Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (594. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 592593594595596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

    Önemli değil ayrıca tarhana çorbası ev yapımı yoğurt ve turşu da bağırsakları ileştirmede çok etkiliymiş deneyin derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Attila395

    Haftada bir defa kokoreç yiyerek rahatsızlığa çözüm bulmayı planlıyorum. Hayvanın bağırsağındaki bakterileri düzenli olarak vücuduma alırsam belki bakteri sistemimi düzeltir, bu rahatsızlıktan kurtulurum. İnşallah tutar

    Kusura bakmayın ama siz ve altta size destek verip deneyin diye gaz verenler kafay* yem*ssiz!!

    Gerçeklerden iyice uzaklaşmışsınız ben de bir sürü sey denedim ama bu kadar anlamsızını ilk defa duyuyorum.

    Genetik çölyak denen birşey var diyorum bilim diyorum ne yapmanız gerektiğinden de açıkça bahsediyorum bir kişi hariç ilgilenen yok koskoca başlıkta.

    E tabi ilgilenmemenizi çok iyi anlıyorum ben de o psikolojiden geçtim. Kim çölyak çıkmak ister ki. Kısa yoldan tedavimi bulayım kurtulayım artık modundasınız.

    Bilimden uzaklaşarak kendi kendinizi tedavi edebileceğinizi sanıyorsunuz, yanılıyorsunuz.

    Herkes doktor kesilmiş kokoreçle bağırsak florasını değiştirebileceğini zannetmek?Bu ne tür bir bilgisizlik nasıl bir cehalet. Tonlarca var bu başlıkta bu tipler maalesef.

    Doktorların sizler ve sizin gibilerle uğraşmak istememesinin nedenini daha iyi anlıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bartender19 B kullanıcısına yanıt
    Beyefendi bu benim fikrim değil, dr. Yavuz Dizdar bahsediyor bu durumdan. Sizin rahatsızlığınızın kökeni farklı olabilir. Bu arada zaten glutensiz beslenmeye çalışıyorum ben de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bartender19 B kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bilimsizlikten de bahsetmişsiniz. Bir bilim dalında yüksek lisans yapıyorum, emin olun bilime bağlılığım çok yüksek. Probiyotik alımı da bir bilimdir, bunu kendi başıma değil, doktorları dinleyerek öğrendim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartender19

    Herkese merhaba, buranın aslında eski üyelerindenim. Yaklaşık 15 yaşımda sınav döneminde başladığı için doktorların sende ibs var dediği şeyin 10 yıl sonra bugün çölyak olduğu belgelendi. Çölyak testinin 2 farklı versiyonu var anladığım kadarıyla; bana lise yıllarımda yapılan test; kanda antikor gibi bişeye bakılan hızlı bir testti ve emin olmak için bu aynı testi 2 farklı hastanede yaptırmıştık ikisi de negatif çıkmıştı o yıllarda. Yani çölyak olmadığım söylenmişti. Tabi ben o zamandan bu zamana birçok bitkisel takviyeler, ilaçlar, telkin videoları denedim hepiniz gibi. Şuanki bana yapılan test ise genetik çölyak testi. İki testin de methodları farklı olduğundan genetik test daha doğru sonuç veriyor. Bende yaptığı en belirgin özelliği bağırsaklarda aşırı kötü kokulu gaz ve çamur kıvamında dışkılama. Ama bu gaz normal bir gaz değil hani bağırsaklarınızın sürekli gaz ürettiğini ve sizin bu gazı yellenme yoluyla defalarca çıkarttığınızı düşünün öyle bir gaz. Ve bir diğer etkisi ise ileri derecede kemik erimesi(Bu arada kemik erimem ileri derecede olmasına rağmen ufak tefek herkeste olabilecek bel ağrısı haricinde hiçbir belirti vermemişti tesadüfen öğrendim kemik erimem olduğunu, belki de yaşıın genç olmasından kaynaklı da belirti olmamış olabilir). Aslında bu test tıbbı genetikten randevu alınıp ücretsiz yapılabiliyor ama doktoru bu konuda ikna etmek çok zor eğerki benim gibi altta yatan başka bir rahatsızlığınız(kemik erimesi) yoksa. İleri derecede kemik erimem olmasaydı doktor asla ikna olmazdı böyle bile zor ikna ettim doktoru yapması için.

    Size tavsiyem devlette bu testi yaptıramıyorsanız, özel labratuvarlarda 1 kerelik ücretli yaptırabilirsiniz.

    Hocam bu genetik çölyak testi anladığım kadarıyla anne ve babadan gelen bir şey heralde testi hangi bölümde ve nasıl yapılıyor bilgi verir misin ?





  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Kronik apandisit tanısını koyan Ramazan hocamı proktoloji uzmanı

  • jt777 J kullanıcısına yanıt

    Evet şuan için hormon ilacını kullanıyorum fakat iyi gelmedi onu bir süre kullan sonra ameliyat ederiz dedi.

    Ek olarak ona gitmeden önce de yabancı forumlarda kronik apandisitten iyileşen gördüm bende bir umut bakalım bekliyorum başka bir sorunum çıkmadı ameliyatta iyileşeceğimi umuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 19 Eylül 2021; 22:4:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birkan9666

    Evet şuan için hormon ilacını kullanıyorum fakat iyi gelmedi onu bir süre kullan sonra ameliyat ederiz dedi.

    Ek olarak ona gitmeden önce de yabancı forumlarda kronik apandisitten iyileşen gördüm bende bir umut bakalım bekliyorum başka bir sorunum çıkmadı ameliyatta iyileşeceğimi umuyorum.

    Bende geçen sene gitmiştim o doktora batın bt tomografi çektirdi. Tomografiyi incelerken kronik apandisit ve bağırsakta yapışıklık gözüküyor dedi bol sıvı tüket geçmezse istersen ameliyat olup atlatabilirsin dedi hastalığım geçmedi ben cesaret edip ameliyat olamadım ama zor bir ameliyat değilmiş.

    İnşallah sen olursan hastalığın geçerde bana da cesaret olur.

    Bende artık rahatsızlığımın ya kronik apandisit ya da çölyaktan olduğunu düşünüyorum. Çünkü bağırsaklarımda sürekli gaz var ve gazdan dolayı bir türlü tuvalette bağırsaklarım tam boşalmıyor her sabah minimum 2 3 defa tekrar girmem gerekiyor.





  • jt777 J kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun kronik apandisit dediyse öyledir zaten tüm testler temizdi her ilacı kullandım fayda etmedi şansıma tomografimi ona yorumlattim teşhisi aldım bence hiç korkma yarım saatlik operasyon zaten iyilesirsen cekmene değmez. Ben de hormon ilacı kullanıyorum tiroidit dedi 2 ay kullan bağırsaklar geçmezse apandisit ameliyatı yapicaz dedi çok babacan bir doktor ama her doktoru ovmem reklam olmasın diye şimdilik bahsetmedim iyileşene kadar en azından ama gerçekten iyi bir doktor kolay kolay doktor öven birisi de değilim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    muhtemelen sende kandida var kaşıntı sebebi de o. bir cildiye ye de görünmen lehine olur tahlil sonuçların ile birlikte.

  • Hayır yok olsa zaten endoskopi de ve ya gaita testlerinde çıkması gerekirdi. Kandida ve ibs ilişkisini diyorsan o yalana hiç girme bunu kanıtlayan bir bilimsel çalışma bile yok her şeyi geçiyorum ben kandidayi uzaklastirip ibs sini iyileştiren birisini görmedim kandida anca cilt sorunlarına yol açar bagirsakla yakından uzaktan alakası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, 2020 senesinde panik atakla birlikte başlayan kötü bir süreç geçirdim sonunda anksiyete teşhisi konuldu. İlk başta bu süreci pskiyatrın verdiği ilaçları kullanmadan tamamen sosyal hayata uyum sağlama çabasıyla büyük ölçüde düzeltebildim. Anksiyetemin yoğun olduğu zamanlar göğüs ağrısı şikayetiyle doktora gitmiştim ve sorunun midemden olduğunu düşündüler. Gastroenterolojiye gittim ve endoskopi yaptırdım h.pylori ve gastrit teşhisi konuldu. H.pyloriyi çok şükür hallettim antibiyotikle ancak gastrit tabiki devam ediyor ancak ağrılarım azaldı o günlerden sonra. O sıralar yani anksiyetemin başlangıcından beri tuvalet konusunda bazı şikayetlerim vardı kabızlık ve şimdiye göre çok az olsa da sürekli tuvalet ihtiyacı gibi. Ancak ben normalleştikçe bu durum da normalleşmişti ta ki bir kaç ay önceye kadar.

    Belli bir süredir işlerime ilgili yoğun stres yaşıyorum ve bir kaç ay önce iş yerinde yediğim bir yemekten sonra midem kötü oldu ve diyare şikayetim başladı. Yemekten diye düşündüm ancak 1 ay kadar aralıklı olarak devam edince doktora gittim ve kan testleri normal çıkınca bana reflor kapsül ve lomotil verdi. Reflor kapsül kullandığım süre boyunca iyi geldi, lomotil sadece 1 kere dışarda kötü olduğumda aldım ve hemen diyareyi kesti. Ancak reflor bittiğinde sorunum artarak devam etti. Tuvalet alışkanlığım bozuldu tamamen ve her an ihtiyacım varmış gibi hissetmeye başladım. Diyare durumu sürekli değil ancak gün içinde değişkenlik gösteriyor ara ara. Tekrar gastroya gittim ve kolonoskopi yapıldı bu arada kan değerlerim normal tamamen, kolonoskopide de bir şey çıkmadı.

    Sorun şu ki benim sorunum geçmiyor. Tuvaletten çıkamaz hale geldim. İşe giderken tuvalet arıyor yolda gözlerim, trafik varsa o gün eyvah eyvah. Hayatımı tuvalet merkezli kuruyorum, işe gidince masamdan önce tuvalete uğruyorum, sosyal hayatım çok kötü hale geldi insanlardan kopmaya başladım. Ben de bu konuda bulunan herkes gibi ibs den muzdarip olduğumu düşünüyorum. Yaptırmam gereken başka test şüphelenmem gereken başka bir şeyler var mıdır? Bazı zamanlar mesela haftasonu, tatil günleri evdeyken ihtiyaçlarım azalıyor evde olduğum zaman resmen daha rahat olduğumdan mıdır nedir günde 2 kere gitsem yetiyor ama dışardayken 7-8 kere gittiğim oluyor her seferinde ihtiyacımı gideremesem de. Pskiyatra mı gitmem gerekiyor yine diye düşünüyorum yine anksiyeteye mi kurban gidiyorum acaba. Bana bir yol gösterir misiniz? Teşekkür ederim

    Bu arada düşmanımın başına bile gelmez umarım böyle bir rahatsızlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 27 Eylül 2021; 18:58:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tzaac T kullanıcısına yanıt

    Öncelikle tomografi çektirin devlette sonra Opr dr Ramazan Tarık Ünsal'a gösterin başkası da olur sizin tercihiniz.

    Ben endoskopi , kolonoskopi , karın grafisi , karın ultrasonu , gaita mikroskobi ve kültürü idrar kültürü ve tam idrar tetkiki, diş tedavisi , h.plori ve çölyak testi yaptırdım negatifti. Tomografiye devlette baktılar negatifti ve özelde baktırdım teşhis aldım ameliyatı bekliyorum şimdilik 1 ay gibi bir süre hormon takviyesi kullanıyorum geçmezse bağırsak sorunu apandisiti alacak direkt. Bu dediğim testleri yapın önce tomografi ile muhtemelen &70-80 ihtimalle sorunu çözebilirsiniz. Başka bir organ sorunundan ziyade başka bir hastalık , parazit ve hormon durumu varsa zaten bu yaptırdığım testleri yaptırın ortaya çıkar.


    Bu arada psikolojik diyenin de yüzüne bakarak gülün ki hatalarından utansınlar , kandida diyenler olacak onun ibs ile alakası yok onu kanıtlayan bilimsel bir çalışma da birisi de yok zaten. Dediklerimi yapın mutlaka sonuca ulaşırsınız bu süreçte de diyet yapmanızı öneririm hastalığın sebebini bulana kadar en azından biraz daha rahatlamanızı sağlar geçmiş olsun.





  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim her şeyi yazmışsınız ancak ne için tomografi çektireceğim onu da yazar mısınız anlayamadım çok? Yani psikolojik tabiki olabilir diye düşünüyorum geçen sene de anksiyetem tavan yapınca benzer şikayet vardı ancak kabızlık şeklindeydi. Şimdi tam tersi bakalım her yolu denemeye başladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tzaac T kullanıcısına yanıt

    Tomografiyi çektirmeniz lazım barsak atar/toplar damar tıkanıklığı olabilir ve ya barsak büyümesi olabilir ve ya başka organlar da da sorun olabilir son olarak kronik apandisit olabilir . Genel cerraha gidin ben apandisit var gibi gittim sadece sağ alt karnım ağrıyor dedim biraz rol yaptım sol derseniz yapmazlar ibs deyip geçerler . Devlette ki doktorların çoğu gereksiz yere varlar malum.


    Apandisit nadir olarak solda da ağrı yapabilir ama siz sol derseniz doktorlar bu ihtimali göz önüne almazlar genelde bu şekilde tomografi yaptırın ilaçlı özelde baktırın .

    Psikoloji ile de alakası yok olsaydı ben dahil en az 50 kişi antidepresan ile tamamen kurtulurdu. Antidepresan bazısını biraz rahatlatır belki ama sorunu ortadan kaldırmaz sadece kullandığınız süre boyunca biraz iyi yapabilir ki beni yapmadı.


    Psikoloji barsak soruna sebep olur ama bu ibs ( bu arada ibs diye bir hastalık yok o da yalan da neyse ) psikolojik sebeplerden kaynaklanmaz antidepresan ile tamamen iyileşen görmemem bunun da kanıtıdır geçmiş olsun tekrar.





  • Merhaba, ben 21 yaşındayım benim 14 yaşında endoskopi oldum ve reflü başlangıcı ve gastrit olduğu sonucunu öğrendim. 18 yaşından itibaren her sabah erken kalkınca veya üşütünce ishal şeklinde tuvalete gitmem gerekiyor. İbs olduğunu düşünüyorum. 5 ay önce gittiğim doktora söylediğimde ben de IBS var diye; "öyle bir hastalık yok" dedi. Daha önceki doktorlarım da psikolojik dedi. Bundan 1 yıl önce kolonoskopi yaptırdım ve polip çıktı. Kolonoskopi olduktan sonra 2-3 hafta tüm şikayetlerim geçmişti, üşüyünce, erken kalkınca vs. tuvalete gitmem gerekmiyordu. Ama işte sorun hala devam ediyor. Benimle aynı benzirlikleri olanlar yazarsa sevinirim.

  • şu bağırsak guruldamalarından kurtulabilen var mı?

  • leonhard euler kullanıcısına yanıt

    Colpermin ibs yi temin edebiliyor musunuz şuan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaptan elvis nickli bir arkadaş vardır burada hala buralarda mı?


    colpermini bana mı sordun?

  • normal dışkıdan sonra sulu dışkı geliyor daha önce yaşayan varmı?bide dışkım 3 4 günde bir gelmeye başladı.Nasıl bir önlem almalıyım?

  • 
Sayfa: önceki 592593594595596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.