Şimdi Ara

iPhone'u Genpa'ya Verirken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. iPhone 4 cihazımı Genpa teknik servise göndermek istiyorum. Forumda bir arkadaşın cihazının metal çerçevesini çizmişlerdi, burada konu açmıştı. Böyle bir sıkıntı yaşamamak için yapmamız gereken, elimizden gelen bir şey var mıdır? Yani telefonun çiziksiz halini fotoğraflayıp, kanunen geçerli sayılacak bir yerde onaylatıp ardından kargolamak gibi.

• Hocam elden teslım etme şansınız yokmu?Eğer yoksa kargolarken ıcıne not düşmek gıbı bir şey olurmu? bılmıyorum..
  • Antalya'da teknik servis yok hocam, kargo ile gönderip kargo ile teslim alacağım mecburen. Eğer bir çözümü yoksa not yazacağım ama resmi bir geçerliliği olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Merhaba arkadaşlar. iPhone 4 cihazımı Genpa teknik servise göndermek istiyorum. Forumda bir arkadaşın cihazının metal çerçevesini çizmişlerdi, burada konu açmıştı. Böyle bir sıkıntı yaşamamak için yapmamız gereken, elimizden gelen bir şey var mıdır? Yani telefonun çiziksiz halini fotoğraflayıp, kanunen geçerli sayılacak bir yerde onaylatıp ardından kargolamak gibi.

Noterden yazı alın şu imei nolu cihazın üzerimde çizik yoktur diye genpaya verirken arıza kabul formuna yazıyolar cizik durumunu aynı zamanda
  • quote:

Antalya'da teknik servis yok hocam, kargo ile gönderip kargo ile teslim alacağım mecburen. Eğer bir çözümü yoksa not yazacağım ama resmi bir geçerliliği olmayacak.

Antalya da Eskı otogar karşısında eger turkıye den alınma ıse sanırım anlaşmalı olarak Başarı elektornık servıs hızmetı verıyor diye bılıyorum..Gecen yıl benımde basıma bır ısınma olayından dolayı bana vodafone tafafından orası önerılmıstı...
  • Noterden böyle bir yazı alınabiliyor mu emin misiniz? Belgeyi noterden aldıktan sonra kargoya verene kadar cihazı çizip çizmediğim konusu ortaya çıkar bu sefer.

Başarı ile Genpa farklı firmalar olduğu için eğer Başarı'ya gönderirsem Genpa garantim iptal olur.
  • Hocam kargola ve arıyıp konuş üstünde herhangi bir çizik yoktur diye rapor istiyorum de.Ben de baya endişeli bir şekilde vermiştim 0 görünümlü cihazı.Verirken bayan kontrol etti ve rapora herhangi birşey yazmadı.Çizik olmadığını irdeleyince çizik olsaydı olduğunu yazardık olmadığı için birşey yazmıyoruz demişti.
    Bu da böyle bir anımdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam tum telefonlari ozel baloncuklu ve esd posetlerde tasiyorlar gordum kafaniza takilmasin yeterki kargoya verirken guzel paketle
  • Genpaya 3 kez sıfır 1-2 saat kullanılmış cihaz tamire bıraktım. Foruma mutlaka ekranda ufak çizikler var yazıyorlar sıfır cihaza bile öle yazdılar çizik yok desende değiştirmiyorlar formu ve mutlaka serviste cihazı çiziyorlar çizmeseler bile mutlaka ekran icinde toz bırakıyorlar. E72 imn icinde bıraktıkları toz yüzünden 6 kez cihazı servise geri verdim sonunda dayanamadılar kasayı komple değiştirdiler. Gercekten servisler çok kötü.
  • yanı en azından bu dediğiniz etiler genpa subesi için gecerli değil, 1 senelık cihazı yolladım,yeni cihaz cizik yok yazılmıstı
    2 kere yolladım 3 ay ara ile, 2. de de aynısını yazdılar.
  • ben n78imi genpaya ekranda çıkan siyahlık şikayetiyle verdim 20 gün sonra geri geldiğinde telefonum çizik içinde+ vidaları oynar vaziyetteydi. telefonu verdiğim telefoncuyla genpa yetkilisine şikayet ettik.1 saat sonra işyerine geldi.inceledi ve telefoncuda aynen söyledi ben size yollamak için telefonu aldığımda ne çiziği vardı nede böyle şikayetler falan diye. Tekrar aldı telefonu 2 gün sonra full kasa değişimi ve parça değişimi+şikayetsiz olarak geri almıştım telefonumu
  • Genpaya verirken tekrar kavuşmak icin dualar edeceğin günlere hazır olsan yeter
  • Yazdıklarım bizzat etiler genpa şubesi için geçerlidir (farklı bir genpa bilmiyorum zaten) benden sonra eşim, kardeşim ve 5 arkadaşımda benzer durumlar ile karşılaşmışlardır!
  • Aynı konuda bile farklı görüşler çıktı, bu yüzden güvenilmiyor işte Genpa'ya. Garantili olsun diye ekstra para ödediysek karşılığını da almalıyız.

Uzun süre bekleyeceğimi zannetmiyorum. 20 iş günü içerisinde tamir edilmezse davayı açar, para hesabıma yatana kadar da yeni cihazımı çoktan almış olurum. İsterse 6 ay sonra havale yapsınlar.

İstanbul'daki teknik servisler yoğun olduğu için çok ilgilenemiyor olabilirler mi? İzmir veya Ankara'ya göndermek bir çözüm olabilir mi?
  • Bırakın artık şu heriflere garanti adı altında soyulmayı... Yurtdışı en iyisi... İstediğin yerde yaptırırsın ya da tanıdık illa bulursun yurtdışına çıkan adamlar 30 dk da değiştiriyorlar zaten...
  • quote:

Aynı konuda bile farklı görüşler çıktı, bu yüzden güvenilmiyor işte Genpa'ya. Garantili olsun diye ekstra para ödediysek karşılığını da almalıyız.

Uzun süre bekleyeceğimi zannetmiyorum. 20 iş günü içerisinde tamir edilmezse davayı açar, para hesabıma yatana kadar da yeni cihazımı çoktan almış olurum. İsterse 6 ay sonra havale yapsınlar.

İstanbul'daki teknik servisler yoğun olduğu için çok ilgilenemiyor olabilirler mi? İzmir veya Ankara'ya göndermek bir çözüm olabilir mi?

Malesef bu şekilde oluyor bu işler.
    Adamlar artık usanmışlar cihaz görmekten. Senin masaya koyamadığın pırlanta gibi tuttuğun telefonu kargoda çuvalla taşıyıp teknisyenin masasına kum döker gibi döküyorlar, teknisyen servis formlarını açıp arızasına bakıp özensizce sallıyor tornavidasını, senin 1 senede hayallerini kurarak zor aldığın telefonun çok daha pahalılarını günde bin kez görüp ciğerlerini çıkarıyor. Onun için kasasına 1mm çizik olmuş, vidasında iz olmuş ekranına toz kaçmış çokta sorun değil.
    En son E72mi götürmüştüm işte, ekran içinde basbaya toz vardı, ben onu slikon kılıfta, üstüne zarf kılıf üstüne ekran jelatini ile kollarken pili az dayanıyor 1 günde bitiyor diye götürdüğüm serviste besleme devresi arızalı diye tamirata aldılar. Teslim almaya babam gitmişti, eve getirdi cihazı içi baya berber dükkanı gibi bu kadar tozu nerde bulmuşta içine sokmuşlar anlamadım. Sonra ben götürdüm geldi geri gene toz var, gene aldılar cihazı içeri ben bu arada bekleme salonunda bekliyorum, bu sefer toz yok vidalarının altıgenlikleri gitmiş neredeyse öyle bir iz varki zımpara yapmışlar sanki, neyse dedim sokak tamircimisiniz siz alın bunu bu vidaların hali ne, bu arada suratıma tip tip küfür eder gibi bakıyorlar, neyse geldi cihaz vidaları sıfırı ile değiştirmişler, ekran tozu gitmiş, bu sefer klavyesinde tuşların köşesinde sıyrılma izi var ! oha yani iki dakkada o tuşu nasıl sıyırdınız. Burada iz var dedim gene gitti içeri yaklaşık 1,5 saat filan oradayım, cihaz gene geldi, klavye değişti, bu sefer ekran içinde gene toz var dedim başa döndük bakın ekran içinde toz var, içeri gitti cihaz gene, bu sefer klavye ve ön paneli yenisi ile değiştirmişler. Neyse gene içime sinmedi gittim eve arka pil kapağında daha önce olmayan minik bir çizik keşfettim, aslında koruma stickeri yapıştırıyorlar ama nasıl oldu anlamadım belki benden kaynaklıdır ama o cihazdan artık miğdem bulanmıştı.
    Artık iphona geçtim, neyseki kolay bozulan cihazlar değil ve garantisiz alıp boşa para vermiyorum!

• quote:

Aynı konuda bile farklı görüşler çıktı, bu yüzden güvenilmiyor işte Genpa'ya. Garantili olsun diye ekstra para ödediysek karşılığını da almalıyız.

Arkadasım yukarda sıze yazdım sız eskı otogar karsısında bulunan Başarı elektronige gıdın onlar servıs ve ızmıre yolluyorlar genpaya onlar teslım alıp yolluyor sız onlara elden teslım edeceksınız faturasını götürun cıhazla bırlıkte ve orada pakatleyın teslım edın sıze belge verecekler takıp edersınız...

• @java;
    Garanti her zaman gerekli olmuyor ama olduğunda da iyi ki garantili diyorsunuz. Örnek vermek gerekirse 4S'lerde sesin karşıya gitmemesi veya karşıdan ses alınamaması gibi problemler var. Telefon açıkken kapalı görünüyor mesela. Eğer bu sorunlarla gidip bir telefoncuya verirseniz telefonun içine eder, bir de paranızı alır. Garantide ise en kötü ihtimalle 5 kere aynı sorundan gönderir, cihazın bedelini iade alabilirsiniz.

@oguzhant;
    Sizinki iyice şanssızlık olmuş. iPhone 4'lerde ekran bir bütün halinde olduğundan içine toz kaçırma ihtimalleri yok. Diğer yerlerine zarar verebilirler tabi.

@ATAKAN2009;
    Anladım da Başarı Elektronik dediğiniz KVK, Genpa, Teleservice gibi kendi teknik servisleri bulunan bir firma. "Başarı" adı altında kendi garantisiyle cihaz satıyor. Antalya'da teknik servisi yok, bayileri ise neredeyse bütün telefoncular. Bu bayilerden birisi olan Susmaz Telekom da çok samimi arkadaşım. Yani bu adamlar Genpa garantili telefonu ne diye alıp Genpa'ya göndersin? Onlar "Başarı" garantili cihazları alıp Başarı Elektronik teknik servisi bulunan İzmir gibi illere gönderiyorlar.

• Bazi arkadaslar olayi gercekten cok abartarak milleti buyuk yanilgiya ugratiyor , olayin aslinin o sekilde olduguna inanmiyorum cunku onarim yapildiktan sonra cihazlara ayri bir ekip tarafindan son test ve kalite testi yapildigini biliyorum , resmen firmayi karalamis bazi arkadaslar olaylari carpitarak .

Yukarda 1 arkadas yazmis ki n78 i verdim vidalarini dagitmislar vs. Eline alip neresini inceledi acaba cok merak ediyorum cihazin disinda yada pil kapaginin altinda vida mi var Allah askina :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :SworD:

Bazi arkadaslar olayi gercekten cok abartarak milleti buyuk yanilgiya ugratiyor , olayin aslinin o sekilde olduguna inanmiyorum cunku onarim yapildiktan sonra cihazlara ayri bir ekip tarafindan son test ve kalite testi yapildigini biliyorum , resmen firmayi karalamis bazi arkadaslar olaylari carpitarak .

Yukarda 1 arkadas yazmis ki n78 i verdim vidalarini dagitmislar vs. Eline alip neresini inceledi acaba cok merak ediyorum cihazin disinda yada pil kapaginin altinda vida mi var Allah askina :))

elinize hiç n78 i alıp incelediniz mi bende bunu çook merak ediyorum. arka kapağı kaldırınca altında 2 tane vida(büyük) üstünde 2 tane daha vida (küçük) vardır.ben telefonu aldığımda arka kapak sallanıyor ve oynatınca ses geliyordu, arka kapağı açtığımda telefonu salladığım zaman bu vidaların hareket ettiğini gördüm , yan tarafta (hafıza kartının takıldığı giriş) olan yerden başlayarak komple aşağı kadar çizik vardı. telefoncuyla telefonumu göndermeden önce Allahtan fotoğraflarını çekmiştik ve hem telefonuncunun bilgisayarında hemde benim bilgisayarımda duruyordu.kanıt olarak gösterince tekrar yapmak durumunda kaldılar. Benim olayı falan çarptırdığım bir durum göremiyorum ve karalama gibi bir niyetim de yok ama üstte yazıldığı bu kadar şikayet varken sizin niye firma yetkilisi edasıyla savunmaya geçtiğinizi anlamaya çalışıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.