Şimdi Ara

iphone sürekli veri gönderiyor (büyük miktarda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iphone 5 (turkcell full paketli kampanyalı-1gb interneti var) kullanmaktayım. geçen ay telefon faturam yüklü gelmeye başladı (+180tl) ve bu ay ilk 3 günde kotamı doldurduğum uyarısı aldım. dün kullanımı miktarımın 280 tlye ulaştığı mesajı geldi.

sürekli 3 g ve wifi açık (ayrıca iphone 4s im var (eşimde) aynı şekilde kullanıyoruz) ek proğramım yok. icloud kapalı.

dün hücresel kullanım mikatrına baktım gönderilen 6GB alınan 250MB şeklinde. kullanımı sıfırladım ve 1 dk sonra gönderilen verim 3MB alınan 110KB şeklinde idi. daha sonra hücresel veriyi kapattım. artış yoktu. ancak telefon bataryam hızlıca azalmakta ve yaklaşık yarım günde bitiyor.

ara planda çalışan programım yok. iphone 4s 'in ise 3g si daha çok kullanıyoruz ancak hem bataryası daha uzun sürüyor hemde bugüne kadar hiç kotayı aşmadık

özetle arkadaşlar son 1. 5 aydır telefonum herhangi birşey indirmeden DAKİKADA 3-5MB VERİ GÖNDERİYOR. 3g açık iken buradan, wifi varken wifiden bu gönderime devam etmekte.

bu konuda görüşü olan veya benzeri bir durumla karşılaşan tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

• Hocam restore edin. Yoksa telefonunuzdaki yüklü appleri vs yazmanız gerek. Bir de icloud kapalı olsa da notları vs eşzamanlıyor telefon orlarda bir bug olmuş olabilir. Ama sonuç olarak size en zahmetsiz olacak çözüm restore atmak..

Bu arada upload da kotadan yiyor muymuş? İlginç..

Edit: Ek programım yok demişsiniz.. Jb olduğunu da sanmıyorum cihazda. O halde tek yol restore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 25 Nisan 2013; 15:13:52 >
  • teşekkür ederim doktor bey bu akşam uygulayacağım, geri bildirim yaparım

bu veri akışı günlük (wifi+3g) 4320- 7200 MB denk gelmekte hiç bir proğram bu kadar veri upload edebilirmi??

umarım dediğiniz şekilde düzelir.

bende CTF mezunuyum kolay gelsin
  • 2 aydır benim de anamı ağlatıyodu bu veri olayı...
    bi önceki pazar günü restore attım ayın 20 sinde paketim yenilendi ve 5 günde sadece 50 mb harcamışım...face açık arada online 2 oyuna girip çıkıyorum...
    geçtiğimiz ay ilk 3 günde 700 mb kotam bitmişti...
    ben jb yüklü iken hatalı bi kaynak yüzünden veya program yüzünden diye düşünüyordum...şu an netim gıdım gıdım gidiyor....geçen ay net yüzünden fazladan 50 lira fatura ödedim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekksl6 -- 25 Nisan 2013; 15:32:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmsd

teşekkür ederim doktor bey bu akşam uygulayacağım, geri bildirim yaparım

bu veri akışı günlük (wifi+3g) 4320- 7200 MB denk gelmekte hiç bir proğram bu kadar veri upload edebilirmi??

umarım dediğiniz şekilde düzelir.

bende CTF mezunuyum kolay gelsin

Biz de mezun olucaz inşallah bir gün :D
    Hocam şimdilik 3g yi kapatarak çözebilirsiniz. Ancak 3g ile bu kadar upload edilir yani programını bilemem ama. Şarjınızın az gitmesinin sebebi de bundan başka birşey değil bence. En azından edge geçin daha ılımlı olur edgein hızı düşük sonuçta.
  • telefonunuzun veri kullanımında gönderilen (upload) mi daha fazla idi?
  • Benim telefonda 3 günde 2GB download 500MB upload etti 1 ay, sonraki aylar düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

telefonunuzun veri kullanımında gönderilen (upload) mi daha fazla idi?

bende ikisi de aynı idi ama o kadar veri gidiş gelişinin pek mümkünatı yoktu...
    ben jb den kaynaklı diye düşünüyordum...düzelti şimdilik sıkıntı yok ama jb den olduk...
    gereksiz şeyleri denemek amaçlı jb ye hayır :)
  • 28 Aralık'tan bu yana 3G+ wifi toplam 248 mb olmuş daha siz restore edin muhakkak düzelecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar dün gece iphone restero ettim . veri akışı normal seyretti.
    sanırım sorun çözüldü ancak niye bu sorunu yaşadım anlam veremiyorum.

yaklaşık 1.5 ay önce facebook hesabımıza kaçak girilmişti ve garip anlamsız mesajlar ve isteklerde bulunulmuştu. acaba bu problem ile facebook adresime giriş arasında ilişki olabilir mi (aynı döneme denk geliyor.) yoksa sadece tesadüf mü?

neyse bu olayı yaklaşık 300 tl ek bir maliyetle atlattım sanırım...

yardımcı olan tüm arkadaşlara ve tecrübelerini bizlere aktaranlara teşekkürler.

kolay gelsin
  • quote:

arkadaşlar dün gece iphone restero ettim . veri akışı normal seyretti.
    sanırım sorun çözüldü ancak niye bu sorunu yaşadım anlam veremiyorum.

yaklaşık 1.5 ay önce facebook hesabımıza kaçak girilmişti ve garip anlamsız mesajlar ve isteklerde bulunulmuştu. acaba bu problem ile facebook adresime giriş arasında ilişki olabilir mi (aynı döneme denk geliyor.) yoksa sadece tesadüf mü?

neyse bu olayı yaklaşık 300 tl ek bir maliyetle atlattım sanırım...

yardımcı olan tüm arkadaşlara ve tecrübelerini bizlere aktaranlara teşekkürler.

kolay gelsin

geçmiş olsun...neyse ki bana 2 faturada toplam 100 lira kadar bi maliyet farkı oldu...
  • konu hort olacak ama ben de turkcell'e geçtim ilk gün 120 mb civarı veri kaybım oldu kafayı yedim
    restore attım vs ııh hala devam ediyordu
    app store'dan çıkış yaptım düzeldi.nedendir acaba?

appstore'a kullanıcı adımı şifremi girince başlıyor indirmeye.marketin hücreseli kullanmasına izin vermedim ama hala indiriyor nasıl anlamadım.
    vodafone'da böyle birşey yoktu.4s'imde de böyle birşey yok.

dip not:5s yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropfen -- 18 Ocak 2014; 20:47:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.