Şimdi Ara

iPhone iOS4 Full Türkçe Klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu daha önce verildi mi bilmiyorum. Ben daha önce burada görmedim. İleteyim dedim. Bu easy key falan programı gibi değil, her yerde kullanılan cinsten.

iPhone iOS4 Full Türkçe Klavye

iPhone iOS4 türkçe klavye.

http://www.multiupload.com/WZ9DO6HSN7

Buradan deb dosyasını yükleyin. iPhone'dan ifile veya başka bir yöntemle yükleyiniz. Bilmeyenler araştırsın:)

Yamayı kurduktan sonra klavyeyi aktifleştirmek için
    Ayarlar->Genel->Klavye->Uluslararası Klavyeler->Türkçe içinden ''Full-Turkce'' seçeneğini seçin

NOT: iOS 4.2.1 veya daha üstünü kulananlar Cydia'dan ''Keyboard Cache Cleaner'' programını kurup programdan ''Keyboard Cache'' yi kapatıp ''Clean Keyboard Cache'' seçeneğini seçsinler. Yoksa ayarlar kısmı sürekli hata verip kapanacaktır.

Ayrıca iOS 4.3 ve sonrası için cydia'dan Keyboard fixer 4.3+ programını kurun.

QWERTY klavye dizilimi. Tuşların yeterince kolay basılabilir olması için q w x gibi dilimizde bulunmayan harfler çıkartılmış. Geri kalan QWERTY klavye. Ancak bu harflerin internet sitesi yazarken gerebileceği için sadece URL klavyesine (Şu Safari'de internet sitesi yazarken çıkan klavye) bu karakterler eklenmiş. Ancak siz Ayarlar->Genel->Klavye->Uluslararası Klavyeler-> den ingilizceyi de ekleyip dünya tuşuna basarak q x w gibi harflere rahatlıkla geçebilirsiniz. Hadi daha önce haberi olmayanlara kolay gelsin.

ALINTIDIR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavisi -- 2 Temmuz 2011; 9:54:20 >

• zamanında çok aradım

Bana Q haliyle lazım ya :)
  • Buna alışmam zor yaa,eline sağlık hocam ama aliskanlik iste ö yapmak icin o ya basili tutmaya alistik bir kere:)
  • Q harfini dediğim gibi kolayca yapabiliyorsun. Dünya tuşu çıkıyor iki klavyeyi setlediğinde. Ona bastığın zaman geçiş yapabiliyorsun.
  • Sagolasin kardesim aramaya üseniyodum karsima çikti ,emegine saglik deniyorum simdi sorun olursa yazarim burdan.
  • Türkçe klavyenin tamamen Q klavye olan şekli yok mu? Bu klavyeyi çoğu kişi kullanamaz malum alışkanlıklar.
  • Q dışında klavye yerleşimde çok büyük değişiklik yok ki. Ha bir de ç harfi yanlış yerde o kadar. Bundan önce 3.13 kullanırken de benzer klavye vardı gayet güzel kullanıyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normaline alışmış insana çok zor gelir:) ama yeni başlayan biri için iyi olabilir:)
  • Bence gereksiz çünkü sözlük otomatik olarak türkçe harfleri de ekleyip düzeltiyor zaten. Şu yazdığım mesajı İngilizce klavyeden hiç tr tuşlarına basmadan yazdım hepsini kendi türkçeleştirdi yani.
  • Benim çok işime yaradı. Teşekkürler.
  • Türkçe mail yazarken çok kullanışlı oldu.
    Teşekkürler
  • ebuddy den falan chat yaparken işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA
    Türkçe klavyenin tamamen Q klavye olan şekli yok mu? Bu klavyeyi çoğu kişi kullanamaz malum alışkanlıklar.

Aynen.
  • Bir de bunun iPad icin olanı var mı? Ben aradım ama bulamadım.
  • Arkadaşlar ben f klavye arıyorum 4.3.3 için bulabilen var mı?
  • ipad'e gerek yok valla. ü ç ğ gibi harfleri yukarı fiske vurarak çıkarıyorsun. Alışınca çok hızlı yazıyor insan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.