Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.584
Cevap
210
Favori
2.027.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • brknt07 B kullanıcısına yanıt
    Sürekli ishal hali.gaz sancı zayıflama.Probiyotik arkadaşın dediği gibi isalini geçirmeyecek bagırsaklarını daha çok çalıştırcak ve yine tuvalete çıkacaksın.Avrupada ibs ile yapılan araştırmalarda en etkili laroxyl bulundu.Ben 2 sene kullandım bıraktım şuan çok iyiyim...
  • Ewre34_gs E kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani ? 2 sene ilacı kullandınız sonra bıraktığınızda şikayetlerinizin tamamı %100'ü geçti mi şimdi? Şuan ibs ile en ufak bi şikayetiniz bile mi yok yani?Yoksa devam eden şikayetiniz/şikayetleriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 19 Ocak 2017; 5:44:13 >
  • Arkadaşlar tam 7 yıldır çektiğim bu nalet hastalığı geçen cuma itibariyle hiçbir ilaç ve terapi yapmadan (sporda dahil) yenmiş bulunuyorum.



    Öncelikle yaptığım şey mesleğim gereği analiz etmek ve neden analiz yaparak ortaya çıkardım ve nedenini bularak ortadan kaldırdım ve hastalık kendiliğinden kayboldu. Şu an 2 kilo aldım ki hayatımda 72 kiloyu geçemezdin geçemem derken vucutta kalmadığı için yediklerim sadece biraz deri vardı o kadar.



    Bendeki bu arada ishal versiyonuydu. Günde 1-2 kere çıkıyordum tuvalete ancak hiçbir zaman kıvamlı olmuyor hatta meyve ya da iyi pişmemiş ve et tarzı şeyler yersem reamen ishal tarzı şekilde günü tamamlıyodum.



    Daha anlatacak çok şey var ama şundan eminim bi süre daha analiz yapıp bu hastalık için bilimsel birşeyler analiz anlamında ortaya koyarım die düşünüyorum(istatistiksel olarak uğraşan biri olarak )



    Yardımcı herkese olamam çünkü öncelikle analiz süreci ver ve zaman harcamam lazım iyileşecek kişiye. Bu arada anksiyete bu hastalığı getirmiyor arkadaşlar , bu hastalık anksiyete oluşturuyor bunu net söyleyebilirim. Benim sorunum sadece ibs değil korkularım da var diyenler olacaktır.



    O kadar doktor gezdim bir sürü para harcadım bu nedenle zamanımı herkesin derdine yetişerek malesef zaman ayırmam mümkün değil(yöntemi anlatabilirim ancak insanları yanlış yönlendirmek istemiyorum öncelikle dediğim gibi hayatınızı analiz etmek lazım )



    7 yıl herşeyi denemiş biri olarak sonunda ilaçsız kök neden analizi ile bunu başardığım için yardımcı olmamı isteyen arkadaşlardan ücret karşılığında destek olabilirim. İlaç terapi va olmadığı içinde işe yaramazsa zaten parayı vermezsiniz olur biter benim burdaki amacım teknik olarak size zaman ayırmam ( lütfen kimse yanlış anlamasın eleştirmesin de sabah 6:30 da kalkıp akşam 19:00 da eve giden bir mühendisim gerçekten bunun için zaman harcamam lazım, sizin hastalığınız yerine kendi işine zaman ayırsam zaten paramı da kazanırım ) bu nedenle bu noktayı eleştirmezseniz sevinirim.



    Kendimden bahsedeyim : endüstri müh yim

    Kurumsal bir firnada iş ve süreç analisti olarak çalışıyorum 4 yıldır

    Üniversiteye başladığımdan beri bu hastalığı çekiyorum



    İletişime geçmek isteyen arkadaşlar özelden mesaj atabilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 19 Ocak 2017; 12:0:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ewre34_gs E kullanıcısına yanıt
    bende kullanmaya başladım bakalım neler olacak =)
  • Herkese tekrar merhabalar...



    Donanımhabere bir kaç yıl önce sırf bu hastalık yüzünden üye olmuştum. (10 Ocak 2014 ve 1 Ekim 2015 tarihinde yazdıklarıma bakabilirsiniz.) Ben de sizin gibi bir çok şey denedim. Hiç biri işe yaramadı. Fakat şuan ibs bende yok arkadaşlar. Nasıl mı yendim? Bu benim dipten zirveye çıkış hikayem.



    Büyük şehirde yaşıyordum üniversiteye gidip gelmek beni yoruyordu. Hergün o stres, o yol bıktırıyordu beni. Doğal olarak ibsye yakalanmıştım. O kadar hayatımı alt üst etmişti ki üni.den ayrılıp kendimi eve kapattım tam 1 yıl. O bir yıl boyunca ibs olmadım. Fakat bu seferde dışarı çıkmaya korkar olmuştum. 3 sokak aşağı markete gitmek işkence oluyordu. Kafamda tek bir soru “ya dışarda karnım ağrımaya başlarsa?” bu yüzden evden de pek dışarı çıktığım söylenemez. Ama hayat devam ediyordu ve ben ömrümü evde çürütemezdim. 1 yılın sonunda yeniden universite sınavına girdim. Sınav sırasında karnım ağrıdı evet ama nefes egzersi yaptım. Bi şekilde kendimi sakinleştirdim (benden önemli değil tekrar denerim sakin ol vb.). Sınavın sadece ilk 3 dakikası ibs vardı.



    Sınav sonrasında kendimi alıştırmak icin yazın tek başıma il değiştirdim. Arkadaşımda kaldım. Yinede hızlı tren (wc) tercih ettim ki ne olur ne olmaz :) Yazın sonunda sınav sonuçları açıklanmış ve kendimi evden 6 saat uzakta sakin bir şehirde tek başıma bulmuştum. İlk gece kötüydü. Karnım ağrıdı. Burda ne yapıyorum diye kendimi sorguladım vs. Ama o gece aynı zamanda ibsli son gecemdi.



    Yeri geldi sunum yaptım yeri geldi ödev teslimi yaptım. Anlayacağınız stres yine yaşamımın bi parçası oldu. Ama ibs hayatımda yoktu. Çünkü ben farkındayım. Ibs benim var dediğim sürece var. Ben onu kontrol etmeyi öğrendim. Şuan yaşadığım şehire aşığım minik, güzel, sakin. İstediğim gibi yer. Stresi kontrol edebilecegim bi düzeyde şehir. Hatta eve dönmeyi istemiyorum. Yoldan korktuğumdan değil. Bahsetmeyi unuttum yolculuklarda hızlı tren kullanmıyorum artık. Otobüs ile ...

    6 saat... Şaka değil :)



    Özetle belirtmek istiyorum ki. Ben ibs nin fiziksel bir hastalık olduğuna inanmamaya başladım. Tamamen kafamızda... Evet fiziksel etkiler yaratıyor vucudumuzda ama herşey kafada bitiyor. Sen ne kadar sakin yaşarsan ne kadar hayattan zevk alırsan hastalık kendiliğinden yok oluyor. Dediğim gibi bende şuan ibs yok. Sosyal hayatım yolunda. Arkadaşlarımla sürekli sinemaya kafeye gidebilir düzeye geldim. Haftaya tekrar 6 saat yola çıkacağım . Korkmuyorum. Lütfen siz de bunun fiziksel bir hastalık olmadığını kabul edin. Zevk almadığınız ne varsa sizi hasta eden ne varsa bırakın. Sizden önemli değil. Yeni bir başlangıç yapın. İstediğiniz gibi bir başlangıç... Sağlık kendiliğinden gelecek.



    Herkese geçmiş olsun.

    Esen kalın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbaskk -- 19 Ocak 2017; 18:38:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bbaskk B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, peki sürekli ve aşırı gaz hali var mıydı bağırsaklarda yemek yesende yemesende?
  • Merhaba arkadaşlar, bilinçsiz antibiyotik kullanımı sonrası ishal ve gaz problemi başladı. İlaçlar + probiyotik kullandım geçer gibi oldu hafifledi ama geçmedi. Ne sınavlara girebildim nede iş görüşmelerine gidebildim. Dışarda bişe yok gibi ama stres altına girince gurultu ve gaz baskısı deli ediyor kalp atışı artıyor panik moduna geçiyorum terliyorum. Nefes egzersizi ile en fazla 20 dk durabiliyorum. Evde panik yok ama gaz sıkıştırması devam ediyor. Çaresiz kaldım işsiz borç içinde yüzüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madamecocoz..

    Kimseye saygisizlik etmk istemem ama biseylere gereksiz yere alinan insana da gel diye yalvarmam herkes kendi bilir.

    Uzun zamandir yaziyorsa biz de uzun zamandir yasiyorduk ibs i.

    Her ibsli icin olmasa da burda gordugum psikolojik ibsli olan kisi sayisi cok fazla.

    Siz de antidepresani birakinca tekrar baslamis bu cok normal.

    Antidepresan iyilestirmiyor zaten ama kullandigin sure zarfinda ibs denen sey yok oluyor.

    Psikolojimiz bagirsaklarimizi etkiliyor.ilac kullanmadan da sakin rahat bi kisiligr sahip olamiyoruz ne yazik ki.

    Ama psikolojik olmayip da ibs sikayetleri olanlar icin net bir fikrim yok.bagirsaktaki florasal durumdan kaynakli olsa gerek.

    Antibiyotik probiyotik ikilisini iyi ayarlamak gerek.

    Tabi hangisi ne kdr ise yarar deneye deneye kesfedilcek bir olay.

    Tip bunun cozumunu tek bir ilacla bitirmez ne paralar donuyor bu ilaclar sayesinde.

    O yuzden cozumu biz bulucaz. Ben kendiminkini buldum tabi ama nasil illet bisey oldugunu bldigimden umutsuz olan arkadaslarim icin de ugrasmak isterim.

    O yuzden sık sık ayni seyi paylasiyorum.

    Antidepresan veya antibiyotik hangisinin eksikliginden kaynakli oldugunu farkediyorsaniz kacmaayin bu ilaclardan hicbirisinn yan etkisi ibs den daha kotu olamaz.



    Mrb lar madamecocoz..

    Hala gismotale devam ediyor musunuz ve hala memnun musunuz ilaçtan.?Herhangi bir yan etki yaptı mı?Mide yanması ekşimesi vs.gibi?
    Birde hiç colidur'u denediniz mi.Onu kullanıp tecrübe ettiniz mi yani?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hikyhiky

    Merhabalar, peki sürekli ve aşırı gaz hali var mıydı bağırsaklarda yemek yesende yemesende?

    Evet sürekli karnım kocamandı. Patlayacak gibi hissediyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 2 sene laroxy ile tranko buskası kullandım.Vucudumu anlamak için bıraktım 1 yıldır iyiyim.He şunuda belirtmekte fayda var bu hastalıgı çeken dostlar.Artık 9 dan sonra yemek abur cubur bunları kesinlikle bırakacak.Kahve nescafe kesinlikle kullanmayacak.Bazı arkadaşların dediği gibi gastrit reflu bu hastalıgı çekenlerin nerdeyse hepsinde var ilk önce onları tedavi etmek lazım.
  • prince_ices P kullanıcısına yanıt
    Oncelikle colidur u hic kullanmadim.

    Gismotali yaklasik 2 aydir kullanmiyor sayilirim eger bir gunluk rahatsiz gibi olrsam iciyorum 1 tane o kadar.

    Kullanmama sebebim ise buyuk bir rahatsizlik hissetmememden dolayi.

    Cok absurd seyler yemedigim surece bagirsaklarim bozulmuyor.Ben de cok ciddi problem yasamadigim icin kullanmiyorum.ama lustrali iciyorum her gece duzenli olarak.

    Yalniz son 2 haftadir stres artisi yasiyorum lustrala ragmen kalabalikta ibs panigi yasiyorum kndimi kasiyorum midem bagirsaklrim kasiliyor.

    Normalde lustralla bunlari hissetmiyordum ama sanirim bunyem ilacin olcusune alisti.

    Benim sorunum psikolojik .

    Ama soyle ki inanin bu problemleri sdce ibsliler yasamiyor

    Is yerinde veya disarda normal bir sohbet ortamnda bile insanlar sindirim mide rahtszlklarindan rahatca bahsediyolar.

    Bizler kendimizi fazla kasiyor utaniyoruz.rahat insanlar degiliz.

    Soyle ornek vereyim aramizda ibs yuzunden calisamayan insanlar da var.

    Ben de bundan 3 ay oncesine kadar işe baslarsam o ortamda nsil yaparim yemekhanede yemek yerken aniden wc e cikar miyim.tuvalete zirt pirt gider dikkat ceker miyim.toplanti olur da bolmek zorunda kalir miyim.ofiste karnim guruldar gazim olur mu .servisle gidip gelirken ya cok tuvalete sıkışırsam servisten inmek zorunda kalr miyim diye o kadar cok dusunup stres oldum ki bunu zaten sizler de anlrsiniz.

    Ama inanin bos yere yapmisim bu kadar stresi hicbir sorun yasamiyorum. Ofisimde de masalar cok yakin ama problem yok inanin herkes isiyle mesgul akliniza bunlar gelmiyor bile calisirken.

    O yuzden hayati ertelemeyin ...

    Issiz olan arkadaslar en iyi ornek benim sizin icin.

    Aklinizda ibs oldugu surece siz ibssiniz.

    Aklinizda ibs yoksa hasta falan degilsiniz olay bu.

    Bakteri mantar vs cogalmasi da cagimizda artik hicbir yiyecek saglikli olmadigi icin herkes de zaman zaman artiyor.bunun icin sarimsak cok ciddi bir bitkisel antibiyotik.

    Ve bende de ise yaramisti.

    Bir dis sarimsagi 5-10 parcaya bolup suyla yutun.

    Butun olarak yutmayin cok kotu etki ediyor sindirilemiyor.parcalayarak yutun.

    Herkese kafa dusunce sagligi diliyorum.

    Bol bol dua edin sarimsak tuketin ve ibs hastasiyim demeyin.

    Kafanizdaki dusunce neyse midenizi bagirsaginizi bozuyor unutmayin.

    Bu dusuncelere engel olamiyorsaniz fobi haline getirdiyseniz kendi basiniza mucadele edemiyorsaniz tek care malesef cok saglikli bir cozum olmasa da antidepresandir.

    En azindan hayatinizdan ibs i silmis olacaksiniz dunyaya yeniden gelmis gibi oluyorsunuz.

    Cunku ben o kadar cok sukrediyorum ki Allaha.

    Dualarimi kabul etti beni cozume kavusturdu.

    Ben boyle nasil yasicam hayatim ziyan oldu bir daha dunyaya gelmicem ibs ile hayatim zindan olcak die depresyonlara bile girdim cok kez.

    Ama antidepresan sarimsak gismotal uclusu beni iyilestirdi.suan ise sdce antidepresana devam ediyorum.cok uzun oldu amacim hepinize yardimci olmak ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gaz, şişkinlik sorunlarına karşı ketojenik diyet uygulayan oldu mu?



    Ketojenik diyet, mide bağırsak gazlarına neden olan ve zararlı bakterileri besleyen karbonhidrat ve şekeri hayatımızdan çıkaran bir beslenme şeklidir.



    Ketojenik diyet, kandidayı zararlı bakterileri öldürüyor. Diyete ilk başladığınızda ilk bir hafta vücut yakıt sistemini karbonhidrattan yağa geçirir. Bu dönemi atlattıktan sonra vücut atapte oluyor. Bu diyeti tam anlamıyla uygulayanlar 2 hafta sonra tüm İBS sorunlarından kurtuluyor. İnanmayan denesin. Şahsen kendim de bu diyeti uyguladığım süre zarfında asla mide bağırsak sorunları, kramp, spazm vs yaşamadım. Hatta tuvalete çıkma sıklığım 2 günde 1'e düşmüştü. Hayat felsefesi haline getirilmedikçe diyet bırakılınca İBS geri dönüyor maalesef. Ama sağlıklı beslenip sağlıklı yaşayacağım diyorsanız, ketojenik diyete mutlaka göz atın.



    Ancak tip1 diyabet hastaları uygulamasınlar.



    Türkçe kaynak:

    http://www.fitekran.com/ketojenik-diyet-rehberi/



    Faydalı olabilirsem ne mutlu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • candidas03 C kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi kolşisin gaz ve ishale fayda etmez. Sürekli kullanıldığında İnflamasyon kaynaklı karın ağrılarını veya vücudun başka yerlerindeki enflamasyon ve yaraları önler. Karın ağrısının nedeni inflamasyon değilse, antienflamatuar bir ilaç olan kolşisin etki etmez.

    İshal için önce Colidur ve metronidazol tedavisi, ardından probiyotik tedavisi deneyen uzmanlar var.

    Gaz ve ishale faydalı olacağını düşündüğüm diğer bir çözüm de günlük karbonhidrat alımını %30'un altına düşürmek. Kişiye göre değişir ama günlük karb miktarını 60-110 gr arası sınırlayarak beslenmek gaz ve ishal sorununa çözüm olabilir. Bu bağlamda ketogenic diet 'ı araştırmanızı öneririm. Karb miktarını azaltmak kötü bakterilerin üremesini ve artmasını engeller.

    Örneğin ABD'li bilimsel bir çalışma,

    Düşük karbonhidratlı beslenmenin ishalli İBS'ye çözüm olduğuyla ilgili:

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2693479/

    17 İBS-d (diyareli) hastaya 4 hafta düşük karbonhidratlı (Ketojenik) diyet uyguluyorlar. Sonuç; ishal sorunu ortadan kalkıyor.

    Ama bu diyetin sürekli uygulanması gerekiyor, o da ayrı bir dert.

    Ketojenik diyet nedir, bilmeyenler için yazayım.

    Yasaklar: şeker, ekmek, nişasta, un, makarna, patates, reçel, tatlılar, pirinç, tahıl, bol karbonhidratlı ve şekerli her türlü yiyecek, abur cubur ve meyve. Tüm bunlar, günlük karbonhidrat miktarı 60-80 gramı geçmeyecek kadar yenebilir. Kişinin bünyesine göre bu miktar değişir.

    Serbest: yağlı kırmızı et (tercihen kuzu), balık (her türlü deniz mahsulü), tavuk, salata, sebze (patates hariç), yumurta, tereyağı, avokado, zeytin, kaşar peynir, tam yağlı peynirler, tam yağlı yoğurt, zeytinyağı, fındık, yer fıstığı, ceviz, çekirdek, badem, antep fıstığı gibi karbonhidrat oranı düşük olan sağlıklı besinler....

    Not: Bu diyete başlanıldığında vücut ketoza girme aşamasında 2-3 gün geçici bir ishal oluşabilir. İlk bir hafta yorgunluğa sebep olabilir. Ancak bunlar geçicidir. Sonrasında ishal ve gaz sorunu ortadan kalkar. Bol su içilmeli ve serbest olan yiyeceklerden bolca yenilmelidir (doyana kadar); aksi halde zayıflama gerçekleşir. :)

    Önerilerimi uygulayıp faydasını gören arkadaşlar lütfen paylaşsın, birbirimize faydalı olabilirsek ne mutlu bize :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfessorB -- 22 Ocak 2017; 6:54:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Günde 500-1000 ml evde kendi mayaladığınız kefir için arkadaşlar. Faydasını mutlaka göreceksiniz.

    Unlu-şekerli ve rafine gıdaları olabildiğince azaltın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 24 Ocak 2017; 10:36:38 >
  • merhaba arkadaşlar

    laroxyl kullanalı 10 gün oldu aynı zamanda enterogermina da kullanıyorum. sanırım düzelmeye başladı.
  • madamecocoz.. kullanıcısına yanıt
    Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Bilgi paylaşıldıkça güzeldir. Lustral i birden bırakamaycağınızı biliyorsunuz sanırım, aniden bırakılınca ilaç yoksunluğu çekiyor bünye.O nedenle yavaş yavaş bırakmanız gerekiyor.Siz okb için mi kullandınız lustral i?
  • prince_ices P kullanıcısına yanıt
    Evet aniden birakmam hatta mumkunse 1 sene daha devam edicem.

    Doktor bana bir tani soylemedi acikcasi .

    Ama okb tam anlamiyla beni ifade ediyor.

    Lustral kullanmama ragmen zaman zaman mide karin kisimlarini cok kasabiliyorum.

    Farkindayim sıktıgımı ama engel olamiyorum.

    Lustralla yine epey astim bu durumu.belki mg arttirsam daa iyi olucak ama simdilik idare ediyorum.genel anlamda iyiyim cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bende yaklaşık 10 yıldır İrritabl Barsak Sendromundan muzdaribim. İlk seneler dışkıdan kan geldiği için Ülseratif Kolit tanısı konmuştu fakat sonrasında sanıyorum değişim gösterdi.

    Genel olarak en büyük problem, özellikle sabah erken saatlerde kalktığım zaman sürekli tuvalete çıkma hissiyatı ve dışkının azar azar da olsa gelerek beni en az 1-2 saat wc de tutması.

    Bu sebeple iş ve sosyal hayatta büyük sorunlar yaşadım. 34 yaşımdayım.Geride kalan seneler beslenme ile alakalı almam gereken önlemleri, deneme yanılma yöntemiylede olsa almamı sağladı.

    Fitness Eğitmeni olduğum için zaten mümkün olduğunca sağlıklı besleniyorum fakat buna rağmen bu süreki tuvalete çıkma hissiyatı çok moral bozucu.

    Sayısız ilaç denemiş fakat bir sonuç alamamıştım.Tabi sürekli farklı doktordan farklı görüş alma takıntısı bitmek bilmedi.Şişkinlik ve gaz sorunumu son dönemlerde meteospasmyl ile yarı yarıya çözüldü ama tuvalet sayısını azaltacak bir ilaca en azından ben ulaşamadım.

    En son doktorum ! İberogast Damla kullanmamı önerdi. Henüz denemedim.Sonuç almış arkadaşlar görüş belirtirse çok sevinirim.

    Teşekkürler.




  • Bybrs83 B kullanıcısına yanıt
    Dışkıda kan olması tabii ki sıkıntı,ama bunu yanında kolonoskopi sonuçlarınız!!

    Crp -hemogram vs. Kan testleriniz!!

    Alındıysa biopsi sonuçlarınız!!

    Size Ü.K. Teşhiş koydurdu mu??



    Birde ibrrogast kullandım faydasını görmedim bu kişiden kişiye ve rahatsızlık vs türlerine göre değişecektir!



    Fitness eğitmeni olmanıza binaen kilo alımınız ne durumda??

    Bu hal ve durumda güzel görünen bir vücuda sahip olabilir mi sizce???

    Whey veya başka karbonhidrat protein tozları sıkıntıya sokabilir bizim gibi bünyeleri!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıllık süre zarfında 3 kere Kolonoskopi oldum. Tüm kan tahlillerim, çölyak, gluten intoleransı vs sonuçlarımda sorun yok.Alınan parçalarda da bir sıkıntı çıkmadı.

    Zaten beni zor duruma düşürende sonuçlarda problem yok gibi fakat 10 yıldır yaşadığım bu durum sadece psıkolojiktir dıye geçiştirilecek bir durum değildir diye düşünüyorum.

    Bahsettiğim gibi kan gelmesi çok önceleriydi. şu an olan sadece wc tutamama ve sureklı gelme durumu.

    Her hastanın yaşadığı sorunlar farklı olabılecegı ıcın bende ilaçları deneme yanılma ile kullanmak zorundayım. Kilo alıp verme konusunda bir problem yaşamadım. İstediğimde alıyorum, dilediğimde veriyorum.

    İşin spor kısmına gelecek olursak açıkcası en azından dışardan bakıldığında hiç bir hastalığı olabileceği tahmın edilemeyecek bir görüntüm var. hatta doktorlardan biri sen nasıl hastasın yahu, bu nasıl vücut demişti.

    Bende gülümseyerek" hocam bakın çantamda yedek iç çamaşırım pantolonum var" dedim .)

    Protein tozu vs kullanmak için bir sebebim yok. Çünkü nasıl beslenmem gerektiğini biliyorum.
    Tabi aşırı et, tavuk, vs tüketmek sorun yaratıyorsa şansımıza küselim.


    Ayrıca şu saatlerde spor salonunda olmam gerekirken 3-4 kere girmiş olmama rağmen hala tam olarak dışkılama bitmediği için işime gidemiyorum.Çalışma sırasında bir dakika dostum ben birazdan geliyorum demek her zaman güzel tepkiler doğurmuyor.

    Yanıt için teşekkur ederım attci.




  • 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.