Şimdi Ara

Ipod Classic 80 GB açılmıyor! Yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hiçbir sorun yokken Ipodum birden açılmadı. Devamlı Apple işrati çıkıyor sonrasında kırmızı "X" işrati çıkıyor ve apple.com/support/ipod adresi yazıyor. Bilgisayara bağladığımda da Itunes ve bilgisayar algılamıyor. Bu sorunu çözme şansım var mı? Ürün yurtdışıdan 1,5 yıl önce alındı ve garanti kapsamı dışında. Arşivime çok üzülüyorum açıkcası. 70 GB a yakın arşiv gitti. Eğer hd ile ilgili bir problemse servise yolladığımda ne kadar bir fiyat verirler hd değişi mi için? Şimdiden teşekkürler...



  • Arkadaş benim ablamında ipod da öyle olmuştu. Bozuldu ve bidaha açılmadı. Ama onda "X" değil ipoda gçz yapmışlar ve ipod un gözleri "X" şeklindeydi. Bilmiyorum servise gönderirsen belki olur ama oda olanak değil galiba senin için...
  • arkadaşım, benim ipoduma da aynı şey oldu, sanırım sorun diskten kaynaklanıyor. Ama ipodunuzu disk modunda açabilirsiniz:
    -İlk önce ipodunuzun şarjının iyi bir seviyede olduğundan emin olun, tam şarjlı olması da gerekmez..
    -Daha sonra ipodu önünüze alın ve 1. olarak "ortadaki yuvarlak tuş"a basılı tutun ve hemen ardından 2. olarak "menü" tuşuna basın; yani basılı tutun. Bu işlemi "ipod" "derin uyku" moduna geçinceye kadar devam ettirin.
    -İpod derin uyku moduna geçtinten sonra 1. olarak "ortadaki yuvarlak tuş"a basılı tutun ve hemen ardından 2. olarak "play-pause" tuşuna basın; yani basılı tutun. Bu işlemi "ipod" "disk modu"na geçinceye kadar devam ettirin.
    -Ekranda çıkacak olan 'iks' veya 'onay' işaretini gördüğünüzde ipodunuzu pc'ye bağlayıp, eğer şansı iseniz arşivinizi "belki" kurtarabilir; daha da şanslı iseniz itunes dan sıfırlayabilirsiniz.. Arşivinizi kurtarmak için, yani ipoddaki müzik verilerini bilgisayara aktarmak için Fiola İpod programını kullanabilirsiniz..
    Bir diğer yöntem ise: (Diagnose Mode)
    -İlk önce ipodunuzun şarjının iyi bir seviyede olduğundan emin olun, tam şarjlı olması da gerekmez..
    -Daha sonra ipodu önünüze alın ve 1. olarak "ortadaki yuvarlak tuş"a basılı tutun ve hemen ardından 2. olarak "menü" tuşuna basın; yani basılı tutun. Bu işlemi "ipod" "derin uyku" moduna geçinceye kadar devam ettirin.
    -İpod derin uyku moduna geçtinten sonra 1. olarak "ortadaki yuvarlak tuş"a basılı tutun ve hemen ardından 2. olarak müzikler için kullanılan "geri" tuşuna basın; yani basılı tutun. Bu işlemi "ipod" "diagnose moduna"na geçinceye kadar devam ettirin.
    -Buradan ise diskinize tarama yaptırabilir, ipodunuzun toplam kaç saat kullanıldığını öğrenebilir, pilinizin durumuna bakabilir, disk dahil olmak üzere tüm parçaların donanımsal olarak sağlamlılığını kontrol edebilirsiniz..

    Bir sitede ise birşey okudum, oradaki kimse ipodunun içini açtınığı ve hard-disk kablosunun gevşek olduğunu, bunu hallettikten sonra "kırmızı iks"in yok olduğunu söylüyordu.. Eh, ipodu elimizde cebimizde ve diğer her mobil yerde kullanıyoruz, böyle birşey de olması olağan duruyor.. Hem Apple bunun elimizde oyuncak olacağını düşünmüş ve sanırım hard-diskini biraz daha sağlam yapmıştır.. Okaranda akılsız değiller ya..(:




  • Dün ise ipodumu Kadıköy'deki Yazıcıoğlu iş hanına götürdüm, 4. katta son derce ilgili bir bey var, 25 yaşlarında fln, ona ipodu götürdüm ve ipodun içine elinde mevcut olan başka bir ipod classic ten çıkan hard-disk i taktırdım toplam 30 milyon tuttu ve şu an çalışıyor (:
  • mesajım bulunsun...tesekurler davlf1
  • Aynı durum başıma geldi ipodum çalısmıyordu.YEni harddisk aldım.Bataryası bozuldu.Yeni batarya aldım. Açılmadı en son söktüm.Sökülü halde uğraşırken iki parmağım karşılıklı şekilde anakartı tutunca elim yandı ipod u attım.Şu an charging please wait yazısı geldi.Yapabilirsem güzel olucak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.