Şimdi Ara

iPhonelar'da Touch ID muhabbeti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, birkaç gündür ikinci el telefon almayı düşünmem sebebiyle piyasadaki telefonları araştırıyorum. Karşılaştığım 3 iPhone ilanından 2'sinin Touch ID'si arızalı(parmak izi okumuyor). Bir de açıklamada bir tek bu sıkıntısı var, çok önemli bir şey değil vb. şeyler yazıyorlar. Nedir bu Touch ID'nin bozulma meselesi? Çok mu kolay bozuluyor bu meret de herkes muzdarip? Apple'nin yere göğe sığdıramadığı güvenlik sistemini sorgulamaya başladım haliyle.

• Baktığınız iPhone modeli hangisi? Ben 2 seneye yakındır iPhone 7 kullanıyorum, herhangi bir problem yaşatmadı. Acaba ikinci el de bir kurnazlık mı var? Çalıntı telefon vs. durumundan Touch ID devre dışı bırakma gibi şeyler mümkün müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 22 Mayıs 2019; 21:27:10 >
  • Benim arkadaşımınki de bozulmuştu 1-2 yıla, 5se kullanıyordu.
  • benim başıma geldi belkide diğerleride böyledir.batarya değiştirmek için telefonu kasadan ayırıyoruz ya vantuzla biraz hızlı geldi ve kablosu koptu haliyle touch id çalışmamaya başladı normal tuş olarak kullandım ama onun haricinde kolay kolay bozulmaz bence
  • İnternet üzerinde bir arkadaşın yaptığı yorumu aynen kopyalıyorum: "Touch id kolay kolay bozulmaz. Öyle düştü ekran kırıldı bozuldu çooooooooooooook nadir. Bozuksa bilin ki o cihaz daha önce tren tır araba altında falan kalmış anakartı eğri büğrü bir cihazdır. Ki toplanır çakma home tuşu ayarlanır hop touch id sorunlu diye satılır." Ne düşünüyorsunuz, haklılık payı nedir?
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt
    Belli bir model değil, fiyat skalama uygun olan birçok modele göz gezdiriyorum. Önceden de belirttiğim gibi neredeyse 3 cihazdan 2'sinin Touch ID arızası var. İnsan kıllanmıyor değil. Bir düzmece var gibi ama anlayamadım. Bilgili olan arkadaşlardan hem bilgi almak hem de herkesi bilgilendirmek adına bu başlığı açtım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-80ECA3060

İnternet üzerinde bir arkadaşın yaptığı yorumu aynen kopyalıyorum: "Touch id kolay kolay bozulmaz. Öyle düştü ekran kırıldı bozuldu çooooooooooooook nadir. Bozuksa bilin ki o cihaz daha önce tren tır araba altında falan kalmış anakartı eğri büğrü bir cihazdır. Ki toplanır çakma home tuşu ayarlanır hop touch id sorunlu diye satılır." Ne düşünüyorsunuz, haklılık payı nedir?
    Abartmış tamamen hocam. Anakartla falan alakası dahi yok. Touch id cidden kolay bozuluyor. Mesela benim iphone 5s’imde birden bire kullanılamaz hale gelmişti herhangi bir darbe olmamasına rağmen. 6 aldım onunda ekranı kırıldı bozulmuştu touch idde gitti o arada sadece ekranı yaptırmıştım touch id’ye gerek duymamıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 farkli iphone modeli kullandim son 7 yilda daha hicbiri bozulmadi. Benim duydugum sokak arasindaki telefon tamircilerinde cihazin pilini degistirirken baglantisini kopariyolar. Bu sebeple iptal oluyor, bazen tus komple islevini yitiriyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Touch id olayı şu genellikle ekran değişimi esnasında home tuşunu filmini kopartan kasap tamirciler dolayısıyla cihazların touch id özelliği devre dışı kalıyor neden derseniz güvenlik gereği iphonelarda touch id seri numarası cihazın işlemcisi ile Apple tarafından üretim esnasında eşleştiriliyor ve bu yüzden farklı bir tuş takıldığında touch id devre dışı kalıyor tamir edilme imkanı yok bir daha asla çalışmayacak demektir

Sonuç olarak eğer cihazın touch idsi çalışmıyorsa genellikle ekranı değişmiş olabilir kolay kolay bozulmadığı için tuşa su damlamış benzeri bir şekilde bozulmuş olabilir esas mesele şu ki bu şekilde bir cihaz kesinlikle açılmış ve tamir görmüş demektir

O işin olayı böyle

• Genelde 5s-6 gibi modellerde oluyor. Touch ID bozuksa almayın boşverin riskli.

• homebutton denilen şey iphone un ilk modelinden beri en kolay bozulan kısım
  • Touch İD cihaza özel üretiliyor o yüzden cihazdaki touch id tamir olmazsa değiştirmek ya da başka telefondan alıp takmak bir işe yaramıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Yankee

benim başıma geldi belkide diğerleride böyledir.batarya değiştirmek için telefonu kasadan ayırıyoruz ya vantuzla biraz hızlı geldi ve kablosu koptu haliyle touch id çalışmamaya başladı normal tuş olarak kullandım ama onun haricinde kolay kolay bozulmaz bence
    yakın zamanda batarya değiştireceğim. Telefoncuya mı emanet edeyim hocam? deji marka satın alacağım sadece montajı için kaç tl vermem lazım telefoncuya?
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    Vallaha sen bilirsin youtubede videoları var bak gör becerirse yaparsındır

• benim telefonda da bozuk eksikliğini hissetmiyorum garantiye bile vermedim o derece

• Touch id bozuksa ya ekranı değişmiştir ya da kablosunu koparmışlardır alınmaz hiç girmeyin o topa

• Aslında durum çok daha basit. Bu cihazlarda Touch ID'ler anakartlarla eşli geliyorlar ve bu eşleme işlemini bir tek Apple servislerindeki cihazlar yeniden yapabiliyorlar. Yani, dışarıdan üçüncü parti ekran tedarik ederek kırık ekranlar değiştirilebilirken; Touch ID dışarıda değiştirilemiyor.

Yani gördüğünüz cihazlar muhtemelen darbe yiyip Apple dışında bir yerlerde yaptırılmış/toplanmış olduklarındandır durum.
  • Benim 5.5 senelik iPhone 5s Touch ID si bozulmadı sadece bataryası değişti

• Anladım, işin özü bu tür cihazlara hiç bulaşmamak gerekir.
  • Eğer Touch ID çalışmıyorsa buradan çıkartılabilecek şey cihazın içinin açılmış olduğudur. Bozulma ihtimali çok çok az olduğundan saymıyorum bile.

İçinin açılması kötü bir şey değil ancak Touch ID çalışmıyorsa ya ekran değişmiştir, ya başka bir şey değişmiştir fakat içi açılırken Touch ID kablosuna zarar verilmiştir v.b. falan filan böyle gidiyor.

Touch ID'den çok daha önemli şeyler de var iCloud kilidi gibi. İkinci el iPhone almak gerçekten sıkıntı. Düzgünce kontrolden geçirmek lazım her şeyi. iOS tecrübesi de olması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce iPhone kullanmamış birisi gidip iPhone almaya kalkarsa büyük ihtimalle ileride kafasını duvara vuracaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.