Şimdi Ara

iPhone Siri Türkçeleştirme Konusu. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
7.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cryzeo

quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

emeği geçen herkese teşekkürler,
    harika bir iş çıkmış,
    kurulumu sabırsızlıkla bekliyoruz...

halil kim bu arada :)

benim :)

:)
    diğer sitede açtığınız başlığı okudum,
    ilk mesajdaki adımları uygulamamız yeterli mi?
    server satın alma ya da google api gibi şeyler gerekmiyor değil mi burda
    (cydia dan AssistantServer kurup başlıyoruz) şeklinde algıladım
  • soru anlamı verilen mi ler mu lar falan ayrı yazılır ve virgüllerden sonra boşluk bırakılır buna dikkat edin lütfen :)
  • assistant server kuruyorsunuz.Siri'nin türkçe algılaması için cydia.siri-server.com reposundan "SiriServerLanguages" tweak 'ını yükleyip Ayarlar>Genel>Siri>Dil bölümünden "Türkçe"'yi seçiyorsunuz.Sonra benim eklentileri indirip cihazınızın "var/mobile/SiriServerCore" ye atıyorsunuz.Apikeys.conf ile plugins.conf dosyalarını verdiğim şekilde düzenliyorsunuz. İşte BU kadar :)
  • quote:

assistant server kuruyorsunuz.Siri'nin türkçe algılaması için cydia.siri-server.com reposundan "SiriServerLanguages" tweak 'ını yükleyip Ayarlar>Genel>Siri>Dil bölümünden "Türkçe"'yi seçiyorsunuz.Sonra benim eklentileri indirip cihazınızın "var/mobile/SiriServerCore" ye atıyorsunuz.Apikeys.conf ile plugins.conf dosyalarını verdiğim şekilde düzenliyorsunuz. İşte BU kadar :)

süper!
    1,5 aydır jb yapmıyordum, sırf bunun için 5.0.1 e dönüp jb yapacam şimdi.
  • Yalnız 5-6 eklenti çalışmıyor.Onu da söyleyeyim.Zaten konuda görmüşsünüzdür. :)
  • şuan bende çalışıyor,
    iyice denedikten sonra izlenimleri aktararacağım

Edit: gereksiz bir soru sormuştum bu mesajda, sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercuezel -- 1 Mayıs 2012; 0:55:24 >
  • Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım. Şimdi buradaki yönergeleri okudum ve serverı kurdum. Herşey tamam telefon açıldı. Sonra trsiri.com dan plugins i indirip telefona attım. Daha sonra da ilk mesajdaki codeları kopyalayıp apikeys.conf ve plugins.conf dosyalarını
    editra ile değiştirip kaydettim. Onları da telefona attım. Ancak söylediklerimi doğru anlamasına rağmen bir iki komut dışında herşeye seni anlamadım diyor. İlk mesajdaki komutlar da buna dahil. Nerde hata yapıyorum? trsiri.com ile buradaki config farklı mı acaba? Çünkü burada plugins bulamadım orada da config?
  • www.trsiri.com sitemize kurulumu ve .conf dosyalarını ekledim.Komutlara komutlar sayfasından erişebilirsiniz.
    Bu konudaki komutlar oldukça eski olduğu için çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryzeo -- 1 Mayıs 2012; 9:47:07 >
  • Sorunları çözmemize yardım edecek Python Kodlamadan anlayan birileri yok mu ya? :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: katakulli907

Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım. Şimdi buradaki yönergeleri okudum ve serverı kurdum. Herşey tamam telefon açıldı. Sonra trsiri.com dan plugins i indirip telefona attım. Daha sonra da ilk mesajdaki codeları kopyalayıp apikeys.conf ve plugins.conf dosyalarını
    editra ile değiştirip kaydettim. Onları da telefona attım. Ancak söylediklerimi doğru anlamasına rağmen bir iki komut dışında herşeye seni anlamadım diyor. İlk mesajdaki komutlar da buna dahil. Nerde hata yapıyorum? trsiri.com ile buradaki config farklı mı acaba? Çünkü burada plugins bulamadım orada da config?

dostum eğer sitedeki apikeys ve plugins.conf dosyalarını bire bir geçtiysen,senin plugins dosyalarında klasör isimleri kisiarama kisiyemesajatma resimgöster tarzındadır..
    ee telefondada böyle klasör olmayınca tabiki siri sorularını cevaplamıyacak.
    sen hemen editra ile plugins.conf dosyasını aç siriservercore/plugins içine gir oradaki klasörlerin isimlerini .conf dosyasının içine geç türkçe isimleride .conf dosyasının içinden sil telefonu reboot yap,sorunsuz olan bütün eklentiler çalışacaktır

Arkadaşlar bu işte halil kardeşim çok kafa patlatıyor ben bir nebze olsa daha az uğraşıyorum python dan çat pat anlıyorum ama kod yazma işi ciddi aşıyor.
    komutları editlemekle yetiniyoruz.
    inşallah komple bütün eklentileri türkçeleştirip kendi repomuzu açıp tek çatı altında bütün dosyaları kurulacak şekilde sizlere sunarız.

Dikkat:Bu işten gerek orhan abim gerek halil kardeşim'de söylediği gibi,KAR Güdümüyoruz.Tamamen hırs ve yardım amaçlı bir çalışmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architecth -- 1 Mayıs 2012; 19:44:29 >

• Evet sonunda çalıştırdım,
    Elinize sağlık daha yapılacak çok iş var ama en azından başlangıç güzel olmuş. Bence eğer yapılabilirse bu konuyu geliştirmenin en güzel yolu bir program aracılığı ile olur. Programa inputu input karşısındaki eylemi (Cevap, rehbere erişme, mesaj atma mesaj okuma vs) şeklinde tepksini girip tag ve dosyaları programın oluşturması sağlanabilirse bu iş çok kapsamlı olur. Tabii bu iş daha çok yeni yavaş yavaş gelişecektir. İlk başlarda olduğumuzdan çok fazla bug var şu an mesala,
    internette ara komutunda söylediğiniz kelimenin yanında internette arayı da yazıp google da arıyor.
    ara ahmet dediğinizde eğer 2 farklı ahmet varsa rehberde hangisini diye soruyor ama seçiminizi kabul etmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: katakulli907

Evet sonunda çalıştırdım,
    Elinize sağlık daha yapılacak çok iş var ama en azından başlangıç güzel olmuş. Bence eğer yapılabilirse bu konuyu geliştirmenin en güzel yolu bir program aracılığı ile olur. Programa inputu input karşısındaki eylemi (Cevap, rehbere erişme, mesaj atma mesaj okuma vs) şeklinde tepksini girip tag ve dosyaları programın oluşturması sağlanabilirse bu iş çok kapsamlı olur. Tabii bu iş daha çok yeni yavaş yavaş gelişecektir. İlk başlarda olduğumuzdan çok fazla bug var şu an mesala,
    internette ara komutunda söylediğiniz kelimenin yanında internette arayı da yazıp google da arıyor.
    ara ahmet dediğinizde eğer 2 farklı ahmet varsa rehberde hangisini diye soruyor ama seçiminizi kabul etmiyor

evet dostum o ara muhabbeti ve internet problemi ciddi boyutta can sıkıyor.Zira burada kimse python bilmiyor sadece deneme yanılma ile herşey çözümleniyor.
    Program yazmayı bilsem,siri'yi home tuşuna basılı tutupta çalıştırmak yerine;siri dediğimizde otomatikmen dıdıt sesini duyma gibi bir komut işlevi yapmak isterdim.
    Ancak neredeee

• python kodlamadan anlayan biri çıkmazsa bütün sorunları çözebileceğimizi sanmıyorum
  • Eklentileri güncelledim!
    apiKeys.conf ile plugins.conf dosyalarını da güncelledim.
    www.trsiri.com 'dan indirebilirsiniz.
  • bunları hangi programlama diliyle yazdın
  • emekleriniz için teşekkürler.
  • quote:

Eklentileri güncelledim!
    apiKeys.conf ile plugins.conf dosyalarını da güncelledim.
    www.trsiri.com 'dan indirebilirsiniz.

kardeş ellerine sağlık, çok iyi gidiyorsun(uz).
    Ben de naçizane gözlemlerimi paylaşmak istiyorum,
    1-Server cihazın içinde kurulu olmasına rağmen çok yavaş (google ilgili olabilir, ama bu google api kullanan başka sunucular farklı derecede hızlı)

2-Birçok komutu birebir geri dönse bile anlamıyor,
    (örneğin buraya en yakın market nerede dediğinde yazıyı yazıyor, cevap gelmiyor)

güncellemeleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bir de sorum olacak, örneğin ingilizce ya da almanca ayarları yapılmış kodları alıp bire bir çevirsek olmaz mı aynı şekilde?

• tabii ki de olur da ben zaten öyle yapıyorum.İngilizce olan kodları indirip çeviriyorum
  • çalışmalarınız çok güzel. ben dediğiniz herşeyi harfiyen uyguladım ama bi türlü çalıştıramadım. söylediğimi yazıyor fakat cevap”Sorry i dom’t understand ” diyom ve söylediğimi tektarlıyor. sorun ne acaba. yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar birkaç komut hariç anlamıyor bu. nerede hata yapıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.