Şimdi Ara

iRobot temizlik robotları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
40
Favori
37.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bende mi robot vacuum Mop pro modeli mevcut. 2 in 1 su ve toz hanesi aparatı maalesef bozuldu. Birden bire içindeki bütün suyu hızlı hızlı damlatır oldu. Bende buna istinaden gittim alibabadan aynı model bir su ve toz haznesi aldım ama maalesef cihaza taktığım zaman onu sadece toz hanesi olarak tanıdı.


    Birkaç yerden araştırdım ama bu yedek parçayı bulamıyorum maalesef. Nereden satın alabileceğimi bilen var mıdır ?

  • brkfndk B kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=135184979
  • 976 kullanıyoruz step halılarda bile başardı sadece uç kısımlarında sıkışma oldu halılar baya yoğun yünlü halı Zaman Zaman sıkışma oluyur TV ünitesi altında robot kaynaklı değil ama ünite ayakları ile ilgili sorun sensör temizliği ve kamera temizliği güzel yapılır da sorun çıkmıyor evini bulmada sorun yok zaman zaman wi-fi kopma sorunu oluyor tekrar wi-fi tanıma ile sorunu çözüyoruz aynı yeri 2/3 kez süpürmesi normal diye biliyorum 60m tek şarjda yapıyor bazen yetmediği oluyor şarj olup bir kısa turda evine dönüyor gayet başarılı cihaz
    iRobot temizlik robotları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: salih38yildirim

    976 kullanıyoruz step halılarda bile başardı sadece uç kısımlarında sıkışma oldu halılar baya yoğun yünlü halı Zaman Zaman sıkışma oluyur TV ünitesi altında robot kaynaklı değil ama ünite ayakları ile ilgili sorun sensör temizliği ve kamera temizliği güzel yapılır da sorun çıkmıyor evini bulmada sorun yok zaman zaman wi-fi kopma sorunu oluyor tekrar wi-fi tanıma ile sorunu çözüyoruz aynı yeri 2/3 kez süpürmesi normal diye biliyorum 60m tek şarjda yapıyor bazen yetmediği oluyor şarj olup bir kısa turda evine dönüyor gayet başarılı cihaz
    Amazon dan Roomba 981 modelini yenice sipariş verdim; 4100 TL ye inince dayanamadım. 960 ile aynı robot tek farkı bataryası 120 dk dayanıyor birde 3 farklı vacuum seçeneğinde sunuyor; kenar temizleme olanağı da sunuyor.




  • İyi günlerde kullanın i7 ye arkadaş mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salih38yildirim S kullanıcısına yanıt
    Evet; i7 şimdiden 3000 metrekare süpürdü. Halı çok bizim evde; %75-80 halı var.
  • fotografya kullanıcısına yanıt
    Hocam alt fırça takımı + 1 adet yan fırça + 3 adet filtre den oluşan Orjinal iRobot set Amazon da 178 TL ye düşmüş. Haberiniz ola.

    https://www.amazon.com.tr/dp/B009W16DHC/?coliid=I1YG3Y1PSI7MS2&colid=21WNHB07RJ5BD&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it
  • 360 konusunda geçen robot dock üzerinden ayrılır ayrılmaz uygulamanın %99 doluluk göstermeye başlaması meselesi üzerine yaptığım açıklamayı buraya ekliyorum.


    Her kaliteli bataryanın içinde olan BMS yani battery management system algoritması şu şekilde çalışır:


    Robot şarjda iken sistem positive displacement modundadır, yani dock üzerinden batarya hücrelerine doğru sürekli bir elektrik akımı - akışı - vardır. Bu akış, batarya tam dolu olsa dahi çok az bir miktarda devam eder çünkü internet, yer belirtme vs gibi anakart işlemleri sürekli olarak çok az da olsa enerji harcarlar. Bu aşamada robotun işlevleri batarya üzerinden değil, hücre yanılsamasına sebep olmaması için, doğrudan kontaklardan beslenen enerji sayesinde güç alır.


    Robota çalıştır komutu verildiği ve kontaklar dock üzerinden ayrıldığı anda BMS derhal negative displacement algılar, yani deşarj moduna geçer. Batarya en ufak bir enerji harcadığında da, doğal olarak, doluluk yüzdesi 100den eksilir... bu eksiklik %0.01 bile olsa ilk anda, bataryanı artık tam dolu değildir. Bu eksiklik 1 olarak işlenir, çünkü kullanıcının bu kadar hassas bilgiye ihtiyacı yoktur.


    Tam dolu olarak bildiğiniz bataryanın şarjdan ayrıldığı anda %99a düşmesinin sebebi budur, sorun değildir, merak etmeyiniz.


    Saygılarımla





  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Danke efendim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Geçenlerde A101'den Roomba 606 modelini annemin evi için satın aldım. Kendi evimizde S5 Max kullanıyoruz. Aynı özelliklere sahip olmadığını biliyorum fakat kullanım tecrübemize dayanarak sormak istedim. Roomba 606 rastgele hareketlerle genelde V çizerek dolaşıyor. S5 Max gibi dikey ya da yatay hareketlerle her yeri süpürmüyor. Süpürme bittiğinde şarj istasyonuna da dönmüyor. Henüz 2-3 kez çalıştırdık, bu hareketler normal midir @Hepsirobot Bey? Teşekkürler

  • fyaman84 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Doğrudur, R606 o şekilde hareket eder. Aslında yuvasını bulabilmesi lazım eğer ev büyük değilse ama en fazla 60-70m2 için uygundur, ötesini beklemeyin.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Anlıyorum. Fakat bu hareketler nedeniyle odanın yarısını süpürmeden çıkıp diğer odalara gidiyor, yuvasına dönmeyi geçtim, süpürmediği yere tekrar dönmüyor. Bu normal olmasa gerek, değil mi?

  • fyaman84 F kullanıcısına yanıt
    Maalesef gittiği yeri aklında tutmadığı için bu normal.
  • iLife A10S modelini kimin getirdiğine çok şaşacaksınız.

    Titreşimli mop ve siklon filtre de var.


    14 Nisan'da.



    iRobot temizlik robotları
  • İşte buna çok şaşırdım.


    iRobot, şarjlı el süpürgesi çıkardı! 249 USD, şimdilik sadece ABD pazarında.

    iRobot gibi tamamen otonom temizlik üzerine yoğunlaşmış bir firmanın böyle bir ürüne kalkışmasının altından neler çıkacak bakalım.



    iRobot temizlik robotları

    Detaylar için:

    https://www.irobot.com/H1-cordless-handheld-vacuum





  • Ecovacs, yeni lanse ettiği T9AIVI ile hem iRobot ile olan teknolojik ortaklığını ortaya koydu, hem de çıtayı çok çok yukarlara taşıdı.



    Yeni Ecovacs T9AIVI iRobot patentli, birbirine ters dönen çift kauçuk fırçalı, 3000Pa, 960mp kamera ile çok daha keskin görüşlü, otonom boşaltmalı, zemin tanıyan bir robot olarak çıkıyor.


    https://www.youtube.com/embed/Wsju5n9Qk3s


    Olağanüstü.
  • iRobot, Roomba i7 için 3.14.12 yazılım güncellemesini 22 Nisan da benim robota yüklemiş. Yazılım stabil görünüyor şimdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung, bu sene CES sırasında tanıttığı JetBot AI süpürgesini satışa sundu. Beklenildiği gibi 1430USD fiyatla piyasaya çıkan JetBot hafızasında tuttuğu bir milyondan fazla görüntüyü Intel Movidius işlemcisi ile işleyip engel tanıma yapıyor ve yönlendirme kararı alıyor.


    Samsung'un bu robotu hakkındaki yorumumu zaten biliyorsunuz, bu alemde her bi şeyi üreten firmaların çıkardığı robotlar bi işe yaramıyor.




    iRobot temizlik robotları




  • Tüm forum üyelerinin bayramını kutlar, esenlikler dilerim.

    Saygılarımla

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.