Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (258. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.595
Cevap
211
Favori
2.040.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Huzursuz bağırsak sendromu neden olur?
    http://www.uzmantv.com/huzursuz-bagirsak-sendromu-neden-olur

Gelin sarılalım beyler

• Merhaba arkadaşlar ben de bir süredir kendimce deneme-yanılma yöntemi ile bir kaç şey yaptım.Mesela un ve bulgur tarzı şeyleri 2 ay gibi bir süre boyunca keserek sonra tekrar başlayarak denemelerde bulundum.Bu süre zarfında sadece mısırdan yapılan ekmek tükettim.Bulgur yerine siyez bulguru kullandım.(bu bulgurdan biraz dan bahsedeceğim).Birde tavuk yediğim bazı zamanlarda bununda dokunduğunu gördüm. Demek ki onlara da antibiyotik veriliyor.Oda bize geçiyor ve hassas sindirim sistemimizi etkiliyor.

Netice de modern buğdaydan yapılan tüm ekmek ve bulgur ürünlerinin bana dokunduğunu gördüm.Ya aşırı gaz yapıyor yada ağrı yapıyor.Demek ki bu buğdayların hem genetiği bozuk hemde ekim süresi boyunca çok fazla tarım ilacı (süne zararlıları için, fareler ve böcekler için artı birde kimyasal gübre ) kullanılıyor.Ve buda doğal olarak bize zarar olarak dönüyor.

Gelelim bu siyez bulguruna ben ona doğal buğday diyorum çünkü çok eski bir buğday türü bahsedilene göre 10.000 bin yıl önce kullanılan buğday ile aynı ve 14 kromozumlu ve genetiği değiştirilmemiş bir kaç buğday türünden biri.Bir kaç diyorum çünkü bir buğday türü daha var bildiğim kadarı ile oda Kars bölgesinde bulunan Karakılçık buğdayı.Bu iki buğdayı Canan hoca da övmüştü.Hatta geçen bir programında yine bahsetti bu buğdaylarımıza sahip çıkalım diye.Bu siyez buğdası yada bulguru da Kastamonu bölgesinde yetişiyor.Kabukları kalın olduğu için böcekler yanaşamadığı için ilaç kullanılmıyormuş.Ama verim olarak çok az rekolte verdiği için diğer buğdaylara dönülmüş zamanla.Sizde biraz araştırırsanız detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Ben internetten sipariş verip getirttim ve denedim.3 çeşit büyüklükte olanı vardı, size tavsiye siz en küçük olanı ve ya orta olanı deneyin diğeri sanki hiç değirmene girmemiş gibi.Ama tadı oldukça güzel ve sindirim sistemimi hiç rahatsiz etmedi.Şimdi ben evde onu kullanıyorum.Ekmek olayını ise dediğim gibi biraz azalttım ve mısır ekmeği ile telafi ediyorum.

Ama bu işin kesin bir çözümünü bulmamız lazım, gerçi bu modern ekmekler hem sağlıklı insanlara hem de çocuklarımıza bile zarar veriyor bunun devlet politikası haline gelmesi gerekiyor.Allah hepimize sağlık ve şifa versin.

• Birde bu alttaki linkte gösterilen bağırsak florasını normale döndürülmesi ve mantarları yok etme tedavisini uygulayan arkadaşlar oldu mu acaba?

Bağırsak florasının normale döndürülmesi ve mantar tedavisi
  • Aylardir belkide yillardir ibs ile yasadim. Evet cok agir ataklarla 2 aydir bu formu takip ediyorum. Bazi yabanci ve maddi durumu olup zengin mekanlarda doktora danisan bircok kisiye yani cevreye sahibim. Hepsinda ishal kabiz gaz gibi durumlar var fakat kimse ne bizim gibi hayattan sogumus nede baska bisey. Çünkü onlar işgalden çıkıp rahatlıyor kabizken yedikleri rahatlatıyor. Yani en fazla 6 ay sürüyor bu durum. Birgün formu okurken biri fmf den bahsetti bende milletvekili kizi olan arkadaşıma bana iyi bi doktor öner artık dayanamıyorum dedim. Babasının doktoruna götürdü. O kadar iyi bi doktordu ki hastaneye 1 hafta yatırıp araştırdı. Kolonoskopi normal endoskopi gastrit falan derken. Colyak testi negatif çıktı bende bu gidişle kesin ibs yim ve geçmeyecek dedim. Doktora fmf ye de bakalım dedim. Oda olur bakarız dedi ama bende doğru dürüst belirtisi yok. Sadece kabizlik ve agri agri bitince pat tuvalet ediyorum. Buda 5 gün içinde oluyor. Diğer adı akdeniz atesi olan bu hastalığın ates olması gerekirken bende yoktu. Sonra verdik ışte cerrahpasada ve fmf olduğum çıktı. Yani beni bu form daki güldürdü. kimse o Allah razi olsun. Anneside fmf idi. Ben bunu milletvekili doktoruna sorduğumda ibs hayatta bu kadar yıllardır devam etmez. Bagirsak floransa bozuk bile olsa böyle insanı hayattan bezdirecek durumda olamaz dedi. Zaten türk arap gibi kesimin fmf hastalığından dolayı test yaptırması gerek dedi. Türklerde yaygındı bu. Lütfen arkadaşlar sizde baktirin en azından içiniz rahat etsin. Ben doktor konusunda şanslıydım.Cunku ne desem yaptı. Bu birazda arkadaşım sayesindeydi. Milletvekili olan babasıyla görüşüp beni oraya getirtti. Ben erzurumdayken tedavi istanbul da yapıldı. Sizde yok bende olmaz belirtileri yok demeyin en iyi olabilecek doktora rast geldim ve ibs öyle yıllardır devam edecek bi hastalık olamaz dedi. Sizde fmf ye baktirin bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Deri_2525 D kullanıcısına yanıt
    Oyle de herkesde o kadar sans yok biz simdi doktora gidip fmf ye bakalım dersek bizi odadan kovar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum kardeşim ama sizde biraz küçük yalanlar atarak ailemde var bende var mi diye sorabilirsin. Yalan olucak ama doktorlara karşı kendimizi anlatamıyoruz. Psikolojik olarak hepimiz yiprandik. Kendimde ki şansı size verebilseydim keşke. Keşke babam milletvekili olaydida ben tek tek sizinle ilgilenmesini saglasaydim, neler yaşadığınızı öyle iyi anlıyorum ki. Rabbim bizden daha kötü olanlara yardımcısı olsun.

• Daha 21 yaşındayım ve 4 aydan fazladır kimseyle gorusemiyorum. Artık agridan oldum. Bende her değer kötü b12 ve d vitamini hariç kansizlik 0 larda. Kemiklerin gelişmiyor. Kendimi bildim bileli küçücük bi insanım, su an 14 gozukuyorum. Birde ibs oldum hayat çekilmiyor. Bakmakta olduğum bir annem var ve ben engelliyim. Yapamıyorum. Kimse kimsenin derdini anlamaz. Biz ne günah isledikte bunla savaşıyoruz. Mide de B atmalar agrimalar gazlar var nefes alamıyorum artık. Ya ben yoruldum, bitmeyecek mi bu hastalık. Annemle ilgilenemiyorum. O kadar bıktım ki hiç yaz gelmeyecek gibi :( nolur öleyim ama ekleyeyim su derdi. Hiç gulmemis bi hayata karsi birde bu. Hep sansizdim hep sansiz kalicam. Uzuntuden dertten oldu bunlar. Dahada duzelemiyorum, bazilari vardır milletvekili kizi doğar paraya para demez ben para istemiyorum sadece i yilesmek engelliyim ama hic isyan etmedim şimdide bu :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Derya654

Daha 21 yaşındayım ve 4 aydan fazladır kimseyle gorusemiyorum. Artık agridan oldum. Bende her değer kötü b12 ve d vitamini hariç kansizlik 0 larda. Kemiklerin gelişmiyor. Kendimi bildim bileli küçücük bi insanım, su an 14 gozukuyorum. Birde ibs oldum hayat çekilmiyor. Bakmakta olduğum bir annem var ve ben engelliyim. Yapamıyorum. Kimse kimsenin derdini anlamaz. Biz ne günah isledikte bunla savaşıyoruz. Mide de B atmalar agrimalar gazlar var nefes alamıyorum artık. Ya ben yoruldum, bitmeyecek mi bu hastalık. Annemle ilgilenemiyorum. O kadar bıktım ki hiç yaz gelmeyecek gibi :( nolur öleyim ama ekleyeyim su derdi. Hiç gulmemis bi hayata karsi birde bu. Hep sansizdim hep sansiz kalicam. Uzuntuden dertten oldu bunlar. Dahada duzelemiyorum, bazilari vardır milletvekili kizi doğar paraya para demez ben para istemiyorum sadece i yilesmek engelliyim ama hic isyan etmedim şimdide bu :(

Allah (C.C.) yardımcınız olsun.. Sakın isyan etmeyin. Emin olun burada bu rahatsızlıkları çeken herkes büyük bi sınav veriyor. İnşallah iyileşiriz , Derdi veren Rabbim dermanınıda verir ...

• bende de ibs varmış hocalar. endoskopi, kolonoskopi, kan, idrar ve dışkı testleri sonucunda reflü ve ibs var denildi. Yani doktor tahlillerin temiz geliyo senin sorunun stres ağrılarının sebebi diyor. Reflü olduğumu biliyordum zaten uzun zamandır pulced kullanıyordum. İbs içinde bazı bağırsak gevşetici ilaçlar ve gaz ilaçları verdi.

Bende ki şikayetler
    -mide de şişkinlik ve hazımsızlık
    -karın altında ağrı ve kramplar
    -sürekli geğirme ve gaz çıkarma isteği
    -3-4 kere tuvalete gitme ama tam boşaltamama hissi
    -bağırsakdan gelen sesler

doktora sordum uzun zamandır çekiyorum bu hastalığı ne zaman iyileşicem artık diye kafanı rahatlatınca stresi bitirince geçer geçmesi de biraz zaman alabilir diyor. Pazartesi psikiyatra da gideceğim madem stresle ilgili

kesin iyileşme gibi bi ihtimal var mı? ağrılarım abartmıyorum sürekli var sadece bazen sakinliyor iştahım kesildi 2 ayda 14 kilo verdim bazen sinir krizleri geçiriyorum neden bu yaşta hasta oldum iyileşemeyek miyim? diye

• Endoskopide parça alındı mi? Arkadaşlar yanınızdan çoğunuz bence benim gibi ibs değilsiniz. Çünkü bana doktorum bu şekilde y akinmalariniz ibs yi göstermiyor demişti. Bana 2 kere colyak testleri yapıldığı halde doktor tekrar istemişti. Neden istediniz 1 hafta önce yok çıkmıştı dedim. Oda kesinlikle colyak bazen kan ve endoskopide olsa 3 yılda ince bagirsak bozulur demişti. Yada siz colyaksiniz yada benim gibi fmf.

• bu lanet hastalığı aranız da yenebilen birisi var mı?
    yarın psikiyatra gideceğim stresle alakalı diyolar sıkıldım ve bıktım artık bu hastalık yüzünden sosyal hayatım sıfıra indi.
  • THIS IS ANGARA T kullanıcısına yanıt
    kardeşim merak etme. senin gibi birçok insan var. bende senin gibi kan tahlili, endoskopi, kolonoskopi, baryumlu film falan ne varsa yaptırdım ve hiçbirşey çıkmadı. ailemdekiler sevinirken ben üzülüyordum tahlil sonularının güzel çıktığına. çünkü yine herkes stresten oluyor takma kafanı bukadar deyip geçicekti. ama o acıyı hergün yaşayan bendim. sırf bu yüzden hergün üniversiteyi bırakmayı düşünüyorum. bende yarın bir psikiyatri uzmanına gidip görüşeceğim. bana önerilen ilaçlar : colidur ve cipralex. doktorla konuştuktan sonra tekrar yazarım. herkese sabır dilerim, gerçekten zor bir hastalık sadece yaşayan biliyor acısını
  • rogue_ass kullanıcısına yanıt
    aynen hocam ailem seviniyor tahliller temiz diye ama ağrıyı çeken bilir.Üniversiteyi bırakmayı bende çok düşündüm bırakacaktım ama ailem izin vermedi.Bu gün psikiyatra gittim secita diye bi antidepresan verdi.Geçmezse 1 ay sonra gel ilacı değiştirelim falan dedi.O değil de hangi doktora gideceğimi şaşırdım.gastroenteroloji gitsem gaz giderici verip gönderecek psikiyatriye gitsem antidepresan
  • Colyak olan arkadaşım kendini 10 aydır ibs yim diye kandiriyordu. Dün biyopsi sonucu colyak çıktı çünkü doktoru ona ibs bu kadar zarar vermez kilo vermenin nedeni olmalı demiş. Kız colyak diğeriyle kurtuldu acaba sizindemi öyle hir sorununuz var da bulunamıyor?

• Deri_2525 D kullanıcısına yanıt
    bende de çölyakdan şüphelendiler ama biyopsi temiz çıktı.
  • Aslında colyakta olmazsa en azından birşeye alerjiniz olabilir. Alerji testi yaptirin

• Siz bence reflu ilacını bırakın uzun süreli paket kullanımı kabiz yapar annemden biliyorum

• Arkadaşlar fmf ihtimalini de unutmayın çünkü annem fmf ve aynı şişme ve gurultu problemi var. Benim de gurultu problemim vardı geçen gün her şey normalken çay içtim ve şiştim. Çayı bıraktım ve o günden sonra o gurultu ve şişkinlik %80 azaldı.. diyeceğim şu ki intoleransımız olabilir bir şeylere ama lütfen isyan etmeyin. Bilmiyorum inancınız var mı ama Allah sevdiği kuluna dert verir derler. Ben de sınavlarda orda burda karnımı düşünmeden oturmak isterdim ama artık sadece dua ediyorum ve daha kötüsü olmadığı için şükrediyorum. Lütfen isyan etmeyin..

• arkadaşlar bende 6 7 ay oluyor bu hastalıkla ugraşıyorum 3 4 kere hastaneye gittim bir sürü tahlil yapıldı birşey çıkmadı. benim hastalıgım sizinkinden biraz farklı ishal veya kabız olmuyorum her normal insan gibi tuvalete günde bir defa çıkıyorum ama buna rağmen sabahları karnımda çok kötü bi ağrı oluşuyor 1 2 saat sonra geçiyor akşamlarıda 2 3 saat çok kötü şekilde gaz oluyor patlayacakmışım gibi hissediyorum aylar önce doktora ilk gittigimde verdigi ilaçları kullandım ve düzeldi bende geçti sandım ama tıpkı sizinki gibi yine başladı sonraki gittiğim doktorlarda ilaç verdi hiçbirini kullanmadım. artık dayanamıyorum zaten berbat bi hayatım vardı ve bu hayatımı kabullenemiyordum, depresyondaydım sonra bi de bu patlak verdi. Bende üniversteye gidiyorum okul hayatım tam bi işkence sabah ilk bir iki ders çok fena bi ağrı oluyor sonrada akşama kadar agrı olmasa bile sürekli karnımı hissediyorum sanki biri elliyormuş gibi. gerçekten bıktım sizce ne yapayım psikologa gidersem sorun kökten hallolurmu çünkü benimki yüksek ihtimal psikolojik sorunlardan ortaya çıktı. Hayatım altüst oldu zaten kabullenemdigim gerçekler vardı beni sürekli üzen, şimdi birde bu çıktı ve ben gerçekten bıktım sürekli mutsuzum, bişey için mutlu olacam mesela, aklıma karnım geliyor yine üzülüyorum lütfen bana bir çıkış yolu gösterin daha fazla dayanacak gücüm kalmadı.

• Kimi kaldı ki ben kaç ay kafayı yedim :(

• 
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.