Şimdi Ara

iPod Touch 2G 8gb vs. W705/W715

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ciddi derecede bu 2 cihaz arasında kaldım (ipod touch olursa yanında ufak, radyolu bir telefon alınacaktır).

iPod hoş dokunmatik ekran, program yüklemeleri, en önemlisi wi-fi ile gezme keyfi.

ANCAK ses konusunda beni düşündürüyor. Eskilerden k750i nin megabass teknolojisine hayran kalan ve ondan aşağısını istemeyen bir kişiye ses konusunda ne önerirsiniz? İkiside orjinal kulaklıklarıyla ve/veya sony mdr-ex082 kulaklıkla kullanılsalar sonuç ne olur?

Bir tarafta iPod touch 2G, dokunmatik ekran, wi-fi keyfi + ufak radyolu bir SE (mesela j230i),
    diğer tarafta clear stereo ve bass teknolojili, siyah-kırmızının uyumuyla W715.

İşin parasal (ipod 2.el olabilir ama w715 kesinlikle sıfır) ve hamallık kısmı dikkate alınmayacaktır.

Edit: Başlığa w705 ekledim, nasıl olsa farkı yok gibi bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 26 Temmuz 2010; 23:41:51 >

• ipod ların fiyatları ne kadar?
  • ipod touch k750 deki sesi sana vermez.ama yeterli bir kalitesi var.telde internet,oyun,uygulama takıntın yoksa w715 eğer varsa touch alman daha iyi olur.
  • benim yorumu biliyon ben hamallık kısmındn hep kaçtıgım için diamond kullanıyorum

arkadasla bi raslaşırsam onun aypodu tekrardan bi denerim ama zamanında deenedgimde w960 modifiyeli haliyle daha iyi gelmişti diamonddanda w960 dan daha kaliteli bi ses alıyorum şuan w715de onun altına kalmica için oda aypod seviyesinde bi ses verir ama cleer bass ne durumdadır ona bişey diyemem hiç denemedim se.de

ama birde şu var w715.le wi-fide biraz sıkıntı çekebilirsin mesela video izleme gibi java oldugu için nette kasılmaz baglantısı hızlıdır ama dokunmatigin keyfide ayrı bi güzel ekran kaliteli olunca ( ek olarak sanırım touchlarında flash destegi yoktu tam bilmiyorum bu konuyu bakmak lazım nette her türlü videoyu oynatıyormu acaba)

yanlız başka bi boyut katarsak bu işe aypod ve sadece radyo performansı alıcan bi telefon alırsan foto keyfinden mahrum kalıcaksın ki ben bunun keyfini en son k790da yaşamıştım ama sorunlu satıcılar kısmında k790 rezaleti yaşatana arkadas zararımıda karşılamadıgı için zarar ederek sattım o cihazı sorun çıkınca sogumustum çünkü şimdi renoir.le foto almemine geri döndüm 200 e falan bi touch düşürebilirsen onu kovala bence acele etme yannınada al bi k850 sonra dünya senin ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 26 Temmuz 2010; 20:49:21 >

• ben size cevap veriyim.. w715 clear bass muhteşem yapmışlar.. bassı istediğin gibi ayarlayabiliyorsun .. basın sertliğini ayarlayabiliyorsunuz.. kısacası mükemmel ötesi.. sesin berraklığı vs.. anlatılmaz yaşanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Nikola -- 26 Temmuz 2010; 20:50:58 >
  • iPod Touch 8gb güncel fiyatı;
    http://www.vatanbilgisayar.com/apple-mc086bta-ipod-touch-8gb/productdetails.aspx?I_ID=40769

Mesele fiyat değil, zira wirofon kampanyası sağolsun hiç kullanmadan veya 1-2 ay kullanıp ipodları 270-300 vs. satıyorlar.

Şu anda tam anlamıyla muallaktayım, neyi istediğimide kestiremiyorum. Bİr taraftan dokunmatik ekran wi-fi keyfi diğer taraftan kimseyi rahatsız etmeden müzik keyfi.
  • Bence w7X5 alma. Neden dersen sorunlu telefonlar onlar. Tek sorunu mükemmel temizlikteki ses kalitesi walkman serileri insanı müzik bağımlısi yapıyor. Her gece yatakta müzik dinlemezsem uykum gelmiyor. Sagir etcez kendimizi kurtulmak gerekli bu walkman lerden sen bence ipod touch bul
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Ipod Touch 3. Nesil 32GB
    13 yıl önce açıldı
    PSP mi Ipod Touch 8GB mı?
    15 yıl önce açıldı
    İpod touch wireless
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

Bence w7X5 alma. Neden dersen sorunlu telefonlar onlar. Tek sorunu mükemmel temizlikteki ses kalitesi walkman serileri insanı müzik bağımlısi yapıyor. Her gece yatakta müzik dinlemezsem uykum gelmiyor. Sagir etcez kendimizi kurtulmak gerekli bu walkman lerden sen bence ipod touch bul

güzel yorum olmuş hakkat bende w serisini bıraktım bırakalı geceleri müzik dinlemez oldum demekki sorun burda

• Soğuttunuz iPod'dan ya

wi-fi kullanımını çok merak ediyordum ama adamın başına ne gelirse ya meraktan ya da Neyse o malum gifi kullanmayalım

Peki hpm-77 vs. sony mdr-082 desek?
  • hpm 77.nin daha iyi oldugunu tahmin ediyorum ama net bilgi yok ama hpm 77 1.sını bi kulaklıkmıs öyle deniliyor cx300le karşılaştırması falan vardı sanırım
  • iPod Touch ve K850i kullanıcısıyım, W550i, W610i, W810i de kullanmış biriyim. Ses konusunda, Acoustic atılmış bir SE, iPod Touch'tan daha iyi ses verir, iPod'lar fazla güçlü bas vermez, manuel ekolayzıra da sahip değil ama gayet yeterli. 3.5 mm çıkışa sahip olması ve şarkı sözlerini ekleyebilmem nedeniyle iPod Touch'tan müzik dinliyorum hatta. AKG K324 P ile kullanıyorum bu arada.

Diğer yönlere gelirsek: iPod Touch bambaşka bir şey. iPhone/iPod Touch kullanınca diğer mobil cihazlarda internete girmek keyif vermiyor. Safari çok iyi bir internet tarayıcı ve capacitive, multi-touch ekran fark yaratıyor. İnternete yönelik uygulamalar da kullanışlılığı artırıyor, örneğin Facebook uygulaması ile tek dokunuşta Facebook anasayfasında oluyorsunuz ve çok rahat kullanabiliyorsunuz.

Uygulama desteği demişken; iPod Touch'ı sadece bunun için bile alırdım diyebilirim. İşinize yarayacak, kaliteli uygulamalar olduğu gibi, oldukça eğlenceli uygulamalar da var. Sesli, ileri seviye İng-İng Oxford sözlük var örneğin, phrasal verb'leri içerdiği gibi kelimelerin günlük konuşmadaki anlamlarını, hatta kökenlerini bile yazıyor veya İng-Tr/Tr-İng, sesli sözlük de var, sözlük tabii sadece bir örnek, Wi-Fİ üzerinden TV izleyebileceğiniz uygulama da var, radyo dinleyebileceğiniz de, PC'yi yönetebileceğiniz de. Youtube'dan video indirebileceğiniz uygulama dahi var. Eğlenceli uygulamalar da var tabii, gitar, piyano çalabileceğiniz uygulamalar gibi...

Oyun kısmına gelirsek: Assassin's Creed'den Guitar Rock Tour'a, Resident Evil'dan The Sims 3'e pek çok kaliteli oyun bulunuyor ve bu kaliteli oyunların grafikleri de taşınabilir konsollar düzeyinde, zaten özellikle yeni nesil iPod Touch ve iPhone donanım olarak gayet güçlü cihazlar. iPod Touch ile oyunlar çok keyifli oluyor dokunmatik ekran, hareket sensörü ve Wi-Fi desteği ile. Kokpit kamerasıyla, hareket sensörüyle, kaliteli grafiklerle NFS: Shift oynayabilirsiniz mesela. İnternet üzerinden başkalarıyla oynayabileceğiniz pek çok oyun da bulunuyor.

Bu arada, 8 GB iPod Touch almanızı önermem. Nedenine gelirsek, sıfır alacağınız iPod Touch 3G olacaktır. iPod Touch 3G de tabii ki 2G'den üstün ama 8 GB için bu geçerli değil, aradaki farkları ve 8 GB'ın durumunu açıklamam gerekirse:

iPod Touch 2G'de 533 MHz hızında çalışan 600 MHz işlemci, 128 MB RAM, Open GL 1.1 destekli PoverVR MBX Lite grafik çipi bulunmakta.
    iPod Touch 3G'ye gelirsek 600 MHz'de çalışan 833 MHz işlemci, 256 MB RAM, Open GL 2.0 destekli PowerVR SGX grafik çipi var.

Dolayısıyla, iPod Touch 3G'nin iPod Touch 2G'den artıları: Daha hızlı işlemci*, daha güçlü grafik çipi, 2 kat yüksek RAM** ile daha performanslı bir cihaz olması. Ayrıca, kutu içeriğinde iPod Touch 2G'deki gibi görünen kulaklık gelse de, bu kulaklık ses açma-kısma düğmelerine ve mikrofona sahip, böylece ses kaydı yapabilirsiniz, Skype kullanabilirsiniz veya Shazam ile dinlediğiniz şarkı hakkında bilgiler alabilirsiniz vs.

* = İşlemci hızı oyunların, programların, hatta menüdeki "Ayarlar"ın açılış hızını, oyun performansını fark ettirdiği gibi, internette gezinirken sayfaları da daha hızlı yüklemesine olanak tanıyor. Yeni çıkan oyunların grafik kalitesi eski oyunlara göre daha iyi, tabii ki eski nesillerde de çalışacak şekilde hazırlanıyor ama bazı oyunlarda performans farkı ortaya çıkıyor (grafik çipinin de etkisi var tabii ki).

** = 3G 2 kat yüksek RAM'e sahip fakat 2 tane sistem çalışmadığı için aslında 3 kat yüksek RAM'e sahip desek yanlış olmaz, daha da açık söylemem gerekirse: iPod Touch 2G 128 MB RAM'e sahip ve sistemin kullandığı RAM'den dolayı, boş kalan (müzik, internet tarayıcı, oyun, program için) RAM 60 MB civarı oluyor, diğer bir deyişle sistem 70 MB civarı RAM kullanıyor fakat iPod Touch 3G'de boş kalan RAM miktarı 170 MB civarı oluyor ve elbette ki önemli bir avantaj.

3G 8 GB'ın 2G 8 GB'tan farkı yok, 3G 32 GB ve 64 GB'ta bu farklar var. iPod Touch 4G'nin çıkmasına da çok yok, beklerseniz onu alın tabii ki, bekleyemem derseniz önceliğiniz şu şekilde olmalı: 3G 64 GB>3G 32 GB> 2G 32 GB>2G 16 GB>3G 8GB=2G 8GB (1G'yi hesaba katmadım). ABD'den gelme, sıfır 3G 32 GB alabilirsiniz garantili 8 GB yerine. Hem hafıza çok daha yüksek olacak, bende 115 tane oyun var 4.5 GB yer kaplıyor yaklaşık, 8 GB yetersiz gelirdi benim için şarkı ve video da atınca. Ki, hafıza dışında epey fark bulunuyor.

• Öncelikle bu kadar ayrıntılı yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Şu an ki imkanlarımla sanırım 2g(veya 3g) 8gb dan fazlasını alamıyorum. Bu durumda almasam daha iyi olacak galiba hazır w715 354 TL'ye gelmişken.
  • Rica ederim.

2G 16 GB alabilirsiniz, 2G 8 GB ve 3G 8 GB yerine daha iyi bir seçim olur hafıza avantajıyla, 300 TL'ye ikinci el bulabilirsiniz. Seçim size kalmış tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

Rica ederim.

2G 16 GB alabilirsiniz, 2G 8 GB ve 3G 8 GB yerine daha iyi bir seçim olur hafıza avantajıyla, 300 TL'ye ikinci el bulabilirsiniz. Seçim size kalmış tabii ki.

Benim niyetim 2.el alacaksam max 1 aylık gibi durumda olan cihaz bulabilmekti. Wirofon kampanyası sağolsun 270-300 e kullanılmamış veya 1-2 ay kullanılmış 8gb mevcut fakat 16gb larda denk gelmedim. Arka kapağı ve öndeki kocaman ekranı çok çok rahat çizilebilecek bir cihazda göreceğim 1 gıdım çizik bile gözüme batar maalesef :) Hatta g705 telefonumu ıfacık bir çizik nedeniyle sattım. O çizik ilk aldığım gün oluştu, moralimi bozdu bende akşamına satışa koydum

• Kampanya dahilinde dağıtılan iPod Touch'lar 3G'dir muhtemelen. 3G'de 16 GB hafıza seçeneği bulunmuyor, kaldı ki bulunsa da 8 GB hediye ederlerdi; 32/64 GB vermedikleri gibi. 2G 16 GB çıkalı ise epey oldu, çiziksizini bulmanız çok zor olur haliyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

Kampanya dahilinde dağıtılan iPod Touch'lar 3G'dir muhtemelen. 3G'de 16 GB hafıza seçeneği bulunmuyor, kaldı ki bulunsa da 8 GB hediye ederlerdi; 32/64 GB vermedikleri gibi. 2G 16 GB çıkalı ise epey oldu, çiziksizini bulmanız çok zor olur haliyle.

Doğru. Hem o nedenle hem de bütçem nedeniyle tek seçenek ipod Touch 2G/3G 8gb belirledim.

W715 daha ağır basıyor gibi, ama bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Soğuttunuz iPod'dan ya

wi-fi kullanımını çok merak ediyordum ama adamın başına ne gelirse ya meraktan ya da Neyse o malum gifi kullanmayalım

Her ikisini kullanan bir kullanıcı olarak mdr nini sesi çok yüksek ama kesinlikle hpm-77 de basslar daha başarılı. Ben mdr yi satıp hpm-77 e dönen birisiyim çünkü basslar daha baarılı ve ayrıca kulak sağlığımda çok önemli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: esram30

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Soğuttunuz iPod'dan ya

Her ikisini kullanan bir kullanıcı olarak mdr nini sesi çok yüksek ama kesinlikle hpm-77 de basslar daha başarılı. Ben mdr yi satıp hpm-77 e dönen birisiyim çünkü basslar daha baarılı ve ayrıca kulak sağlığımda çok önemli :)

Hocam peki hpm77 de ses ex082 deki kadar berrakmi? Ses yüksekliği önemsiz benim icin onu gecelim bunun dışında hpm77 nin ex082 den eksigi varmı acaba?

• bence eksiği yok fazlası var kuağın içine tam oturuyor sesi kesiyor dışarıyla, mdr biraz kulağımı rahatsız ediyordu ve kaba duruyordu valla hpm-77 bana daha güzel geldi :)
  • isteyen varsa satabilirim hpm-77
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.