Şimdi Ara

iRobot temizlik robotları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
40
Favori
37.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm forum camiasının bayramını kutlari esenlikler dilerim.


    Tatil için seyahate çıkmış olanlar lütfen dikkatli sürünüz, evde kalmaya tercih edenler lütfen can sıkıntısından robotlarınızı kurcalamayınız.


    Saygı ve hürmetlerimle,

  • Hepsirobot.com artık iRobot orijinal yedeklerini de satmaya başladı.


  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Bu batarya 9XX serilerine de uyumludur herhalde?

    https://hepsirobot.com/urun/irobot-roomba-batarya//


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar bu modeli kullanan var mı memnuniyet durumu nedir acaba


    iRobot temizlik robotları
  • needacar kullanıcısına yanıt

    Aynı yuvaya oturur ve mükemmel çalıştırır ancak orijinal 900 serisi batarya hardshell - kabukludur.

    Onu da yapacağız yakında ama fiyatı daha yüksek olacak maalesef.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Hocam sen optimum fiyatı ayarlarsın. 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vector x-31 kullanıcısına yanıt

    Ben kullanıyorum; yalnız resimde outlet ürün olduğu yazılmış. iRobot ların S9 ve i7 serileri high end serileridir. Akıllıdırlar; alan&oda süpürme yaparlar; 10 farklı harita kaydedebilirler; yasaklı alan oluşturulabilir; 75 dk çalışma süresi vardır(tek mod); sadece süpürme yapar; gece karanlığında verimli çalışmazlar; navigasyonu üstlerinde ki kamera ile yaparlar; malzeme kalitesi sağlamdır; evde ki eşyalara dokunarak süpürme yaparlar(dinamik haritalama yaptıkları için) bu sayede örtü ve perde altlarına girebilirler.

    Lidarlı robotlar gibi tam boy aynalar (duvarlarda ki yada mobilya üzeri kaplama şeklinde olan) ve tavandan zemine olan pencerelerden etkilenmezler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 22 Temmuz 2021; 8:35:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt

    iRobot hücrelerini bulmak zor değil, elektronik kısmını da biz yapabiliyoruz. R900, i7 ve S9 müşterisi orijinal batarya ister genelde, çok pazarı olmadığı için girmedim henüz.

    500/600/700/800 serisi muadil bataryalar çok satıyor yıllardır ama.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: needacar

    Ben kullanıyorum; yalnız resimde outlet ürün olduğu yazılmış. iRobot ların S9 ve i7 serileri high end serileridir. Akıllıdırlar; alan&oda süpürme yaparlar; 10 farklı harita kaydedebilirler; yasaklı alan oluşturulabilir; 75 dk çalışma süresi vardır(tek mod); sadece süpürme yapar; gece karanlığında verimli çalışmazlar; navigasyonu üstlerinde ki kamera ile yaparlar; malzeme kalitesi sağlamdır; evde ki eşyalara dokunarak süpürme yaparlar(dinamik haritalama yaptıkları için) bu sayede örtü ve perde altlarına girebilirler.

    Lidarlı robotlar gibi tam boy aynalar (duvarlarda ki yada mobilya üzeri kaplama şeklinde olan) ve tavandan zemine olan pencerelerden etkilenmezler.

    Bilgilendirme için Teşekkürler Hocam araştırmaya devam edicem epey değişik modeller çıkmış





  • quote:

    Orijinalden alıntı: break.

    iRobot Roomba 976 ile 5. günümdeyim bununla ilgili değerlendirme yazısı aşağıdadır. Yardımları için Ali Abi'ye teşekkürlerimi borç bilirim. @Hepsirobot


    1.  Malzeme Kalitesi

    Gayet tatmin edici kutu açılımından itibaren hissedeceksiniz. Malzeme kalitesi birinci sınıf ve sert plastikten oluşuyor. İlk alındığında montajlı geliyor. Sıfır kokusu hala üzerinde J


    2.  Kurulum

    Kutu açılımını video ile yapınız. Herhangi bir sorun olursa kanıt olur elinizde. Youtube üzerinden toz haznesi ve filtre nasıl çıkarılır izleyiniz. Kullanılmadığına dair fabrika çıkışı konulan IR sensör, batarya ve toz haznesinde bulunan jelatin ve korumaları sökünüz. Yardımcı 1. video aşağıdadır.



    Robotun evini uygun bir yere kurduktan sonra robotu ortalayarak evine yerleştiriniz. Ardından aşağıdaki 2. videodan yardım alın kurulumu gerçekleştirin.



    Ben kurulumdan robotu fabrika ayarlarına döndürmenizi tavsiye ederim. Bunun iki sebebi var. İlki robot tam şarj olsa bile uygulamada hala şarjda şeklinde gözükmesi, ikincisi ise Error 15 yani Internal Comminication hatası. Error 15 için servis reboot önerdi ve hata daha sonra hiç tekrarlamadı. Reboot sonrası Error 15 devam ederse servis iade için rapor yazabileceğini söyledi. Reboot için yönergeleri izleyiniz,

    https://homesupport.irobot.com/app/answers/detail/a_id/9087


    Kurulumda modeminizin 2.4 GHz olmasına dikkat edin. Tam şarj olduktan sonra robotunuzu uygulamadan çalıştırmaya başlayıp, kullanabilirsiniz.


    3.  Fonksiyon ve Özellikler

    Robotta iAdapt 2.0 var yani harita kaydetme, x odaya git ve süpür, işaretlediğim alanı süpürme özellikleri yok, robot şuan harita nereyi süpürüyor göremiyorsunuz. Haritayı temizlik bittikten sonra gönderiyor ve gayet tutarlı. Rotasını tutarlı olarak belirliyor, süpürmediği yer neredeyse yok. Evinde şarjdayken alıp başka odaya götürdüğünüzde odayı süpürüyor fakat evini bulmakta çok zorlanıyor. Eğer temizliğe evinden başlarsa hiçbir problem olmadan evine dönebiliyor. Şarjı biterse, toz haznesi dolarsa evine gidip şarj pozisyonuna geçiyor. Tam şarj ile 80-90 dakika süpürebiliyor (edge clean kapalı). Evimiz 100 metrekare olmasına rağmen net süpürme alanı 45 metrekare civarlarında. Toz haznesi dolunca uyarı veriyor temizleyin diye. Uygulama ayarlarında temizlik geçiş sayısı var, süpürmeyi bir kez, iki kez ya da otomatik olarak ayarlayabiliyorsunuz. Toz haznesi dolduğunda temizliği durdur ya da devam et seçeneği mevcut. Kenar temizliği seçeneği mevcut yani zemininizdeki açık alanların temizliğini tamamladıktan sonra, duvar kenarlarının ve mobilyaların etrafının temizlendiğinden emin olmak için Edge Clean özelliğini kullanır. İstediğiniz gün ve saatte temizliğe başlatmanız için programlama mevcut. Kir algılama özelliği ile robot çok kirli bir bölgeye geldiğinde, bölgeyi daha kapsamlı bir biçimde temizlemek için ileri-geri hareket ediyor. Gece çalıştırmadığım için kamera performansını bilmiyorum ama LIDAR üniteli modeller gibi iyi olacağını sanmıyorum. Kamera sensörlerinin düzgün çalışması için biraz ışık gerekli olabilir.




    4.  Revizyonlar

    4.1       Evimizdeki halı kalın, robot halıya çıkarken halıyı yukarı kaldırıyor ve inatla halının üzerinden geçmek istediği için düşme algılayıcı cliff sensörler devreye girip yeni bir yere koyun hatası veriyor ve robot halıya rahat çıkamıyordu. Sadece belli başlı noktalarından punduna getirince çıkıyordu ama bu verimsiz çalışmasına neden oluyordu. Cliff sensörlerini beyaz kâğıt ile kapattıktan sonra halının her noktasından rahat rahat çıkabiliyor.


    4.2       Ses sisteminin kablolarını sıcak silikon ile parke süpürgeliğinin üzerine sabitledim ki toplayıp ortaya çekmesin diye. Zaten kabloyu algılayıp bırakıyor ama ortalıkta dursun istemedim. Aynı zamanda efektif ve etkili çalışmasına yardımcı oldu bu durum.


    4.3       Robotun 1-2 kez evine yamuk park etmiş olduğunu gördüm, nasıl oldu anlamadım ama hoşuma gitmedi bu durum. Bu sebeple çift taraflı bant ile evini yere sabitledim.


    4.4       Robotun çizilmesini istemiyorsanız, tabet için kullanılan ekran koruyucuları kesip biçip üst kısmını kaplayabilirsiniz. Eşyalarımız 10 cm yüksekliğinde olmasına rağmen robotumuz çizildi (Robot yüksekliği 9.2 cm). Mobilyanın bazı yerlerinde bağlantıyı sağlamak için çelik çıkıntılar var o sebeple olduğunu düşünüyorum.


    5.  Sonuç

    Temizlik performansı tek kelime ile muazzam ötesi. İlk günlerde bulduğu tozun haddi hesabı yok. Halı performansı çift fırça ile kendini hissettiriyor. Halını temizlendiği o kadar belli ki tüylerinin sağa sola kaymasından renk deseninin değişimi görülüyor. Dip, köşe her yeri temizliyor. Eşim, mop özelliği olan cihazların “mopu bizden iyi yapamaz” düşüncesi ile yani performansına güvenemediği için tercih etmedi. Bana göre de, bir elektronik cihazda ne kadar fazla özellik varsa problemi ve sorunu da o derece artabilir mantığı var, minimal robot ile başlamak istedik. Belki hatalıyız ama seçimimiz bu yönde. Şimdilerde UV ışını ile temizleme falan var. Yani gelişmekte ve kendini yenilemekte olan sektör... 5-6 yıl sonra piyasa iyice oturunca mop özellikli almayı düşünebiliriz. Sesi kablolu süpürge makinelerine nazaran daha az ve rahatsız edici değil. İlk günlerde görev iptal edildi deyip evine şarjına gidiyordu son 3 temizlikte görev tamamlandı olarak gösteriyor uygulamada, istikrarlı duruma gelmeye başladı. 45 metrekare için toz haznesi tek temizlikte yeterli (ilk 4-5 süpürmeden sonra).



    Video 1


    Video 2



    Yukarıda bahsettiğim halı da bu, sanırım Shaggy diye geçiyor.




    Temizlik sonrası ekran görüntüsü,


    Yazı için teşekkürler, ilk kurulumunda faydasını gördüm. Yedek parça için önereceğiniz bir site var mıdır?





  • muhi84 kullanıcısına yanıt
    Gelecek Evimde firmasi Certus Mercatus firmasinin yetkili saticisi.

    Yan firca ve HEPA filtre burada uygun fiyatli. Ana fircalari ise direkt Certus Mercatus yani distributor firmasindan almanizi oneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • break. kullanıcısına yanıt

    Gelecek Evimde'nin linkini buldum ama Certus Mercatus'u bulamadım, irobot.com.tr'de tüm set birlikte satılıyormuş, stok gözükmüyor şu an. Mercatus'a telefonla vs mi iletişime geçmek gerekiyor?

  • muhi84 kullanıcısına yanıt
    Certus firmasi iRobot TR Distributoru. Gelecek Evimde ise TR Distributorunun yetkili saticisi. Gelecek Evimde guvenilir firma yani onu demek istedim. Gelecek Evimde sitesinden alin gecin yan firca ve HEPA filtreyi, ana fircayi ise Certus'tan almanizi oneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: break.

    Certus firmasi iRobot TR Distributoru. Gelecek Evimde ise TR Distributorunun yetkili saticisi. Gelecek Evimde guvenilir firma yani onu demek istedim. Gelecek Evimde sitesinden alin gecin yan firca ve HEPA filtreyi, ana fircayi ise Certus'tan almanizi oneririm.

    Çok teşekkürler, bir de ana fırçayı www.mercatus.cz'den mi sipariş veriyim, Türkiye satış mağazasını bulamadım.

  • muhi84 kullanıcısına yanıt
    https://www.irobot.com.tr/kontakt/

    iRobot TR
    Inceleyip telefon edebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    iRobot hücrelerini bulmak zor değil, elektronik kısmını da biz yapabiliyoruz. R900, i7 ve S9 müşterisi orijinal batarya ister genelde, çok pazarı olmadığı için girmedim henüz.

    500/600/700/800 serisi muadil bataryalar çok satıyor yıllardır ama.

    Ali Abi,


    Ben 9-10 aydır kullanıyoruz ve daha hiç ıslak ya da nemli bez ile robotu temizlemedik. Bu doğru mu, eksik mi?


    iRobot Roomba 9XX serisi özelinde;


    1. Nemli bez ile hangi parça ya da bölümleri temizlemeliyim?
    2. Kuru bez ile hangi parça ya da bölümleri temizlemeliyim?
    3. HEPA filtre temizliği nasıl yapılmalı?


    Teşekkürler.

  • iRobot temizlik robotları


    9 Ay Kullanilmis HEPA Filtre vs Kullanilmamis HEPA Filtre

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • break. kullanıcısına yanıt

    Nemli bez ile robotu silmenizin hiç bir zararı yok, sadece alkollü kolonyalı vs olur ise yüzeyde matlaşma yapabilir, buna dikkat ediniz.

    Biz serviste bebekler için olan ıslak mendillerden kullanıyoruz robot temizliğinde, çok memnunuz.

    HEPA filtre basınçlı hava ile iki yönünden üfletilerek, bu imkan yoksa da sert bir yere vurularak temizleniyor. Her şekilde 6 ayda bir değişm öneriyorum günlük kullanımda.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim abi. Dediginiz gibi yapayim. Dun guzelce temizledim robotu. Yan fircayi degistirmedim ama HEPA filtre kotuydu onu yeniledim. Cliff sensorleri kapatmistim ama 2 tanesi dusmustu, onlari yeniledim. Cok memnunuz, iyi ki almisiz :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • break. kullanıcısına yanıt

    İyi günlerde kullanınız.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.