Şimdi Ara

iPod 5G Creative'i geçti mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda böyle bir söylenti duydum da gerçekçiliğini merak ettim..Bilen konuşsun..

• satışlarla zaten çok tan geçmişti...Apple piyasanın %75'ine sahip (Ekim Verileri)....2005 yılında toplam 32 Milyon iPod satıldı...17 Günde 1 milyon Nano.....Ben ticari açıdan Apple'ı rakipsiz görüyorum...Ama Creative Zen Vision M iii alet....Ses kalitesi ipod 5g'nin kaliteli ve bana göre creative'den daha iii ama iriver'ı geçemez...Video'da sadece renk farkı var ipod la creative arasından..
  • Ama gerçeğinde kaliteli kulaklıkla dinleyen söylemeli hangisini daha kaliteli olduğunu...
  • Creative in hangi modelini soruyorsun bi de hangi acıdan?

Ses konusuna, creative i ipod la birebir inceleyemedigim icin tam cvp vermek istemiyorum. Ama Ipod 4G ve 5G nin sesini sona acmadıktan sonra guzel sesi var. Gerci hiphop, rap, techno tarzı dinleyenler ipod u pek begenmeyeceklerdir basslarından dolayı ama yinede dogal muzikal bir ses urettigi kesin. 5G daha iyilestirilmis tabiki ama ses renkleri aynı 4G ile.

Pil omru olarak tabiki Creative. Hem daha uzun gidiyor hem kaliteli. Zaten Ipod larda 1 yıl sonra pil degistirmek farz ve kasıtlı yapılmıs bir durum.

Kullanım kolaylıgı, ergonomi ve gorunum acısından bence hicbir cihaz Ipod la yarısamaz.

Bu arada Ipod Nano dan uzak dur. Ne kadar seksi, mukemmel gozuksede, ne ses var ne pil omru. 5saat gidiyor-gitmiyor ya deli eder adamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 28 Ocak 2006 13:34:54 >
  • Creative Zen Vision:M
    gerek özellikleriyle, gerek ses kalitesiyle 5G'yi kesinlikle geçti.
    Ve bence Creative'in sesi iRiver ile aynı (gibi) hatta biraz daha iyi olduğunu bile söyleyebilirim.

ayrıca Soultrap, bence Creative'in Touch Strip'i, iPod (5G) nin clickwheelinden daha iyi.
    daha kullanışlı.
    ipod 4G'lerin clickwheeli 5g'lerden daha iyidi, çünkü artık clickwheelleride apple yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melik -- 28 Ocak 2006 13:37:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melik

Creative Zen Vision:M
    Ve bence Creative'in sesi iRiver ile aynı (gibi) hatta biraz daha iyi olduğunu bile söyleyebilirim.

Zen vision:m in sesi hangi Iriver dan daha iyi ?

Eger H100 veya H300 modellerini kastediyorsan mumkun degil. Iriver in icindeki anfi nin esi benzeri yok. 16ohm direnc te 20mW ses gucu ki 0.02 THD ile. Ve Eq ayarları mukemmel(SRS 2.0)

Ve Creative ile Iriver in ses renkleri cok cok farklı. Creative Ipod a benziyor ses rengi olarak(headfi de de yorumlar bu sekilde).

Creative in bu ses kalitesine ulasması icin daha coook ugrasması lazım. Iriver a rahip belki Cowon iAudio olabilir dunyada.

Bu arada Creative i ayrıntılı kullanmak istiyorum merak ettim simdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 28 Ocak 2006 13:53:32 >

• quote:

Creative Zen Vision:M

ayrıca Soultrap, bence Creative'in Touch Strip'i, iPod (5G) nin clickwheelinden daha iyi.
    daha kullanışlı.
    ipod 4G'lerin clickwheeli 5g'lerden daha iyidi, çünkü artık clickwheelleride apple yapıyor.

yani sana göre apple'ın yaptığı ürünler kalitesiz mi dediğine göre bu sonuç çıkıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Creative in en buyuk ozelligi : Player ses ozelliklerini yalan yanlıs yazmak.

Ep630 , sharp md33 ile tamamen ayni. Creative in specsheet inde frekans aralıgı 6hz-23000hz yazıyor, sharp in kinde 20hz-16000hz yazıyor. Zaten 6-23000 olması ihtimal dısı. Yani dunyada oyle bir ses oyle bir kulaklık yok.

Yine zen Micro lara fln SNR degeri olarak 98db yazıyor, olcum yapılıyor 89db cıkıyor. Yine ses gucu olarak 30mW gibi yazılar var ama kac direncte oldugu belirtilmemis herhalde sıfır direncte 30mW olduguna gore.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Creative in en buyuk ozelligi : Player ses ozelliklerini yalan yanlıs yazmak.

Ep630 , sharp md33 ile tamamen ayni. Creative in specsheet inde frekans aralıgı 6hz-23000hz yazıyor, sharp in kinde 20hz-16000hz yazıyor. Zaten 6-23000 olması ihtimal dısı. Yani dunyada oyle bir ses oyle bir kulaklık yok.

Yine zen Micro lara fln SNR degeri olarak 98db yazıyor, olcum yapılıyor 89db cıkıyor. Yine ses gucu olarak 30mW gibi yazılar var ama kac direncte oldugu belirtilmemis herhalde sıfır direncte 30mW olduguna gore.

ipod 5g 4g lere göre daha iiii sesiyle özellikle ve ekranın güzelliğiyle tasarımıyla inceliğiyle...İnşallah ipod 5g'nin yenisini en erken 1 sene sonra çıkarırlar...

• Creative yalan değer yazmada uzmanlaşmış bir kurum , ses sistemleriyle ilgilenenler burst power ve RMS olaylarından bunu bilirler zaten de ipod bence sesteki ayrıntı konusunda halen creative'in gerisinde ancak kulağa gelen ses zen touch'a oranla daha bir gösterişli geliyor ki sırf bası abartıp aynı yola başvuran SONY A serisi gibi birşey ki 5g'e basta güçlü değil sanırım bu 4g'den daha ileri olmasının verdiği psikolojik olarak şartlanmanın sonucu ; i-river'ı tabii ki hepsinin üstünde tutarım , tamam yüksek ses gücü önemli değil ama o kadar hoş ve ayrıntılı bir ses insana gerçekten zevk veriyor (h300 serisi) . Sanırım creative zen vision:m ile gene ipod 5g'in üzerinde bariz bir üstünlük kuracak ancak piyasanın koşulları gereği onun yarı satışına bile ulaşamayacak ki ben herkesin kullandığı aleti kullanmayı sevmeme gibi saçma bir takıntısı olan bir insan olduğum için tercih ederdim creative'i çok rahatça . i-river'ı da bu yüzden seviyorum kimse bilmiyor , hatta bende bu foruma ilk geldiğim zamanlarda i-river iyi diyenlere laf ediyordum ama ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır , neyseki ayıbımdan döndüm . Zaten insanın içinde gerçek kaliteyi tercih ettiğini bilmenin huzuru apayrı birşey . Şeklinden dolayı ipod alıp da sürekli elinde dolaşmak gibi değil ki creative alanlarda bunu hissedecektir , yaşasın gerçek müzik tutkusu

• bende iriver kullanıyorum ve cok memnunum ses kaltesı tartısılmaz
    ama ıpod ergonomı ve tasarım konusunda cok güzel
    ve apple mukemmel bı pazarlama stratejısı yapıyo ve bunun meyvelerini topluyo
    ama ben ses kaltesıne cok önem verdıgım için ırıver aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

satışlarla zaten çok tan geçmişti...Apple piyasanın %75'ine sahip (Ekim Verileri)....2005 yılında toplam 32 Milyon iPod satıldı...17 Günde 1 milyon Nano.....Ben ticari açıdan Apple'ı rakipsiz görüyorum...Ama Creative Zen Vision M iii alet....Ses kalitesi ipod 5g'nin kaliteli ve bana göre creative'den daha iii ama iriver'ı geçemez...Video'da sadece renk farkı var ipod la creative arasından..

işte bu kadar iriver konusunda tamamen haklısın... Satışlar da daha iyi saten

• iriver alıcm bende kesin soul sayesinde..
    öyle bi açıklama yaptıki bana msnde ipoddan vazgeçirdi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: snsnc

iriver alıcm bende kesin soul sayesinde..
    öyle bi açıklama yaptıki bana msnde ipoddan vazgeçirdi..

iyi tercih iriver ondan donra da ipod gelir ama
  • iriver h10 20 gb veya ipod video 30 gb alacam ondan soruyorum zen touch var onu da satcam 330 ytl + radyolu kulaklık iyimi???

okulda ipodlu bi eleman vardi artiss way be dedim o kulaklıkların beyazi cok guzell..Sennheiserle nasi oturcam yaninda onu dusunuorm..
  • iAudio X5'ün sesini çok dinledim, evet gerçekten çok kaliteli - iRiver'inkini de geçer.
    Creative in ise sesi çok kaliteli - iRiver'ınki biraz Yapay gibi çıkıyor.

ayrıca Shady_tr, iPod'a kalitesiz demiyorum - ama şuandaki piyasadaki rakiplerine göre iyi bir DAP değil.
    Piyasada çok büyük bir yere sahip olması doğal - çünkü genelde insanlar hiç araştırmadan iPod alıyor.

Uzakdoğu ülkelerinde ise olay tamamen farklı - Güney Kore'ydi sanırım - apple orda piyasanın %2 veya %3'üne sahipti...

iRiver'lerde en büyük özellik - gelişmiş EQ ayarları ve Rockbox...
    Gapless olayı çok güzel birşeydir eminim (denemedim ama DJ müzik çalarken hep Gapless oluyor).

ayrıca Head-Fi'da iRiver'in sesi Creative'e göre daha iyidir diyolarsa öyle olcak diye birşey yok.
    Sana hangsinin sesi daha iyi geliyosa, onu tercih edersin doğal olarak.

Ayrıca inan bana ben bunları amatör DJ'lik yapan arkadaşımın Grado RS-2'leriyle dinledim, yani o dandik playerlerden gelen earbudlarla değil.

Ayrıca inanın bana, iyi bir işitme sistemine sahip olan insanlar (daha doğrusu kötü bir işitme sistemine sahip olmayan insanlar)a göre ses herzaman özelliklere bağlı değildir - firmalar da her şeyi doğru yazmazlar (bunun en güzel örneği geçen iPod 5G'nin 260K mı 65K mı ekrana sahipdir tartışmasıdır).

Bir Player'in/Kulaklığın özellikleri iyi olsada bazen insana kötü geliyor - bu Güzel Şeyi Duymak veya duymamak isteğine bağlıdır.

(Felsefe öğretmenim sağolsun )

örneğin bir iRiver aldın, arkadaşındada bir creative var.
    Sen kesinlikle iRiver da daha kaliteli ses var diyosun, arkadaşın ise tam tersini.
    O senin, sen onun playerinle müzik dinleyince ister istemez (daha kaliteli ses olsa bile) daha kötü ses çıkıyo dersiniz.

• Valla iAudio X5 bana da oyle geliyor ki Iriver dan iyi olacak. Cunku BBE nin ses algoritmasini kullanıyor olması Mach3Bass teknolojisi kanal basına 16ohm da 20mW ses gucu ve 95db gercek SNR var.

Bu arada ben heaf-fi de iriver in sesi creative e gore iyi diyorlar demedim ki hic. Creative ve ipod un ses renklerini benzettiyorlar.

Creative in muzikal ve dogal sesi oldugu kesin ama ayrıntı, bass derinligi ve kalitesi ve yuksek seste kaliteyi koruma soz konusu olunca Iriver la yarısacagını hiiic zannetmiyorum . Gerci cok ayrıntılı test edemedim. Eksen bilgisayarda kulaklıgı takarak bir bakmıstım Zen micro ya o kadar.

Ilerleyen zamanlarda UM2 lerim ve nasip olursa iAudio X5 geldikten sonra ayrıntılı bir test yapacam.

• X5 güzel seçim, ben be çok beğendim arkadaşımda kullandıktan sonra - Zen Sleek ve X5 arasında kaldım şuanda ama büyük bir ihtimalle X5'i seçicem.

Tek Problemi FM Radyosunun pek iyi çekmemesi...
  • quote:

X5 güzel seçim, ben be çok beğendim arkadaşımda kullandıktan sonra - Zen Sleek ve X5 arasında kaldım şuanda ama büyük bir ihtimalle X5'i seçicem.

Tek Problemi FM Radyosunun pek iyi çekmemesi...

Zen Sleek ?? Nasıl bise? Tturkiyede mevcut mu? Hic sesini denedin mi?
  • Türkiyede daha Zen Touch ve Zen Xtra satılıyor... Zen Sleek yok.

gayet basit ve hoş bir tasarım.
    özellikleri az ama tam benlik:
    FM Radyo, 5 Bant Custom EQ, 20GB, ID Tag browsing vs...
    sadece fiyatları X5'le aynı gibi, ve X5'in daha fazla özellikleri var.
    Gerçi zaten Renkli Ekrana hiç ama hiç ihtiyacım yok, Zen sleek tam benlik bişey ama 250$...

Ayrıca Sesini dinlemedim ama Creative'in sesine %100 güveniyorum ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.