iş bulamamanın en büyük sebebi deneyimsizlik. herhangi bir işte deneyimin olmayınca iş bulman çok zor. çalışmadan nasıl deneyim kazanacaksın? iş bularak. bunun içinde yemeyip, içmeyip ilanlara başvuracaksın. deneyimsiz olduğun için çoğu almayacak ama şansın yaver giderse acil eleman ihtiyacı olan bi yer deneyime bakmadan alacak. zor ama imkansız değil. önemli olan o ilk işi bulmak. ilk işi bulduktan sonra çalışmak ister misin diye onlar arıyor. |
İş bulmak cidden mümkün degil (3. sayfa)

-
-
Borsa mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet staking
-
Eğitim planlaması, iş gücü planlaması denen şeylerden çok uzağız anasını satayım.
Bazı bölümler o kadar çok mezun veriyor ki, bu çocukların talebini karşılayacak bir iş arzı yok bir kere! Ortalık mühendis kaynıyor, işletme iktisat mezunu kaynıyor. Teknik lise mezunu, meslek lisesi mezunu ara eleman çok az, kimse lise diplomasına razı değil çünkü. Bu yüzden piyasada iş çevirmek işi öğretmek de ne teknik bilen ne matematik bilen, kara düzene çalakaşık düzene alışmış tiplere kalıyor. Ha diplomasız çok iyi ustalar var elbette ama parmakla gösterilecek kadar ancak! Şanslıysanız onlardan birinin yanına düşer de iş öğrenirsiniz.
İşletmelerin çoğu aile işletmesi, koca koca şirketler bile baba oğul, amca yeğen işletmeleri.
Dolayısıyla buralarda bile bize yer yok abi! Niye? E akrabalar var, yakın arkadaşlar var çünkü, işten anlasın anlamasın, liyakat olsun olmasın bunlar yerleşiyor güzel yerlere.
Sana bana kalan da bunların paralı kölesi olmak!
-
"Kadınların iş sahibi olması milleti yok ediyor. Aileyi bölüyor."
-
Yeteneksiz işlerde çalışıyor
Kuryelik , garsonluk vs. Asgari ücret biraz üstü , ama yine hızlı buluyor
Yıllık % 60 işleri o kadar kolay değil hocam dikkat et. Özellikle 1 yıllık kitliyorsan mantıklı değil bence
+ Kripto zaten çalkantılı bir dönemde. Yani sermaye olsa sıkıntı çekmem diye bir kaide yok
Kısa vadede 5 milyon dolar kaybeden tanıdıklarım var. Sermayesi olan bir çok kişi de patladı. Sadece tecrübesi olan ve zeka seviyesi yüksek olanlar kazandıbu son dönemde.
-
5 milyon kaybeden ya luna almıştır ya da kaldıraca girmiştir
başka türlü böyle bir manyaklık mümkün değil
-
bu arada, esnek staking
-
İstihdamı olmayan üniversite bölümünü okursan işsiz kalırsın gayet doğal birşey. Arz talep dengesi diye birşey var ben üniversite okurken işsiz kalma kaygım yoktu yinede bıraktım hayatta en büyük pişmanlıklarımdan birisi annemi babamı dinlemek anne baba cahilse balkona konan güvercinden tavsiye al nasihat al en azından kafanı gevelemez sesi güzel gelir iki de buğday at boşa ötmesin
-
işsizlik sorununu muhalefet çok abartıyor.
kartal imam hatip mezunuysanız iş bulmanızda hiç bir sorun olmuyor.iş çok.
-
5 milyonu 1 yıllık bir süreç boyunca kaybetti
Yavaş yavaş , hata yapa yapa. Luna ile alakası yok , kaldıraç da değil
Benzer örneklerini çok çok gördüm çevremde. Bir çok kişi 500k-2 milyon USD arası portfolyodan sıfıra indi
. daha önce hiç büyük sermaye sahibi olmadığın için bu işleri kolay sanıyorsun. Milyar dolarlar kaybedenler oldu 2022 yılında
ileride bir gün sermayeni büyütmeyi başarırsan , o zaman anlarsın ne demek istediğimi. O gün gelene kadar bu anlattıklarımı muhtemelen idrak edemezsin
-
en basitinden tether alsa ona bile yıllık %6 faiz var, parayı hızlı katlamak istemiş
-
Muhtemelen 5-10k dolarlık portfolyon var , ayda 500-1000 dolar kazanıp TR şartlarında iyi yaşamanı sağlıyor
Üst seviyelere çıkmaya başarabilirsen işlerin ne kadar zor olduğunu görürsün. Şuana kadar 100'den fazla Türk trader ile tanıştım , en fazla 3-5 tanesinin zeka seviyesi bu işe yetiyor. Neredeyse hepsi 2022 yılında sıfırladı
Türklerin bu işe çok yatkınlığı yok maalesef. İleride insanlarla tanıştıkça göreceksin ki , parayı korumak aslında kazanmaktan daha zor. Kafa yapını değiştirmediğin sürece muhtemelen hayatın boyunca 100k USD bile yapamayacaksın portfolyo değeri olarak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X