Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (581. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
12.376
Cevap
199
Favori
1.897.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İgcc654

    Burada okuduklarima hayretler ediyorum. Abi siz napiyonuz? Siz nasıl bu duruma geldiniz? Size hikayemi anlatayım yarın benim yerimede intar edin!!!
    Ben 2015 de 18 yaşındayken karın ağrıları yaşıyordum. Liseden mezun olduktan sonra bu artmaya başladı. Hergun bir doktora gidiyordum. Söylemesi ayıp lavman olmadan tuvalet edemiyordum. Sonra safranda taş var dediler aldırdık tabi. O dönemden sonra ishaller başladı bende.2 sene uni sınavına giremedim. Düşünün. Sonra 2017 de annemi kaybettim. O süreçte kansızlık tedavisi başladı. Bir doktor çölyak olabilirsin. 45 kilosun çok zayifsin dedi. Gel zaman git zaman testler yapıldı negatif. Ama git gide 38 kiloya düşüyorsun. Sonra 2019 dada babamı kaybettim. Anksiyete ve panik atak oldum. Artık dayanamaz oldum. En son şans eseri annemin bir doktoru vardı. O gençken doktoru da 35 falanmis. Beni annemin adından tanidin. Sen x kişinin kızımısin dedi. Dedim evet belki adı benzer dersiniz ama imkansız çünkü annemin adı Türkiye'de 2 3 kişide vardirrrr. Dedim nereden annemi biliyorsunuz? Dedi annen benim hastandi ileri derecede kemik erimesi vardı. Dedim evet öyleydi. Annem genç kızlığından beri kemik erimesi ile uğraşıyordu. Bana annen senin kesin colyakti. Ben o zaman testler yaptırmıştım. Tabi pahalı testleri demişti. Sende onun gibisin dedi. Dedim hayır bende çıkmadı endoskopi ve kolonoskopu kan testleri hepsi negatif. Dedi hayır gen testi isteyeceğim. İstedi ve anne ve baba taraflı çölyak çıktı. evet non çölyak olduğumu öğrendim. Korona çıktığı zaman diyete başladım.tam 1 yıldan fazladır yapıyorum. ilk başta süt ve yumurtayı da kestim. Düşünün 33 kiloya düştüm. 1 ay sonra yumurtaya geçtim. 5 ay sonra süt ürünlerine. 1 yıldan sonrada şekere başladım. Ama hiç bir tepki vermedi. Yani bağırsaklar iyi olmaya başladı. Sizde lütfen dirençli olun elbet geçecek.

    Bu yazdıklarınıza inanamıyorum çünkü bende de ileri derecede kemik erimesi var ve yasım daha 25. Şöyle söyleyeyim hangi doktora gitsem sonuçları görünce inanamıyor böyle sonuçlar senin yaşında biri için imkansız, genellikle bu sonuçları 60-65 yaşındaki hastalarımızda görüyoruz diyorlar. Ve doktorlar aklınıza gelebilecek tüm testleri yaptılar ama tüm değerler normal çıkıyor ve sebebini bulamadılar. Hatta 13 mayısta mr istediler ona gideceğim. Ve size daha ilginç bişe soyleyim: kemik erimesinin durumunu öğrenmek için kemik yoğunluğu testi yapılır. Benim 2017den beri şiddetli kemik erimem var 2019 yılında ibs için 6 ay kadar glutensiz diyet yaptım ve tesadüf tekrar kemik yoğunluğu testine girdiğimde değerlerimin hepsi düzelmişti. Bu yıl ailemin yanına döndüğüm için glutensiz diyeti bırakmak zorunda kaldım ve kemik yoğunluğu testini yaptırdım 2 ay önce ve yine ileri derece kemik erimesi çıktı. Şuan resmen aydınlanma yaşıyorum. Herşey yerine oturdu. Çünkü doktorlar da anlam veremiyorlar. Ve glutensiz diyet yapınca aşırı gaz ve çamur kıvamında dışkılama şikayetlerimin hepsi gitmişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 10 Mayıs 2021; 1:1:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Ben şekere gazlı içeceğe falan geri döndüm ama non çölyak olduğum için gluten yine tuketmiyorum. Mecburum böyle yaşamakta zor değil. Bakın ben ilk başlarda süt pirinç patates bile yiyemiyordum. Gaz yapıyordu. Sabırla bekledim ve 1 yıl sonu düzelmeler ilerledi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaiserCloud K kullanıcısına yanıt

    Sizi anlıyorum lakin şöyle düşünün siz ne kadar eminsiniz bin çölyak olmadığınıza? Ben iki kere endoskopi ve 1 kere kolonoskopi oldum kan tahlili verdim hepsi negatifti. Yıllar sonra ben annemin doktoru sayesinde gen testi yaptirma şansı buldum. İmkansız bir biçimde iki tarafta da çölyak geni çıktı. Lakin sulalede tanı alan yada benim gibi şikayeti olan yok. Non çölyak normalden farklıdır. Colyakli kadar ağır değilsin. Ama en azından diyetle duzelmen oluyor. Bence denemeniz lazim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bartender19 B kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun. Siz nasıl anladınız kemik erimeniz olduğunu? Benim diyetten önce sırt ağrısı vardı. Sonra doktor kemik erimesi olabileceğini söyledi. Ama ben pek gitmedim. Diyetle baya düzeldi ama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İgcc654 İ kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun, bende sırt ağrıları hafifti 2017 yılında başladı doktora gittim söyledim kemik yoğunluğu testine soktu ilk orada gördük ve şok olduk doktorla beraber.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İgcc654 İ kullanıcısına yanıt

    Bu arada özelden bikaç soru sordum ama sanırım gormediniz bi de burdan yazyım çünkü aklımda bikac soru var


    Size yapılan gen testini nerede yaptırdınız özel hastane mi? Üniversite Hastanesi mi? Yoksa normal devlet hastanesi mi ona göre randevu alacağım. Ve ücretliyse siz ne kadara yaptırdınız çalışan sigortalı gozukuyorum bu testi karşılar mı? Yoksa özele mi giriyor test?

    Diğer sorum: Siz non çölyak iseniz glutensiz diyet yapmanız gerekmiyor mu yoksa ben mi yanlış kaynaklara baktım? Siz sanırım şeker ve süt ürünlerini diyetten elemişsiniz? Şeker ve süt ürünlerini gluten ile birlikte mi diyetten elediniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajınızı gördüm ama numaramı onaylayamadigim için giremiyorum. Ben şeker gazlı abur cubur gluten süt ürünleri yumurta falan hepsini eledim. Çünkü annemin kemik erimesini bildiğim için korkuyordum. Altın vuruş yapmak istedim. Sonra hepsini zamanla ekledim. Sadece gluten yok. Ama en azından patates ve princ bile yiyemiyordum. Şimdi hepsini yiyorum. Gltensizde yaşanır bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bartender19 B kullanıcısına yanıt

    Testini üni de yaptırdım. Parasızdi. Gen şeyi vardı orda kan ile yaptılar. Annem yaşasaydı daha kolay olurmuş ama olmayınca biraz zor test verdim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İgcc654 İ kullanıcısına yanıt

    Bende de aynı şekild abur cubur o kadar kötü etkiliyor ki anlatamam. Yediktem yarım saat sonra inanılmaz bir gaz ama aşırı gaz ve sürekli yellenme yoluyla gaz üretiyordu bağırsak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 10 Mayıs 2021; 1:33:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İgcc654 İ kullanıcısına yanıt

    Zor test verdim derken ne anlamda zordu?

    Bi de bu gen testiyle hangi bölüm ilgileniyor acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bartender19 B kullanıcısına yanıt

    Gen testine dahiliyenin yollaması lazım. Beni öyle yaptılar. Gen testine 8 tüp kan aldılar. Bir ara bayilacaktim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İgcc654 İ kullanıcısına yanıt

    Baya fazlaymış bu arada ben de 2 tüp kan da bile hemen bayılan biriyim nasıl olacak bilmiyorum. Annem babam sağ onlardan alınırsa belki benden az alırlar.

    Bu arada uyguladığınız diyetin bi adı var mı internette falan. Yoksa siz kafanıza göre size iyi gelmeyen yiyecekleri mi çıkardınız? Bi de doktor tam olarak ne dedi bu hastalık için, ve hangi diyeti önerdi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 10 Mayıs 2021; 8:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @İgcc654 O zaman dışkı nakli ve su orucu gibi zor ya da pahalı yöntemlerden ziyade uzun soluklu bir diyet tamamen düzeltiyor diyebilir miyiz ?


    Zaten glutensiz bir çok ürün var ama bu da komiğime gidiyor çölyak hastalığının tedavisinin bulunmasındansa böyle yollara başvurulması.

    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) 

  • @KaiserCloud

    Kesinlikle çölyak olmayı tercih ederdim zaten ömrümün sonuna kadar buna katlanmak zorunda değilim ki katlanmıycam da çamaşır suyu + tuz ruhu gelsin alevler 😂.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkan sen dalgamı geciyon ablam bak 5 gündür acillerde sürünüyorum böbrek taşlarım çoğalmış ağrıdan kıvranıyorum ibs desen başka olay bel fıtığım olabilir yarın mr çekileceğim bir tek sıkıntı sende değil inan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selin1735 S kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun bende 1 haftadır her gün lavaboya gidiyorum isal şeklinde ne oldu anlamadım 1 hafta lavaboya giremiyordum. Şimdi ne oldu da her güne döndü hadi her gün gitmek iyi ama sürekli ağrı gurultu kıpırtı devam ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dalga geçmiyorum kimseyle bunu size 5 milyon kere de söyledim tek sıkıntı bende değilim zaten biliyorum diye her şaka yaptığımda da ciddiye almayın size de geçmiş olsun ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Biraz geç oldu ama iyi bir gelişmeden bahsetmek istiyorum. Antidepresan ilk birkaç gün iyi etti ama sorunumu çözmedi. O kadar üzüldüm ki neden geçmedi diye daha kötü bir duruma gelmiştim. Geçenlerde sahurda midem çok bulandı sonra bi baktım annemin ilaçlarının içinde internette sıkça gördüğüm tranko buskas diye bi ilaç gördüm atakları anında kesiyor ama bağımlılık yapıyor diye okumuştum. Bir tane yuttum 15 dk içinde kendime geldim ve uyku yapıyor yattım hemen. Sonraki gün yazdırmak için aile hekimime gittim. Sen neden kabız yapan ilaçtan kullandın o ibs yi öteler tedavi etmez dedi. Zaten artık kesmiyordu hiçbir şeyi neyse. Tranko buskas çok nadir kullan diye yazdı yeşil reçeteliymiş. Sonra ibs için debridat adında bi ilaç yazdı. Bunu 40 gün kullan 5 ay sonra belki tekrarlar o zamana kadar kurtarır bir daha olursa aynı gruptan başka bi ilaç yazıcam dedi. Ben çaresizliğe çok alıştığımdan inanmadım iyi olacağıma, neyse akşam bi kullandım ki bağırsak mide eskisi gibi oldu ilk kez hissetmedim. Sabahları ilk kez bulantısız uyanıyorum istediğim her şeyi yiyorum abartınca herkes gibi bi bulantım oluyor sadece. Çok iyi oldum. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. 6. Günüm bitti bakalım neler olacak buraya yazacağım inşallah lütfen siz de sabredin illa bi çaresi vardır derdinizin ben de hiç bitmeyecek sandım ama bir şekilde biraz rahatladım. Allah şifanızı versin inşallah 🙏🏻


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jakuboo kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyleri yaşadım hatta mide bulantısı yapmaya başlamıştı artık bir önceki yazdıklarımı okuyun lütfen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tranko buskas bende işe yaramadı ama bağımlılıkta yapmadı. Debridat hiç kullanmadım denerim. Yani bir süre de olsa iyi ediyor sanırım bu ilaç denemeye değer o halde.

    Aklımda ebe gümeci de var diyet yapmak ise zor geliyor. İbs nedenleri arasında dolgu ve diş çürüklerinin olduğunu da okudum eksik olan dişleri yaptırsak geçer mi acaba sanmam ama belli de olmaz.

    Şu ahlak yoksunu bilim adamları hastalığımızı bloke ettirecek ilaçlar yapıyor da neden bitirecek ilaçlar yapamıyor cidden bu dingillere karşı birleşip eylem yapmamız gerek.

    Size de geçmiş olsun hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    @hophemsehrim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 13 Mayıs 2021; 11:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.