Şimdi Ara

İş Bankasına Dava Açsam Sonucu ne olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu ayın başında "işte üniversiteli" kredi kartına sahip olmama ve kartı alırken hiçbir şekilde üyelik aidatı vs ödemeyeceğim söylendi.

Bir çok üniversiteli öğrencide bu kartı alırken bu şekilde kredi kartını aldı.

İş bankasına attığım mailden aldığım cevapta, biz müşterilerine daha iyi hizmet verebilmeleri için çekilen bu ücreti hizmet bedeli olarak görmemiz rica ediliyor.

Ben bu ricayı kabul etmeyip, bunlara dava açsam kazanma olasılığım nedir?-ki beni destekleyecek binlerce üniversiteli iş bankası müşterisi olur-

Açacağım tazminat davasından alacağım para harcadığım zamana değer mi?

Veyahut bu tür şikayetleri iletebileceğimiz bir yer mevcut mu?

• Hemen dava açma kaymakamlıklardaki tüketici hakem heyetine başvur ordan sonuç çıkmaz ise tüketici mahkemesinde dava açarsın değermi deymezmi orasını bilemem ama bankalara 5 kuruş kaptırmamak lazım herşeyden para alıyorlar.
  • senelik ne kadar kesiyorlar ki ?
  • Dostum gerek yok hiç, üniversitenin kampüsündeki iş bankası şubesine git, öğrenci kartını göster, iadesini bile alıyorsun.

Kampüste yoksa en yakın bi yere gidip öğrenci belgeni göstersen yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
  • Sanırım ne kadar bir parayla dava açabilecegini bilmiyorsun.

7000 lira ile 100.000 lira dava bedelleri. En az bi 30.000-40.000 lira bayılırsın. Alacagın para da taş çatlasa 5 lira yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Dostum gerek yok hiç, üniversitenin kampüsündeki iş bankası şubesine git, öğrenci kartını göster, iadesini bile alıyorsun.

Kampüste yoksa en yakın bi yere gidip öğrenci belgeni göstersen yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

En yakın zamanda bu dediğinizi yapacağım. İade edilmediği taktirde tüketici heyetine gidip hakkımı arayacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: Brent

senelik ne kadar kesiyorlar ki ?

Önemli olan ne kadar aldıkları değil, kredi kartını çıkartırken hiçbir şekilde ödeme yapmayacağımız söylendi.

• kardeş extrede mi yazıyor üyelik aidatı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğrenci belgenle iş bankası şubesine bir uğra, bak kimlik değil, belgeyle uğrayacaksın.

Üyelik aidatını geri öderler ve bir daha aidat alınmaması için işlem yaparlar.

Hafta içi benden 3 senedir aldıkları aidatların hepsini geri almak için bende başvuracağım.
  • Arkadaşların dediği gibi öğrenci belgeni götürürsen para iadeni alırsın.
  • forumdan 2 arkadaş şikayetvar'a yazdıktan sonra iletişime geçtiler geri verdiler demişti
    bunu dene en zahmetsizi olmazsa thh'ye gidersin benden kesseler anında yazıcam ama daha kesmediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bankasında öğrenci kartları kullanıyorsanız herhangi bir ücret kesildiğinde öğrenci belgesi götürüp dilekçe yazdığınızda 1 hafta içinde para iadesi yapılıyor.Ortaokul,lise ve üniversite boyunca öğrenci hesabı kullandım.Her yıl hesap kesim ücreti kesiliyordu bende gidip öğrenci belgesiyle paramı geri alıyordum.
    Ayrıca işte üniversiteli kartının temmuz ayında ki ekstresinde 20 tl kesilecek yazıyordu.Ama hala kesilmedi onuda anlamış değilim.
  • Hocam sana tavsiyem öğrenci belgeni al ve şubene git. Orda dilekçe yazıyorsun "işte şu numaralı kartımın aidatını iade edilmesini istiyorum diye" sonra imzanı çak telinide yazmayı unutma. Öğrenci belgenle şubeye ver.

Ben bu yöntemle bırak öğrenci kartı aidatını 40tl olan normal kart ücretini geri aldım. (Öğrenci kartı normal karta dönüşmüştü nedense). Ertesi gün aradılar şubeden iade ettiler anında..

Bunu yapmadan önce iki kez telden müşteri hizmetleriyle talep yolladım reddettiler. Ama bu yolla paşa paşa ödediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Dostum gerek yok hiç, üniversitenin kampüsündeki iş bankası şubesine git, öğrenci kartını göster, iadesini bile alıyorsun.

sana pm attım rica etsem gelen kutuna bir bakarmısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akbank ta benden bu şekilde üyelik ücreti kesti 15 lira, direk aradım müşteri temsilcisini , ne kadarda borcumu söylemesini istedim direk, kadın söyledi dedim şikayetimi iletin kartımı kaapattırıyorum dedim. nedenini sordu ve söyledik üyelik, kart vb ücreti kesmeyeceğinizi vaad ettiniz böyle ücret kesiyorsunuz dedim . iptali dahilinde kullanır mısınız dedi :D

bende düşüneceğimi söyledim iptal ettiğini söyledi, bu sene borcunu bitirip direk kapattıracağım bunlara güven olmaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th13teen

Merhabalar,
    bu ayın başında "işte üniversiteli" kredi kartına sahip olmama ve kartı alırken hiçbir şekilde üyelik aidatı vs ödemeyeceğim söylendi.

İş bankasına attığım mailden aldığım cevapta, biz müşterilerine daha iyi hizmet verebilmeleri için çekilen bu ücreti hizmet bedeli olarak görmemiz rica ediliyor.

Ben bu ricayı kabul etmeyip, bunlara dava açsam kazanma olasılığım nedir?-ki beni destekleyecek binlerce üniversiteli iş bankası müşterisi olur-

öğrenci kimliğinle git herhangi bir iş bankası şubesine onlar sana parayı geri verirler.

• Ben de birkaç yere mail attım. Böyle bir olayın olacağından haberdar olsam eyvallah diyip geçerim ancak bana hiçbir ücretin kesilmeyeceğini söyleyip sonra bir anda para keserlerse bu işin peşini bırakmam.
  • Bende bu karttan çıkartmayı düşünüyordum
  • Bende gidip şansımı deneyeyim bi o zaman.20 tl kesiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th13teen

Merhabalar,

hocam sözleşmeyi başından sona okmuan lazım oyle bir ibade yoksa alırsın rahatlıkla

• öğrenciysen öğrenci belgeni götürdüğünde iade alabilirsin

dava konusunda da öyle avukat tutayım kendi başıma davaya girişeyim dersen yalan olursun, devletin bile bastırmasına rağmen engel olamadığı ya da olmak istemediği bir yapıya tek başına veya üniversite öğrencileriyle karşı koyamazsın, üstelik banka açısından bakıldığında da aslında alınması çok da yanlış birşey değil

senin yapabileceğin en işe yarar şey öğrenci belgeni götürmek olacaktır, iade alamazsın kapattırıyorum diyeceksin, yerlerse iade ederler yemezse kapatırsın olur biter, taksitlerini harcamalarını 1 senelik periyoda göre hesaplarsan bundan sonra elin daha güçlü olacaktır, aidat kestikleri döneme kadar taksitlenecek şekilde ayarlarsan senden aidat kestikleri an kartı kapatabilme konumunda olursun ki bu durumda hemen iade veriyorlar kesin kapatır bu blöf yapmıyordur diye, benim çok kullanmadığım limiti de oldukça düşük olan garanti bankası kredi kartımda bu şekilde 2 kez para iadesi aldım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.