|
Merhaba Arkadaşlar, Moralim çok bozuk. Çünkü Samsung televizyon aldım. UE 8000 F 50 inç 2025 model. Mevcut 16 yıllık ips panelli panasonic artık kuyruğu titrettiği için, mecburen yeniledim tv'yi. Yenilemeden önce de kesinlikle ips panelli almaya kararlıydım. Bu samsung'u almadan önce bir bayi, ips panele sahip olduğunu söyledi. Satın aldığım vatan bilgisayardaki eleman ise, son anda "samsung ips panel kullanmaz." demesine rağmen, teşhirdeki ürünü dar açıdan seyredip de kendime göre yeterli görmenin verdiği gafletle satın aldım. İlk gün bir şey fark etmedim. Ama sonraki gün ve günler, çaprazdan bakınca, renk kaybını gördüm. Panasonic'in çapraz seyrinde de, renkte farklılaşma oluyordu, ama bu, renk solması değil koyulaşması olarak ve çok rahatsız edici olmayan şekildeydi. Samsung'daki ise, renk koyulaşması değil, renk solması şeklinde ve panasonic ips panele göre, daha dar açıda başlıyor üstelik. Samsung TN mi yoksa VA panel mi kullanıyor bilmiyorum. VA panel hakkında okuduğum bir yazıda, VA panelin de ips gibi 178 derece görüş açısına sahip olduğu yazıyordu. Ama aynı yazıda başka yerde ise, ips'e göre görüş açısı daha düşük diye de yazıyordu. TN panelin ise 170 derece görüş açısı varmış. Kim bilir belki de benim samsung TN paneldir. Zira sanki 170 dereceye bile varmıyor renk solması. Samsung'u arayıp panel tipini sordum. Geri dönüş yaptılar ama kem küm ettiler. Değişik paneller kullandıkları için söyleyemiyorlarmış falan filan. Değişik de olsa üretilen partilerde kullanılan paneller bellidir. Sanki kutularının üzerine yazmak çok zor. Bu arada, bu görüş açısı, renk solması problemini az da olsa azaltacak bir ayar var mı acep ? Hani gama ayrı falan filan bir şeyler var. Bunlar ne işe yarar ? Bilen varsa, söylerse sevinirim. Velhasıl, ips panel saplantılı olduğum için, belki çoğu kimsenin dikkat etse de fark edemeyeceği görüş açısı problemi benim için çok önemli. Tv'yi izleme açım da çapraz ve renk kaybını hissettirecek seviye de. Panasonic'i de aynı açıdan izlerdim ama o açıda, onda renk koyulaşması da solması da olmazdı. Şimdi, TV'yi açmak bile istemiyorum. Bir şey izlesem aklım hep o konuda. Eğer, görüntü açısına hassas arkadaşlar varsa, ips panelden başkasını kesinlikle almayın. Yok daha siyah renklermiş, yok daha parlakmış falan, bana göre zırva. Açı olayı hepsini siliyor. Tv'yi sahibinden.com'a bile koydum. Satabilirsem belki, zararına satacağım. Bu acıya katlanmak mümkün değil yoksa. Neyse, görüş açısını önemsiyor musunuz ? O zaman, ips panel dışında asla ! |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı