Şimdi Ara

IPX41-D3 Pegatron anakart için işlemci ve ekran kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bu sistemi toplama amacım dizüstü bilgisayarımın ısınmasından dolayı oyun oynayamama çilem ve zevk için.
    Elimde bir adet IPX41-D3 LGA775 anakart var.
    Öncelikle elimde bu sistem için 240 GB SSD, çalıştığını umduğum bir adet işlemci fanı 10 sene öncenin kaliteli olanlarından, 400W PSU ve kasa var.
    2 Adet 4 GB DDR3 RAM almam gerektiğini biliyorum. Fakat bu anakart için çok işlemci öneriyorlar. Kimileri E8400 diyor, kimileri Q9650 kimileri ise Xeon işlemciler diyor. İşlemciye ayıracağım bütçe ortalama 150-180 TL arası.
    Gelelim asıl önemli olan ekran kartı. Çünkü ben bu sisteme alacağım ekran kartını 1-2 sene sonra toplayacağım sistem için de kullanabilirim veya en kötü kolay satmam gerek. O yüzden güncel ekran kartlara bakıyorum. Ekran kartı için bütçem maksimum 800 TL. Bu civarda RX550 4 GB buldum. İş görür mü sizce? Çok az darboğaz yapması önemli değil çünkü dediğim gibi ileride kullanabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axlrose. -- 16 Eylül 2020; 20:0:3 >

• Bu anakartlar hakkında bilgi zayıf, hangi işlemcileri desteklediği hakkında bilgiler zayıf. Sitesi bile yok. Biosunu bulmak sıkıntı.

Burada IPM41-D3 modeli için mod bios yazmışlar. Ona uyar mı şüpheliyim. Xeon E5xxx işlemciler kullanılabilir.
    xeon771to775biosmod.blogspot.com
    HP_Pegatron_IPM41-D3-XEON BIOS MOD
    https://xeon771to775biosmod.blogspot.com/2019/05/hppegatronipm41-d3-xeon-bios-mod.html?m=0

Açılan forum konularında max 4 gb DDR3 ram desteği var görünüyor.

2 sene sonra RX 550yi satmanız kolay olmaz. Şuan bile 720p kartı, 2 sene sonra GT 730 ayarına iner. 2. Elden R7 240 veya GT 630 falan bakınız, 200 TL civarına bulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.