Şimdi Ara

iptal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fan kontrol devrelerine 100 tl civarında fiyat çekiyorlar daha önce kendi yapan arkadaşlardan gaza gelerek 5 li olandan bi tane de ben yapayım dedim.nette araştırken bu devre şemasını buldum
     iptal

malzemeler
    2x bc557 transistör
    bd139 transistör
    120ohm direnç
    1 ohm direnç
    270 ohm direnç
    1n414o8 diyot
    100n kondansatör
    10k potansiyometre

malzeler buraya kadar 1.5 tl
    5 fan kontrol için x5 7.5 tl
    1 bakır plaka 10x15 1 tl
    1 litre %50 derişim perhidrol 8 tl(ancak bir çaybardağı lazımdı ama gerisi kalsın lazım olur)

şimdi gelelim hazırlıklara önce bakır plaka geniş kenarını biraz kırpmak lazımdı çünkü cd yerine girmiyor 14cm e indirdim dremel vasıtayla daha sonra dip trace ile baskı devre çizeyim dedim çizim hoşuma gitmedi asetatlı kalemle elimle çizdim
    asetat asitle tepkimeye girmediği için altında kalan bakır bizim devre yolumuz oluyor.
     iptal

iptal

çizim bittikten sonra küçük vidalama ile pinleri açtım.sıra asit banyosuna geldi.eldivenleri taktım bir de gözlük uzun kollu gömlek giyerek hazırlandım bu işlerin hiç şakası yok dikkat edin.saklama kabına 4 plastik bardak tuzruhu üzerine 1 bardak perhidrol döküp pcb mizi yatırdım yavaşça sallamaya başladım bakırın eridiği zaten görünüyor uzaktan gördüğüm kadarıyla .çıkan gaz zehirli olduğu için kendinizden uzak tutmanız gerekiyor.yanımda kimse olmadığı için bu kısımları fotoğraflayamadım.ama birçok video var bilmeyenler ordan bakabilir.ben de öyle öğrendim zaten iyice öğrenmeden de uygulamayın Allah korusun ciddi sıkıntılar doğurabilir.asitte 2 dakika içinde bakır eridi yollarımız belli oldu.şimdi metal olmayan bi tutacakla veya eldiven kalınsa onla pcbmizi çıkarıyoruz
     iptal

asiti de su ile derişimini düşürerek tuvalete döküyoruz bi yerlere damlatmadan tabi .
    asetat kaleminin izini aseton yardımıyla siliyoruz ve pcbmiz ilk lehimlemeye hazır. hızlıca lehimleme işlemi bittikten sonra1.fan kontrol elemanlarını yerleştiriyoruz ve ilk denemede çalışıyor başarmak güzel şey hakkaten
     iptal

ardından diğer elemanları yerleştirip test ediyoruz ilk terstte bd139 un soğutucusuz olmayacağı belli oluyor alüminyum hurda bularak monte ediyoruz
     iptal

iptal

iptal

iptal

iptal

iptal

iptal

iptal

8cm fan ile en düşük devirdeki voltaj 7 civarı ama güç kaynağı 13.8 volt 12 voltta 6 ya doğru düşüş olacaktır
     iptal

tam güçte ise 12.30
     iptal

güç kaynağı voltajı

iptal

2x 8cm bir 12 cm varken çektiği akım 0.36A yükte .düşük devride 0.20 A

iptal

12 cm fan düşük devir voltajı
     iptal

12cm fanda çeyrek tur artırınca

iptal

12cm fan yarımda

iptal

12cm fan %75

iptal

12 cm fan %100

iptal

ÖLÇÜMLER 13.8 VOLT GÜÇ KAYNAĞI İLE ALINMIŞTIR

iptal

devre şeması isteyenlere yardımcı olurum henüz pc ye monte etmedim monte edince paylaşım yaparım saygılar iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 12 Mart 2014; 15:15:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İptal
    5 ay önce açıldı
    İPTAL...
    4 ay önce açıldı
    İptal
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.