Şimdi Ara

IRFZ44N

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ustalar ırfz44n ile anfi yapılabilir mi? bunu daha önce kullanan warmı? yapılamazsa bu elemanın görevi nedir?

kolay gele...

• switching uygulamaları için tasarlanmış. VDS arası 55V tu (katalogtada belirtildiği gibi) geçmeyecek şekilde ampli uygulamalarında kullanabilirsiniz...
  • anahtarlama için üretilen transistörler doyuma çabuk gider bu da amp. ta distorsiyona sebep olabilir
  • iyi ya işte transfer iletkenliği yüksek olur buda küçük sinyal ile de sürülebileceği anlamına gelir...
  • peki elinizde bununla yapılacak bir anfi şeması warmı? elimde 6 tane ırf44 war
  • IRFZ44N anahtarlama yapabilen bir tür MOSFET transistörüdür.
    çok küçük giriş sinyali ile dahi doyuma geçebilen bu transistör ile basit anolog amplifikatör yapamazsın.
    ancak PWM tekniği ile ses amplifikasyonu yapılabilir.
    Bu tür amplifikatörlere D sınıfı (Class D) tip amplifikatörler denir.
    Sana yardımcı olabilecek bir site veriyorumhttp://sound.westhost.com/articles/pwm.htm

Yardımcı olabildiysem sevinirim saygılarımla.
  • dostum sağol ama siteye baktım ve bişi anlamadım:D
    eğer elinde şema varsa verirmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hifi toroid trafo
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum şahsen test edilmiş bir şema elimde yok ama google dan "Class D amplifier" diye aratırsan birşeyler bulabilirsin.
  • Zihnim beni yanıltmıyorsa IRFZ 44 N çoğunlukla UPS lerde kullanılıyor.
  • Sonucta bu mosun da kesimle doyum arasinda kalan dogrusal bir bolgesi olduguna gore elbette amfi yapabilirsin. Gerilimi cok yuksek olmadigi icin ancak dusuk empedansli bir hoparlor surmede avantaj saglar.

Her mosa uygun amflifikator semasi bulamazsin. Illa istiyorsan sen yapacaksin.

Mevcut moslu amplifikator semalarini referans alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.