Şimdi Ara

iphone kamerası gibi fotoğraf makinesi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Biliyorsunuz iphone 7, 8,9,.... kameraları görüntüyü hemen hemen olduğu gibi aktarıyor.

    Örneğin; insanın doğal yüz rengi neyse resme aynen aktarıyor.

    Daha ucuz telefonlar insan yüzünü sanki rötuş yapmış gibi açık renk çıkarıyor.

    Yalnız bende Lonovo Moto G4 Plus telefon var. İnanın çektiği resimler hemen hemen gerçek renkte.Başka telefonlarla da karşılaştırdım.Ama çok eskidi artık.

    İphone fiyatında fotoğraf makinesi satın almak istemiyorum.iphone bütün özellikleriyle 5000 TL.

    Bu kalitede varmı bildiğiniz fotoğraf makinesi 1500 TL ye kadar.




  • Sizin istediğiniz şey açık söylemek gerekirse makine almak değil. Siz istiyorsunuz ki ben denklanşöre basayım etliye sütlüye karışmayayım. Hiç bir ayarına dokunmadan öylece fotoyu kullanayım. Size 50.000 TL'lik fotoğraf makinesi önersek çektiği fotoğraflardan memnun olmayacaksınız malesef.
    İphone' un yaptığı şey yazılımda bitiyor. Bir çok ayarı kendisi yazılımla otomatik yaptığı için size sadece tuşa dokunmak kalıyor. Renk kısmı göreceli kimisi iphone renklerini beğenir, kimisi Samsung'un renklerini beğenir vs...

    1500 liraya kompakt makine almanız daha mantıklı olur. Lensi değişebilen makine almayın bence. Uğraşmayı sevmiyorsunuz anladığım kadarı ile. Çünkü fotoyu çektikten sonra ister kompakt olsun ister lensi değiştirilebilir bir makine olsun, çektiğiniz fotoğrafın renklerini istediğiniz ayara getirebilmek için, bilgisayarda müdahale etmeniz gerekecek. O yüzden kompakt makine alarak daha uygun fiyata bu işi halledebilirsiniz.

    Aralarında en iyisi lensi değiştirilebilir (Dslr) ya da aynasız fotoğraf makineleri fakat fiyatlar maalesef yukarılara çıkıyor. Hem de bu makineler telefonlara göre boyut olarak daha büyük ve ağırlar.

    Boyut ve ağırlık yüzünden size kompakt makine öneriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim hocam. 16 mp lenovo telefonumda çektiğim fotoğraflar 5-6 mb büyüklükte oluyor. Ama 20 mp fotoğraf makinesinde 3 mb fotoğraflar oluyor. Detayların kalitesi mb olarak büyüklükten anlaşılmıyor mu?

  • Hangi fotoğraf makinesiyle çektiğiniz fotoğrafların boyutu 3mb?
    Ham fotoğraf var, makinenin işledikten sonra çıkarttığı jpeg fotoğraf var. Ham fotoğraf 20mb-50mb bile olabilir. Tam kare yüksek megapiselli makinelerde ham dosya boyutu çok yüksek oluyor. Çekilen sahnenin karanlık aydınlık olması bile mb artmasına azalmasına neden olur. Ham fotoğrafta istediğiniz müdaheleleri fotoğrafı çok bozmadan yapma imkanınız var. Ama jpe fotoğraflarda en ufak müdahaleler bile yüksek bozulmalara neden olabiliyor.

    Fotoğrafın dosya boyutu yani mb olarak artması onun kaliteli olduğu anlamına gelmez. Mesela manzara çektiniz 30 mblık titremiş bulanık çıkmış bir fotoğraf kaliteli midir sizce?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haklısınız son cümlenizde ama 2. el satın almak istediğim fotoğraf makinesinin çektiği fotoğraflar düşük mb idi. Almaktan vazgeçtim. Benim eski telefon ondan daha yüksek mb fotoğraf çekiyordu. Ama sanırım denemeden makine alınmayacak anlaşılan.Verdiğiniz cevaplar için ayrıca teşekkür ederim.

  • MEVALP M kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda hangi uygulamayı kullaniyorsunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Photoshop kullandım ben. Artık fotoğraf makinem yok. Canon 40D 18-135mm kullandım. Bir hata sattım. Daha da alamadım.....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon kullanmaya devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi renk röprodüksiyonu, yani gerçeğe en yakın renkler hâlâ Nikon ve Canon kameralar ile alınır. Sony piyasada bir numara olmuştur ancak Canon ve Nikon görüntü algılayıcıları(sensörleri) profesyonel stüdyo ve moda fotoğrafçılarının tercihidir. 1500 liraya kadar Nikon ya da Canon çok eski DSLR modellerden birini ve 35mm f/1.4 1.8 ya da 85mm f/1.8 gibi bir objektif alabilrsiniz belki. Nikon D60 ve üzeri modeller bu fiyata bulunabilirse istediğiniz rengi raw formatta verir. Ancak günümüzde çağın taşınabilir ve pratik çözümü değildir. Bütçeniz uygun olduğunda Samsung'un üst seviye bir telefonunu alarak ya da Iphone ile RAW formatta fotoğraf çekerek renklerde doğallık ve orijinale yakınlık sağlarsınız.

    Kolay gelsin.

  • reklamfilmi kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim herkese

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.