Şimdi Ara

iPhone Xs Pasaport Kaydı Çift imei (e-sim) Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
379
Cevap
9
Favori
215.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bugün kayıt yaptım e-sim için iknci imei kabul etti.Bilginize arkadaşlar..
  • Teşekkürler Gurusunn.
    Ben de mesajınızı takiben e-devlet üzerinden her iki IMEI numarasını kullanarak kayıt işlemimi tamamladım.
  • KediFare123 K kullanıcısına yanıt
    Nasıl yaptınız? Herhangi bir sorun çıkmadı değil mi işlem sırasında?Hemen onay yazısı çıktı mı ekranda? Ben ilkini kayıt ederken olmamıştı. Şimdi tekrar deneyeceğim. İnşallah olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blasph

    Devlet, kaydolan telefon imeileri o telefonun mu kontrolunu yapamazlar, sanmıyorum. Eğer keyıt ettireceğiniz telefon sistemde iki imei girdirmeyi onaylıyorsa (ki mi8 için iki adet kaydettiriyor), iki farklı telefonun ilk imeisini kaydettirebilrsiniz diye dusunuyorum.
    Denemedim, sadece fikir.
    YTD
    https://tuketici.btk.gov.tr/merkezi-cihaz-kayit-sistemi

    Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?
    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın (Gümrükler Genel Müdürlüğü) 31/01/2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı uyarınca 01.02.2008 tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cihazın yurda getirilebileceği belirlenmiştir.

    yukarıdaki bilgilendirme maddesine ek olarak; çift imei' li iphoneların kayıt işlemleriyle ilgili BTK' yı telefonla aradığımda, BTK sisteminin, kayıt esnasında çift hatlı telefon imeilerini GSMA Imei Database' inden kontrol ederek 2 imei' yi eşleştirmekte olduğu şeklinde bilgi verildi. zaten böyle olmasa bu başlığın açılmasına gerek kalmazdı. iphone' larda e-sim imeisi ile normal sim imeisi GSMA' da birbiriyle eşleşmediğinden kayıt işlemi yapılamıyor.

    keşke söylediğiniz gibi olsa, ben de o şekilde olmasını isterdim.




  • Bu ay basinda pasaporta kayit yapilmisti e sim ozamn kabul edilmiyordu.simdi ayni kayit uzerine e-simi ekleyebilirmiyiz.deneyen oldumu..
  • alkan45 A kullanıcısına yanıt
    Deneyip bilgi verirseniz çok sevinirim.İyi günler.
  • merhaba, gelir idaresi baskanligina yaptiginiz odeme edevlette hemen gozukuyor mu ? benim yaklasik 15 dk oldu ama hala odeme yapilmasi gozukuyor edevlette ?
  • carnivore C kullanıcısına yanıt
    Hemen sisteme geçiyor,inşallah imei yanlış yazmamışsınızdır.
  • biraz daha bekleyince edevlette odemem gozuktu ve iki imei numarasiyla kaydi yapabildim.



    harclar tekrar yukseldi vs deniyor ben 500 tl odedim. bilginize
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bu çift imei kayıt olayıyla alakalı bilgilendirme yapmak istiyorum.

    Cihazım iphone xs max (a1921). E-sim li versiyon yani.

    2 Hafta önce cihazımı kaydettirmeye çalışınca ikinci imei kayıt edilemiyordu ve sistem imei uyuşmazlığı deyip onay vermiyordu. Şu an için çift imei kaydı yapılabiliyor. Az önce cihazımı e-sim dahil kaydını gerçekleştirdim. imei sorgulama da cihazımın 2 imei si de kayıtlı gözüküyor.
    Önceden tek imei kaydı yapanlar nasıl ikinci imei kaydı yapabilir fikrim yok ama şu an için çift imei kayıt açık durumda.

    Bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _47_ -- 30 Kasım 2018; 18:3:38 >
  • _47_ _ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam.Ben de 2 adet cihazı iki IMEI ile birlikte kayıt ettim.Bu durumun düzeleceğinden pek ümidim yoktu iyi oldu bu:) Ödemeleri de anında gördü sistem.
  • ben de az önce hem normal hem de e-sim olmak üzere iki imei' yi de kayıt ettirebildim. bu güncellemeyi beklerken harç ücretinin güncellemesi bizi karşıladı gerçi ama yine de ikisini birden yaptırabildiğim için mutluyum.
  • Ben de denedim, oldu. Btk nın iPhone'un Türkiye'ye satışa çıktığı anda sistemini güncellemesi ve iPhone türkiye'ye çıkmadan önce kayıt ücretine gelen zam tesadüf olamaz. Anlamadığım nokta şudur: niye bu telefon 500 liralık harc dahil avrupadan 3500 lira daha pahalı, devlet çift imeiden dolayı çift vergi mi alıyor? Bir Apple Watch parası 2. imei sorgulama ekranında kayıtı çıkmıyor ama yeniden kaydetmek isteyince bu imei daha önceden kayıtlıdır diyor. Ve apple watch istiyenlere haberim var yüzde99 doğru: kırmızı noktalı modelleri beklemeyin 2019 eylülden önce e-sim Türkiye'ye gelmez. Diğer bir haber daha var: Apple Pay türkiye'ye uzunca bir süre gelmeyecektir. Pos makinelerin hepsinin 3g altyapısına geçmesi lazım bu da 2020'yi bulur çok çok büyük ihtimalle. Şaşırdığım nokta şudur: ben bu bilgileri zor uğraşlarla öğreniyorum diğer teknoloji haber siteleri çıtlarını çıkarmıyor. bir diğer merak ettiğim nokta fiber paketlerin akn'si kalkarken hızları değişecek mi? Avrupa'da en ucuz fiber paket 150mgbts




  • Herkese selamlar,

    Konu hakkında bugün edindiğim tecrübelerimi aktarmak isterim. Bir süre önce Amerika'dan getirttiğimiz bir Iphone XS vardı. Kayıt için bugün ödeme yaparken GİB sistemine yanlışlıklıkla dijital sim kısmındaki IMEI numarası ile yani ikincil IMEI numarasını girerek ödeme yaptım. Telefondaki birincil kısmı sonradan fark ettim. Önce panikledim para boşa gitti diye ancak demin e-devlet üzerinden iki IMEI numarasını da kaydetmeyi başardım. Hatta ilk IMEI numarası olarak birincil IMEI numarasını girdim ki parayı bu numara ile ödememiştim, ikinci IMEI olarak da dijital sim yani ikincil IMEI numarasını girdim. Yani hangi IMEI numarasıyla ödeme yaptığınız bile fark etmiyor. Sistem iki IMEI numarasını da eşleyip birlikte kayda alıyor gibi görünüyor. İki numarayı da kontrol ettim. İkisi de kayıtlı görünüyor. Bilginize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulmate

    Merhaba,

    Hem iPhone XS ama daha çok iPad Pro bekleyen biri olarak, ufak bir araştırma yaptım. E-SIM Çin'de de güvenlik sebebiyle iptal edilmişti. Bence de BTK'nın bakışı bu yönde olacak ve uzun süre kullanamayacağız. Belki de hiç bir zaman Türkiye'de göremeyeceğiz, kim bilir... Ancak yine de Apple malum ileride oldu da izinler sağlanırsa kullanıcılarının bir kısmına bu özellik sizde var, bu özellik sizde yok diyemez, haliyle ne olursa olsun, E-SIM özelliği olmasa bile iki IMEI numarasını da kaydettirmek durumunda. Bireysel olarak kayıt yaparken bu konuda problem yaşamasanız dahi kurumsal olarak çözüm bu.

    Ben bunu beklediğim için yazdım ancak cihazları kayıt için süresi olan arkadaşların da mevzuata bir göz gezdirmesi fikir verebilir;


    1-BTK sitesinden ithalat’a dair hemen mevzuata baktım, mevzuatta, İthalatçı’ya sağlanan formda cihaza dair kaç adet IMEI kodu olduğu soruluyormuş;



    Başvuru bilgileri

    MADDE 8 – (1) İthal edilen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınması kapsamında ithalatçı tarafından;

    a) Gümrük Beyannamesinde yer alan aşağıdaki bilgiler,

    1) Gümrük belge numarası,

    2) Ülke (menşei),

    3) Tescil ve kapanış tarihi,

    4) Cihaz adedi,

    5) Bildirilen cihaza ait kalem sıra numarası,

    6) Kalemin 44 no'lu alan bilgileri (marka, model, pazar adı, fatura tarihi ve numarası, TAREKS referans numarası),

    b) İthal edilen cihazlara karşılık gelen ve TAC listesinden seçilen cihaz markası ve modeli ile cihaza ait IMEI adedi,



    2-Bundan sonra TAC listesi denilen şey nedir ona baktım. Her marka ve modele göre özel, IMEI kodunun içinde yer alan, spesifik aynı 8 rakamı içeren kodmuş. Yani siz sadece IMEI numarasından cihazın marka/modelini çıkarabiliyorsunuz aslında. Kredi kartlarındaki durum gibi 554960** Garanti / Bonus gibi.



    3-Apple’ın başvurusu henüz onaylanmadığından ya da başvuruyu yapmadığından vs henüz TAC kodundan sistem iPhone Xs’i algılamıyor, bu yüzden de iki IMEI alanı kayıt yaptırırken açılmıyor. Daha fena ihtimali Apple’ın telefonu iki IMEI içerir şeklinde -hata vs- girmemiş olması. Ancak bu çok düşük seçenek.



    4-Bu yüzden Apple’in Gümrükteki durumunu, burada bireysel olarak kayıt yaptıran arkadaşlar üzerinden de görebilmek bir ihtimal mümkün olabilir. Apple’ın başvurusu onaylanırsa / yapılırsa, bireysel kullanıcılar için de TAC kodundan çift IMEI özelliği sağlanacağı için, iki IMEI kaydettirmek bence mümkün olacak.

    Benceyi özellikle vurguluyorum, bu bir teori ve arada
    bürokratik bir sürü iş illaki vardır. Kendi adıma konuşacak olursam, mevzuatta cihaz başına düşen IMEI sayısı belirtildiği için tarih konusunda umutsuzluğum bir nebze azaldı.

    İnşallah yakın bir zamanda cihazları görürüz, bu arada olaki kayıt esnasında arkadaşlar iki IMEI numarası girebilir oldular, biz de Apple’ın gümrük işlemlerini tamamladığı bilgisini sağlarız.
    Teorim doğru çıktı.




  • İtalya'dan getirtmiş olduğum iPhone XS Max'ımın 2 IMEI numarasını da dün kendim kayıt ettirdim. E-devlet'te IMEI 2 kısmına girdiğim zaman herhangi bir hata mesajı ile karşılaşmadım. Kayıt ücreti ve kayıt hakkı olarak bir şey değişmediği için, mümkünse, ikinci IMEI numarasının da kayıt edilmesinden bir zarar gelmeyeceğini düşünüyorum.
  • Daha önce tek imei ile kayıt yaptırıp sonradan ikinci imeiyi kaydettirebilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulmate

    Teorim doğru çıktı.

    Alıntıları Göster
    Helal olsun valla tebrikler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan38

    Daha önce tek imei ile kayıt yaptırıp sonradan ikinci imeiyi kaydettirebilen var mı?
    Aynı durumdayım,bir gelişme olursa birbirimizi haberdar edelim.
  • bozkan38 kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.