Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (443. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • queer Q kullanıcısına yanıt
    Valla ben 10+ kilo verdim. Tahminim sizinde kilo vereceğiniz yönünde. Çünkü şeker, gluten, karbonhidrat kesilince mecburen kilo kaybı oluyor.

    Örnek 1 günlük beslenmem :D ;

    -Aç karnına hindistan cevizi yağı ile oil pulling ( ağızda yerleşen candida için)

    - 1 bardak sıcak suya 1 dilim limon

    -3 yumurta salatalık domates

    öğlen bir avuç kadar kuruyemiş. fındık, badem vs.

    Akşam ise sadece bol sarımsaklı cacık belki yanına organik tavuk olmak kaydı ile haşlama. belli bir süre sonra tavuğu bile aramıyorsun, cacık yetiyor çünkü artık bünye alışıyor beslenme ritüeline.


    Senin açından bakıldığında kilo vermen kaçınılmaz ama kilo vereceğim diye bunlardan vazgeçme, dene. kilo alımı içinde başka alternatifler araştır.
  • kilo kaybı olanların diyet yapmaları tartışmalı bir konu

    candidayı öldürelim derken insanın kendinide öldürme riski var

    belki bilinçli vitamin takviyelerine bile ihtiyacları olabilir

    kilo kaybının sonrasında vucudun bağışıklık sistemi iyice çökebilir

    günümüzde herşey gibi diyette abartılıyor

    tamam obezler diyet yapsın ama kilo kaybedenlerde diyet yaparsa risk olabilir

    elbette dokunanları yememek gerek ama aşırı abartıldığında kişinin dermanı halide kalmaz buda hesaba katılmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmarator16

    Ben sadace sabahları ac karnına 1 kasik alıyorum

    Peki dışkı organizasyonu nasıl yani

    1 .şekilli demistin
    2 .hazim durumu nasıl, yediğin besinlerin büyük bölümü sindiriliyormu yoksa büyük kısmı halen dışarı atiliyormu
    3. Kesik kesik mi yoksa 1 defaya indirdimi
    4. Sindirilmemiş besin varmı

    Alıntıları Göster
    Evet şekilli suanda eskiden çamur kıvamında ve kötü kokuluydu sanki hafif alkol kokuyordu abartmıyorum. Ama suan gayet şekilli.

    Benim mide ile ilgili bir sorunum yoktu görünürde yani hazım sorunu midede hiç yaşamadım ama bağırsaktaki hazım sorununu diyorsanız onu da çözdü mesela simit poğaça yediğimde eskiden dediğiniz gibi anında bağırsaklarımdan atılırdı hamur işleri çamur kıvamında dışkı şeklinde ama suan öyle değil

    Suan asla kesik değil eskiden çamur kıvamında olduğu için demek istediğiniz anlıyorum kesik kesik geliyordu ama suan kıvamlı olduğu için hiç böyle bir problemim kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pdem P kullanıcısına yanıt
    Ev yapımı hellim peyniri denediniz mi ?Hülya hocanın kitabında hasta mektuplarını okudum.Süt ürünleri tüketemeyen bir hasta sadece ev yapımı hellim peyniri tüketebiliyordu.1 lt sütten 250 gr kadar peynir oluyor ben denedim tadı da çok güzel.Deneyebilirsiniz

    Hülya hoca 7 gün aynı gıdayı deneyip dokunup dokunmadığını test edin diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinqSaber

    Bakın adam ne güzel şeyler yazmış, sorunun temelini yazmış. Bakteri ve Mantar..

    Ben de aynı görüşteyim arkadaşla. Yazmayım kimse iplemiyor diyorum ama hakikaten üzülüyorum. Nerede saçma sapan muhabbet var tedavi için, onu alıp allayıp pulluyorsunuz.

    Arkadaşlar bakın bu yazı uzun olacak ama emin olun sizi doğru olana götürecek, lütfen sıkılmadan okuyun. Sonuçta bir kişi kurtarabilirsek ne mutlu bize.

    Ben doktor değilim, beslenme uzmanı değilim ama 10+ yıldır çektiğim bu hastalıklarda 1 ay içerisinde doktor da oldum, beslenme uzmanı da.

    Şimdi olayın evveliyatını kısa geçeyim. Zaten yazmıştım, bir daha hatırlatayım.

    Sene 2004. Karnım davul gibi olmaya, ağrı, sancı vermeye başladı. Sokağa çıkmayı, okula gitmeyi istemez oldum. Mesela sabah uyandım, gayet rahatım. Kahvaltı yapmıyorum ki gideceğim yerde bana sıkıntı çıkarmasın ama ne fayda. Daha yolda başlıyor gaz sıkıştırması, ağrı vs. Gitmediğim doktor kalmadı ama nafile. 15 yıl olmuş dile kolay hala çekiyorum ama bir farkla. 1 aydır yok bu illet.

    Sene 2010. Asker olduk,birliğimize gittik. IBS hala devam fakat yeni bir sorun baş gösterdi. Yüzüm kaşınıyor, kızarıyor ve pul pul olup dökülüyor. Dedim her halde mevsimsel yada birlikte bir hastalık kaptık. Neyse askerlik bitti. Bu sorun gittikçe artmaya başladı. Duş alıyorum kızarıyor, güneş görüyor kızarıyor, soğuk görüyor kızarıyor, kaşınıyor sonra bitiyor. Allahım bunun içinde gitmediğim doktor kalmadı.

    Bu iki sorunla boğuşurken dedim her halde kilodan kaynaklı. Biraz kilolu biriyim, kilo versem geçer her halde dedim. Yaklaşık 30-35 kilo verdim fakat maalesef aynı tas aynı hamam. Çare olmadı.

    Bakın kaç yıl olmuş hastalıklar başlayalı. Tam 15 YIL !

    1 ay önce yine bu dermatit illeti alevlenme dönemine girdi. Bu sefer pullanma dediğim şey yüzümde kalmaya başladı. Yani sürekli hale geldi. Bayadır bakmıyordum internete bu konuyla ilgili. Biliyorum ya çaresi olmadığını, o yüzden bakmamıştım bir süre. Dedim ki bakayım belki bir şey yakalarım.

    Velhasıl kelam bir video denk geldi dermatit üzerine. İzledim ve çaresi olduğunu öğrendim. Nasıl mutluyum ama anlatamam. Neyse videoda bahsi geçen sorunun asıl temeli olan CANDIDA MANTARI denen bir hastalığa odaklandım. Yaklaşık 1 hafta nedir ne değildir, neler yapmak gerekir vs. araştırdım. Bahsi geçen hastalığın varlığını bir su dolu bardağa tükürerek anlayabiliyorsunuz. Sabah uyanır uyanmaz aç karnına bardağa tükürdüm ve sonuç pozitif. Nur topu gibi candidamız oldu artık ama hiç üzülmedim çünkü onca yıldır çektiğim hastalıkların çaresi bir video sayesinde karşıma çıkmıştı.

    Mayıs 2'de iki hastalığın da tedavisine başladım. Tabi doktora gitmedim, ekstra ilaç kullanmadım. Bayram arefesinde bir arkaşıma gitmem gerekti ve 5 gündür bu programdan uzağım. Şimdi 1 ay'da hayatımda neler değişti aktarayım.

    Alınan gıdalarda yapılan değişiklikler;

    1- Hayatımdan ŞEKER'i tamamen çıkardım. Meyveler de dahil hiç bir şekilde işlenmiş veya doğal şeker alımı yapmadım. Bu 3 temel kuraldan biri. KESİNLİKLE ŞEKER YOK.

    2- Gluten kesinlikle yok. Buğday, arpa, çavdar,yulaf ve un'un girdiği her besin. Bulgur pilavı yok mesela en basitinden.

    3- İşlenmiş veya paketlenmiş gıdalar. Maalesef beyler bunlar en büyük sorunlardan biri. Bir gıda tüketecekseniz onu canlı canlı siz hazırlayın. İşlenmiş, paketlenmiş gıdalar en büyük düşmanlardan biri.

    4- Süt ve süt ürünleri. Keçi sütü haricinde, süt, yoğurt, peynir vs. yasak. Ancak keçi sütüyle yapılan ev yoğurdu sizi kurtaracak. Keza kefir fakat organik olmalı. Paketlenmiş gıdalardan uzak duruyoruz malum.

    5- Mayalı yiyecekler, yasak.

    6- Mantar, yasak çünkü küf bu süreçte candidayı besleyen gıdalar arasında.

    7- Nişastalı ürünler yasak. Pirinç, havuç, patates vs.

    8- Kuru yemiş fıstık ve kurutulmuş meyveler haricinde tüketilebilir. Şekerden her zaman kaçıyoruz.

    9- Yumurta, tavuk, somon, hindi, sakat at, et gibi ürünler serbest ama dediğimiz gibi işlenmiş olmayacak ve mümkünse ORGANİK. Özellikle tavuk ve yumurta.

    10- Ev yoğurdu, hindistan cevizi yağı, elma sirkesi, limon, sarımsak, yeşil sebzeler, defne tohumu, kabak çekirdeği, tarçın. Bunlar candidanın baş düşmanı. Beslenmenizde mutlaka yer verin bu ürünlere.

    11- BOL BOL SU !

    12- İLAÇ KULLANMAYIN !

    13- KAYA TUZU KULLANIN !


    Gelelim 1 ay boyunca bu sıraladığım yeme içme düzeni bana ne kazandırdı?

    -Evvela IBS denen lanet hastalık %90 yok oldu. 30 günde sadece 2 kere hissettim ama 10 dakika sürdü. Yıllarca haftanın 5 günü bu sıkıntıyı çekip, bu şekilde rahatlamak inanın mutluluktan ağlatır adamı. O hissi anlatamam size. Çok şükür, geçiyor :)

    - Dermatit. Önceleri deneyim bakalım çok umudum yok ama diyordum fakat yanılmışım. Şuan dermatit hastalığına dair %70 tedavi sağlamış bulunmaktayım. Kaşıntı ve kızarıklık çok az var ama pullanma kalmadı! 1 aydır alevlenme dönemi yaşamadım. İnanın rüya gibi ! Çok şükür bu da geçiyor :)

    Hatırlarsanız arefe gününden beri bırakmak zorunda kaldım demiştim. Evet 5 gündür eski beslenmeye döndüm. Şekerler, glutenler vs. Yemeye başladım. Aslında iyi oldu bu dönem çünkü yolumun doğru olup olmadığının sağlamasını yapma fırsatı yakalım. Veeeeeeee 5 günlük sonuç;

    Dermatit yeniden alevlendi, IBS yeniden hayat buldu ve anladım ki bu uyguladığım tedavi allah'ın bir lütfu. Üzülmüyorum çünkü artık deneme yanılma yöntemi ile bir tedavi buldum, mutluyum.

    Şimdi o kadar yazdım çizdim. Bunu neden yaptım çünkü aynı şeyi bende yaşadım,biliyorum insana verdiği rahatsızlığı. Ben buradan bir kişiyi kurtarabilirsem benim için her şeye bedel. Dediklerimi ahrfiyen yapın. 1 ay yapın ya deneme amaçlı. Eğer sorun yaşarsanız gelin yüzüme tükürün, razıyım ama hastane hastane doktor doktor gezip saçma sapan ilaçları kullanmayı bırakın. ALacaksanız sadece probiyotik alın. NBL Gold kullanıyorum ben, çift kaplama teknolojisi sadece onda var çünkü. Dİğerlerinin değeri ne olursa olsun barınamıyorlar, dışkı ile atılıyorlar. Neyse dediğim gibi ilaç kullanmayın kardeşlerim çünkü flora yapısını bozan etmenlerin başında ilaçlar geliyor. Antibiyotik, ağrı kesici vs.

    Temel amaç burada BAĞIRSAK FLORASInı yeniden inşa etmek unutmayın. Beslenme düzeninize göre yaklaşık 2 yıl sürebilen bir flora tamiri ama sonrası yeniden doğuş merak etmeyin. Ben kurtuldum, sizi de kurtaracağız kısmetse. Bana yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olacağım söz veriyorum.

    Herkese geçmiş olsun tekrar..

    Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun

    Size katılmakla birlikte bir noktada ayrılıyorum. Bu tarz bilgileri bende cok okudum, uyguladım ama işe yaramadı

    Neden yaramadı keşke candida olsaydı dedirten bir hastalık yani demek istediğim

    Bende ve bir çoğumuzda ibs semptomları var lakin candida yok

    İlk tükürük testi yaptım negatif cıktı. Sonra gittim özel lavatuarda sfs testini yaptırdım candida ordada negatif cıktı =)

    ilaç kullanmayın demissin hakkı olabilirsin lakin

    Ben colidur kullandıktan sonra gaz olayım bitti diyebilirim

    Her geçen günde inişli çıkışlı olarak normal beslenerek , 4 çeşit probiyotik kapsül kombinasyonu ile asama aldım

    Tuvalet kesik kesik ve ishale yakın lakin gaz olayı bitti

    Ve hazımsızlık azaldı sabahları 1 kere sağlam dışkılama yapıyorum onun haricinde az az 3,4 kere gun içinde diski oluşuyor

    Eskiye gore mükemmelim bana bu tedaviyi veren prof sağolsun

    Demek istediğim herkeste candida yok olmayınca , çözümü de kolay olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartender19

    Evet şekilli suanda eskiden çamur kıvamında ve kötü kokuluydu sanki hafif alkol kokuyordu abartmıyorum. Ama suan gayet şekilli.

    Benim mide ile ilgili bir sorunum yoktu görünürde yani hazım sorunu midede hiç yaşamadım ama bağırsaktaki hazım sorununu diyorsanız onu da çözdü mesela simit poğaça yediğimde eskiden dediğiniz gibi anında bağırsaklarımdan atılırdı hamur işleri çamur kıvamında dışkı şeklinde ama suan öyle değil

    Suan asla kesik değil eskiden çamur kıvamında olduğu için demek istediğiniz anlıyorum kesik kesik geliyordu ama suan kıvamlı olduğu için hiç böyle bir problemim kalmadı.

    Alıntıları Göster
    Benimde o konuda tereddütlerim var hazımsızlık mide ve pankreasdami yoksa bağırsaklardami bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyaman06

    Önce şu coliduru kullanayım.Probiyotikler işe yaramadı.Doktor önce onu kullan sonra probytik kullan dedi.Zayıfım zaten ne yiyeceğimi şaşırdım.
    Günde 3 öğün 2 hap şeklinde alıyorsun

    İlk 5 gün içinde gazında azalma olursa ise yaradığını anlayabilirsin

    Bnm 2 günden itibaren gazi bitirmiştim, diskilamayida teke düşürmüştü

    Gaz geri gelmedi ama dışkılama tekrar arttı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinqSaber

    Valla ben 10+ kilo verdim. Tahminim sizinde kilo vereceğiniz yönünde. Çünkü şeker, gluten, karbonhidrat kesilince mecburen kilo kaybı oluyor.

    Örnek 1 günlük beslenmem :D ;

    -Aç karnına hindistan cevizi yağı ile oil pulling ( ağızda yerleşen candida için)

    - 1 bardak sıcak suya 1 dilim limon

    -3 yumurta salatalık domates

    öğlen bir avuç kadar kuruyemiş. fındık, badem vs.

    Akşam ise sadece bol sarımsaklı cacık belki yanına organik tavuk olmak kaydı ile haşlama. belli bir süre sonra tavuğu bile aramıyorsun, cacık yetiyor çünkü artık bünye alışıyor beslenme ritüeline.


    Senin açından bakıldığında kilo vermen kaçınılmaz ama kilo vereceğim diye bunlardan vazgeçme, dene. kilo alımı içinde başka alternatifler araştır.
    Buda bnm menum

    Sabah ilk iş = zeytin yağlı kudret narı
    15 dk sonra nt biyotik prebiyotik
    30 dk sonra = yumurta, yoğurt,zeytin
    45 dk Sonra = pirinç, tavuk,soğan,alman usulü turşu
    Spor
    Ardında enterjermino pro
    15 dk sonra probien pro kapsül
    Ardından aynı menü
    2 saat sonra 250 ml kefir
    30 dk synbiotic pro kapsül
    Durumuna göre tekrar beslenme =)

    aşağı yukarı böyle bazen oynama olabiliyor

    Pirinç dışında başka hicbir karbonhidratı tüketmiyorum

    Şeker ,glutenli vs kesinlike yemem bayramda seyranda dahi planı bozmuyorum
    Ambalajlı yemem

    Bu şekilde aşama kayıt ediliyor lakin colidur antibiyotik kullanıp böyle beslendikten sonra aşama oldu

    Önceden ne yaparsam yapayım ise yaramıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WinqSaber kullanıcısına yanıt
    Ağıza yerleşen candida derken benim dilde özellikle arka taraflar bembeyaz diş fırçalarken dili de fırçalayınca geçiyor biraz ama her sabah yine aynı oluyor sendeki de o şekilde mi?
  • queer Q kullanıcısına yanıt
    evet dil üstü beyaz pamukçuk şeklinde kaplıdır. Candida öyle lanet bir hastalık ki, ciğerlere, dile, bağırsaklara vs her yere yerleşir.
  • İmarator16 İ kullanıcısına yanıt
    Sanada çok geçmiş olsun kardeşim.

    Haklısın herkeste candida yok, inşallah hiç olmaz ama ben candida tedavisi üzerine beslenme yaptığım için IBS hastalığıma da iyi geldi bu tarz beslenme. Aslında kast ettiğim o. Sende candida olmadığı için yaramamıştır, anlarım. Evet ne olursa olsun ilaç kullanılmamalı çünkü florayı mahveden en tehlikeli etmen bu. He nedir ya bir sıkıntın vardır ilaç alman gerekiyordur, al ama yanına mutlaka probiyotik takviyesi al yoksa dediğim gibi flora bozulur.
  • İmarator16 İ kullanıcısına yanıt
    Benim menü çok insafsız ya :( Senin ki iyiymiş :D
  • Herkese merhaba.Konuyu farkettim ve çare aramaya geldim.Babam yıllardır bu dertten muzdarip.Çok hastane gezdik,tonlarca ilaç ama nafile.Şişkinlik,durmadan tuvalete gitme isteği felan derken rahat yaşayamaz oldu.Öyle gördükçe içim parçalanıyor.Allah hepinize şifa versin.Bu olay için ne yapabilirim ? Önerebileceğiniz bir çözüm var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myhres7

    Herkese merhaba.Konuyu farkettim ve çare aramaya geldim.Babam yıllardır bu dertten muzdarip.Çok hastane gezdik,tonlarca ilaç ama nafile.Şişkinlik,durmadan tuvalete gitme isteği felan derken rahat yaşayamaz oldu.Öyle gördükçe içim parçalanıyor.Allah hepinize şifa versin.Bu olay için ne yapabilirim ? Önerebileceğiniz bir çözüm var mı ?
    Geçmiş olsun
    Babanız öncelikle gaita gizli kan , kalpprotektin , kan,pankreas,mide gibi organları kontrol edip temiz cıktı ise

    Ve semptomlardan bazıları bunlar ise
    Sürekli gaz
    Sürekli yumuşak dışkılama veya kabızlık isal donusumlu
    Kilo alamama
    Hic tam boşalma hissi olmaması
    Karın bölgesinde huzursuzluk ve ağrı

    Ve ayrıtten bunlar yok ise vücutta pullanma ve tükürük testinin negatif çıkması

    Kendi uzerimde denediğim prog verdiği 6 aylık tedavinin ilk 1 ayındayım biraz rahatlama var

    Ne dir bu tedavi

    Süresi 6 ay

    Her ayin 14 günü sadece colidur antibiyotik günde 3 öğün 2 ser hap şeklinde

    Her gün saf tatlandırıcısiz 22 gram glutamin

    Ayın geri kalan diğer 16 gününde ise colidoru bırakıyorsunuz

    Kendinize gore uygun 1,2 pro kapsül kombinasyon

    Soğan ,sarımsak, her türlü yeşil,mercimek,ıspanak,pırasa gibi besinlere ağırlık veriyorsunuz
    Bunun yanında kefir,turşu,yoğurt

    Ay başına gelince tekrar restart yapıyorsunuz 6 ay boyunca

    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İmarator16 İ kullanıcısına yanıt
    Şu saydıklarınız ;
    " Ve semptomlardan bazıları bunlar ise
    Sürekli gaz
    Sürekli yumuşak dışkılama veya kabızlık isal donusumlu
    Kilo alamama
    Hic tam boşalma hissi olmaması
    Karın bölgesinde huzursuzluk ve ağrı "
    var hocam.Dediklerinizi uygulayacağız Allah razı olsun.Allah size de şifa versin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam sadece gaz çok oluyor colidur kullanmaya başlayayım mı?Dışkım su an normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyaman06 -- 9 Haziran 2019; 2:8:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostlar yazı çok uzun son 4-5 sayfayı okudum. sırf bu konuya yazmak için uye oldum. önce rahatsizliklarimdan bahsedeyim.

    önceleri:
    aşıri gaz
    yarimlik hissi
    çok sık wcye cikma
    karında sislik
    geyirme
    vs vs

    bildiginiz ibs belirtileri.

    bi kaç sene önce bi gast. doktoruna gittim. ne endoskopi ne kolonoskopi yaptı ne de başka bir test. bana dedigi aynen suydu yapılan son araştırmalar ibsye bakterilerin neden olduğu şüphesidir dedi. colidur verdi. sadece 10 gün kullandım.

    kullandıgim sirada zaten etkisini gosterdi. sonra yalan olmasın 6 ay kadar çok olumlu etki gordum. gaz azaldı, yarımlık hissi azaldi, asiri tuvalet ihtiyaci ne varsa azaldı. sonrasında ise en azından bir miktar gazdan kurtuldum, lavaboya daha az gidiyorum yarımlık hissi de azaldı.

    ben de sizler gibi antibiyotik dusmani oldugum icin tekrar dokrora gitmedim. ama çarem nedir biliyorum :)

    benim durumumda care antibiyotik.

    tedavi olursanız ardından yapulacaklarla ilgili sunu soyleyim aslında burada bazi arkadaslar careyi yazmis gluten testlerinde gluten pozitif cikmasa da ekmeği kesin arkadaşlar, seker cok tuketiyorsaniz kesin zaten bunlar kotu bakterilerin direk gidasi.

    ibsyi bu arada stres mitres yapar demişler ama sadece stres degil. bizim daha bebekken zaten yanlis antibiyotik tedavileriyle bagirsak sistemimizi cokerttiler. simdi ne yapsak elimizde kalıyor ne yazık ki.

    ayrıca her ne pahasina olursa olsun gidin ehil bir doktorda endoskopi kolonoskopi yaptırın. tıp ilerledi artık uyku ilaci gibi bisey veriyorlar ayiksin ama sonrasini hatirlamiyosun tam narkoz almadan isin halloluyor. ayrica artik mideyi ve bagirsagi bosaltmak icin de toz seklinde ilac veriliyor. zahmet azaldi yani.bi doktor gorsun iceriyi kendinizi deneme tahtasi yaptirmayin. zaten endoskopi ve kolonoskopi icin doktorfan 3 gun rapor aldim. sonucta flora bozuluyor.

    endoskopi kolonoskopi yaptirinca insan cok rahat ediyor. eger sebep sadece ibs oldugunu bilirseniz bile bu rahatlik bile size buyuk fayda saglar.

    özetle colidor sadece 10 gunluk bir kullanimda bile fayda sagladi Allah'i da şait gösteririm. ama bitirmedi tum.hastaligi. herkesin hastaligi tabi ki farkli bir nedenden olabilir ben de sizler gibi onlarca senedir cekiyorum cekmeye de devam edecegim. bitmeyecek en azindan tip ilerleyene kadar ama bunu azaltma yollari var. beslenme arti dogru tedavi. sadece suna kiziyorum y.vsak bir bakteri bizleri ne hale getiriyor 🤣

    bu bakteri neden oluyor, neden bagirsakta birikiyor asil onemli olan bunu bilmek. yani sorunun kaynagini cozmek. bunu da bilen var sa yazarsa sevinirim.

    ayrica candidaya en etkili probiyotik ek urun ve evde yogurt yapmak icin maya olarak ne onerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dipnot: şöyle konulara geriye doğru bakınca KAPTANELVIS nicli uyeye tesekkur ediyorum. kendisini ne tanırım ne bilirim. ama anlattıkları benim anllatıklarımla örtüşüyor.

    benim uygulamadigim sadece kefirdi. sebebi ise gaz patlamasina neden oluyor soylemesi ayip. bunun da nedenini farkli bir gerelceye dayandirmis. herkese saglikli mutlu omurler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merhabaabi

    dipnot: şöyle konulara geriye doğru bakınca KAPTANELVIS nicli uyeye tesekkur ediyorum. kendisini ne tanırım ne bilirim. ama anlattıkları benim anllatıklarımla örtüşüyor.

    benim uygulamadigim sadece kefirdi. sebebi ise gaz patlamasina neden oluyor soylemesi ayip. bunun da nedenini farkli bir gerelceye dayandirmis. herkese saglikli mutlu omurler dilerim
    colidur fayda etti mi hocam sadece çok gaz var bende.Yedikten sonra oluyor.Tuvl. normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinqSaber kullanıcısına yanıt
    Sevgili Winqsaber, ben de sizinle neredeyse tipatip ayni sekilde besleniyorum, aslinda Prof Dr Ahmet Aydin'in seneler once Tas Devri Diyeti ve kendisinin beslenme forumundan uc asagi bes yukari bu sekilde bir diyetin, daha dogrusu bu sekilde beslenme ve yasam tarzinin kiside ibs dahil bircok bakteri kaynakli rahatsizliklarda ne kadar faydali oldugunu gorup uygulamaya baslamistim. Diyetin ana hatlari bunlar, elbette %5 belki %10 kisiye ozel gidalar da eklenip cikarilabilinir. Bana dokunan bir gida baskasina dokunmayabilir vs. Ama tum tahillar, tum sekerlerin haric tutuldugu, yani az karbonhidratli bir beslenme tarzi aslinda insan icin ideal olan beslenme tarzi diye dusunuyorum ben de. Sut urunleri tuketimi iste kisiye ozel oluyor biraz da, kisinin kendisinin sut urunleri konusunda kendini denemesi sart. Herkese gecmis olsun huzurlu ve mutlu saglikli gunler diliyorum. Duzenli beslendigimizde psikolojimiz de duzeliyor zaten mutlu oluyoruz iyi hissediyoruz. Zincirleme olumlu etki ediyor diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.