası orada kalıyorsun. keşke garantisi olmasa diyorsunuz bir yerde. Size verilen eğitimin karşılığı bir yerde bekleniyor, haklılar.
    yakını ölmekte olan insanların telaşı yok.
    uğraştığı hastalıkların çoğu benign iyi huylu. istemediğin vakayı alma sevk et. acilde işler o kadar kolay yürümüyor
    günlük 3 vaka alsan getirisi tıp doktoruyla aynı. (diğer adam 200 kişiyle uğraşıyor, içinde silahla gezen psikopatlar da var)
    uzmanlık dalları daha değerli.

şunları düşününce insana asgari ücret de verseler çalışır çünkü konforlu bir ortam. ha kendi muayenehanemi açacak param yok neden başkasının şemsiyesi altında çalışayım diyeceksiniz. En başa dönelim. Ailenin muayenehane açacak olanakları yoksa onu da okumayacaksın. veyahut şikayet etmeyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 24 Şubat 2022; 10:38:31 >

• Anladık kardeş tıpı sevmiyorsunda, şunu merak ediyorum seni neden başkalarin hangi mesleği sećtiği bu kadar ilgilendiriyor. Herkesin aklı var fikri var, araştirir olur biter. Bu kadar kolay.

5 yıl diş 6 yıl tıptan çok daha masraflı fakir aile çocuğunun taşrada tıp okuması daha olağan

Ayrıca sizin bahsettiğiniz dışardaki hayat nedir tam olarak bankadan para çekmeyi,kendi başına yemek yapmayı, işte kalan kendi işlerini halletmeyi kastediyorsaniz bunlari gereksiz abarttiginizi düşünüyorum

Disin uzmanlıkları daha değerli demek mantıklı değil saçma kıyas

Herhalde siz zamanında kitap başına gomulmediginiz için böyle cümleler kuruyorsunuz

Son olarak her mesleğe bahane bulursunuz bu kafada siz tıpta kavga var diye dişte klinik açacak para yok diye eee ne yapsın tercih verecek öğrenci sıralama yapıp tercih vermeden antalyada ingilizce öğrenip aynı zamanda bahşiş de toplayıp kazandığı parayla amerikaya gidip milyarder mi olsun
  • The biggest dreamer T kullanıcısına yanıt
    6 yılın sonunda tünelin bir yere çıkmadığını görünce şok olmasınlar diye yazıyorum. araştırsınlar bakalım nereden kaynak bulacaklarını çok merak ediyorum. internetteki yorumlar 10 yıllık hepsi. hiç bi şey eskisi gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 28 Şubat 2022; 11:33:26 >
  • çeka1 kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsun hocam diş de okurken çok masraflı.
    bence evet. dil kasmak en mantıklı hareket olur. çok emek gerektirmeden öğrenebileceğin bir mesleğin de olursa tamamdır.
  • en mantıklı seçimin C E N G olduğu gerçeği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB2FFA9A5 -- 28 Şubat 2022; 14:19:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.