Şimdi Ara

İronik bir wow hikayesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben 3 yıllık bir wow oyuncusu olarak başımdan geçen ironik bir wow macerasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle kendimi tanıtayım. "Kor'gall" serverında "Eltar" ve "Rebirth" adında bir tane Warlock ve bir tane shaman 80'im var. Birkaç tane de 50-60-70 filan falan...

Nitekim geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım vasıtasıyla, çok kaliteli bir guild olan "Lithium"a girmeye hak kazandım. Çok sevinçli bir şekilde PC'mi kapattım. Kalktığımda ilk iş Wow'a girip işin kalanını tamamlamak, yani "invite" ı almaktı. Fakat login olmaya çalıştığımda "Wrong Password" hatası verdi. Yaklaşık 5-10 kere - ekran klavyesi de dahil olmak üzre- her yolla girmeyi denedim, olmadı!

En sonunda "ben en iyisi battle.net'den password recovery yapayım." dedim. Allahtan gizli sorumu hatırlıyorum ki, sıfırladım passwordumu. Mailime girip şifremi alacaktım ki ne göreyim! Hotmail de "Wrong Password" demez mi?! Tabii ben ağzım açık bir şekilde bir müddet monitöre baktıktan sonra , mailin gizli sorusunu kullanmak aklıma geldi. Password recovery'e tıkladım ve bilgileri girdim. Ardından gizli soru geldi...

Gizli soru geldiğinde tam oha falan olmuştum. Gizli sorum değişmişti (nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde?!). Nihayetinde ben 30 dk kadar uğraştıktan sonra Hotmail'e "security webform" gibi, bazı kişisel ve donanımsal bilgilerini yazarak password'unu istediğin bir form yolladım. IP adresimi, en son girdiğim tarihi, gerekirse nüfus cüzdanı fotokopimi de gönderebileceğimi de söyledim.

Sonuç olarak 12 saattir bekliyorum ve cevap gelmedi. Wow'a hala giremedim ve guild olayı ne alemde bilmiyorum. Haftaya cataclysm mi alsam, prepaid mi, ekran kartı mı, monitör mü derken olan olaya bakın.

Peki bunu neden yazdım? Wow oynamaya yaklaşık 5-10 arkadaşla başladık. Şu an hemen hemen hepsi bıraktı, bırakmayanlar da haftada bir giriyorlar. Bense herkesin ısrarına rağmen bırakmıyor, inat ediyor, "Wow öyle oynanıp atılacak bir oyun değildir, hikayesine aşığım ben bu oyunun" deyip elimin tersiyle tüm oyun tekliflerini itiyordum. Lakin bu olaylar bana "Len yukardan olaya müdahale mi var, hakkaten oynamamam için bir işaret bi bunlar" dedirtmiyor değil...

Kafam karışık, bana cevaplarınız ve yorumlarınızla yol gösterirseniz çok sevinicem

• Webform at accountu başka maile geçirsinler. 12 saattir mail hesabını bekliyeceğine (ki mecburen beklicen) 5-6 saatte en azından wow accountuna kavuşabilirdin. Blizzard çok daha hızlı çalışıyor. Geçen bende hacklendim bana kendileri mailini değiştirmek zorundasın diyip suspend ettiler accountu. Mail değiştirme işlemlerini yapınca da tekrar açtılar bu da yaklaşık 5-6 saat sürdü. Senden yeni account bilgilerini isteycekler direk webform olarak ama öncesinde ne isteyeceklerini hangi maile atmaları gerektiğini yaz. Koyabiliyorsan nüfus cüzdanının önyüzünün scanini mutlaka koy. Ve yeni bilgileri göndermeden güncel bir virüs programı kurup scan ettir pcyi.

Geçmiş olsun
  • Öncelikle geçmiş olsun umarım hesabını kazasız belasız geri alırsın

Yanlış anlamayın ama nasıl oluyorda hackleniyorsunuz
    fake sitelere girip battle.net sanıp şifrenizimi girmeye çalışıyorsunuz
    güvenlik duvarı veya virus programı falan kullanmıyormusunuz
    herhangi bir foruma üye olup forum şifrenizle acc şifrenizi aynımı yazıyorsunuz

nedir bu işin sırrı?

nasıl hacklendigini bilmek hacklenmemek için en önemli şey
  • Hayır kesinlikle öyle birşey yapmam. Fake nedir orj nedir zaten yukarıdaki adres çubuğundan anlayabiliyorsun. Ayrıca işin sırrı diye birşey yok. Orjinal her şeyin pahalı olduğu bir ülkede korsan yazılımların yoğun olması sebebiyle bu şekil keyloglar her yere rahatça girip çıkabiliyor
  • şifrematik edin
  • pahalı, telefonum da şu anda desteklemiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir aşk hikayesi... [+18]
    8 yıl önce açıldı
    Acıklı bir hikaye,Çeviri lazim.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

pahalı, telefonum da şu anda desteklemiyor...

6.99 Euro, wow oynuyorsun , yapma allah aşkına, pahalıymış , PEH !
  • Güvenlik açısından hiçbir zaman parolamı klavye ile veya ekran klavyesi kullanarak yazmıyorum.
    Masaüstümde bir not defteri var.O not defterinin içine bir kez ekran klavyesi kullanarak parolamı yazdım ve kaydettim.WoW a her girişimde metin belgesinin içindeki yazıyı kopyalayıp oyuna girince CTRL+V yaparak giriyorum.
    Bilgisayarımın güvenli olmadığının farkındayım.Antivirus kullanmıyorum ve tanımadığım, bilmediğim sitelere girmekten hiç çekinmiyorum.Böyle bir bilgisayarda virus olması kaçınılmaz ancak hesabıma hiçbirşey olmuyor.
    Gerçi son zamanda çıkan yazılımlar sayesinde ne zaman ne olacağı belli olmuyor, çok güvenli sandığımız bilgisayarlarda bile rahatça bilgilerimizi girdikten sonra hacklendiğini görüyoruz.Ama yinede en azından olayı tamamen makinelere yıkmak yerine biraz farklı çözümler üretmekte fayda var.
    Ben de hesabımı ilk aldığımda hacklenmişti.Yanlız hacker biraz insiyatif kullanmış, parolayı değiştirmemişti.Hesabıma authenticator eklemişti.Siteye, oyuna giriş yapmak istediğimde parola uyuyor ancak authenticator kodu istiyordu benden.
    Tabi o zamanlar oyunda yeni olduğum için authenticator ne olduğunu bilmiyordum ve webform attım.Yaklaşık 20-25 webform ve 1 hafta beklemenin sonucunda authenticator u silmişler, parola değiştirme maili göndermişler ve karakterimde olan itemlerin listesini istemişlerdi (3 lvl lık karaktere item iadesi için).Blizzard bu konuda "Senin karakterinde önemli item yok, onunla uğraşamayız" şeklinde yaklaşmıyor.Üzerinde bulunan çöp itemi bile geri koyuyor.Tabi itemlerinin listesini bilmen mümkün olmayabilir.Bunun içinde oyuna son giriş yaptığın tarihi ve saati söylediğin zaman yine itemlerini ulaştırıyorlar sana.
    Bence şu an mail adresi ile falan uğraşma.Webform atarak hesabın gerçek sahibi olduğunu kanıtla ve son giriş yaptığın tarihi - saati söyle ki itemlerinle birlikte karakterini alabilesin.

• sonra adam girip tekrar satsın diye mi? hangi maile yollayacaklar şifreyi peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

sonra adam girip tekrar satsın diye mi? hangi maile yollayacaklar şifreyi peki

Hiç webform atmadın sanırım.
    Webform atarken 2 mail adresi istiyorlar.Birincisi hesabın kayıtlı olduğu mail adresi, ikincisi ise sana ulaşacakları mail adresi.Blizzard bunu düşünerek bir sistem hazırlamış.
  • geçmiş olsun umarım alırsın 2 gün kaldı şunun şurasında

bir soruda benden benim genel olarak kullandığım bir mail adresini ele geçirdiler ancak keylogger yada benzeri bir programla değil kendi kendine dünyanın her köşesine mail atıyor tabi çoğu gönderilmediği için öle kalıyor ancak 23bin küsür mesaj olmuş ve bu wowprogress.com adlı siteye üye olduktan sonra ufak ufak gerçekleşmeye başladı önce 3 sonra 5 derken günde 1000tane hatalı gönderme mesajı geldi gönderdiği mesajda size gelen fake blizzard mailleri işte bildiğiniz dün girdim bilmemne millitary army .com gibi sitelere atmış başım belaya giricek yakında :D bu arada aynı bilgisayardan başka mail adreslerine giriyiroum daha ele geçirmediler
  • Geçmiş olsun umarım geri alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leadri

şifrematik edin
  • şu anda bilgisayarda keylog olduğu için format atmam gerekiyor. Atana kadar da oyuna giremeyeceğim için webform atıp "ben mailimi geri alana kadar hesabı dondurun" dedim. Zaten imzamdaki çara bakarsanız tierler dışında herşeyi satmışlar... Neyse itemlar geri gelir de cataclysme geç başlıcam :/
  • Aynısı 4-5 ay önce başıma geld, çok dikkatliyimdir ama nasıl olduysa bulaşmış Pcye. WoW,gmail,hotmail hepsinin şifreyi değiştirmiş adam. Şans buya diğer gmailime bağlı çok eski bir gmal adresim vardı, onun sayesinde accounta kayıtlı gmailimi geri aldım. Cep telefonuna yeni şifreyi felan attı. Sonra hemencecik blizz supportu aradım, 10 dk içinde geri aldı. Çok yaygın birşeymiş bu tür hackler. Gold sellerlar tarafından yapılıyormuş, zaten oyuna girersen TBC dungeonları spamladığını görürsün. Gold için tabi..
  • telefonun iphone yada android li bir telefonsa authenticator kurabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

telefonun iphone yada android li bir telefonsa authenticator kurabilirsin

adam desteklemiyor demiş ya işte -.-
  • telefonunuz java uygulamalarını çalıştırıyorsa authenticator yükleyebilirsiniz,battne.net teki destekleyen modeller listesinin hiçbir önemi yok
    telefonunuz 5110 felan degilse authenticator kullanabilirsiniz

örnegin 5800 listede desteklemiyor yazıyor dandik 2610 çalıştıracak 5800 çalıştırmayacak :D

telefonunuz java uygulamalarını direk açmıyor olabilir
    java uygulamalarını açabilmeniz için ufak programlar var,hemen sizin telefona uygun olanı yükleyin ve işiniz hallolsun

htc hd kullanıyorum ve listede desteklemiyor görünüyor(windows mobile işletim sistemi var)
    netten eu için jar uzantılı setup unu indirdim pda ya attım yükledim ve cıkan numarayı battle.net e girdim
    hesabıma baglanmaya çalıştım authenticator kodu istedi kodu yazdım giriş yaptım,listede olmamasına ramen 0 euro ya işi hallettim

Kullandıgım Rom da java uygulamalarını çalıştırabilmem için JBlend isimli bir program gömülü ve jar uzantılı her programı pda da kullanabilirim

• telefonum bozuk olduğundan 3310 bozması birşey kullanıyorum Java ne birader?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.