Şimdi Ara

IR Alıcı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     IR Alıcı Sorunu

Bağlantısını bu şekilde yaptım. C1 kondansatörünü 1uf kullandım. Çıkış bacağına bir led bağladım. Alıcı herhangi bir sinyal almadığında led yanıyor. Pic ile 38 khz lik bir sinyali IR Led ile yolladığımda çıkışa bağlı led kısa bir süreliğine sönüyor sonra tekrar yanıyor. Bu normal midir? Aslında sürekli lojik-1 bilgisi geldiği için çıkışın sürekli toprak seviyesinde olması gerekmez mi?
    Bir diğer sorum kızılötesi Ledin + ucunu direk +5v a bağladığımda çıkıştaki led sürekli sönüyor. Çok acayip bir durummuş gibi geldi bana. Bu sorun neden kaynaklanabilir?
    Cevaplar için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -portnoy- -- 7 Kasım 2009; 16:43:14 >

• Cevap yok mu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -portnoy- -- 7 Kasım 2009; 16:42:36 >
  •  IR Alıcı Sorunu

IR alıcı bundan. Sinyal gelmediğinde çıkışta lojik 1 bilgisi oluyor. Kızılötesi ledi direk +5v a bağladığımda çıkışta lojik 0 alıyorum sürekli. Halbuki 38 khz lik bir sinyale duyarlı olması gerekmez mi bu alıcının? Çok acayiptir kızılötesi lede direnç bağlayınca bu olay olmuyor.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Fotoğraftaki konumuz olan IR alıcı gözleri TV kumandaları için üretilmiş olduğu için , TV elciğinin gönderdiği IR sintali alacak ve diğer sinyallere kör olacak şekilde tasarlanmıştır . PIC ile TV elciğinin gönderdiği sinyali taklit ederek IR ledi sürerseniz alıcı göz doğru çalışacak sizin gönderdiğiniz lojik dataları kusursuz görecektir ,
    Tam değerler aklımda yok ancak bahsettiğiniz gibi 38-50 Khz ile anahtarlanmış bir siyali ilk gördüğünde bu gözler yaklaşı 1mili sn çıkışından Lojik "0" üretip sonra kör oluyorlar ,
    yani 1milisn den daha uzun müddet sinyal yollamamak lazım . gelen sinyal yaklaşık 1mili sn kesildiğinde ise göz tekrar toparlanıp görür hale geliyor . kolay gelsin .
  • cevabınız için teşekkürler.
  • türker arkadaşımıza büyük teşekkür......................
    o ve onun gibi forum üyeleri bir sorunla karşılaştıklarında buraya başvurmaları ne kadar güzel.
    ayrıca bu forum dışındaki insanlar internetten bunu öğrendiklerinde elektronik devre elemaları arasındaki sorunları çözmek için ek bilgi almaları ne kadar güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplumb ağa -- 9 Kasım 2009; 19:17:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.