Şimdi Ara

iphone la telefon gorusmesi kaydetmek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
70.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AppStore a kocamann
  • arkadaşlar diyelimki görüşmeyi habersiz kaydettim ancak görüşmede tehdit ediliyorum bu suçmudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kktcumit

    arkadaşlar diyelimki görüşmeyi habersiz kaydettim ancak görüşmede tehdit ediliyorum bu suçmudur ?

    Görüşmeyi karşı tarafın haberi olmadan kaydederseniz her halükarda suçlusunuz
  • 6 sene önce ikinci el olarak aldığım nokia 6230i de bile görüşme yaparken seçenek bölümüne girip görüşmeyi kaydetmek mümkün ama iphone da yok rezalet bir durum
  • Yahu arkadaşlar yazmadan duramadım , kusura bakmayın de bazıları bazı şeyleri çok abartıyor ,
    ILEGAL demişler ..
    Yahu ne ilegali neyden bahsediyorsunuz siz , o zaman mesajları de kaydetmek ilegal , e-mailer de öyle , mesaj gelir gelmes silinmesi lazım abicim yoksa ilegaldır:D , hey allam .. adamlar telefonda dolandırıcık yapiyor para gönderip aliyor bi şey olmuo sen ses kaydettin diye mahkemeye mı gidcen !

    Arkadaşlar 3 ncü şahıslar dinlemesine dahi ilegal değil , sadece ETİK değildir , ha belki bir kaç ilegal yönleri var ancak onlar sizi mahkemeye götürmesi için çok çok önemli olaylar olması lazım ..o da iphone bölümüne girenler için tartışılacak bir şey değildır :D

    Nese işimize dönelim , Iphonedan görüşme kaydetmek için maalesef tek yol var o da Hoparlör sesini açıp , SESLİ NOTLARI açıp kaydetmektır ,, aman ha beyler sevgilinizle konuşurken kaydetmeyin ,3ncü şahıslar sizi mahkemeye verir ne biçim konuşuoyrsunuz diye :D:D hey allam




  • Geçen gün tvde bi dizide rastladım.

    elemanın elinde iphone vardı ve karşı tarafla aralarında geçen konuşmaları kaydediyodu :) Hemen sonrasında şantaj yapmak için karşıdakine dinletmişti :)

    Bu olay şimdi gerçek hayatta donanımsal olarak mümkün değil dimi? Ben öyle hatırlıyorum. Dizideki bi hayal gücü sadece sanırım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExpendabLes

    Geçen gün tvde bi dizide rastladım.

    elemanın elinde iphone vardı ve karşı tarafla aralarında geçen konuşmaları kaydediyodu :) Hemen sonrasında şantaj yapmak için karşıdakine dinletmişti :)

    Bu olay şimdi gerçek hayatta donanımsal olarak mümkün değil dimi? Ben öyle hatırlıyorum. Dizideki bi hayal gücü sadece sanırım :)


    Evet "adını feriha kuydum" dizisiydi.
    Adamın elinde iphone var ama konuşmayı kaydedip şantaj olarak kullanıyor.
    Bu özellik iphone'da var da biz mi bilmiyoz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExpendabLes

    Geçen gün tvde bi dizide rastladım.

    elemanın elinde iphone vardı ve karşı tarafla aralarında geçen konuşmaları kaydediyodu :) Hemen sonrasında şantaj yapmak için karşıdakine dinletmişti :)

    Bu olay şimdi gerçek hayatta donanımsal olarak mümkün değil dimi? Ben öyle hatırlıyorum. Dizideki bi hayal gücü sadece sanırım :)


    İZİNSİZ KAYIT ALMA VE YAYINLAMA İLE İLGİLİ YASA AÇIKLAMASI, ÇOK ÖNEMLİ

    Çavuş bilmeden yorum yapıyorsun. yasayı yorumluyorsan eyvallah ama yasada izinsiz olarak görüntü veya ses kaydı almak veya neşretmek suçtur diyor.

    Yani yazılı kayıtlarla ilgili bir hüküm kurulmuyor. Görüntülü derken malum hareketli video görüntüsü veya hareketsiz fotoğraf kaydı, sesli derken de ses kaydından bahsediliyor. Ancak yasanın gerekçesinde görüntü ve ses kaydı diyerek aradaki veya'yı ve olarak değişik yazmışlar. yani maddenin kendisinde ses veya görüntü kayıtlarından herhangi birisi için suç oluşacağı yazılı iken gerekçesinde görüntü ve ses kaydı diyerek görüntünün sesli olarak da kayıt edilmiş olması gerektiği belirtiliyor.

    Bu durumda fotoğraf da yasa dışı kalıyor. Ayrıca kayıt almak ve neşretmek ifadesine yer veriliyor gerekçede. Maddenin kendisinde bu kayıtlardan herhangi biri almak ya ni kaydetmek de suç, herhangi bir kaydı neşretmek de suç. herhangi biri yapmak suç işlediğiniz anlamına geliyor. kaydetmek de suç siz kaydetmeseniz bile başkasının kaydettiğini neşretmeniz de suç. Oysa gerekçede tam şu ifade var; "izinsiz olarak görüntü ve ses kaydı almak ve neşretmek" ifadesine yer veriliyor. yani bu da bir kişinin suç işlediğini söyleyebilmemiz için hem "görüntülü ve sesli" olan ki bu da kamera kaydı anlamına gelen bir kayıt alması hem de aldığı bu kaydı yayınlaması gerekir.

    Ancak bir de şöyle bir durum var ki gerekçe yazılırken çok itinalı davranılmadığı için veyaların yerine ve kelimesi kullanıldığı için madde ile gerekçe arasında çelişkinin meydana geldiği söylenebilir. Biz tabii ki böyle birşey demiyoruz, zira kanun yapıcıların üstünkörü yasa maddesi oluşturduğunu söylemenin de suç sayılabileceğini biliyoruz :-))

    Şimdi bu durumda üçüncü kişi ya da ikinci kişinin alması konularını bir kenara atın. olayın içinde sesi görüntüsü kaydedilen bir kişinin ve kaydeden başka bir kişinin olması lazım. Yani suç oluşup oluşmayacağı ile açıklama. Gerek kendi görüşmeni, gerekse başka birilerinin görüşmesini kaydeden kişi, eğer kayıtta sesi veya görüntüsü bulunan herkesin iznini almışsa kayıt yaptığına ilişkin, herhangi bir suç unsuru yoktur. Ama atıyorum, 3 kişinin görüşmesini kayıt altına almış da bunlardan sadece ikisinden izin almış ama üçüncü kişinin kayıt altına alındığından haberi yoksa bu durum suç işlendiği anlamına geliyor.

    İnsanların suç işleyin işlemeyeceğine Nasrettin Hoca fıkrasında olduğu gibi önceden tedbir almak ne kadar doğrudur bilemiyorum. Tedbirlerin de bir makullüğü vardır. Hoca kızını çeşmeye gönderirken iki tokat aşkediyor ki testiyi düşürüp de kırmasın diye. Böyle bir tedbir ne kadar makuldür siz karar verin.

    Yani demem o ki, silah mağazalarında satılan silahların hiçbirinin satılmaması gerekir. ya da mutfak ihtiyacı olan bıçaklar, satırlar, şişler vs. de suç işleme kabiliyeti olan eşyalardır. Böyle bir yasaklama sözkonusu olamaz. Dolayısıyla ses kaydı programlarına ilişkin bir yasaklama da makul değildir. Her olaya potansiyel suç diye bakmak yanlıştır.

    Şimdi böyle bir program olsa ama para ile satılsa. Benim telefonum da jb.'li olsa ve bu programı birileri kırıp da ben de bir şekilde onlardan alarak telefonuma kursam bu suçtur. Ancak bunun suçunu zaten böylesi paylaşım sitelerinde insanlar baştan kabullenebilecek durumda olmasa üye olarak faaliyet yürütmezlerdi değil mi ama :-) Şimdi böyle bir program var mı yok mu? Varsa da ismi nedir lütfen paylaşın ki isteyen kullanabilsin :-) sevgiler...




  • Ses kaydinin illegal olmadigindan bahseden, ses kaydi illegal ise o zaman mesaj kaydetmek, email kaydetmek de illegal diyen arkadaslarimiz olmus.

    Halbuki anlasilmayan bir durum var,

    Mesaji veya email'i karsi taraf yolluyor size. Yani zaten size mesaj atmak amaciyla mesajini yazip sizin numaraniza gonderiyor, telefonunuzda omur boyu kalabilecegini bilerek, belli basli sonuclarini goze alarak yolluyor.
    Telefon konusmasinda ise esas olan "konusma"dir. Konusmanin kayit edilmesi olagan disi bir durumdur.

    1. Telefon gorusmesinin kaydi kesinlikle, bastan asagiya yasa disidir.
    2. Karsi tarafin acikca izni olmadan ses kaydinin yapilmasi yasal degildir.
    3. Karsi tarafin ses kaydi yapilmasina izin vermesi, kayit islemini yasal kilar. O da kaydin bir yerde kullanilmasina izin verdigi anlamina gelmez.
    4. Konusmanin iceriginde konusu suc teskil edecek bir olaydan bahsedilmiyorsa, izin verilmeden yapilan kayit hukuki alanda da kullanilamaz, delil teskil edemez. Hukuka aykiri delildir.
    5. Yasaya aykiri yapilan kayit sadece sizin elinizde kalirsa, siz veya bir baskasi herhangi bir yerde paylasmazsa kaydin yapildiginin bilinmesi imkansiz oldugundan sizin acinizdan bir sorun teskil etmeyebilir ancak sonuc olarak hukuka aykiri yapilan kayit, hukuka aykiridir. Bu isleminizden dolayi cezalandirilmamis olmaniz, suc izlemediginiz anlamina gelmez.

    Temel hatlariyla bu sekilde ozetleyebiliriz.




  • Vay arkadas jb yap telefonu patlat olur olmadik herseyi bedava indir. Konusmayi kaydedince illegal, sakamisiniz :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim konu hortlamis ya la:)
    Nu gunlerdi yeni iphone almistim o zamanlar.

    Ama malesef boyle bir program hala yok.
    Ama bu sorunu digital bi ses kaydedici alarak hallettim. Telefonu hoparlore alip kaydediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasal olmayan yani illegal olarak nitelendirilen bir konuyu eleştirecek çapta değil buradaki kimse.. Avukat? Savcı? Hakim? Kaçınız bu meslekten? Ya da kimler? Kim?

    Kanun adamı değilseniz susmalısınız..

    Ergen muhabbeti ötesine gitmiyor vay efendim illegal miş nasıl öyle olurmuş diyenlerin alayı.. Ne kadar ilmi bilgin var ki hukuk gibi çok derin bilgiler içeren bir konuda fikrinizi beyan ediyorsunuz.. Hukuk ne zamandan beri fikirleri esas alan bir konu olmuş?

    Konu hakkında kıymık kadar bilgisi yokken, bu konu için konuşursak, zerre kadar hukuk bilgisi yokken, her konuda fikir sahibi olur, eleştirir, fikir beyan eder, isyan eder, doğrusu benim dediğim der bizim milletimiz..

    Ama sor hangi hukukun hangi maddesine dayanarak bunları paylaşıyorsun benimle diye, gak guk yapar susar..

    Gülümsetiyorsunuz komiksiniz vesselam..

    Edit:
    öte yandan.. böyle bir app yok.. appstore da olmasının ihtimali de %0
    programla ses kaydı yapmanız imkansız.. kimse yapamaz.. Apple o kadar derinlere kadar ulaşmanıza izin vermiyor kod yazarak..
    Ses kayıt programı, numara engelleme programı şehir efsanesinden öte değil..

    Bu özellikler olmazsa olmazsa bir kişi için, gitsin sağda solda devamlı örneğini verdiği nokia lardan kullansın.. Apple illegal diyor, bu konuda da gayet de dik duruyor.. İster kabullenin ister kabullenmeyin ben buyum diyor.. Olmayan bir şeyi yıllardır aramaktan usanmadı ya millet, azminize hayran kalıyorum bazen..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 8 Aralık 2012; 4:06:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AXAPTA

    Yasal olmayan yani illegal olarak nitelendirilen bir konuyu eleştirecek çapta değil buradaki kimse.. Avukat? Savcı? Hakim? Kaçınız bu meslekten? Ya da kimler? Kim?

    Kanun adamı değilseniz susmalısınız..

    Ergen muhabbeti ötesine gitmiyor vay efendim illegal miş nasıl öyle olurmuş diyenlerin alayı.. Ne kadar ilmi bilgin var ki hukuk gibi çok derin bilgiler içeren bir konuda fikrinizi beyan ediyorsunuz.. Hukuk ne zamandan beri fikirleri esas alan bir konu olmuş?

    Konu hakkında kıymık kadar bilgisi yokken, bu konu için konuşursak, zerre kadar hukuk bilgisi yokken, her konuda fikir sahibi olur, eleştirir, fikir beyan eder, isyan eder, doğrusu benim dediğim der bizim milletimiz..

    Ama sor hangi hukukun hangi maddesine dayanarak bunları paylaşıyorsun benimle diye, gak guk yapar susar..

    Gülümsetiyorsunuz komiksiniz vesselam..

    Edit:
    öte yandan.. böyle bir app yok.. appstore da olmasının ihtimali de %0
    programla ses kaydı yapmanız imkansız.. kimse yapamaz.. Apple o kadar derinlere kadar ulaşmanıza izin vermiyor kod yazarak..
    Ses kayıt programı, numara engelleme programı şehir efsanesinden öte değil..

    Bu özellikler olmazsa olmazsa bir kişi için, gitsin sağda solda devamlı örneğini verdiği nokia lardan kullansın.. Apple illegal diyor, bu konuda da gayet de dik duruyor.. İster kabullenin ister kabullenmeyin ben buyum diyor.. Olmayan bir şeyi yıllardır aramaktan usanmadı ya millet, azminize hayran kalıyorum bazen..

    Arkadasim adam oldurmek suc desem bana sen hakim misin diyeceksin? Hirsizlik suc desem bana avukat miskn diyeceksin. Uyusturucu suc desem sen savcimisin diyeceksin? Bunlarin suc oldugu sabittir. Telefon gorusmesi kaydetmek konusuna gelince evet bunun suc olup olmadigi cok daha az insan tarafindan bilinmektedir ama ogrenmek isteyen o gun ogrenir ve bilen de bilir. Size mi kaldi hukuku savunmak? Kac millet tabiyorsunuzda turk milletine atifta bulunuyorsunuz? Ben hollandada yasiyorum ve bircok milletten bircok insanlar tanidim, hic birinin turk milletinden ustunlugu yok nasil ki bizim ustunlugumuz yoksa. Bu sadece karekter meselesi. Kimi insan cok bilmislik yapar ama bunun irkla alakasi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eryigitttt


    quote:

    Orijinalden alıntı: AXAPTA

    Yasal olmayan yani illegal olarak nitelendirilen bir konuyu eleştirecek çapta değil buradaki kimse.. Avukat? Savcı? Hakim? Kaçınız bu meslekten? Ya da kimler? Kim?

    Kanun adamı değilseniz susmalısınız..

    Ergen muhabbeti ötesine gitmiyor vay efendim illegal miş nasıl öyle olurmuş diyenlerin alayı.. Ne kadar ilmi bilgin var ki hukuk gibi çok derin bilgiler içeren bir konuda fikrinizi beyan ediyorsunuz.. Hukuk ne zamandan beri fikirleri esas alan bir konu olmuş?

    Konu hakkında kıymık kadar bilgisi yokken, bu konu için konuşursak, zerre kadar hukuk bilgisi yokken, her konuda fikir sahibi olur, eleştirir, fikir beyan eder, isyan eder, doğrusu benim dediğim der bizim milletimiz..

    Ama sor hangi hukukun hangi maddesine dayanarak bunları paylaşıyorsun benimle diye, gak guk yapar susar..

    Gülümsetiyorsunuz komiksiniz vesselam..

    Edit:
    öte yandan.. böyle bir app yok.. appstore da olmasının ihtimali de %0
    programla ses kaydı yapmanız imkansız.. kimse yapamaz.. Apple o kadar derinlere kadar ulaşmanıza izin vermiyor kod yazarak..
    Ses kayıt programı, numara engelleme programı şehir efsanesinden öte değil..

    Bu özellikler olmazsa olmazsa bir kişi için, gitsin sağda solda devamlı örneğini verdiği nokia lardan kullansın.. Apple illegal diyor, bu konuda da gayet de dik duruyor.. İster kabullenin ister kabullenmeyin ben buyum diyor.. Olmayan bir şeyi yıllardır aramaktan usanmadı ya millet, azminize hayran kalıyorum bazen..

    Arkadasim adam oldurmek suc desem bana sen hakim misin diyeceksin? Hirsizlik suc desem bana avukat miskn diyeceksin. Uyusturucu suc desem sen savcimisin diyeceksin? Bunlarin suc oldugu sabittir. Telefon gorusmesi kaydetmek konusuna gelince evet bunun suc olup olmadigi cok daha az insan tarafindan bilinmektedir ama ogrenmek isteyen o gun ogrenir ve bilen de bilir. Size mi kaldi hukuku savunmak? Kac millet tabiyorsunuzda turk milletine atifta bulunuyorsunuz? Ben hollandada yasiyorum ve bircok milletten bircok insanlar tanidim, hic birinin turk milletinden ustunlugu yok nasil ki bizim ustunlugumuz yoksa. Bu sadece karekter meselesi. Kimi insan cok bilmislik yapar ama bunun irkla alakasi yok.



    hukuku savunmak tabiiki bana kalmadı ancak olan bir hukuku da eleştirmek de sana kalmadı.. kimsin vasfın nedir hukuki bilgin nedir ki yasayı eleştiriyorsun demezler mi adama?




  • Memo kaydi konusunda bir gelisme yok mu hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i4S ve i5 uyumlu Audio Recorder programı mükemmel çalışıyor tavsiye ederim. Cydia, iphoneyardim.net reposundan indirebilirsiniz.
  • iphone 5 de denedim calisiyor ancak karsi tarafa 5 sn de bir sinyal gidiyor. Karsi taraf anliyor kayit yapildigini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunbah

    iphone 5 de denedim calisiyor ancak karsi tarafa 5 sn de bir sinyal gidiyor. Karsi taraf anliyor kayit yapildigini

    İsterseniz ayarlardan programa girip sesi kapatabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dedeloy

    i4S ve i5 uyumlu Audio Recorder programı mükemmel çalışıyor tavsiye ederim. Cydia, iphoneyardim.net reposundan indirebilirsiniz.

    Peki uvey evlat iphone 4 te calisiyor mu bu tweak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.