Şimdi Ara

iPhone Restore etmem gerekiyor ancak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefonum sanırım kilitli. bunlar hakkında hiçbir fikrim yok. restore ederken birkere baseband falan silmişim telefoncu söyledi. şuan telefonu yaptırdım ancak sarj 8-9 saat gidiyor ve herşey kapalıyken. sürüm atmam lazım dedi telefoncu 60 lira istedi. kendi yapabileceğim birşey ama tekrar yakmak istemiyorum telefonu. vakti olan biri bana detaylı yardımcı olursa çok sevinirim.

• telefonum 3GS
    5.0.1 yüklü. sn0wbreeze diye bir prgoramda kurulu. sanırım bu gerekli bir bilgi. arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigithan35

telefonum 3GS
    5.0.1 yüklü. sn0wbreeze diye bir prgoramda kurulu. sanırım bu gerekli bir bilgi. arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinicem.

Baseband kaç peki? Bir de telefonun kilitli olduğu operatörün simkartı mevcut mu? Simkart olmadan yapılan aktivasyonlar şarjı çok etkiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

telefonum 3GS

Baseband kaç peki? Bir de telefonun kilitli olduğu operatörün simkartı mevcut mu? Simkart olmadan yapılan aktivasyonlar şarjı çok etkiliyor.

basebanda nasıl bakılıyor bilmiyorum. gerçekten sıfırım bu konuda.

firmware 06.15.00

telefon kilitli mi bilmiyorum. ablam telefonu aldığı gibi simkartı takmış ve telefonu kullanmış. telefon alınmadan önce kırılmış olabilir mi bilmiyorum. nası anlarım bunu?

kusura bakmayın lütfen ama gerçekten sıfırım ve yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

• sim kilit başka sim takınca çalışmama olayı ise telefon başka sim kartlarlada çalışıyor. onuda söyleyeyim

ilk aldığımda telefonu jbsiz kullanıyordum. telefoncu kafsasına göre jb yapmış buda belki işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adım şahin, alamanım. -- 13 Mart 2012; 20:02:45 >
  • quote:

quote:

quote:

telefonum 3GS

firmware 06.15.00

telefon kilitli mi bilmiyorum. ablam telefonu aldığı gibi simkartı takmış ve telefonu kullanmış. telefon alınmadan önce kırılmış olabilir mi bilmiyorum. nası anlarım bunu?

kusura bakmayın lütfen ama gerçekten sıfırım ve yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Şimdi şöyle söyleyeyim. Öncelikle simkilitli olup olmadığını anlamak için iphoneda cydia'a girip "ultrasn0w" olup olmadığına bakın. En altta manage>packages yapınca alfabetik olarak çıkar. Ultrasn0w varsa simkilidi vardır. Kaldıki firmware (veya baseband) 06.15.00 ise %99 mantık budur. Simkilitli cihaza ipad basebandi yüklenir, üzerine o baseband( veya firmware) 06.15.00 için ultrasn0w ile unlock edilir yani simkilit kırılır.

Buradaki soru şu: Bu basebandi olan cihazın sürümünü yani IOS versiyonunu yükseltmek için snowbreeze ile custom fw hazırlanır ve cihazı DFU moda alıp shift+restore ile yüklenir. Ondan sonra kilitli olduğu operatöre ait simkartı ile telefon aktive edilip ultrasn0w ile unlock yani simkilit kaldırılır. Sizin şarjın az gitme durumu ise, büyük ihtimalle simkartsız aktivasyonu atlatmak için yapıldığındandır. Sıfırdan snowbreeze ile restore edip, o operatörün simkartı ile telefonu aktive ederseniz sorun büyük ölçüde çözülecektir. Kuvvetle muhtemel Amerikadan geldiyse cihaz işiniz kolay. En güzeli satıcı ile temasa geçip, hangi ülkeden alındığını öğrenin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

telefonum 3GS

firmware 06.15.00

Şimdi şöyle söyleyeyim. Öncelikle simkilitli olup olmadığını anlamak için iphoneda cydia'a girip "ultrasn0w" olup olmadığına bakın. En altta manage>packages yapınca alfabetik olarak çıkar. Ultrasn0w varsa simkilidi vardır. Kaldıki firmware (veya baseband) 06.15.00 ise %99 mantık budur. Simkilitli cihaza ipad basebandi yüklenir, üzerine o baseband( veya firmware) 06.15.00 için ultrasn0w ile unlock edilir yani simkilit kırılır.

Buradaki soru şu: Bu basebandi olan cihazın sürümünü yani IOS versiyonunu yükseltmek için snowbreeze ile custom fw hazırlanır ve cihazı DFU moda alıp shift+restore ile yüklenir. Ondan sonra kilitli olduğu operatöre ait simkartı ile telefon aktive edilip ultrasn0w ile unlock yani simkilit kaldırılır. Sizin şarjın az gitme durumu ise, büyük ihtimalle simkartsız aktivasyonu atlatmak için yapıldığındandır. Sıfırdan snowbreeze ile restore edip, o operatörün simkartı ile telefonu aktive ederseniz sorun büyük ölçüde çözülecektir. Kuvvetle muhtemel Amerikadan geldiyse cihaz işiniz kolay. En güzeli satıcı ile temasa geçip, hangi ülkeden alındığını öğrenin.

şuan snowbreeze var ama dediğim gibi ilk kullanımda telefonda jailbreak yoktu. bu önemli değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @yigithan35 şimdi telefon sıfır mı değil mi? Telefonun jelatinini açıp mı kullanmaya başlamış? Durduk yerde ipad basebandi atılmaz. Hele simfree bir telefona 06.15.00 baseband atmak çok büyük hatadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 13 Mart 2012; 20:20:13 >
  • hay aksi burdaki mesajımı silmişim
    onu dıyecektım yahya abi, ilk aldıgında kullanmıs ablası TR hattı ıle kullandıysa kılıtsız degıl mıdır o cıhaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 13 Mart 2012; 20:21:46 >
  • quote:

@yigithan35 şimdi telefon sıfır mı değil mi? Telefonun jelatinini açıp mı kullanmaya başlamış? Durduk yerde ipad basebandi atılmaz. Hele simfree bir telefona 06.15.00 baseband atmak çok büyük hatadır.

@Hakan yahya:)

telefon sıfır. aynen öyle aldığı gibi kullanmış. telefona ben restore ederken recovery moda geçti. bi telefoncuya verdim tanıdık. açtı o ancak wifi şebeke falan yoktu. o berbat etti zaten teli. sonra orjinal servise götürdüm 900 lira istediler. sonra bi başka yere götürdüm telefonun öp olduğunu söyledi. 3ay yattı telefon bir hafta önce biyere verdim şans eseri yaptı 130 lira karşılığında. bana basebandin silindiğini söyledi ve 130 lira aldı. 1 haftadır kullanıyorum ancak şarj 8 saat gidiyor. yatıyorum %100 7de kalkıyorum 5&0. restore etmemi söylediler. ama geçen sefer restore ederken yaktım teli.

ama ben telefonu ilk aldığımda jbsiz kullanıyordum. kilitli telefon jbsiz kullanılabilir mi ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

hay aksi burdaki mesajımı silmişim
    onu dıyecektım yahya abi, ilk aldıgında kullanmıs ablası TR hattı ıle kullandıysa kılıtsız degıl mıdır o cıhaz ?

şuanda tüm simleri takıp kullanabiliyorum. sim kilit olsa tek bi simle çalışmaz mıydı?
  • sim kilitli ise unlock olduktan sonra kullanılır her hatla o onemli değil, benım takıldıgım ablanız aldıgı gibi kullanmıs diyorsunuz yanlıs anlamadıysam
    eger durum böyle ise kilitli olcagını sanmıyorum o cıhazın,telefoncu karman corman etmiş ortalıgı gibi duruyor ama bilemedim
  • Aynen oyle. Jbsiz kullanilan telefon kilitsiz degil midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynen oyle. Jbsiz kullanilan telefon kilitsiz degil midir?

O telefona kim ilk elini attıysa canına okumuş açıkcası. Durduk yerde telefona ipad basebandi yüklemiş. Geçmiş olsun, ne diyeyim.
  • Nasl duzeltebilrim?
  • yaardımcı olacak yok mu?

şu an telefon açılmaz hale geldi.
  • Pil ömrü icin yapacak birsey malesef yok. Öncelikle iPad BaseBand'inin pil ömrünü ciddi oranda kisalttigi bilinen bir durum. Bu, zaman icerisinde pilin de durumunun eskisi kadar iyi olmadigi sürecte kendini daha net gösterecektir.

BaseBand'in silinmesi diye biseyi de ilk defa duyuyorum. Eger Fuzzyband gibi bir programla BB indirgemesi denenmedi ve bu hatayla bitirilmediyse BB'de ne gibi bir hasar olusturulabilir ki? Mevcut son hatalarla kullanilabiliyor olmasi gerekirdi. 130 lira verip yapan telefoncudan telefonu teslim aldiktan sonra BB versiyonuna baktiniz mi?

Bakmadiysaniz Tiny Umbrella'yi yükleyin. TSS Server'i aktiflestirin ve telefonu USB ile bilgisayara baglayin. Sol taraftaki menüde telefonun secilebilir hale geldigini göreceksiniz. Secin telefonunuzu.

iPhone Restore etmem gerekiyor ancak

Sectikten sonra asagidaki listede telefonla ilgili bazi bilgiler göreceksiniz, ki bunlar arasinda BB versiyonu da vardir. Ben de telefonu 6.15.00'a yükseltilmis sekilde GPS hatasiyla aldim, o yüzden yapacak birsey yok.

Telefonu yeniden güncellemek, baska bir deyisle yeniden yüklemek icin Snowbreeze ile bir ipsw hazirlayin. Daha sonra, resimde de görüldügü gibi Tiny Umbrella'da TSS Server'i aktiflestirin. Telefonu DFU moduna alin, bu kadarini yapabildiginizi tahmin ediyorum. Ve bu durumdayken SB ile ürettiginiz firmware'i ITunes üzerinden telefona yazin.

Sayet telefoncu cipin tamamen silindigini iddia ettiyse, yapabilecegi tek sey saglam bir ciple degistirmek olur, lehim mehim olaylarina girmesi gerekir. Ki, saglam cipler de 6.15.00 versiyonu icermez, 4.1.2'nin yüklenebilecegi en son versiyon olan (3G icin) 05.15.04'ü icerebilir en fazla. 6.15.00 ise hala BB, telefoncu biraz saglam atmis diyebilirim.

Anlattiklarimi deneyin, bakalim n'olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 14 Mart 2012; 14:44:19 >

• quote:

Böyle birsey söylemek dogru olmaz. Zira, sim kilidinin uygulanmadigi operatör kullanilirsa, cihaz calisacaktir. Örnegin cihaz Turkcell cihaziysa, Turkcell SIM'iyle calisir, ama kilitlidir de.

Arkadaslarin Cydia'da Snowbreeze'i aratmalarinin nedeni, telefonun sim kilidi icin kurcalanip kurcalanmadigini görmek istemeleridir sadece. Ayrica yepyeni bir cihaza bodoslama iPad BB'inin yüklenmesini de ben kimse kusura bakmasin bilgisizlikle niteliyorum. Bu durumun geri dönüsümsüz olmasi itibariyle en son care olarak denenmesi gerekir, mümkünse denenmemesi. (En azindan 5.08 Bootloader oldugundan emin olduktan sonra yüklenmesi gerekir.)
  • Cihazin kartini degistirmis de olabilirler, elinizde kutususu yada faturasi varsa IMEI numarasini bir karsilastirin. Bu baseband dan donmeniz yazilim olarak imkansiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Böyle birsey söylemek dogru olmaz. Zira, sim kilidinin uygulanmadigi operatör kullanilirsa, cihaz calisacaktir. Örnegin cihaz Turkcell cihaziysa, Turkcell SIM'iyle calisir, ama kilitlidir de.

Arkadaslarin Cydia'da Snowbreeze'i aratmalarinin nedeni, telefonun sim kilidi icin kurcalanip kurcalanmadigini görmek istemeleridir sadece. Ayrica yepyeni bir cihaza bodoslama iPad BB'inin yüklenmesini de ben kimse kusura bakmasin bilgisizlikle niteliyorum. Bu durumun geri dönüsümsüz olmasi itibariyle en son care olarak denenmesi gerekir, mümkünse denenmemesi. (En azindan 5.08 Bootloader oldugundan emin olduktan sonra yüklenmesi gerekir.)

ilk söylediklerinizi yarın uygulayacağım. cihaz tüm sim kartlar ile çalışıyor. ipad baseband yüklendiğinde geridönüşü yok mudur ki?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.