Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.601
Cevap
212
Favori
2.062.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrt117

Şikayetler başladık tan 1haftasonra doktora gittim , doktor çok önemsemeyip 1-2 ilaç verdi .... 1-2 hafta sonra hiç iyileşme göremeyince başka bir hastaneye gittim oda farklı ilaçlar verdi o ilaçları kullandıktan sonrada geçmeyince kolonoskopi istedi bende yaptırmak istemedim ve 3. hastaneye başvurdum orda Endoskop ve çeşitli tahliller yaptırdım ... Doktor birşeyim olmadığını söyledi ama ben çok rahatsızdım ...
    Sonra son çare olarak Gaziosmanpaşa Özel Hastanesine gittim gerçekten çok iyi bir doktordu (ismini hatırlayamadım sitesindede yazmıyor baktım şimdi)
    Sonra doktor ibs den şüphelendiğini söyledi ve ilaç verip psikyatriste yönlendirdi ...

Tam olarak yaklaşık 4 ay civarı sürdü ... Bence psikiyatriste kesinlikle gidilmeli bu hastalıktan kurtulmak için kafa rahat olması lazım
    Ben okulda çok sıkıntı çekiyordum kafa rahat değildi evde çok rahattım benim semptomların genel olarak dışarıda başlıyordu yaz tatilinde evde geçirdiğim için sağlam kafayla atlattığımı düşünüyorum..

Acele ile yazdığım için kötü bi anlatım oldu kusra bakmayın

Geçmiş olsun...

tam olarak şikayetleriniz nelerdi

• Gaz şikayetleri
    Kabızlık
    Sürekli tuvalete sıkışma hissi
    Karın ağrısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xzic kullanıcısına yanıt
    Gluten sinrdiremiyor olabilirsin ya 1-2 hafta glutensiz beslen yada evde kendin yapabileceğin testide var.karbonhidrat testide dışkına ph çubuğu sokuyorsun ph düşükse sindiremüyorsun anlamına geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katiliyorum ibs deyim kestirip atilan hastalarin buyuk cogunlugunda besin intoleransi oldugunu dusunuyorum ozellikle gluten,laktoz,maya

• quote:

Orijinalden alıntı: 0je

Gluten sinrdiremiyor olabilirsin ya 1-2 hafta glutensiz beslen yada evde kendin yapabileceğin testide var.karbonhidrat testide dışkına ph çubuğu sokuyorsun ph düşükse sindiremüyorsun anlamına geliyor

Ya bide glutensiz diyet cok zor ekmek yerine ne yemek gerekir kilo vermek istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 0je

Ya bide glutensiz diyet cok zor ekmek yerine ne yemek gerekir kilo vermek istemiyorum

glutensiz ekmek karışımları var özellikle karabuğday ununu tavsiye ederim ama ekmeği kendin yapacan ben 2 - 3 ay denedim acaba varmı diye hiçbir değişiklik olmadı ama ben değiştim 14 kilo verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 19 Kasım 2014; 18:05:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veerzaara

glutensiz ekmek karışımları var özellikle karabuğday ununu tavsiye ederim ama ekmeği kendin yapacan ben 2 - 3 ay denedim acaba varmı diye hiçbir değişiklik olmadı ama ben değiştim 14 kilo verdim

Peki sikayetleriniz neydi

• quote:

Orijinalden alıntı: xzic

quote:

Peki sikayetleriniz neydi

Alıntıları Göster
    Bana mr vermişlerdi çektirdim.Ayın 19 unda çıkacak dendi.bugün uludağa gittim.Mr temiz çıktı.Bana anal manometri verdi.Esentepe mi nerde varmış orada yaptırcakmışım.Anormal sonuç çıkarsa.Tekrar gel dedi.Mr ın temiz çıkması ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 19 Kasım 2014; 21:59:04 >

• turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    Sorayim da doneyim size.

• quote:

Orijinalden alıntı: MD Chucky

Sorayim da doneyim size.

Ne demek şimdi bu?
    Glutensiz ekmekler var halk ekmekçilerde,migroslarda...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    aşırı gaz sabah boğazda beyaz leke ve boğaz ağrısı, hazımsızlık sorunları yüzünden yaptım bu diyeti çölyak olma ihtimaline karşı ve süt ürünlerini de kestim keçi sütü hariç inanırmısın yiyecek birşey bulamıyorudum bazen fındık fıstık yiyordum sadece. aslında kronik gastrit var bende ilerlemiş baya.gastrit reflü ibs beni korkutmuyor da intestinal metaplazi çıktı bide Allah korusun çok tehlikeli o yüzden extreme şeyleri deniyorum tabi şifa Allahtan.
  • quote:

aşırı gaz sabah boğazda beyaz leke ve boğaz ağrısı, hazımsızlık sorunları yüzünden yaptım bu diyeti çölyak olma ihtimaline karşı ve süt ürünlerini de kestim keçi sütü hariç inanırmısın yiyecek birşey bulamıyorudum bazen fındık fıstık yiyordum sadece. aslında kronik gastrit var bende ilerlemiş baya.gastrit reflü ibs beni korkutmuyor da intestinal metaplazi çıktı bide Allah korusun çok tehlikeli o yüzden extreme şeyleri deniyorum tabi şifa Allahtan.

Allah'tan hepimize acil şifalar diliyorum, bizde dünyada böyle sınanıyoruz demekki yinede şükretmek gerek Allah kötüsünden korusun ama iyileşmek istiyorumm
  • Farkli yerlerde farkli tepkiler veriyor katiliyorum
    Ben manisaliyim orada patlama yasiyorum, sivas, tokat ta da ancak amasyada neredeyse sifira iniyor, corum ankara ve istanbulda azaliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: slmbardakci

Farkli yerlerde farkli tepkiler veriyor katiliyorum
    Ben manisaliyim orada patlama yasiyorum, sivas, tokat ta da ancak amasyada neredeyse sifira iniyor, corum ankara ve istanbulda azaliyor
    ...........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 14:15:42 >
  • Arkadaşım bende Samsun'da yaşamakta yim ama 3 senedir bu hastalıkla uğraşıyorum bir türlü geçmedi gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: slmbardakci

Farkli yerlerde farkli tepkiler veriyor katiliyorum

Yasanilan yerden ziyade ana etmen rakim mi acaba

..........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 14:19:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

Rakım filan digil muhtemelen.
    Oksijeni vücut yeteri kadar alamaz ise saglıklı bir sistem düzeni olmaz.Beynimizde bundan nasibini almaz ve stres ortaya cıkar.
    Bundan ziyade mantar ve bakteri ortamıda muhtemelen bundan etkilenir.

Bu acıdan bakmak lazım sanıyorum.
    Tabi sırf bu yuzden ibs olduk demek dogru digil.
    Fakat süreci etkiliyor olabilir bunun bende farkındayım bikaç senedir.

İlacla falan gececek bi hastalikta deil bence yada bu hastalikla kimse ilgilenmiyor bakin colpermin cogu hastaya iyi gelmis bir ibs ilacidir fakat turkiye artik ithal etmiyor ilaci bu ne demek ? Dalga geciolar sanki bu ilac ingilterede uretilmis cunku ingilterede yasayanlarin yuzde 90 i ibs sikayeti varmis ayrica besin intoleransi da en cok olan ulkelerden biri

• 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.