< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 23 Şubat 2022; 22:0:17 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 23 Şubat 2022; 22:0:17 > |
mesela ne hocam;
pilotaj? kaptanlık? benim bu zamanki tecrübelerimle şunu öğrendim. bir işte iyi olmak için tamamen onda mesai harcamak lazım. ilerlenmeyecek iş yok. ne iş olduğu fark etmez. yetenek olayına pek inanmam. sevmek sıkılmamak yılmadan devam etmek vardır. geleceği iyi okumak vardır. insanların bir ay hayatını idame ettirebileceği vakit kadar bir işe mesai ayırır çalışırsınız, gerekirse aç gezersiniz. yıllar sonra da meyvesini toplamaya başlarsınız. başarılı insanlarda hep bu var. en kötü karar kararsızlıktır. onda bunda zaman geçirip hiçbir işte uzmanlaşamamaktır. her şeyden anlayan hiçbir şeyden anlamıyordur( büyük ölçekte bakacak olursanız) |
5 yıl diş 6 yıl tıptan çok daha masraflı fakir aile çocuğunun taşrada tıp okuması daha olağan
Ayrıca sizin bahsettiğiniz dışardaki hayat nedir tam olarak bankadan para çekmeyi,kendi başına yemek yapmayı, işte kalan kendi işlerini halletmeyi kastediyorsaniz bunlari gereksiz abarttiginizi düşünüyorum Disin uzmanlıkları daha değerli demek mantıklı değil saçma kıyas Herhalde siz zamanında kitap başına gomulmediginiz için böyle cümleler kuruyorsunuz Son olarak her mesleğe bahane bulursunuz bu kafada siz tıpta kavga var diye dişte klinik açacak para yok diye eee ne yapsın tercih verecek öğrenci sıralama yapıp tercih vermeden antalyada ingilizce öğrenip aynı zamanda bahşiş de toplayıp kazandığı parayla amerikaya gidip milyarder mi olsun |
Yıllarca gençlere bu baskıyla tıp yazdırıldığını düşünüyorum. Elbette kendi isteğiyle, idealleriyle hareket edip tıp seçenler vardır ama çoğunluğunun bu düşüncede olmadığı kanaatindeyim. Benimkisi bir örnekti sadece, tabi ki bu örnekler çoğaltılabilir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 24 Şubat 2022; 10:38:31 > |
Anladık kardeş tıpı sevmiyorsunda, şunu merak ediyorum seni neden başkalarin hangi mesleği sećtiği bu kadar ilgilendiriyor. Herkesin aklı var fikri var, araştirir olur biter. Bu kadar kolay. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 28 Şubat 2022; 11:33:26 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB2FFA9A5 -- 28 Şubat 2022; 14:19:55 > |