Şimdi Ara

iPhone Xs Pasaport Kaydı Çift imei (e-sim) Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
379
Cevap
9
Favori
215.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ben de konunun bir süredir takipçisiyim. Beraberimde iPhone XS getirdim yurtdışı seyahatimden. Telefonu kullanıyorum fakat henüz kayıt etmedim.

    Geçtiğimiz hafta yine bir konu ile ilgili BTK'ya gittiğimde öğrendim ki hem Devletimizin hem de BTK'nın eSim konusuna bakışı biraz farklı ve çok da hızlı çözülemeyecek gibi görünüyor. Kurum haklı olarak konuya ulusal güvenlik açısından bakıyor ve detaylıca değerlendiriyor. Sim Kart dediğimiz aslında içinde bir şifreleme/şifreçözme özelliği olan çip bulunduran kart. eSim örneğinde ise donanım üreticisi şifreleme/şifreçözme yapan çip'i donanımın içinde gömülü olarak sağlıyor. Biz de bunun eşsiz olduğuna güvenmiyoruz sanıyorum.

    Hem yurtdışından ithal edilen otomobillerdeki SOS butonu (ve araç beraberinde gelen sim card) ve eSIM konusu zaman alacak görünüyor.

    Ben Apple'ın resmi olarak telefonu Türkiye'de satmaya başlamasını bekliyorum. eSIM özelliği olmadan/bahsetmeden pazarlayabilirler. Ya da tam tersi, büyük bir ticari firma ve kurumlar vergisi mükellefi olarak BTK'nın endişelerini gidererek uzlaşadabilirler.

    Bekleyip göreceğiz. 120 günden 90 günüm kaldı benim :)

    Selamlar
  • Merhaba,

    Hem iPhone XS ama daha çok iPad Pro bekleyen biri olarak, ufak bir araştırma yaptım. E-SIM Çin'de de güvenlik sebebiyle iptal edilmişti. Bence de BTK'nın bakışı bu yönde olacak ve uzun süre kullanamayacağız. Belki de hiç bir zaman Türkiye'de göremeyeceğiz, kim bilir... Ancak yine de Apple malum ileride oldu da izinler sağlanırsa kullanıcılarının bir kısmına bu özellik sizde var, bu özellik sizde yok diyemez, haliyle ne olursa olsun, E-SIM özelliği olmasa bile iki IMEI numarasını da kaydettirmek durumunda. Bireysel olarak kayıt yaparken bu konuda problem yaşamasanız dahi kurumsal olarak çözüm bu.

    Ben bunu beklediğim için yazdım ancak cihazları kayıt için süresi olan arkadaşların da mevzuata bir göz gezdirmesi fikir verebilir;


    1-BTK sitesinden ithalat’a dair hemen mevzuata baktım, mevzuatta, İthalatçı’ya sağlanan formda cihaza dair kaç adet IMEI kodu olduğu soruluyormuş;



    Başvuru bilgileri

    MADDE 8 – (1) İthal edilen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınması kapsamında ithalatçı tarafından;

    a) Gümrük Beyannamesinde yer alan aşağıdaki bilgiler,

    1) Gümrük belge numarası,

    2) Ülke (menşei),

    3) Tescil ve kapanış tarihi,

    4) Cihaz adedi,

    5) Bildirilen cihaza ait kalem sıra numarası,

    6) Kalemin 44 no'lu alan bilgileri (marka, model, pazar adı, fatura tarihi ve numarası, TAREKS referans numarası),

    b) İthal edilen cihazlara karşılık gelen ve TAC listesinden seçilen cihaz markası ve modeli ile cihaza ait IMEI adedi,



    2-Bundan sonra TAC listesi denilen şey nedir ona baktım. Her marka ve modele göre özel, IMEI kodunun içinde yer alan, spesifik aynı 8 rakamı içeren kodmuş. Yani siz sadece IMEI numarasından cihazın marka/modelini çıkarabiliyorsunuz aslında. Kredi kartlarındaki durum gibi 554960** Garanti / Bonus gibi.



    3-Apple’ın başvurusu henüz onaylanmadığından ya da başvuruyu yapmadığından vs henüz TAC kodundan sistem iPhone Xs’i algılamıyor, bu yüzden de iki IMEI alanı kayıt yaptırırken açılmıyor. Daha fena ihtimali Apple’ın telefonu iki IMEI içerir şeklinde -hata vs- girmemiş olması. Ancak bu çok düşük seçenek.



    4-Bu yüzden Apple’in Gümrükteki durumunu, burada bireysel olarak kayıt yaptıran arkadaşlar üzerinden de görebilmek bir ihtimal mümkün olabilir. Apple’ın başvurusu onaylanırsa / yapılırsa, bireysel kullanıcılar için de TAC kodundan çift IMEI özelliği sağlanacağı için, iki IMEI kaydettirmek bence mümkün olacak.

    Benceyi özellikle vurguluyorum, bu bir teori ve arada
    bürokratik bir sürü iş illaki vardır. Kendi adıma konuşacak olursam, mevzuatta cihaz başına düşen IMEI sayısı belirtildiği için tarih konusunda umutsuzluğum bir nebze azaldı.

    İnşallah yakın bir zamanda cihazları görürüz, bu arada olaki kayıt esnasında arkadaşlar iki IMEI numarası girebilir oldular, biz de Apple’ın gümrük işlemlerini tamamladığı bilgisini sağlarız.
  • Arkadaşlar selam

    ben de 5 kasım günü abd den geldikten sonra imei kaydını yaptım xs'in ancak buraya girdikten sonra aklıma geldi e-sim durumu. normalde fiziksel olan hattın imei'si kayıtlı gözüküyor ancak e-sim'in ki girmediğim için doğal olarak değil.

    BTK'yı aradığımda e-sim zaten desteklenmiyor sorun olmaz dediler ancak e-sim desteklendikten sonra da kullanmak isteyeceğim. 2 Imei birden kayıt edebilen oldu mu ?
  • muro9358 M kullanıcısına yanıt
    Slm,

    Sorunumuz o zaten. Yeni İphonelar vertabanaında çift simli olarak gözükmediği için ( çift sim tray yok haliyle) BTK ya çift sim olarak yani e-sim'i kaydedemiyoruz. Ancak normal şekilde kullandığımız primary simi kaydediyoruz ve sorunsuz kullanabiliyoruz. Endişemiz e-simi kayıt edemediğimizden gelecekte bu teknoloji Türkiye'ye geldiğinde bu hizmetten yararlanamamak ( ya da yararlanmak için zaten kaydettirdiğimiz aynı telefon adına tekrar kayıt parası verip pasaport hakkımızda vazgeçmek istemiyoruz)

    BTK bu yeni 3 model iphone unu öncü olduğu bir düzenleme hayata geçirirse bu çift sim olarak kayıt edebilirsek gelecekte de e-simi kullanabiliriz. ben de 500 TL harcı ödedim ama bu sebepten beklemedeyim aralık sonuna kadar bekleyeceğim bir gelişme olmazsa ödediğim vergi yeni mali yıla girmeden 120 kuralının bitmesini beklemeden kaydedeceğim. Keşke yatırmasaydım. siz hem yatırıp hem kayıt işlemini de yapmışsınız. bu modeller için çift sim kaydını destekleyen bir düzenleme yürürlüğe girse olsa dahi geriye dönük eklettirme olanağı sunarlar mı bilemiyorum.

    Bekleyip göreceğiz.
  • Arkadaşlar merhaba;

    Bende 2 gün önce yurt dışından döndüm. iPhone XS Max satın almıştım, kayıt yaptırmak için e-Devlet'e girdiğimde kayıt sayfasında CİHAZ BİLGİLERİ bölümünde IMEI No 1, IMEI No 2 ve IMEI No 3 diye alanlar var. 2. ve 3. alan opsiyonel

    Sanırım beklenen/istenen budur

    iPhone Xs Pasaport Kaydı Çift imei (e-sim) Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhdrzrn -- 20 Kasım 2018; 17:3:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrzrn

    Arkadaşlar merhaba;

    Bende 2 gün önce yurt dışından döndüm. iPhone XS Max satın almıştım, kayıt yaptırmak için e-Devlet'e girdiğimde kayıt sayfasında CİHAZ BİLGİLERİ bölümünde IMEI No 1, IMEI No 2 ve IMEI No 3 diye alanlar var. 2. ve 3. alan opsiyonel

    Sanırım beklenen/istenen budur

    O alanlar var da devam ettiginde 2 imeiyi kabul etmiyormus ve tamamlayamiyorsun kaydi diye biliyorum. Devam edip 2 imei kaydettiren olursa o zaman cozulmus olur evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrzrn

    Arkadaşlar merhaba;

    Bende 2 gün önce yurt dışından döndüm. iPhone XS Max satın almıştım, kayıt yaptırmak için e-Devlet'e girdiğimde kayıt sayfasında CİHAZ BİLGİLERİ bölümünde IMEI No 1, IMEI No 2 ve IMEI No 3 diye alanlar var. 2. ve 3. alan opsiyonel

    Sanırım beklenen/istenen budur

    Ordaki 3 alan ezelden beri var :)

    Çift imeili cihazların 2 imeisi de aynı anda kaydoluyor

    Lakin e-sim özellikli iphonumuz kaydolur mu onu araştırıyoruz.

    Şu cihazın 2 imeisini de kaydetmeyi deneyen olsa,bir parça bilgileneririz ama..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım cihazların piyasaya çıkmasını bekleyeceğiz.Zaten az kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karmah

    Arkadaşlar az önce ben de bak ile görüştüm. şuan türkiye operatörleri çift sim'i desteklemiyor *06 ile öğrendiğiniz imei kaydedip Türkiye'ye açıldığında e-sim desteği onu da ayrı bir pasaport'a kaydetmeniz gerek dedi. Saçmalığın daniskası yani.
    500 + 500 güzel para. Devlet taş atıp kolu yorulmuyor. 1000 TL havadan para alıyor. Ne ala memleket...
  • Bir kaç sorum olacak.
    E-sim kullanımına izin verecek olan imei-2'yi kaydettirmeden sadece 1.imei ile herzaman yaptığımız şekilde kullanabiliyor muyuz?
    E-sim özelliği geldiğinde bu imei'yi kaydettirmemiş olsakta e-sim özelliği olmadan şuan ki gibi 1. İmei ile telefonu kullanıma devam edebiliyor muyuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkankpdg kullanıcısına yanıt
    Evet ben şuan aynen öyle yapıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar mesela elimizde Xiaomi mi8 var, Bunu için 500 TL yatırıp 2 imei numarasını da kayıt ettirebiliyormuyuz?

    Birde Mi8 2 adet olsun elimizde, iki cihazında İmei 1 lerini kayıt etsek sorun olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj halid

    Arkadaşlar mesela elimizde Xiaomi mi8 var, Bunu için 500 TL yatırıp 2 imei numarasını da kayıt ettirebiliyormuyuz?

    Birde Mi8 2 adet olsun elimizde, iki cihazında İmei 1 lerini kayıt etsek sorun olur mu?
    imei1 ile imei2' nin aynı cihaza ait olduğunu işlem anında doğruluyor sistem. farklı 2 cihazın imeisini tek seferde kayıt edemezsiniz.
  • Apple Türkiye de iPhone XS'lerin satış tarihini 30 Kasım olarak resmen duyurdu. 30 Kasım'da piyasaya sürülecek olan telefonların MCKS'ye kayıt olmuş olması gerekir diye düşünerek, e-devlet'den tekrar kayıt denedim. Yine olumsuz...

    Bakalım bir hafta sonra resmi olarak Türkiye'de piyasaya sürülmüş telefonların E-Sim'leri kayıtlı olacak mı...
  • Bu linki de şimdi gördüm:https://support.apple.com/tr-tr/HT209044
    Doküman 22 Ekim 2018 tarihinde yayınlanmış. Türkçe çift sim'in nasıl kullanılacağını anlatıyor (SIM + eSIM).
  • deneyen var mı? herhangi bir değişiklik oldu mu kayıt sisteminde?
  • Myhunter kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bir arkadaş bahsetmişti, şu an için XS MAX tek imei olarak kaydediliyor. İkinci imei kısmına bilgileri girince kabul etmiyor. Denedim olmadı, ocak ayına kadar surem var, bekleyeceğim artık o zamana kadar.
  • sarslan724 S kullanıcısına yanıt
    Devlet, kaydolan telefon imeileri o telefonun mu kontrolunu yapamazlar, sanmıyorum. Eğer keyıt ettireceğiniz telefon sistemde iki imei girdirmeyi onaylıyorsa (ki mi8 için iki adet kaydettiriyor), iki farklı telefonun ilk imeisini kaydettirebilrsiniz diye dusunuyorum.
    Denemedim, sadece fikir.
    YTD
  • Model A2104 (fiziksel çift hatlı) için bügün deneyen oldu mu? Ya da bir gelişme bilen. 500*2 ciddi rakam çünkü. Yani 195*2de gereksizdi ama maşallah yakında otomotivdeki gibi olacak. Satın alımı ona göre yapmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.