Eğitim İrlanda (Education State) yurtdışı eğitimini İrlanda'da sürdürmeyi düşünen gençlerimizin okul bulma, konaklama ve diğer ihtiyaçlarını en kaliteli ve ekonomik şekilde karşılamalarını sağlamak ve yardımcı olmak amacı ile 2010 yılında kurulmuştur.
Profesyonelliği ilke edinen kurumumuz modern dünyanın ve iş hayatının gerektirdiği kalite anlayışı ile kurmuş olduğu ekip organizasyonu içerisinde uzun yıllar yurtdışı eğitim danışmanlık tecrübesine sahip uzmanlarla birlikte faaliyetlerini devam ettirmektedir.
Eğitim İrlanda, Dublin merkezli olarak İrlanda'nın değişik noktalarına yayılmış saygın eğitim kurumları, üniversiteler, dil okulları ve kolejler ile anlaşarak bu kurumların İrlanda temsilcisi olmuştur. İrlanda sunmuş olduğu eğitim imkanlarıyla Amerika, İngiltere ve Kanada gibi ülkelere rakip olmuş ve kısa bir zaman dilimi içinde de en çok tercih edilen yurtdışı noktalarından biri olacaktır.
Uzman kadromuzla eğitimini yurtdışında tamamlamak isteyenlerin problemlerini kulaktan duyma bilgilerle değil bizzat içinden gelerek çözümler üretmekte, sadece kayıt ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesinde değil İrlanda'daki öğrenim hayatınız boyunca yanınızda olmaktayız.
Karşılıklı anlaşmalar yapmış olduğumuz veya sizlere tavsiye ettiğimiz üniversite ve dil okullarını dikkatle ve özenle seçerek Uluslarası Kalite Standartlarını yakalayarak sizlere hakkettiğiniz güzel eğitim imkanlarını getirmekteyiz.
Alanında Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olarak 2004 yılından bu yana yurtdışı eğitimi konusunda hizmet veren Eğitim İrlanda bir Education State kuruluşudur. Tecrübemiz! Şirketimiz çalışanları aynı sizler gibi bir zamanlar yurtdışına çıkma özlemi yaşamış, bu özlemi gerçeğe dönüştürerek İrlanda'ya gelmiş ve eğitimlerini bizzat İrlanda'da tamamlamış insanlardır. Bu nedenle diğer bir çok kuruluşa göre İrlanda hakkında daha geniş bilgi ve tecrübeye bizzat sahiptirler. İrlanda’daki aileniz.. Eğitim İrlanda sizi sadece İrlanda'ya göndermekle kalmaz. Aynı zamanda eğitiminiz süresince danışabileceğiniz bir çatı her zaman İrlanda içerisinde sizleri bekliyor olacaktır. Güven! Öğrencilerimize eğitim almak istedikleri alanda en iyi seçenekleri sunmak ve ailelere bu güveni verebilmek için sürekli çalışıyoruz. Türk öğrencilerin İrlanda’daki en iyi olanaklardan yararlanabilmesi için ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Çalışkanız! Yetkili kuruluşlar tarafından onaylı olmayan okullarla kesinlikle çalışmayıp, çalıştığımız okulları düzenli olarak ziyaret edip gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şirketimiz kardeş organizasyonu TIECS (Türk İrlanda Eğitim ve Kültür Derneği) ve diğer partnerleri ile birlikte vizyonunu her geçen gün biraz daha genişletmektedir. Ücretsiz Danışmanlık Şirketimiz sunduğu yurtdışı eğitim danışmanlığı karşılığında öğrencilerden hiçbir ücret talep etmemektedir. Vermiş olduğumuz hizmet tamamen ücretsizdir.
Eğitim İrlanda'da Staj İmkanı! Eğitim İrlanda olarak öğrencilerimize daha fazla destek olabilmek ve sizlere yurtdışı staj deneyimi kazandırmak için stajyerler arıyoruz. Erasmus stajınızı Eğitim İrlanda'da yapabilir, bölümünüzle ilgili öğrenilen teori bilgilerinizin pratiğe dönüştürebilirsiniz. 2013/2014 eğitim-öğretim yılı için 489 Euro olarak belirlenen Erasmus hibesiyle İrlanda'da yaşamak oldukça kolaydır. Birçok yurtdışı stajı gibi şirketimizde yapılacak olan staj da gönüllülük esasına dayalıdır ve herhangi bir maaş verilmemektedir. Eğitim İrlanda stajı, ağırlıklı olarak danışmanlık ve online pazarlama üzerine olacaktır. Eğitim İrlanda ofisi İrlanda'nın başkenti Dublin'in merkezinde yer almasından dolayı pek çok avantaja sahiptir. Eğitim İrlanda'da staj için başlıca görevler, istenilen vasıflar ve stajyeri nelerin beklediği aşağıda verilmektedir.
Başlıca görevler: İrlanda'ya gelen öğrenciler için farklı etkinliklerin organize edilmesi. Websitesi için içerik hazırlanması. Sosyal medya takibi Türkiye'den gelen öğrenci gruplarına rehberlik etmek Host Family ziyaretleri
İstenilen tecrübe: İleri derece iletişim Sosyal medya bilgisi İçerik hazırlama tecrübesi Proaktif, girişimci Photoshop ve video edit programı bilgisi İleri derece İngilizce
Stajyeri neler bekliyor? İrlanda'ya gelip belirtilen saatler arasında gerçek bir işte çalışıyormuş gibi ciddi bir çalışma. Yaz okulu öğrencileri ile bol eğlence dolu programlar Yukarıdaki şartların size uyduğunu düşünüyorsanız CV'nizi hemen gönderin. Başarılı adaylarla Skype üzerinden görüşmeler yapılacaktır. Kabul aldığınız taktirde akademik kariyerinizde önemli bir adım atmakla birlikte, İrlanda'nın güzel havasını soluma fırsatını da yakalayacaksınız.
Not: İrlanda'da Erasmus stajı hakkındaki haber yazımızda yurtdışı stajının önemini ve kariyerinize katkılarını anlatmıştık. Kaçıranlar veya tekrar okumak isteyenler linki takip edebilirler. Siz de yurtdışı Erasmus staj deneyimini Eğitim İrlanda'yla yaşamak istiyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!
İrlanda'da Dil Okulu - 2014 Günümüzde İngilizce, uluslararası bir dil olmasının yanında; iş başvurularında, yurtdışı seyahetlerinde altın anahtar işlevi görüyor. İyi bir düzeyde İngilizce bilen biri her zaman bir adım öne çıkıyor. Genel olarak pratik sıkıntısı çektiğimiz ülkemizde, yurtdışı dili eğitimi bu nedenle biraz daha önem kazanıyor. Dünya'nın pek çok ülkesinde dil okulu, dil kursu, yaz okulu adı altında bir çok İngilizce dil eğitimi veren kurum bulunmakta. Bu kadar seçenek arasında aklımızaneden İrlanda sorusu geliyor. Başlıca sebep, İrlanda'da konuşulan dilin İngilizce olması ve bilinen aksine Dublin ve diğer büyük şehirlerde konuşulan aksanın gayet açık ve anlaşılırolmasıdır. Şayet İngiltere'de bulunduysanız Dublin'e geldiğinizde konuşulan İngilizce'yi çok daha rahat anladığınızı bizzat kendiniz farkedebilirsiniz. Çünkü İrlanda'lılar konuşurken harfleri İngilizler kadar yutmuyorlar. Gün geçtikçe İrlanda sunduğu dil okulu fırsatlarıyla İngiltere ve Amerika'ya rakip olmaya başladı. Bu ülkelere göre hayat şartları daha ucuz olan bu sevimli ada ülkesi, yemyeşil doğası ve büyülü atmosferiyle pek çok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Ispanyol, Italyan ve Fransız öğrencilerin sık ziyaret ettiği bu ülkede, dil okullarında İngilizce öğrenmenin yanında pek çok kültürle iç içe yaşamanın zevkine varacaksınız. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz İrlanda'da ılıman hava koşulları sayesinde pek çok yeri çok soğuk veya sıcak hava kaygısı olmadan gezip görebileceksiniz. Sunulan uygun fiyata kaliteli İngilizce dil eğitiminin yanında, İrlanda öğrencilere farklı konaklama seçenekleri sunuyor. Arzu ederseniz İrlanda'lı bir aile yanında kalarak gün boyu İngilizce pratik yapma imkanı bulabilirken, arzu ederseniz tek kişilik banyolu odanızda bir öğrenci yurdunda kalabilirsiniz.
İrlanda'nın tarihine bakıldığında Türklerin yaptığı yardımlar göz ardı edilemez. Tarihine saygı duyan bu ülke için Türkler çok önemlidir ve onlara karşı sempati beslerler. Bu yüzden Türkiye İrlanda ilişkileri hep pozitif olmuştur. Neşeli, güler yüzlü, her zaman yardıma açık insanları barındıran bu güzel ülkenin sokakları da insanları kadar renkli ve hareketlidir. Ünlü gezi dergisi Planet tarafından 2012 yılında İrlandalılar yabancılara karşı en sıcak kanlı insanlar olarak seçilmiştir. İrlanda'daki Türk nüfusu diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha azdır. Elçilik kayıtlarımıza göre 4.5 milyonluk İrlanda'da yaklaşık1000 kadar Türk bulunmaktadır. Bu durum gerçekten İngilizce öğrenmek isteyen öğrenciler için İrlanda'yı bir adım daha öne çıkarmaktadır. Zira bir çok öğrenci yurtdışına çıkmakta ve gittiği ülkelerde Türkleri bularak maalesef dil gelişimlerini negatif olarak etkilemektedir. İrlanda'yı keşfetmek ve İngilizcenizi geliştirmek için zaman kaybetmeyin! İrlanda dil okulları sizi bekliyor! Dil okulunda profesyonel öğretmenlerden İngilizce öğrenip sosyal hayatta rahatlıkla pratik yapabileceğiniz bu sevimli ülkede, en iyi dil okulu kampanyalarını Eğitim İrlanda sunuyor!
Hemen bizimle irtibata geçin ve öğrencilerimiz için almış olduğumuz dil okulu kampanyalarından yararlanın!
İrlanda Öğrenci Vizesi - Hızlı, Kolay ve Ucuz
Öğrenciler için İrlanda vizesi artık çok kolay! Yurtdışına adım atmak istediğimiz zaman, ilk olarak vize engeliyle karşılaşıyoruz. Bazı ülkeler öyle şartlar ve çeşitli belgeler talep ediyorlarki vize belgeleri hazırlama süreci bile çok uzun sürüp, sizi yurtdışına çıkmaktan yıldırabiliyor. Tüm belgeleri tamamladığınızda ise uzun bir vize karar aşaması başlıyor. İrlanda Elçiliği ise bu karmaşıklığa ve zaman kaybına dur diyerek İrlanda vizesi alacaklara büyük kolaylıklar sunuyor. MEI (Marketing English Ireland) adlı kurumun destekleri ile elçilik yeni bir girişimde bulunmuştur. Artık İrlanda'da dil okuluna gelmek çok daha kolay.
İrlanda'ya gitmek için uzun bir süre beklemenize gerek yok! İrlanda Elçiliğinin; Türkiye'de üniversite okuyan yada yeni mezun olmuş öğrenciler ile yönetici pozisyonunda çalışanlar için başlattığı yeni pilot vize çalışması ile 24 haftaya kadar olan İngilizce Dil Eğitim Programları için İrlanda vizesi 10 iş günü içerisinde onaylanmaktadır. Bu kategoriye giren ve gerekli evrakları ibraz eden öğrenciler için vize başvuruları Ankara İrlanda Büyükelçiliğinde değerlendirilecektir. Bu vize haftalık minimum 15 saatlik olup 2 ile 24 hafta arasında devam eden programlar için geçerlidir. Bu program çerçevesinde verilen vizelerin 24 haftadan daha uzun olmaması öngörülmüş ve bu tür vizeler için uzatma yapılamayacağı bildirilmiştir. Ayrıca, kısa süreli bir eğitim programı olduğundan, öğrencilerin herhangi bir işte çalışmalarına yasal olarak izin verilmemektedir.
İrlanda kısa süreli dil eğitiminde en kolay ve hızlı vize veren ülkelerden biri olmuştur. Öğrencilerin vize yükünü hafifletmesinden ve İrlanda'da konuşulan dilin İngilizce olma avantajından dolayı pek çok öğrenci artık İrlanda'nın muhteşem doğasıyla tanışmak ve İngilizce seviyelerini profesyonel öğretmenler eşliğinde ilerletmek için bu sevimli ada ülkesini tercih etmektedir.
İrlanda kısa dönem öğrenci vizesi bütün evrakların eksiksiz olarak tamamlanmış olması halinde maksimum 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Uzun dönem vizeler (25 hafta ve daha uzun programlar için) ise ortalama 6-8 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Uzun dönem vizeye sahip olanlara ise haftada 20 saat Part-Time çalışma izni verilmektedir. Saatlik minimum ücretin 8.65 Euro olduğu ülkede bir öğrenci part-time çalışarak aylık masraflarını karşılayabilir.
Tek girişli vize ücreti 60 Euro, çok girişli vize ücreti ise 100 Euro olarak belirlenmiştir. Çok girişli vizeler, başka ülkelere seyahat edip tekrar İrlanda'ya giriş yapmak isteyenler içindir.
İrlanda vize başvurusu için gerekli olan belgeleri İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep'te bulunan VFS ofislerinden birine teslim etmeniz gerekmektedir. 2013 başından beri İrlanda Elçiliği vize başvurularını direk kabul etmemekte ve VFS adlı bu kurum ile çalışmaktadır. Eğitim İrlanda Türkiye'deki temsilcilikleri aracılığıyla öğrencilerine okul kayıt ve vize işlemlerinde tamamenÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı sunmaktadır.
İrlanda'da dil okuluna gelmek istiyorsanız ve İrlanda vizesi hakkında aklınıza takılan sorular varsa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.
Adres: 9 Parliament St, Dublin2, Ireland Email: bilgi@egitimirlanda.com Tel: 00 353 899 50 46 49 Mesajınıza sorunsuz olarak cevap alabilmek için bilgi@egitimirlanda.com adresini Adres Defterinize ekleyin!