Şimdi Ara

İphone varken bir insan neden android kullanir? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
0
Favori
9.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Soruyu "Android varken bir insan neden IOS kullanır?" olarak değiştirip cevaplıyorum.

Başta belirteyim ki yıllarca Android kullandım. 2 yıldır da Iphone kullanıyorum. Kamera kalitesi için Iphone'u almıştım.

Eğer telefonun tüm özelliklerini aktif olarak kullanan, apk indiren, devamlı belge yükleyen/indiren, ana ekran galeri ve dosyalarda düzene önem veren ve en önemlisi Windows işletim sistemli bir bilgisayara devamlı belge/fotoğraf yükleyen biriyseniz ASLA IPHONE ALMAYIN.

Telefonu aldıktan sonra birkaç ay sinir krizi geçirdim, bir sürü para verdim hiçbir şey yapılmıyor diye.

Madde madde anlatıyorum:

KÖTÜ YÖNLER:

1-IOS'un mantığını şöyle anlatayım: Alarm zil sesini bile değiştiremiyorsunuz. Alarm kurmak için sayıların üzerine basıp kuramıyorsunuz. Her bir alarm için ayrı ayrı düzenleye basıp içine girip alarm kuruyorsunuz. Widget kullanıyorsanız zaten unutun. Ana ekranı düzenlemeyi zaten unutun, uygulamaları istediğiniz hizaya bile koyamıyorsunuz. Yani kısacası siz hiçbir şeyi özelleştirmeyin, bunak bir dede gibi bekleyin ve sadece Apple'ın sizin için uygun gördüğü şeyleri yapın.

2-Çok ısınıyor. Sadece sosyal medyada gezmeme rağmen bazen arkası elimi yakıyor dokunamıyorum, masaya koyup işimi hızlıca halletmeye çalışıyorum.

3-Şarjı çok çabuk bitiyor. Günde 3 kere şarja takıp %100'e kadar dolduruyorum. Oyun oynamıyorum. İnternet açık, sosyal medya, Whatsapp, müzik sadece. Bluetooth kulaklığım var ama kullanamıyorum. Çünkü kullanırsam günde 4 kere şarja takmam gerekiyor telefonu.

Babamın 8 sene önce aldığı Samsung'un şarjı benimkinin iki katı uzun gidiyor.

4-Önceki yorumlarda işlemcisi hızlı falan yazmışlar. Sanırım arkadaşlar daha önce hiç güçlü bir Android kullanmamışlar. Bakın hiç oyun oynamıyorum, 128GB hafıza var, aldığım ilk aylardan beri sadece sosyal medyada gezerken bile arada donuyor Iphone. Telefonu alırken reklamlarda süper ultra mega güçlü işlemci gibi şeyler yazıyordu.

5-Ücret ödemeden müzik dinleyemiyorsunuz. Ya kendi uygulamasında şarkıları tek tek satın alacaksınız ya da üçüncü parti uygulamaları indirip dinleyeceksiniz.

6-Apple'ın navigasyonu ve mailleri tek kelimeyle berbat. Ağaç yosunlarına ve kutup yıldızına bakıp daha kolay gideceğiniz yeri bulursunuz. Posta kutusuna tek bir mail adresi ekleyebiliyorsunuz. Gelen maillerde mail adresi yazmıyor, isim yazıyor. CC, mail adresi vs. görmek için ayrı bir sayfaya yönlendiriyorsunuz. Neyse ki Google Maps ve Gmail indirdim de işlerimi kolayca halledebiliyorum.

7-Bluetooth zaten yok biliyorsunuz.

8-Notlar'ı kötü. Samsung'da tabletmişçesine çizimler yapabiliyor, el yazısı yazabiliyor. Resim ekleyip üstüne yazabiliyordum vs. Bunda ya çizim yapacaksın ya klavyeyle yazacaksın, ikisini üst üste yapamazsın.

9-Icloud Drive'a yüklediklerimizi toplu indiremiyoruz. Tek tek üstüne tıklamak gerekiyor. Ki ona rağmen arada kaçaklar oluyor. Bence bilerek yapıyorlar. Iphone kullananın Windows neyine, Mac alması lazım (!)

Örneğin telefondan bilgisayara resim atacaksınız. Önce tek tek telefondan buluta yüklüyorsunuz. Yüklenmesini bekliyorsunuz. Sonra bilgisayardan bulutu açıyorsunuz, yüklenmesini bekliyorsunuz. Sonra resimleri indiriyorsunuz. Aa bir bakmışsınız resimlerde eksik var, tek tek isimlerine bakıp hangisi kaçak diye arıyorsunuz vs. İnanılmaz bir zaman ve internet israfı. (kimse itunes'dan yap demesin, onda daha çok sorun çıkıyor)

10-Fotoğrafların isimleri yok. Örneğin androidde whatsapptan gelen fotoğraflar tarih/saat olarak isimlendiriliyor. Bunda rastgele sayılar ve harfler atıyor.

11-Kameradan çekilen fotoğraflar için galeride ayrı bir klasör yok. Son Kaydedilenler klasöründe Wpp resimleri, uygulamalardan gelen resimler arasından çektiklerinizi bulmaya çalışıyorsunuz.

12-Whatsapp'tan gelen belgeler otomatik kaydolmuyor. Tek tek üstüne tıklayıp dosyalara kaydetmeniz gerekiyor.

13-Eğer telefonu alıp uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız kullanamazsınız. Devamlı güncelleme yapmanızı istiyor. Güncellemezseniz sürekli sorunlar çıkarıyor ve her güncellemede hafıza doluyor. Ayrıca bildiğiniz üzere yeni modeller çıkınca, eski modellere güncelleme desteği vermiyor Iphone.

Fakat Android'de güncellemeleri kapatıp yazılım açısından hiç sorunsuz 6-7 sene kullanabilirsiniz.

İYİ YÖNLER:

1-Kamerası çok güzel. 4K video çekmesi, gece çekimleri, selfie çekimleri oldukça güzel.

2-Fotoğraflar'daki düzenle kısmı iyi. Işık ayarını vs. güzel yapıyor.

Sözü daha fazla uzatmak istemiyorum, konuşacak daha çok şey var. Sonuç olarak:

Bugün yeni telefon alsam bunu alır mıyım? ASLA. Benzer fiyatta Samsung S22 serisinden alırım.

• rooted and flux R kullanıcısına yanıt
    iPhone 4 mü kullanıyorsunuz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rooted and flux R kullanıcısına yanıt
    2018 de xs max aldim hala canavar gibi en ufak sisme olmadi. Format atmadim sifirlamadim gelen her guncellemeyi otadan kurdum. Onun rakibi suan note 9 nerede piyasada yok. Arkadasimda vardi kasim kasim kasiliyordu hantal one ui arayuzu yuzunden.

Gidip 2 sene sonra ekranda burn in olacak, sisecek, 3 ayda bir format ihtiyaci olacak, romdan roma atlayacaksin, telefon bi turlu dikis tutmayacak. Guncelleme desteği kesilecek. On kamerasi maymun gibi cekiyor insani ceneyi 20 cm uzatiyor. Ekosistemi yok. Kendi kulakligi bile optimize degil.

Airpods, iphone, apple watch uclusu gibi degil.

Adamlar ram temizleme koymus cihaza )) ana ekrana dönüyorsun app ler sonradan geliyor saga sola geciyorsun frame düşüyor. Cihaz dedigin yag gibi akmali. Bu performansi hala iphone 6 bile veriyor. Sallarken iyi sallamissin.

• aurosonic kullanıcısına yanıt

Bence sizde biraz yavaş sallayın.

Çok geriye gitmeyeyim ama Note 8 den itibaren diyeyim çıkan Note ve S serileri, Iphone da da mini serileri harici hemen hepsini kullandım. Bende yedek duran Note 8 dahi gayet iyi performans veriyor. Bu kısmı geçelim. App ana ekrana sonradan geliyor bilmemne şimdi aksini ispat ederim de uğraşacak vaktim yok bununla.

1) samsung artık üst segmente 4 yıl ana sürüm, 5 yıl güvenlik güncelleme garantisi sunuyor.

2) Burn in dediğiniz şey bir oled kusurudur. Yani x markada olur Apple da olmaz diyorsanız ben oled yanığı yüzünden iphone a değişim yaptırdım daha evel.

3) Ekosistemi var, Apple kadar iyi değil sadece. Apple bu konuda çok ileri seviyede. Samsung un da kendine has şeyleri var. mesela Dex sistemi var, muazzam bir laptop performansı veriyor tablette. Muadili yanından geçeni yok.

4) Xs max ve note 9 u aynı anda kullanmış biri olarak. Birbirine karşı kamerada üstün olduğu yanlar var ama son derece yakın cihazlar. Öyle uzuyormuş maymun gibi çekiyormuş falan bana anlatmayın yani. Hadi beni boşverelim. YouTube da dünya kadar kıyaslaması var.

Eleştireceksek doğru eleştirmek lazım. Xs max halen daha iş görecek cihaz. O basit arayüze iyi işlemci koyduğunda, iyi optimizasyon ile zaten götürüyor. Apple ın üstün olduğu diğer nokta akıcılık. Smoothness . Animasyon geçişler, ekrana basınca verdiği tepki. Apple çok iyi bu konuda. Ekosistem tarafında da tartışmasız üstün. 2.el değerini de daha uzun koruyor burası da bir gerçek ama Samsung TR de daha kullanıcı dostu bir firma. S22 Ultra 1.200 usd yurtdışında, 14 pro max 1.100 usd. TR de S22 Ultra 26 bin, 14 pro max 44 bin. Verdiği özelliklere göre, fiyat/performans ı kıyas edilmeyecek derecede daha iyi. Apple halen çağ dışı 60hz ekranlarla piyasada. Samsung S20 serisinden beri verdiği 120hz ekranı bir kullansanız, Siz o yağ gibi dediğiniz 60hz cihazın aslında öyle yağ gibi olmadığını anlayacaksınız.

Apple ve Android konusu iki ayrı dünya. Ben ikisinide kullandığım için bu konunun kazananını bulmak zor. Apple yazılım tarafında, cihazlar arası entegrasyonda uçmuş durumda, hemen her parçasını da kendi ürettiği için verimlilik tarafında da çok avantajlı. Halen daha Android tarafında 13 pro max in verdiği pil süresinin rakibi yok ama Iphone olsun diye gidipte standart model almayı doğru bulmuyorum. S22 ultra mesela Iphone 13 ismini ben yanyana yazarken utanıyorum o derece daha iyi S22 Ultra ama Pro ya gidecek bütçe varsa da hiçbir cihaza bakmadan ona yönelmesini öneriyorum herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bana gelmiyor arkadaşta s22 ultra var telefonun dokunmatik gecislerinde sanki lag varmis gibi. 120 hz tam olarak 120hz degilmis gibi akicilik smooth gecisi yok.

13pm kullandim dedim yok boyle bir akicilik.

Samsungta s9 plus kullandim en son. Vesikalik fotoyla yuz kilidi aciyordum. Arama geliyordu kabul/reddet butonu calismiyordu kitleniyordu ekran. Kamerayi aciyordum bir hata olustu diyordu 3 aylik telefon. Format attim gecmedi, baska ulkelerin romunu kurdum duzelmedi. En son cebimden cikardigimda cihaz kapalıydı bir daha acilmadi götürdük anakartin bozuldugunu soylediler. Oyle verdim telefonu ustune 180 dolar verdim xs max aldim.

• İos tam bir çöp ya. Geçen biraz kullanayım dedim gerçekten akıl karı değil o kadar para vermek
    Android'in gözünü seveyim her türlü dosya aktarabiliyorum her türlü uygulama yükleyebiliyorum. iOS çok soğuk geliyor bana hiçbir şey de izin vermiyor saçma sapan bir işletim sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerman82 -- 10 Eylül 2022; 15:13:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.