Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (493. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence size sogan dokunuyor, lahmacunun yaninda yediginiz cig salata yesillik de dokunabiliyor olabilir. Gaz yapan seyler aslinda cok klasik, hamilelere de emzirme donemlerinde tavsiye edilmeyen seyler aslinda, bunyeye gore daha az veya daha fazla gaz yapabilirler elbette, ama ornegin lahana, karnabahar, cig sebzeler, salatalik, yogurt, ayran bunlarin hepsi herkese saglikli insana bile gaz yapar. Yogun karbonhidratli ve yogun lifli yiyecekler de gaz yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pdem P kullanıcısına yanıt
    cok tesekkür ederim cevap icin ama mesela gecen aksam yemek yerken babam sogan yiyodu ben de yicem diye tutturdum ve yedim ahsjahsj hic bi şikayetim olmadı ben o zaman da olur diye düsünmüstüm. bazen deli gibi karnımı agrıtan yiyecekler bazen hic bi sey yapmıyo o yüzden de cok zorlanıyorum dokunan seyleri belirlemekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese aynı seyler dokunmamakla beraber

    disarda yemek risk zaten
    hamurisleri-fastfod islenmis gıda aburcubur genelde sorun
    laktozsuzlar haric sut urunleri laktoz hassasıyeti olanlarda şorun
    cig sebzeler problem olabiliyor.
    pismis sebzeler genelde dokunmasada dokunan sebzeler var
    yagli gidalar problem
    gazlı icecekler problem
    kimine kirmızi ette dokunabiliyor
    bunun yanisira stres hareketsizlik etken.
    yani deneme yanilmayla dokunanlari tespit etmek en iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatımdan yağlı salçalı yemekleri çıkardım et ürünlerini çıkardım gaz yapıcı siyah zeytini çıkardım kahve yok çay yok yeşillik yok Hayatım da pilav yoğurt peynir su patates be yeşil zeytin var haşlanmış tavuk göğüsü yumurta var şikayetlerim baya azaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilaç verdiler mi bende aynı hiçbirini tüketmiyorum aynı şeyleri yiyorum bakın yeşillik demişken bana marul ve domates dokunmuyor ibs ye de iyi geliyor diye okudum bi deneyin. İyi olmanıza sevindim bende 2 gün iyi oluyorum 3. Gün bi yerden patlıyor anlamadım bi düzene girse baya da iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938
    15-9,16-10 tansiyon rahatsızlık yapmıyor mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    İshal atakları var diye reflor tarzı kabız edici ilaçlar içtiğimde daha çok ağrılarım oluyor 2 gün denedim daha kötü yaptığı için bıraktım. Sabah beyaz peynir lavaş ekmek çekirdeği çıkarılmamış yeşil zeytin ve iki yumurta yiyorum haşlanmış yanına da su bunlar beni rahatsız etmiyor. Öğlende tavuk suyu çorba yada yayla çorbası içiyorum biraz pilav ve patatesli bir yemek yiyorum az yağlı. akşam 6 dan sonra bazen sadece muz ve yoğurt ve ceviz ve sadece maydanoz yiyorum kilo verdim mi diye sorarsanız verdim 73 den 66,5 e düştüm şu an bu değeri korumaya çalışıyorum. Yememezlik yapıp bağışıklık sistemi düşerse daha kötü şeyler olabilir.
  • gren kullanıcısına yanıt
    ense ağrısı kafa da basınç hissi ve halsizlik yaratıyor ama her zaman yanında limon bulunduruyorum bu limonu da su içine sıkıp en son içince kısmen rahatlıyorum. Normal tansiyon değerim 11-7 12-8
  • reflor tarzi ilaclar sık kullanınca gaz siskınlik dahada artıyor
    aynen cok az yemekte iyi degil isın ortasını bulmak gerek

    tansiyonda tuzsuz sekersiz vs yemek gerekebılir.
    doktorlar demistir zaten.
    lımon isinı gorur.
    i

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Butun her seyim temiz cikti ama en ufak seyde bagirsaklar yine pert. Sabah bir doner yedim aninda bulantı , kusma geldi. Ilac olarak iburamin zero , rennie şurup yazdı ama yok bana mısın demiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Hocam doktor ilaç vermedi mi. Direk kabız ilaçları değilde daha çok bağırsak hareketlerini kısıtlayan ilaçlar olabilir. Ben spasmomen kullanıyorum baya iyi geldi günde 2 kez aç karnına isterseniz doktora sorup bi deneyin derim. Bende aynı oluyor 3 gün iyi 4. Gün patlıyor nedense.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAEC kullanıcısına yanıt
    Hocam kendinize düşmanlığınız mı var ne döneri ilk günden ben yaklaşık 1 aydır et bile yemedim hemen geçecek bir şey değil ki bu diyetinize dikkat edin biraz sabır yağlı şeyler yemeyin ibs en büyük düşmanı yağ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Yahu yazdiklarimin icerisinde hic bir yorumum yok ki.Sadece internette yazan 2 tane vaka yazdim.Senin de bu konudaki goruslerini merak ettigim sakincasi yok ise de yazdim.Yanlis bulmaktan ise belki kullanabilecegimiz bir kac bisi soylersin yararimiza olur.Yani tamam biz senin kadar bilgili degiliz ama az bucuk buradakilerin de kafasi calisiyor.Mazosist de degilim neresinden zevk alayim ego savasinin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oztradamus -- 8 Ocak 2020; 7:56:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Yarın kolonoskopi var bakalım oradan çıkacak sonuca göre buraya yazarım şu an için ilaç kullanımı yok.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah kolaylık versin neden hemen kolonoskopi istedi rahatsızlığınız ağır mıydı bana demedi hemen yapalım diye. Birde kolonoskopi diyeti ve lahman verdi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Hocam x-m diet diye bit müshil verdi şurup 150 ml 3 tüp bunu bol Su ile içiyorsun zaten laman yapmana gerek kalmıyor içim dışıma çıktı lanet bir şey tuvaletten çıkıp odaya gidemeden geri tuvalete koşuyorum içtikten 1 saat sonra belirtileri başlıyor . Kolonoskopi gelecek olursak bende top top dışkılama dışkı da kalem gibi incelme ve bazen normal bazen ishal durumları oluyordu her şeyden önemlisi mukus gelmese bu kadar problem etmezdim. Sol tarafta hep bir gaz sancısı gibi sızlama ama rahatsız edici düzeyde değil bir yıldır böyleydi. En sonunda dayamadım doktora gittim bunları anlatınca kan idrar dışkı ultrason tomografi ve kolonoskopi istedi. Doktora kızım başka doktora yöneldim. İlk önce sırasıyla git daha hepsini yaptır gel demek ne demek. Direk kolonoskopi girsem daha mantıklı boşuna radyasyon almamış olurum her şeyi yaptırdım ilaçlı tomografi hariç. Kan temiz çıktı idrar da kan normal değer 0-3 benim ki 5 çıktı dışkı da vücutta yabancı virüslere karşı savaşan bağışıklık sisteminin ürettiği kan hücreleri çıktı. Ultrason da karaciğer de Hemanjion çıktı 2.5 2.8 boyutlarında valla psikolojim alt üst oldu yarın da kolonoskopi var inşallah temiz çıkar bir şey varsa da tedavisi başlanır Allah’ın izni ile daraldın hayattan soğudum en çokta eşimi kardeşlerimi annemi düşünür oldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 8 Ocak 2020; 22:53:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam zaten çoğu belirti ibs ye benziyor yinede siz hepsini yaptırın kesin çözüm olur kafanız arkada kalmamış olur. O ilaçı duydum çoğu kişi nefret ederek içtim diyordu. Kolonoskopi bayıltıpta mı yapacaklar bilginiz var mı. Şimdiden geçmiş olsun Allah şifa versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oztradamus O kullanıcısına yanıt
    Sıkı can iyidir, çıkmaz diye atasözü var.
    Şurada bebek gibi her lafınızı pışpışlayacağımıza adam yerine koyuyoruz, oku adam ol doktorlar gibi eşek olma diyoruz, oho birileri yine şâha kalkıyor bir yerleriyle arşa eriyor.
    Yani arkadaşım, arada bir akıllı lâf ediyorsun diye sağlam zemin zannedip gaza basıyoruz yine konuyu çamura saplıyorsun.
    Amma da pamuk helva ruhluymuşsun, hiç zora gelemiyorsun. Ee, peki müsaade verirsen sorayım: doktorların tedavi etmediği hastalığa yakalanırken bana mı sordun? Senin ipinle taş attığın kuyuya onu çıkarmak için ineceksek, sana beyaz önlük de yetmez seni araştırmacı yapalım ne güzel tedavi edemediğin hastalığa canının istediği gibi reçete uydurursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir anligina, belki bisiler biliyordur, bir sorayim belki buradaki insanlari hor gorup sallayacagina bisiler soyleyebilir diye dusundum fakat beni sasirtmadin.

    Ben kendi basimin caresine coktan baktim, bakmaya imkanim da gucum de var.Evet caresi bulunmayan bir hastaligim var fakat IBS degil, onun caresi var cok sukur.Malesef bana ailem empati yapip diger insanlari dinlemeyi ogretti fakat normal hayatta senin gibi sumugumu bile atmayacayim adamlari dinleyip anlamaya calimamam gerektigini, bosu bosuna beynimi yormamam gerektigini ogretemedi.Al iste ibs altta yatan nedeni bu, herkes kendine pay cikarsin buradan.Buradaki insanlarin cogu senin gibi insanlarin icinde belki 5 gram anlayis ve saygi oldugunu dusundukleri icin yasadiklari hayal kirikligi ile buna yakalandilar.

    Ben de buradaki diger kisiler gibi ne diyor lan bu diyecegime seni adam yerine koyup soru sordum.Asil amacin bilim yapmak filan degil senin, sen anca seni sosyal hayatinda yanina 5 metre bile yaklastirmayacak olan insanlara bu platformda belki onemli biri oldugunu hissedebilmen icin icin buraya gelip, TDK da bile olmayan kelimelerle kendi egonu tatmin edebildigin surece yasantini devam ettirebilecek bir organizmasin.Senin egonun yukseltilmesine ihtiyacin var surekli.Sana aciyorum cunku bir gun egonun artik tatmin edilemeyecek bir seviyeye geldigini fark edip etrafinda seni onemseyen kimsenin kalmadigini goreceksin ve geriye bakip acinasi yasaminda insanlara bu sekilde davrandigin icin ah vah ediceksin.Umarim degisirsin ama zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oztradamus -- 9 Ocak 2020; 3:45:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siz burada 496 sayfa ah vah edince sorun olmuyor birbirinize kulaktan duyma tomar tomar ilaç badana badana tahlil önerince sorun olmuyor ben birşey diyim mi ne diyince sorun olduğunu: söz ağızdan birkez çıkar.
    Kes, geri basmayı. Pek ala da ilk seferinde anladın, ama, hayret ki nedendir, ille bir çapanoğlu bulacaksın diye sağdan soldan çarptığın kelamları ciddiye almamı beklemen çok gülünç.
    Evet, kimler sebzesini yemediğinden hasta oluyormuş şimdi! Hepinizi mevcut sayımına ayağa kaldırıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.