Şimdi Ara

IPS Monitör vs PLS Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler uzun zaman mac kullandım şimdi sistem toplayıp monitör alıcam 3 tane yan yana.

IPS monitör macte olan birşeydi zaten ama parlak ekran ve özel üretim olduğu için biraz daha farklı.

PLS monitör nedir? Baktım bazı markaların var samsung falan.
    IPS monitör ile PLS monitörün farkını söyler misiniz?

Kullanım amacı: Grafik, Fotoğraf, Oyun olacak. Oyun da dota 2 olacak. MS süresi önemli mi dotada 7-8ms nasıl olur?

IPS Monitörler ve PLS Monitörler: Bir Karşılaştırma

Günümüzde IPS (In-Plane Switching) ve PLS (Plane-to-Line Switching) ekran teknolojileri, LCD monitör pazarında baskın konumdadır. İkisi de geniş görüş açıları, doğru renk üretimi ve hızlı tepki süreleri sunar, ancak aralarında bazı önemli farklılıklar vardır.

PLS Ekran Nedir?

PLS, Samsung tarafından geliştirilen bir IPS ekran türüdür. IPS teknolojisinin temelini alır ve iyileştirmeler yapar, daha iyi görüş açıları ve daha düşük güç tüketimi sağlar.

Görüş Açıları

IPS ve PLS monitörlerin en belirgin farklarından biri görüş açılarıdır. Her iki teknoloji de geniş görüş açıları sunar, ancak PLS monitörler genellikle daha geniş bir görüş alanına sahiptir. Bu, ekrana farklı açılardan bakıldığında bile tutarlı renk ve kontrast sağlar.

Renk Doğruluğu

Hem IPS hem de PLS monitörler doğru renk üretimiyle bilinir. Her iki teknoloji de geniş bir renk gamutu kapsar ve gerçekçi renkler görüntüler. Bununla birlikte, bazı uzmanlar PLS monitörlerin daha iyi renk doğruluğuna sahip olabileceğini iddia etmektedir.

Tepki Süresi

IPS ve PLS monitörlerin tipik olarak hızlı tepki süreleri vardır, bu da oyun veya video oynatma için idealdir. Bununla birlikte, PLS monitörler genellikle daha düşük tepki sürelerine sahiptir ve bu da onları hareketli görüntüleri görüntülemek için daha uygun hale getirir.

Güç Tüketimi

PLS monitörler genellikle IPS monitörlere göre daha düşük güç tüketimine sahiptir. Bu, uzun süreli kullanımda enerji tasarrufu sağlayabilir.

Sonuç

IPS ve PLS monitörler, geniş görüş açıları, doğru renk üretimi ve hızlı tepki süreleri sunan mükemmel LCD ekran teknolojileridir. PLS monitörler, daha geniş görüş açıları ve daha düşük güç tüketimi gibi bazı avantajlara sahip olsa da, IPS monitörler daha uygun fiyatlı olma eğilimindedir. Kullanım amacınıza ve bütçenize bağlı olarak en iyi seçimi yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence 3 tane yan yana monıtor alacagına 1 tane 144hz monıtor alman cok daha ıyı olur

Orijinalden alıntı: Fear of the Dark

bence 3 tane yan yana monıtor alacagına 1 tane 144hz monıtor alman cok daha ıyı olur

kardeş 1 tane al diyorsunda, 1 tanesinde kod yazıyorum, diğerinde online önizliyorum anlık olarak. diğer monitörde de diğer şeyler açık oluyor.

Orijinalden alıntı: Boqe

quote:

Orijinalden alıntı: Fear of the Dark

bence 3 tane yan yana monıtor alacagına 1 tane 144hz monıtor alman cok daha ıyı olur

kardeş 1 tane al diyorsunda, 1 tanesinde kod yazıyorum, diğerinde online önizliyorum anlık olarak. diğer monitörde de diğer şeyler açık oluyor.

ha o zaman tamam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

PLS, IPS muadili, farklı başka bir markanın paneli.
    Grafik derken, ne grafiği çizeceksin?

ui ve mobile apps, birde baskı var.

CMYK renkleri tam olarak görmen gerekiyordur muhtemelen. Dell U2413 almanı tavsiye ederim. Pahalı olduğu için bunu ana monitör yaparsın. Diğer ikisini de P2414H alırsın.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    27'' Ips 240hz Monitör Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    ALINIK TN PANEL MONİTÖR
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ui ne?

CMYK renkleri tam olarak görmen gerekiyordur muhtemelen. Dell U2413 almanı tavsiye ederim. Pahalı olduğu için bunu ana monitör yaparsın. Diğer ikisini de P2414H alırsın.

Dell U2413 alacağıma apple cinema display alırım abi.

web ui (web arayüz) olacak o web yazmamışım. bildiğin şu sıralar moda olan flat işte.

P2414H inceledim zaten ips monitör hoşuma gitti bayağı. Dell eskiden kullanmıştım ajansta, yurtdışından getirmişlerdi trde satılmıyordu modelini hatırlıyamıycam bu googleun meşhur yaptığı monitörler işte.

direk 3 adet P2414H çeksem nasıl olur ? yada 1 27" cinema display + P2414H alıcam 1 tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boqe -- 22 Temmuz 2015; 23:06:07 >
    Cinema display aşırı pahalı. Ama alacaksan da, Adobe RGB renk gamutunun % kaçını kapsadığına ve panelinin kaç bit olduğuna bak evvela. U2413, tamamına yakınını kapsıyor ve 10 bit üstelik. CMYK renkler için ideal bu. Bununla baskı işlerini halledersin. Cinema display fiyatının da yarısı nerdeyse.

P2414H öyle değil. O, sRGB'nin tamamını kapsıyor. Web işlerin için iyidir. Kalibrasyonu da olsun istersen, U2414H de olabilir ama o ince çerçeveli olduğu için, U2413'le uyumsuz görünür yan yana iken.

Netice olarak, 1 adet U2413 ve 2 adet P2414H diyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Temmuz 2015; 23:30:25 >

• quote:

Cinema display aşırı pahalı. Ama alacaksan da, Adobe RGB renk gamutunun % kaçını kapsadığına ve panelinin kaç bit olduğuna bak evvela. U2413, tamamına yakınını kapsıyor ve 10 bit üstelik. CMYK renkler için ideal bu. Bununla baskı işlerini halledersin. Cinema display fiyatının da yarısı nerdeyse.

P2414H öyle değil. O, sRGB'nin tamamını kapsıyor. Web işlerin için iyidir. Kalibrasyonu da olsun istersen, U2414H de olabilir ama o ince çerçeveli olduğu için, U2413'le uyumsuz görünür yan yana iken.

Netice olarak, 1 adet U2413 ve 2 adet P2414H diyorum ben.

hocam o zaman U2413 iyice bir araştırmam lazım. teşekkürler önerileriniz için.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=61407655

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.